Zanima Vas tko su najbolji doktori i stomatolozi u Hrvatskoj?

Pogledajte što ljudi misle o njima i iskoristite te informacije za dobrobit Vašeg zdravlja. Pomozite drugim ljudima tako što ćete ostaviti komentare i ocjene!

Alarm! Zanemarujete li i Vi krvarenje zubnog mesa?

  • Objavljen: 13. Lipanj, 2018
13761_Dental-centar-Mostarac-dr-blanka-jozinovi-parodontolog.jpg

 

Opisala bih vam jedan od najčešćih slučajeva petkom, pred sam kraj radnog vremena. Zvoni telefon. Ženski glas s druge strane žice žali se na neizdržljivu zubobolju i traži hitan termin obrade kroz sljedećih pola sata. Na našu potvrdu da je možemo primiti, jako je sretna!

 

 

 

 

Gospođa je došla i riješila sam joj problem. No, tijekom intervencije na bolnom zubu, primijetila sam da joj je zubno meso crveno i upaljeno. Krvari već na moj lagani dodir. Pitam ju koliko to dugo traje? „Primijetila sam krvarenje unazad dva do tri tjedna“, odgovara. „Ali, ne boli me uopće!“, nadodaje.

Probajte zamisliti. Dva do tri tjedna?? Predočite si sljedeću situaciju: da vam krvari bilo koji drugi dio tijela, biste li čekali dva do tri tjedna da se javite doktoru? Ili se ne biste uopće niti javili?!?

Nažalost, ovakve stvari čujem i detektiram u radu svakodnevno. Tipičan problem: pacijenti se javljaju zbog zubobolje. No, vrlo često problem nije samo u zubima, nego i u upaljenom zubnom mesu. Kao posljedica upale, dolazi do krvarenja zubnog mesa. Zanimljivo je kako taj simptom u većini slučajeva nije dovoljan razlog za javljanje svom zubaru! Dapače, uvriježena je predrasuda da će smanjeno četkanje pomoći zacjeljivanju. To nikako nije slučaj – smanjeno četkanje može samo pogoršati situaciju!

 

 

Kako postupiti u slučaju krvarenja zubnog mesa saznajte na ovom linku https://www.dr-mostarac.hr/krvarenje-zubnog-mesa-parodontoza/

 

 

O autoru članka

  • Grad Zagreb /
  • Trešnjevka - jug /
  • Dental Centar Mostarac /
  • Petrovaradinska 7b
  • komentara: 11,
  • ukupno ocjena: 50
4,96
Pogledajte sve objavljene članke