Zanima Vas tko su najbolji doktori i stomatolozi u Hrvatskoj?

Pogledajte što ljudi misle o njima i iskoristite te informacije za dobrobit Vašeg zdravlja. Pomozite drugim ljudima tako što ćete ostaviti komentare i ocjene!

Doktorica Štimac pruža 10% popusta na jednu potrebnu uslugu po dogovoru novom pacijentu koji se ovdje prijavi.
PRIJAVITE SE OVDJE!

Kućno izbjeljivanje – koliko je učinkovito?

  • Objavljen: 10. Svibanj, 2017
6579_maja.JPG

 

Posljednjih godina izbjeljivanje za zube postalo je traženi tretman, a pojam kućnog izbjeljivanja sve je popularniji u posljednje vrijeme.

Glavno pitanje koje pacijenti postavljaju je koliko je neki postupak tj. namirnica učinkovita.

Razni preparati koji se mogu kupiti online mogu u manjoj mjeri izbijeliti zube, no to nije tretman jednak tretmanu kod stomatologa niti je pod kontrolom stručnjaka zbog čega nitko ne može garantirati krajnji rezultat niti moguće nuspojave.

Zubne paste za izbjeljivanje također su vrlo popularne u posljednje vrijeme. One su jednostavne za korištenje i rezultati su vrlo minimalni, a uz to se takve puste za zube ne smiju koristiti prečesto.

Kada govorimo o prirodnom izbjeljivanju, često se spominju namirnice poput sode bikarbone, limunovog soka, limunove ili narančine kore, jabučnog octa i jagode.

Korištenje prirodnih namirnica je vrlo jednostavno no njihov učinak je minimalan i vrlo bitno je napomenuti kako nakon korištena prirodnih namirnica uvijek je potrebno oprati zube pastom za zube kako bi se skinuo višak kiseline ili primjerice šećera ukoliko pokušate izbijeliti zube jagodama.

Niti jedan od navedenih preparata ne može dati efekt izbjeljenih zubi kao tretman koji se provodi u stomatološkoj ordinaciji pod nadzorom stomatologa. Kemijski postupak koji se provodi u kontroliranom okruženju (s obzirom na osjetljivost zubnog mesa na peroksid) najbolje može utjecati na zube  te ih posvijetliti za nekoliko nijansi. Više o izbjeljivanju zubi pod kontrolom stomatologa pročitajte ovdje!

Koliko nijansi će zubi biti bjelji nakon izbjeljivanja zubi u stomatološkoj ordinaciji teško je reći jer to zavisi o samoj strukturi zuba i cakline kod pacijenta, ali i životnim navikama. Kod takvog izbjeljivanja, rezultat je odmah vidljiv, no najbolji rezultati se vide tjedan do dva nakon samog tretmana izbjeljivanja kada se boja zubi uskladi. Kako utjecati na bjelinu zubi saznajte putem kviza ovdje!

 

 

 

O autoru članka

  • Grad Zagreb /
  • Trešnjevka - sjever /
  • Centar dentalne medicine Štimac /
  • Nova cesta 3
  • Telefon: 01/363-3602
  • e-pošta: info at drstimac dot com
  • komentara: 100,
  • ukupno ocjena: 360
4,78
Pogledajte sve objavljene članke