Zanima Vas tko su najbolji doktori i stomatolozi u Hrvatskoj?

Pogledajte što ljudi misle o njima i iskoristite te informacije za dobrobit Vašeg zdravlja. Pomozite drugim ljudima tako što ćete ostaviti komentare i ocjene!

Doktorica Tadić pruža 10% popusta na pregled te potrebnu uslugu novoj pacijentici koja se ovdje prijavi.
PRIJAVITE SE OVDJE!

Najvažnije o gimnastici i higijeni u trudnoći!

  • Objavljen: 04. Rujan, 2014
19789_Najvanije_o_gimnastici_i_higijeni_u_trudnoi.jpg

Smatra se da trudnice ne mogu slijediti svoje fizičke aktivnosti u istoj mjeri tijekom trudnoće kao prije trudnoće. Razna skakutanja, doskoci, podizanje tereta, ili slične aktivnosti koje se nameće u aktivnom bavljenju gimnastikom, aerobikom i fitness-om nisu prihvatljive u trudnoći. Posebna trudnička tjelovježba izvaredno je pomoćno sredstvo za jačanje trbušnih i leđnih mišića te za održavanje općenitog dobrog stanja. Prije eventualnog prijavljivanja za tečaj svaka se trudnica mora posavjetovati sa svojim ginekologom jer postoje određena stanja i promjene u trudnoći kada nikakva gimnastika nije dopuštena. 

Higijenu u trudnoći treba provoditi vrlo točno i savjesno. Žena često osjeća vrućinu pa se možda i znoji više nego obično zbog pojačane izmjene tvari. Kupanje u trudnoći ne predstavlja opasnost. Naprotiv, preporuča se kupanje ili tuširanje barem jedan put dnevno. Tuširanju dajemo prednost pred kupanjem. Prilikom tuširanja mlaz tekuće vode odnosi uzročnike bolesti i na taj način sprječava njihov ulazak u tjelesne otvore. Zbog toga je uputno u posljednja četiri tjedna trudnoće sasvim odustati od kupanja u kadi. Vanjsko spolovilo treba, zbog povećanog izlučivanja sluzi iz maternice, dobro prati svako jutro i večer te nakon obavljene nužde. Ispiranje rodnice nije potrebno jer se pri tome može ozlijediti. Bradavicama je potrebna posebna pažnja od sredine trudnoće pa na dalje.U dojkama se tada stvara mlijeku slična tekućina koja izlazi iz njih u kapljicama pa se sasušena može pretvoriti u krastu a uz to je mjesto mogućeg sijela bakterija a time i infekcije. Da bi dojke očvrsnule potrebno ih je dnevno prati mlazom vode i potom bradavice lagano ručnikom istrljati.

O autoru članka

  • Grad Zagreb /
  • Maksimir /
  • Ginekološka ordinacija dr. Tadić /
  • Mašićeva 1
  • Telefon: 01/232-8371
  • e-pošta: dr dot visnja at gmail dot com
  • komentara: 63,
  • ukupno ocjena: 117
4,54
Pogledajte sve objavljene članke