Zanima Vas tko su najbolji doktori i stomatolozi u Hrvatskoj?

Pogledajte što ljudi misle o njima i iskoristite te informacije za dobrobit Vašeg zdravlja. Pomozite drugim ljudima tako što ćete ostaviti komentare i ocjene!

Doktorica Vučković pruža besplatan pregled te 10% popusta na potrebnu uslugu novom pacijentu koji se ovdje prijavi.
PRIJAVITE SE OVDJE!

Ljuskice/Veneers

  • Objavljen: 11. Ožujak, 2016
21783_ljuskice_male.jpg

Osim zdravlja zubi izgled zuba je bitan. Lijepim izgledom zuba možemo podići svoje samopouzdanje i smijati se bez brige da će pogled na naše zube odvratiti pozornost u lošem smislu.  Da li ste ikad skrivali svoj osmjeh? Zubnim ljuskicama možemo napraviti osmjeh koji ste oduvijek priželjkivali, one su umjetnički rad stručnjaka i ako su napravljene kako treba, zubi će i dalje zračiti prirodnom ljepotom,  razlika u osmjehu će biti velika, ali nitko neće primijetiti da je riječ o protetskom nadomjesku. Ovo rješenje je dugotrajno.

Ljuskice su rješenje problema ako:

·         Želite promijeniti oblik zuba ili ispraviti liniju zubnog luka.

·         Želite promijeniti boju zuba, a ne želite ili ne možete izbjeljivati zube.

·         Imate više ispuna na prednjim zubima, a ne želite krunice.

·         Otkrhnuo vam se komadić zuba i više puta ste odlazili svom liječniku dentalne medicine da vam postavi ispun, no ispun stalno ispada.

·         Imate izraženu abraziju zuba.

Zubne ljuskicesu fiksno-protetski nadomjestak koji se trajno cementira na zub. Mogu se izraditi potpuno od keramike ili od kompozita. Mogu biti individualno izrađene prema isključivim potrebama pacijenta ili mogu biti tvornički izrađene – takve se još zovu konfekcijske ljuskice. Individualne keramičke ljuskice se izrađuju u zubotehničkom laboratoriju, a individualne kompozitne ljuskice se izrađuju ili u zubotehničkom laboratoriju ili odmah u ordinaciji. Konfekcijske ljuskice je potrebno dodatno prilagođavati direktno u ustima pacijenta i dolaze u ograničenom broju oblika i boja, tako da su estetski rezultati lošiji od individualno izrađenih ljuskica.

Za ljuskice nije uvijek  nužno brušenje

Ljuskice su indicirane kada se želi nadomjestiti manji dio zuba, npr. kada se zub otkrhne, kada se želi promijeniti oblik ili boja zuba, itd. Najčešće se ljuskice ugrađuju na prednje zube, no moguće ih je ugraditi i na stražnje zube. Za ugradnju ljuskica zube je ili potrebno vrlo malo brusiti ili ih nije potrebno uopće brusiti, ovisno o ciljevima terapije. Vrlo su tanke i daju izvrsne estetske rezultate. Keramičke ljuskice su svojim svojstvima najsličnije prirodnoj caklini te tako čine i najljepše restauracije, no izrada je dugotrajnija od kompozitnih. Kompozitne ljuskice se izrađuju od najkvalitetnijih visokoestetskih kompozita koji u potpunosti oponašaju estetiku prirodnih zuba.

O autoru članka

  • Grad Zagreb /
  • Črnomerec /
  • Stomatološka ordinacija dr. Inga Vučković /
  • Ilica 191b
  • Telefon: 01/370-4530
  • e-pošta: info at stomatologija-vuckovic dot hr
  • komentara: 44,
  • ukupno ocjena: 70
4,74
Pogledajte sve objavljene članke