Zanima Vas tko su najbolji doktori i stomatolozi u Hrvatskoj?

Pogledajte što ljudi misle o njima i iskoristite te informacije za dobrobit Vašeg zdravlja. Pomozite drugim ljudima tako što ćete ostaviti komentare i ocjene!

Doktor Kovačić pruža besplatan pregled te 10% popusta na potrebnu uslugu novom pacijentu koji se ovdje prijavi.
PRIJAVITE SE OVDJE!

Tijek i ugradnja zubnih implatata

  • Objavljen: 02. Studeni, 2016
12972_kov.jpg

 

Prvi dolazak u stomatološku ordinaciju podrazumijeva stomatološki pregled i analizu običnog ortopan snimka. Ako je pacijent zainteresiran  za ugradnju zubnih implantata, upućuje se na obavezno snimanje 3D ortopana, tj. CBCT snimka regije. Analizom CBCT snimke, dobiti ćemo informacije o raspoloživoj količini, strukturi i kvaliteti čeljusne kosti, kao i o položaju anatomskih struktura koje su od značaja za ugradnju implantata.

 

Po izradi detaljnog plana terapije, pacijenta detaljno  upoznajemo sa svim pojedinostima planiranog zahvata i eventualno dajemo ljekove kao pripremu za sam kirurško – implantološki zahvat koji se može izvesti već isti dan. Kirurška intervencija može trajati od pola sata za ugradnju jednog titanskog implantata, do nekoliko sati ako se planira rekonstrukcija zuba u cijelij čeljusti.

 

U narednih nekoliko dana, pacijent dolazi na kontrolu, a konci se obično uklanjaju nakon sedam dana. Ukoliko je  pacijent spriječen  i ne može sačekati  skidanje konaca, postavti ćemo tzv. resorbirajuće konce koji sami otpadnu nakon 2-3 tjedna, bez potrebe da se pacijent javlja svom stomatologu.

 

Narednih nekoliko mjeseci, čekamo da implantati srastu sa čeljusnom kosti. Taj period je varijabilan i iznosi od dva do četiri mjeseca, obzirom da postoje brojni faktori od kojih zavisi uspješna integracija implantata – kvaliteta i količina čeljusne kosti, postizanje inicijalne stabilnosti implantata pri ugradnji, postavljanje  umjetnih materijala oko implantata, kirurška tehnika i drugi. Na uspjeh zarastanja svakako utječe u velikoj mjeri i kvaliteta i dizajn samog implantata, a mi sa punim povjerenjem i na obostrano zadovoljstvo koristimo prvoklasne implantate, koji imaju vrlo visok postotak uspješnosti integracije.

 

Kad god je moguće, a svakako kod totalne bezubosti i većih parcijalnih bezubosti,  izrađuje se privremena proteza koju će pacijenti nositi u periodu srastanja implantata. Ako su implantati momentalno po ugradnji postigli visok stupanj stabilnosti (što se utvrđuje u toku operacije, posebnim aparatom) pacijentima je moguće izraditi privremeni most na tim implantatima, koji pruža mnogo veći komoditet  nego privremena proteza.

 

Nakon perioda zarastanja pacijent dolazi u ordinaciju i počinje izrada definitivnog protetskog rada.

 

Ukoliko ste Vi jedan od kandidata za zubne implantate, slobodno nas pozovite i zakažite besplatan pregled kako bismo Vam predočili sve mogućnosti, cijenu i dalje akcije.

 

 

 

O autoru članka

  • Splitsko-dalmatinska županija /
  • Grad Split /
  • Privatna ordinacija /
  • Poljička cesta 1a
  • Telefon: 021/534-035
  • e-pošta: info at dental-kovacic dot eu
  • komentara: 29,
  • ukupno ocjena: 119
4,71
Pogledajte sve objavljene članke