Zanima Vas tko su najbolji doktori i stomatolozi u Hrvatskoj?

Pogledajte što ljudi misle o njima i iskoristite te informacije za dobrobit Vašeg zdravlja. Pomozite drugim ljudima tako što ćete ostaviti komentare i ocjene!

Doktorica Vučković pruža besplatan pregled te 10% popusta na potrebnu uslugu novom pacijentu koji se ovdje prijavi.
PRIJAVITE SE OVDJE!

Kako je lako imati zdrave zube

  • Objavljen: 04. Listopad, 2015
2580_inga_vuckovic.jpg

Vođeni iskustvom shvatili smo da je preventiva najbolji lijek za sretnog, zadovoljnog i zdravog pacijenta. Uspjeh s našim pacijentima ostvarujemo konstantnom suradnjom i preventivnim pregledima. Za doktora dentalne medicine uspjeh se definira kao postojanje zdrave usne šupljine, zdravih zuba, pravilne oralne higijene te osobnog zadovoljstva pacijenta po pitanju dentalnog zdravlja.

Vrlo važan aspekt odnosa doktor-pacijent je povjerenje. Povjerenje se najbolje gradi redovitim posjetima ordinaciji. Našim najmlađim pacijentima posvećujemo osobitu pažnju, jer je preventiva oblik dugotrajne (bezbolne) suradnje koja nas bez muke i boli te neugodnih i zastrašujućih iskustava, a nerijetko i vrlo skupih, dovodi do našeg cilja – zdrave usne šupljine. 

Zašto preventiva?

Preventiva nije rezervirana samo za mališane. Preventiva je odnos pacijenta i doktora dentalne medicine u kojem pacijent brine o svom dentalnom zdravlju odlazeći na redovite kontrolne preglede, dva, tri ili četiri puta godišnje. Mi, doktori dentalne medicine, smo tu za vas, naše pacijente, u svakom trenutku spremni pružiti savjet, napraviti pregled i razriješiti dilemu. Ukoliko redovito odlazite na kontrolni pregled, vaš će vas doktor dentalne medicine znati uputiti kako pravilno četkati zube, na koja mjesta posebno obratiti pažnju, koja sredstva koristiti – ovisno o vašim potrebama ali i spriječiti potrebu za nekim većim zahvatima kao što su liječenje zuba ili u najgoroj varijanti – vađenje zuba. No, ako je zub izvađen nemojte očajavati, još nije sve izgubljeno.

I što sada?

Kada je zub izgubljen, potrebno ga je nadomjestiti. Pacijent u suradnji sa doktorom treba odlučiti – most ili implantat. Implantati su danas vrlo popularno i bezbolno riješenje, i to s razlogom. Oni su vrlo elegantno i kvalitetno riješenje koje nadoknađuje funkciju i estetiku. S implantatima se danas mogu riješiti svi oblici bezubosti i nedostataka pojedinih zuba.

U današnje doba moderne stomatologije ja sam uvijek za implantat.

Zašto implantati?

- Susjedni zubi ostaju intaktni

- Uz pravilnu higijenu implantati su vječni

- Estetski potpuno imitiraju prirodne zube

- Pružaju komociju i osjet vlastitog zuba

- Mogu služiti kao nosači proteza, mostova ili kao nadomjesci pojedinih zuba

- Danas su nezamjenjivi u protetici

Kao i za svaki zahvat u dentalnoj medicini, za implantate mora postojati opravdana indikacija. Uvjet dobrog ishoda je zdravi pacijent ili pacijent koji svoju terapiju uzima redovito te mu je opće zdravstveno stanje dobro.

Dragi naši pacijenti, preventiva nije skupa! Koštati će vas samo nekoliko minuta provedenih u ordinaciji, koja riječ progovorena sa doktorom, poneki vic i obavezno nekoliko osmjeha.

Nikada nije kasno da posjetite svog doktora dentalne medicine. Zakažite preglede mjesecima unaprijed, osigurajte svoje vrijeme za zdravlje. Preventiva je najbolji način da mališani izrastu u zdrave odrasle osobe, odgovorne prema svom zdravlju, a svi ostali uzrasti pacijenata, da vrate povjerenje u dentalnu medicinu i osjete olakšanje te sa osmjehom ulaze i izlaze iz ordinacije dentalne medicine.

 

O autoru članka

  • Grad Zagreb /
  • Črnomerec /
  • Stomatološka ordinacija dr. Inga Vučković /
  • Ilica 191b
  • Telefon: 01/370-4530
  • e-pošta: info at stomatologija-vuckovic dot hr
  • komentara: 44,
  • ukupno ocjena: 70
4,74
Pogledajte sve objavljene članke