Zanima Vas tko su najbolji doktori i stomatolozi u Hrvatskoj?

Pogledajte što ljudi misle o njima i iskoristite te informacije za dobrobit Vašeg zdravlja. Pomozite drugim ljudima tako što ćete ostaviti komentare i ocjene!

Doktor Štimac pruža 10% popusta na jednu potrebnu uslugu po dogovoru novom pacijentu koji se ovdje prijavi.
PRIJAVITE SE OVDJE!

Kako najefikasnije riješiti nedostatak zubi? Jeste li baš Vi kandidat za zubni implantat?

  • Objavljen: 05. Listopad, 2016
26345_Zubni_implantati.jpg

 

 

Koliko doista znate o zubnim implantatima?

Danas su zubni implantati jedno od najtraženijih rješenja kod bezubosti i nedostatka zubi te zbog toga nastojimo pružiti našim pacijentima samo najbolje. Pacijentisu danassve više informirani te su njihove želje i zahtjevi  veći iz dana u dan zbog čega oralna kirurgija, a samim time i implantologija, napreduje svakim danom.

 

Što je implantat i koja je njegova funkcija?

Implantat je nadomjestak izrađen od titana, biokompatibilnog materijala.Implantat se kirurškim zahvatom ugrađuje u čeljust i na njega se stavlja protetski rad. On može služiti kao nadomjestak za jedan zub ili biti potpora mostu odnosno većim protetskim nadomjescima. Osim što funkcijski i estetski djeluje i ponaša se kao prirodan zub, također sprječava povlačenje preostale kosti i pruža priliku pacijentu da sačuva svoje zdrave zube. 

Implantatiimaju funkciju poput pravih zubi zbog čega se pacijenti osjećaju preporođeno. Implantati izgledaju prirodno te se jednako prirodno i ponašaju u ustima.Zubni implantati ne ometaju govor, ne remete žvakanje hrane i ne otežavaju uzimanje tekućine.

 

Kako izgleda postupak za dobivanje implantat?

Postupak za dobivanje implantata je vrlo jednostavan, a sastoji se od pregleda i razgovora s doktorom dentalne medicine te snimanja čeljusti kako bi se provjerilo stanje kosti i odredilo najbolje mjesto za postavljanje implantata. Nakon toga se ugrađuje implantat i uzima otisak čeljusti i preostalih zuba. Pacijent u nekim slučajevima može dobiti privremene zube koji mu omogućuju da normalno funkcionira dok traje period sraštavanja implantata s kosti (otprilike 2-5 mjeseci, ovisno o slučaju). Kadaprođe period sraštavanja radi se trajna protetska nadogradnja: uzima se otisak, pa se na temelju modela izrađuju zubne krunice, mostovi ili proteze. Više o samo postupku ugradnje implantata saznajte na sljedećem linku: http://drstimac.com/implantati/

 

Koliko brzo i efikasno se implantati ugrađuju?

Jedan implantat ugrađuje se u svega 15 minuta. Sama pomisao da se nešto ugrađuje u kost zvuči pacijentima poprilično strašno. No iskustva pacijenata pokazuju potpuno drugačiji efekt! Pacijentima se tretman ugradnje implantat čini manje neugodan od vađenja zuba. Tretman je potpuno bezbolan, a pacijenti se vraćaju svakodnevnim aktivnostima već dan iza ugradnje implantata.

Koliko implantati djeluju na samopouzdanje čovjeka vidljivo je prvi puta kada se pacijent pogleda s novim zubima. Zubi koji nedostaju negativno utječu na izgled svake osobe. Zubni implantati pomažu i strukturi lica, ponajviše obrazima i ustima te su zaslužni i za mlađi izgled. Saznajte jeste li Vi kandidat za implantate: http://drstimac.com/edukativni-kviz/trazite-rjesenje-problema-nedostatka-zubi/

 

 

O autoru članka

  • Grad Zagreb /
  • Trešnjevka - sjever /
  • Centar dentalne medicine Štimac /
  • Nova cesta 3
  • Telefon: 01/363-3602
  • e-pošta: info at drstimac dot com
  • komentara: 39,
  • ukupno ocjena: 188
4,99
Pogledajte sve objavljene članke