Zanima Vas tko su najbolji doktori i stomatolozi u Hrvatskoj?

Pogledajte što ljudi misle o njima i iskoristite te informacije za dobrobit Vašeg zdravlja. Pomozite drugim ljudima tako što ćete ostaviti komentare i ocjene!

Doktor Čengić pruža 10% popusta na potrebnu uslugu novom pacijentu koji se ovdje prijavi.

 

Napomena:

 •  Popust se odnosi samo na pacijente koji su se prijavili na ovom obrascu. 
 •  Popust se može iskoristiti u roku od 30 dana od prijave na obrascu.
 •  Potrebno je prije plaćanja naglasiti da želite iskoristiti popust.
 •  Popust se odnosi samo na nove pacijente.

Prijavite se ispod kako bi ostvarili navedene pogodnosti:

Obavezno je ispuniti polja označena zvjezdicom* prije nego kliknete na "PRIJAVI SE".

*Ime i prezime: *Vaš e-mail: *Vaš telefon: Ukoliko želite još nešto dodatno naglasiti ili upitati doktora ili administratore portala Najdoktor molimo napišite u sljedećem polju: *Koliko je 8 - 6?

Nakon što se prijavite klikom na gumb ispod, obratite se navedenom liječniku na telefon 01/707-7773 ili e-mail info at poliklinika-neurospine dot hr kako bi dogovorili termin Vašeg dolaska te ostvarili navedene pogodnosti.

Ne zaboravite nakon korištenja usluge ostaviti Vaš komentar i ocjene kako bi ostalim korisnicima portala omogućili što kvalitetniji odabir doktora.

O doktoru

 • Grad Zagreb /
 • Črnomerec /
 • KBC - Sestre Milosrdnice /
 • Vinogradska cesta 29
 • Grad Zagreb /
 • Trnje /
 • Poliklinika Neurospine /
 • Zaharova 3
 • Telefon: 01/707-7773
 • e-pošta: info at poliklinika-neurospine dot hr
 • komentara: 24,
 • ukupno ocjena: 85
4,84
Noviji komentari
Komentirani doktor: Tomislav Čengić

