Zanima Vas tko su najbolji doktori i stomatolozi u Hrvatskoj?

Pogledajte što ljudi misle o njima i iskoristite te informacije za dobrobit Vašeg zdravlja. Pomozite drugim ljudima tako što ćete ostaviti komentare i ocjene!

Doktor Miletić pruža 10% popusta na pregled te na potrebnu uslugu novom pacijentu koji se ovdje prijavi.
PRIJAVITE SE OVDJE!

Gornja blefaroplastika - operacija gornjih kapaka

 • Objavljen: 14. Lipanj, 2018
18228_blepharoplasty-before3.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

OPIS ZAHVATA

 

Korekcija gornjih kapaka je kirurški postupak u kojem odstranjujemo višak kože i ostala tkiva koja uzrokuju da koža visi preko vjeđe ili obrva. S obzirom na navedeno, višak kože daje osjećaj težine u situacijama kada su oči umorne i u kasne sate kada vidno polje može biti i zatvoreno. Navedeni kirurški postupak može biti funkcionalni u gore navedenom slučaju kada je vidno polje zatvoreno i estetski  kada nam je cilj svježi i mladenački izgled. Višak kože može biti u kombinaciji sa ptozom ili padanjem kapka iz više razloga, jedan je i da podizač vjeđe nije sposoban podizati istu.

Za uspješnu operaciju, podizanje obrve je jedna od poželjnih opcija sa odstranjnejm viška kože. Bez navedenog, koža čela mogla bi se dodatno spustiti nadolje i opetovano stanje bi se moglo dogoditi za nekoliko mjeseci.

Postupak se izvodi u lokalnoj anesteziji sa rezom koji se postavlja u prirodnu brazdu na gornjoj vjeđi. Klijent napušta ordinaciju po operativnom postupku.

 

MJERE OPREZA

 

Oteklina i modrice mogu trajati desetak dana; međutim, varira od pacijenta do pacijenta, (na osnovi iskustva, od jednog do nekoliko tjedana). U osoba s očima koje su osjetljive na vjetar, koji rade na računalu, ili imaju alergiju na pelud, javlja se konjunktivitis (upala spojnice oka, manifestira se kao ružičaste oči sa ili bez suzenja), takvi problemi mogu se očekivati nakon operacije očnih kapaka. Slično tome, problemi sa suhim očima može se pojaviti kada postoji nedostatak suza i to se manifestira kao gore.

Ožiljak je obično minimalan i ne vidi kad je oko otvoreno.

Najčešći postoperativni problem je osjećaj napetosti od konca. Korekcija asimetrije je komplicirana i nakon pomnog mjerenja položaja obrva i pacijenti su upozoreni o tome prije operacije. Asimetrija nije anatomski problem, ali je posljedica asimetričnih izraza lica, asimetričnog korištenja ličnih mišića. Dakle, asimetrija se ne može u potpunosti ispraviti anatomskom operacijom.

 

OPORAVAK

 

Tijekom prvih dana, gledanje televizije, čitanje i korištenje računala se ne preporučuje, već odmaranje i spavanje s povišenim jastukom. Tijekom prva dva tjedna, izbjegavanje hladnoće i vjetra također preporučujemo. Oteklina i modrice se mogu sakriti sunčanim naočalama nakon uklanjanja šavova (otprilike tjedan dana nakon postupka). Od šminkanja je najbolje pričekati  oko dva do tri tjedna.

Nakon provedenog postupka, limfna drenaža se preporuča što može skratiti vrijeme oporavka.

 

 

 

O autoru članka

 • Karlovačka županija /
 • Grad Karlovac /
 • Opća Bolnica Karlovac /
 • Dr. Andrije Štampara 3
 • Grad Zagreb /
 • Trešnjevka - jug /
 • Ordinacija plastične kirurgije MM MEDESTETICA /
 • Horvaćanska cesta 75 A
 • Telefon: 01/551-5293
 • e-pošta: dr at mm-medestetica dot hr
 • komentara: 14,
 • ukupno ocjena: 25
4,92
Pogledajte sve objavljene članke