Zanima Vas tko su najbolji doktori i stomatolozi u Hrvatskoj?

Pogledajte što ljudi misle o njima i iskoristite te informacije za dobrobit Vašeg zdravlja. Pomozite drugim ljudima tako što ćete ostaviti komentare i ocjene!

Doktor Milošević pruža 10% popusta na pregled te potrebnu uslugu novom pacijentu koji se ovdje prijavi.
PRIJAVITE SE OVDJE!

Haglundova peta

  • Objavljen: 04. Prosinac, 2018
22045_Capture.JPG

 

Bolna i deformirana peta predstavlja zdravstveni ali i estetski problem. Pored svakodnevnih obaveza, ubrzanog tempa života, hod sa takvom petom može biti prava muka! Česta je pojava crvenila i otekline, sa prisutnim velikim teškoćama prilikom nošenja obuće! Takvo stanje mosi stručni naziv – Haglundova peta!

 

 

 

 

Haglundov deformitet predstavlja jedan od oblika bolne pete, nastao uslijed konflikta mekotkivnih struktura i koštanog dijela pete koja sama može biti različitog oblika. Između petne kosti i Ahilove tetive, postoji sluzna vrećica ili burza, koja uslijed konstantnog pritiska obuće na petu postaje inflamirana i bolna!

 

SIMPTOMI I LIJEČENJE

Ubrzo peta postaje bolna i otečena a hod otežan. Obuća postaje nelagodna, i stvara poteškoće prilikom svakog koraka. Vremenom se oteklina povećava te stvara zabrinutost kod pacijenata. Osobito se promjene opažaju u mlađih ženskih osoba koje nose obuću sa visokim petama!

Nakon ortopedskog pregleda sa ultrazvukom pete, preporučuje se u početku neoperativno liječenje sa nošenjem ortopedskih uložaka i fizikalnom terapijom. Ponekad je incicirano i davanje tzv. blokada, tj. injekcija anestetika i kortikosteroida, u svrhu smanjenja upale i boli. Kod konzervativnog liječenja, preporučamo pulsnu magnetnu terapiju sa primjenom autologne kondicionirane plazme! Već nakon nekoliko tretmana, vidljivo je osjetno poboljšanje u velikoj većini slučajeva.
Za rezistentne slučajeve ovog stanja, rezervirano je operativno liječenje!

Poliklinika Ribnjak, kao jedinstveno mjesto usluga ortopedije i plastične kirurgije, prava je adresa za vaš lak i bezbolan korak!

 

 

O autoru članka

  • Grad Zagreb /
  • Črnomerec /
  • Poliklinika Ribnjak /
  • Grada Mainza 17
  • Telefon: 01/551-0832
  • e-pošta: info at poliklinikaribnjak dot hr
  • komentara: 32,
  • ukupno ocjena: 95
5
Pogledajte sve objavljene članke