Srdačan pozdrav prije svega!
Moram napomenuti da je moje iskustvo bilo dug put (borba same sa sobom-strah i panika i mali prag tolerancije na bol),od ozljede desnog koljena koji je bio 19.3.2018. sve do operacije 6.12.2018. koju je izveo Dr.Tomislav Čengić.
Ozljedila sam koljeno prilikom pada niz stepenice 19.3.2018.Koljeno je iskočilo i vratilo se.
I nakon cijelodnevnog skupljanja hrabrosti otišla sam u Draškovićevu na hitnu.
Dijagnoza islokacija ivera(patele)
RTG napravljen-napuknuće koljena-medijalna zglobna pukotina.
Lječenje:Longeta 4 tjedna-mirovanje i držanje noge na povišenom
Nakon kontrole i ponovnog slikanja,krenula sam sa fizikalnom terapijom.Nakon fizikalne terapije nisam baš osjećala neku promjenu.ali sam ja nastavila ajmo reći "normalno "živjeti-trudila se razgibavat koljeno i vozila sobni biciklin kako mi je rečeno da vratim mišičnu snagu i da se koljeno stabilizira.No to "normalno" je bilo sve samo ne normalno,jer su mi se u život pridružili abnormalna bol,nestabilnost koljena,blokiranje koljena,iskakanje koljena,te ne mogučnost oslanjanja na desnu nogu.Svaki dan bi se koljeno po nekoliko puta zablokiralo-zaključalo te bilo jako bolno dok ga ne bi odključala,tj.odblokirala. Ali ja sam hodala,koliko toliko.Nakon toliko vremena(9 mjeseci punih-tada),pred kraj 10 mjeseca 2018. koljeno je nateklo i ponovno sam otišla na hitnu i ponovno sam bila pregledana te mi je rečeno da moram na MR DESNOG KOLJENA da nešto koljeno blokira te da se preko RTG-a to ne vidi.
Odrađen MR DESNOG KOLJENA,imala sam što čuti,operacije je nužna,koštani fragment veličine 2 cm u samom centru koljena,te me ljubazni liječnik uputio kod Dr.Tomislava Čengića.
Dr.Tomislav Čengić me je primio na pregled izuzetno susretljiv s puno pažnje i razumijevanja za moj strah,paniku i bol koju sam trpila.
Prvi liječnik koji me je pitao gdje točno boli,pri kojem pokretu,na koju stranu imam osjećaj da mi koljeno bježi.Te prvi liječnik koji je pregledao i ljevo zdravo koljeno i desno koje je bilo problem.Moram napomenuti da je ovo bio prvi pregled koljena od ozljede gdje nije bilo abnormalne boli i gdje je pregled bio iznenadujuče brz.Dr.Tomislav Čengić je odmah rekao da ta količina boli koju sam imala nije mogla biti samo od tog koštanog fragmenta koji je blokirao koljeno,da je moguća ruptura meniskusa.Te da je operacija nužna.
Dr.Tomislav Čengić mi je objasnio detaljno operaciju koju će napraviti,cijeli postupak,te je napomenuo da nije teška operacija i da je brzo gotova.Pristup Dr.Tomislava Čengića meni osobno kao pacijentici je puno pomogao,pošto sam pacijent koji ima panične ispade i strah od doktora i od svega što ima veze sa doktorima,iskreno puno lakše je kada vas liječnik razumije i kada vam objasni svaki detalj što će raditi i kako to izgleda i kakav će tijek operacije biti.No najbitnije je što je mene smirilo je to što me je jedino Dr.Tomislav Čengić saslušao kada sam opisivala problem sa svojim koljenom,i što nije ignorirao moj strah.
6.12.2018. sam operirana,spinalna anestezija-Arthroscopio et toilette genus dex.-Microfracturae condyli lateralis fermoris dex.- Extirpatio corpora libera genus dex.Operacija je prošla uredno,bez komplikacija. Po povratku u sobu,Dr.Tomislav Čengić je došao oko ponoći pregledati me da vidi što mogu odmah sa nogom i rekao mi je što moram raditi s koljenom da bi sve bilo uredu,kako zatezati koljeno,kako istezati a pritom mi je on sam osobno držao koljeno.Te mi je rekao da je operacija prošla uspješno. Medicinsko osoblje na odjelu je stvarno ljubazno i pristupačno,uvijek su tu i da vas nasmiju ili da vas utješe.
U bolnici sam sve ukupno provela 4 dana.Dan kada sam bila puštena Dr.Tomislav Čengić je bio sa vizitom,pregledao me i rekao da želi vidjeti koliko mogu saviti koljeno,te je poslao fizioterapeuta koji je dobio uputu - kinetek (da razgibavanja koljeno) dizanje iz kreveta i učenje hodu s rasterećenjem s podlaktičnim štakama.
Prva kontrola nakon operacije je prošla u stvarno ugodnom razgovoru i raspoloženju,potpuno opušteno ,profesionalno,ali iznimno ljudski. Dr.Tomislav Čengić mi je objasnio što je napravljeno sve u koljenu i objasnio mi je što sve moram raditi i čega se pridržavati,i što nikako ne smijem raditi.
Liječenje je i dalje u tijeku!
Za kraj....Od srca najiskrenija preporuka za Dr.Čengića,ne samo zbog stručnosti već i zbog iskrenosti i staloženosti i neizmjerne ljudskosti i osjećaja sigurnosti koji dobijete kada sa vama razgovara.

Pacijentica:
Nikolina Tomić

 • 0
 • 0
 • 0
Komentirani doktor: Tomislav Čengić

Od svoje 3. godine bolujem od juvenilnog reumatoidnog artritisa i sada u 40-ima zglobovi su mi jako oštećeni, zakočeni i bolni, te mi uglavnom svi doktori ortopedi preporučuju zamjenu kukova i koljena sa umjetnim zglobovima. S obzirom na dugogodišnju bolest zbog koje sam često po bolnicama i raznim pregledima, iz tog iskustva mogu reći da je doktor Čengić jedan od rjetkih koji se potpuno posveti pacijentu, i detaljno vam objašnjava sve što će i što vam može napraviti s vašim zdravstvenim problemom. Tako smo se odlučili na zahvat s matičnim stanicama koje su mi izvadili iz masnog tkiva. Dolaskom u polikliniku Neurospin uz ljubazno osoblje i ugodnu atmosferu skoro da i nisam imala osjećaj da sam došla na neki medicinski zahvat. Bila sam svjesna i prisutna na zahvatu, gdje sam dobila lokalnu anesteziju, te sam samo osjetila blago peckanje. Najteže u čitavom zahvatu bilo je apliciranje s injekcijom tkiva u moje desno koljeno koje je kod mene jako oštećeno, te se nakon toga još jače zakočilo,što mi je doktor Čengić i objasnio da će se dogoditi, ali kroz dan-dva bilo je sve opuštenije i manje bolno. Odmah po završetku puštena sam na kućnu njegu, te sada nakon dva tjedna od tad bolovi su manji za 20-30 posto, ali mi je doktor objasnio da će se s vremenom stanice unutra još više obnoviti, te će trebati još neko vrijeme u kojem optimistično čekam još veće poboljšanje. Nakon dugogodišnje potrage jako sam sam sretna i zhvalna što sam našla liječnika s kojim sam zadovoljna i sa osječajem povjerenja, i kojem ću se rado prepustiti i u ostalim predstojećim zahvatima koji me s obzirom na dijagnozu i zdravstveno stanje očekuju. Doktor Čengić hvala vam od srca.

