Zanima Vas tko su najbolji doktori i stomatolozi u Hrvatskoj?

Pogledajte što ljudi misle o njima i iskoristite te informacije za dobrobit Vašeg zdravlja. Pomozite drugim ljudima tako što ćete ostaviti komentare i ocjene!

Doktor Barbir pruža 10% popusta na pregled te na potrebnu uslugu novom pacijentu koji se ovdje prijavi.
PRIJAVITE SE OVDJE!

Zdravlje i stil života

  • Objavljen: 08. Studeni, 2016
4771_barbirm.jpg

 

Radi načina života, stresa, prehrane i drugih životnih okolnosti u određenom trenutku ljudsko tijelo teže podnosi taj teret i počinje davati signale: gubitka energije, nervoza, umor, nesanica i sl. Tegobe se povećavaju i u vrijeme menopauze kod žena i andropauze kod muškaraca, sve češće i kod mladih ljudi.

Glavni pokretači životnih aktivnosti i metabolizma su hormoni, koji održavaju životnu komunikaciju sa svakim organom i stanicom u ljudskom organizmu.

Pojačani ili smanjeni rad nekog hormona dovodi do poremećaja rada organa (štitnjača, nadbubrežna žlijezda, gušterača ili sl.) ali s obzirom na međustaničnu povezanost, poremećaj se može osjećati u radu drugih organa: srca, crijeva, mozga, spolnih organa sa posljedicama neplodnosti, erektivne disfunkcije, debljine, dijabetesa, oboljenja srca, opće slabosti, depresije,nervoze i sl. ).

Često se navedeni poremećaji povezuju i s razvojem karcinoma.

Poremećaj na staničnoj razini je potrebno na vrijeme prepoznati, dokazati i pravovremeno započeti liječenje ako je moguće, kako bi se stanje u organizmu što prije vratilo u ravnotežu.

Najčešće se u dijagnostici i liječenju ne razmišlja o temeljnom radu organizma (rad stanice, mitohondrij, DNK, hormonalna povezanost i sl.). Vrlo vjerojatno je upravo na toj razini osnova za razvoj ali i prepoznavanje i liječenje brojnih bolesti.

Prehrana koju uzimamo gotovo je bez prirodnih nutrijenata već je uglavnom obogaćena sa šećerima i aditivima što vjerojatno pomaže u gubitku osnovnih staničnih elemenata (magnezija,cinka,vitamina i drugih minerala), što vremenom također značajno utječe na "nemir" i "nezadovoljstvo" u stanici koja se prilagođava, mijenja, mutira ili umire. Smisao liječenja je održati život i snagu stanice koja za svoj rad treba energente koju joj donose hormoni i enzimi. Da bi hormoni i enzimi radili trebaju za svoj rad zdrave organe koji ih proizvode, da bi organi bili zdravi trebaju zdravu hranu, dobar san, manje stresa, ničega previse niti premalo, optimalnu fizičku aktivnost. Na žalost to je današnjim načinom života gotovo nemoguće i liječnik treba prepoznati stanje organizma i pokušati pomoći. 

Svaki čovjek je zaseban i treba imati dovoljno vremena volje i znanja posvetiti se osobi a ne pojedinom organu za kojeg se najčešće dobiva uputnica!

 

 

O autoru članka

  • Grad Zagreb /
  • Novi Zagreb - istok /
  • Privatna ordinacija Otok Zdravlja /
  • Horvatova 33
  • Telefon: 091/362-0952
  • e-pošta: info at otokzdravlja dot hr
  • komentara: 22,
  • ukupno ocjena: 30
4,97
Pogledajte sve objavljene članke