Zanima Vas tko su najbolji doktori i stomatolozi u Hrvatskoj?

Pogledajte što ljudi misle o njima i iskoristite te informacije za dobrobit Vašeg zdravlja. Pomozite drugim ljudima tako što ćete ostaviti komentare i ocjene!

Doktor Krhen pruža besplatan pregled te 10% popusta na potrebnu uslugu novom pacijentu koji se ovdje prijavi.
PRIJAVITE SE OVDJE!

Pjeskarenje zubi

  • Objavljen: 27. Siječanj, 2017
12667_ordinacija6.jpg

 

 

Riječ je o jednoj od profesionalnih i neinvazivnih tehnika čišćenja zubi i zubnih površina. Pjeskarenjem uklanjamo sve tamne (žute, smeđe, crne) mrlje na površini zuba nastale zbog pušenja, učestalog pijenja kave, čajeva i drugih tamno obojenih pića koje dugoročno ostavljaju mrlje na zubima.

 

 

Postupak pjeskarenja izvodi se posebnim uređajem koji pod visokim tlakom i mlazom vode raspršuje sitna mikroabrazivna zrnca pijeska, koja uspješno uklanjaju nakupine naslaga i pigmenata sa zubi, vraćajući im prirodnu boju, glatkoću i sjaj. Pijesak čine sitne čestice kalcijeva karbonata ili natrijevahidrogenkarbonata koje su okruglog oblika, što im omogućuje stvaranje velike kinetičke energije čestica koje u dodiru sa zubom ostvaruju veliku kontaktnu površinu, a time i lakše uklanjanje.

Postupak je u potpunosti bezbolan i, ovisno o količini naslaga na zubima, traje petnaest do tridesetminuta, a pacijenti su u mogućnosti izabrati različite okuse pijeska (višnja,mentol,naranča itd.).

Prije pjeskarenja veoma je važno mehanički ukloniti zubni kamenac te provesti postupak poliranja zubi četkicom i pastom za poliranje, kako bi se u konačnici dobili najbolji rezultati. S obzirom na individualnu sklonost nakupljanju zubnog kamenca i pigmentaciju, postupak pjeskarenja može se ponavljati više puta godišnje bez straha od oštećenja zubne površine.

Pjeskarenje se ne provodiu slučaju jakog krvarenja zubnog mesa, znakova upaljene gingive ili u slučaju napredujućeg parodontitisa.

Bitne prednosti ove tehnike čišćenja zubnih površina su blistavi, sjajni i glatki zubi, te učinak izbijeljenosti, a cijena postupka ovisi i razlikuje se od stomatologa do stomatologa.

 

 

 

O autoru članka

  • Grad Zagreb /
  • Donji Grad /
  • Poliklinika - Krhen /
  • Masarykova 2
  • Telefon: 01/465-1307
  • e-pošta: info at poliklinika-krhen dot hr
  • komentara: 23,
  • ukupno ocjena: 30
4,5
Pogledajte sve objavljene članke