Sanela Badić

 • 0
 • 0
 • 0
Komentirani doktor: Tomislav Čengić

Prvo bih se želio zahvalit Dr. Čengiću kao osobi koja je stekla moje duboko poštovanje i zahvalnost.
Moja strast prema nogometu je velika pa iako sam imao problema sa gležnjem nisam odustao igrat. Dakle,moj problem sa desnim gležnjem sam vukao dugi niz godina. Gležanj sam uvijek morao bandažirat jer je bio nestabilan i kod trčanja sa promjenama smjerova činilo mi se svaki puta da će "iskočit" van. Nekako mi to uspijevalo izbječi sve do ove godine u 1.mj kada sam na svom omiljenom terminu petkom opet ozlijedio gležanj i odlučio da ovako dalje ne ide.
Prvi posjet Dr. Čengiću bio je dovoljan da vidi riješenje za moj problem. Nakon napravljenog rendgenskog snimka i ultrazvuka gležnja,Dr. Čengić mi je objasnio što se dogodilo i kako riješiti moj problem. Vanjski ligament desnog gležnja vise nije obavljao svoju funkciju i bila je potrebna operacija po Brostromu. Dr. Čengić mi je objasnio u detalje kako se izvodi operacija što me malo,iskreno i prepalo ali doktor me ubrzo smirio objasnivši mi da to spada u lakše operacije i gotovo bez bolova(a ja ostao u čudu kako operacija može biti bezbolna). Nakon obavljenih pretraga dogovorili smo termin za operaciju u 10.mj.
Cijelokupni dojam boravka u bolnici je prošao uredu,operacija je prošla bez ikakvih komplikacija kao i oporavak. Na dan operacije tj.nekih 2 sata prije nervozno hodam bolničkim hodnikom i naletim na doktora. Mišljenja sam da je odmah primjetio moju nervozu te  me posjeo na klupu u hodniku i još jednom mi ojasnio tijek operacije i rekao da nemam o čemu brinut,da će sve proći uredu. Što se tiče operacije bilo je sve kako mi je i objasnio,nakon anestezije doktor se sa svojim timom bacio na posao i bilo je brzo gotovo. Dr.Čengić me posjetio dan poslije operacije,previo ranu i rekao da za 2 dana idem kući sto me jako razveselilo. Iako sam još uvijek u fazi oporavka moj gležanj je u puno boljem stanju nego što je bio prije operacije. Veseli me što ću opet igrat nogomet a sve zasluge za to preuzima Dr.Čengić.
Čekajući na pregled nakon 30dana od operacije, sjedim u čekaoni i razgovaram sa ženom do sebe. Pita me što mislim o Dr. Čengiću,nakon što sam rekao svoje mišljenje( kad uđem u ordinaciju imam osječaj kao da mi hoće nešto prodat a ne da je liječnik)samo se nasmijala i rekla da se apsolutno slaže samnom!
Iskreno teško mi opisat Dr. Čengića kao osobu jer stvarno ostavlja dojam  koji nije lako opisat riječima.
Doktore,hvala jos jednom na svem! Dalic pita jesam spreman za kvalifikacije?

Pacijent:
Bojan Rezek

 • 0
 • 0
 • 0
Komentirani doktor: Tomislav Čengić

Koljeno sam ozljedila pri doskoku na način da mi je pobjeglo prema van. Odmah sam se uputila prema hitnom prijemu traumatologije. Pregledao me dr. Čengić i odmah upozorio na mogućnost rupture prednjeg križnog ligamenta i ostalih unutrašnjih poremećaja koljena. Savjetuje mi da pričekam još 10-ak dana, a ukoliko bol ne prestane da obavim MR i vratim se kod njega.
Nakon otprilike mjesec dana se vraćam u njegovu ordinaciju sa snimkom MR-a. MR potvrđuje doktorovu primarnu dijagnozu te mi on preporučuje operativni zahvat s obzirom da sam poprilično mlada i aktivna u sportu. Kroz razgovor mi objašnjava što me očekuje i na koji način će se odvijati cijeli proces od pripreme za operaciju do rehabilitacije. Nakon pregleda izlazim iz ordinacije potpuno mirna i s osjećajem sigurnosti upravo zbog njegove staloženosti i ljubaznosti.
Obavivši sve preglede dolazim u bolnicu na doktorov odjel. Nakon kratkog čekanja dolazi dr. Čengić te u prolazu još jednom popriča sa mnom kako bi me smirio. Ubrzo sam i smještena u sobu.
Na dan operacije me posjećuje doktor i opisuje kako će sve teći taj dan. Za cca 30 minuta dolaze sestre i odvode me u operacijsku salu gdje me čeka doktor. Operacija je prošla glatko i bez komplikacija. Navečer me posjećuje kako bi se još jednom uvjerio da je sve u redu.
Osoblje u bolnici je bilo jako ljubazno, kao i doktor koji me svaki dan posjetio. Puštena sam iz bolnice nakon 5 dana.
Postoperativna bol je bila minimalna, gotovo nepostojeća. Rana je uredno zacijelila, bez podljeva.
Nakon 2 tjedna odlazim na kontrolni pregled na kojem mi vadi šavove te mi daje daljnje upute za oporavak. Na tom, a i svakom idućem pregledu, dočekuje me sa iznimnom srdačnošću i toplinom.
Ono što dr. Čengića čini posebnim je njegov individualni pristup koji pacijentu daje osjećaj sigurnosti te visoka razina stručnosti koja je vidljiva na prvi pogled. Za dr. Čengića od mene samo riječi hvale!

Pacijentica:
Ena Martinović

 • 0
 • 0
 • 0
Komentirani doktor: Tomislav Čengić

Na dječjem rođendanu, bezopasno igrajući odbojku (bez skokova) s klincima, osjetio sam oštru bol u koljenu koja nije prestajala.
Magnetna rezonanca je pokazala rascjep/napuknuće meniska koljena, a preporuka je bila operativni zahvat.

Po preporuci sam odlučio posjetiti dr. Tomislava Čengića da budem siguran da je to jedina opcija, jer sam o njemu čuo zaista samo sjajne riječi.

Prvi kontakt je potpuno razoružao moj oprez…
Naime, nisam u životu upoznao liječnika koji prilikom mog ulaska u ordinaciju ustaje sa svoje stolice, prilazi mi, srdačno pruža ruku i predstavlja se. Tako malo, a tako ljudski…

Sjajno je bilo za čuti „operiram samo ako je to zaista najbolja opcija“ ili „operiram samo ono za što bi i sam išao na operaciju“.
No, u mom slučaju je to zaista bila jedina opcija, budući sam rekreativan sportaš, a povratak sportu se nakon ovakve operacije događa u 100% slučajeva.
Taj kontakt je bio vrhunski i zato što sam dobio sve informacije o samom zahvatu, oporavku nakon njega i jer sam imao priliku postaviti bilo koje pitanje. Dr. Čengić je sve strpljivo objašnjavao i odgovarao, kao da ima svo vrijeme ovog svijeta samo za mene. Fascinantno…

U nedjelju sam zaprimljen u bolnicu, a u ponedjeljak ujutro je odrađen zahvat artroskopije koljena.
Dobio sam spinalnu anesteziju, a dr. Čengić mi je na moju zamolbu omogućio gledanje cijelog tijeka operacije na monitoru i još to sve dodatno začinio praktičnom edukacijom – malo za mlade kolege liječnike, a malo i za znatiželjnog pacijenta.

U utorak ujutro na viziti je dr. Čengić najavio da ću danas kući, nakon što prođem s fizioterapeutima vježbe koje trebam raditi za jačanje kvadricepsa i nakon previjanja koljena.
Fizioterapeuti su mi dali osnovne vježbe, ali me i iznenadili zahtjevom da ustanem i počnem hodati. Bez štaka?!?? Naravno…
Zaista mi je nevjerojatno bilo da 24 sata nakon operacije koljena mogu hodati i to bez bolova, ali baš to se dogodilo.
Kako je i obećao, dr. Čengić je osobno previo ranu koja je izgledala odlično, a nisam dobio ni dren.

Kontrola 9 dana nakon operacije je prošla rutinski. Dobio sam „zeleno svjetlo“ za treninge i u teretani, uz poštedu koljena od trčanja i skokova prvih mjesec dana.

Za kraj…, dr. Čengić je vrhunski stručnjak i profesionalac, a svojim ljudskim pristupom osvaja svakog pacijenta koji uđe u ordinaciju. Zaista mogu dati samo preporuke!!

Neven Salaić

 • 0
 • 0
 • 0
Stariji komentari

Unesite komentar ispod:
(molimo da se pridržavate uputa za postavljanje komentara)

*Koliko je 8 - 6?