• dr. Tomislav Čengić
 • (ortoped)
Razina pomoći 5,00 (27)
Ljubaznost 5,00 (27)
Zakonitost i etičnost 5,00 (27)
Vrijeme čekanja 4,48 (27)
Osoblje 4,85 (27)

O nama

Poliklinika NeuroSpine je specijalizirana zdravstvena ustanova posvećena neurokirurgiji, liječenju boli, te fizikalnoj medicini i rehabilitaciji. Cilj je pružiti vrhunsku zdravstvenu skrb te najveću moguću udobnost pri svakom koraku oporavka kod pacijenta.

Facebook profil poliklinike Neurospine pogledajte ovdje!

Usluge

Ortopedija
Iz domene specijalnosti ortopedije i traumatologije poliklinika Neurospine svojim pacijentima nudi pregled specijaliste ortopeda i traumatologa kao i daljnju radiološku (RTG, CT, MRI) i laboratorijsku obradu u suradnim ustanovama.
Uz navedene specijalnosti i ekspertizu u liječenju bolesti i ozljeda kralješnice ustanova je specijalizirana za liječenje bolesti i ozljeda ekstremiteta:
-bolesti i ozljede ramena (upalne i degenerativne bolesti, ozljede i prijelomi, savjeti o ugradnji umjetnog zgloba ramena, sportske ozljede, sindrom sraza, lezije rotatorne manšete, kalcificirajući tendinitis, instabilitet)
-bolesti i ozljede lakta (upalne i degenerativne bolesti, ozljede i prijelomi, sportske ozljede, instabilitet, sindrom kubitalnog tunela, epikondilitis, teniski lakat, golferski lakat)
-bolesti i ozljede šake i ručnog zgloba (upalne i degenerativne bolesti, ozljede i prijelomi, kontraktura Dupuytren, škljocavi prst-tendovaginitis, sindrom karpalnog tunela)
-bolesti i ozljede kuka (upalne i degenerativne bolesti, ozljede i prijelomi, savjeti o ugradnji umjetnog zgloba kuka, sportske ozljede)
-bolesti i ozljede koljena (upalne i degenerativne bolesti i ozljede i prijelomi, savjeti o ugradnji umjetnog zgloba koljena, sportske ozljede, akutna i kronična nestabilnost, rupture ligamenata (LCA, LCP)
-bolesti i ozljede gležnja i stopala (upalne i degenerativne bolesti, ozljede i prijelomi gležnja i stopala, liječenje deformacija stopala- hallux valgus i rigidus, digitus flexus i spuštenog stopala, degenerativne bolesti Ahilove tetive, Haglundova peta)

Ugovor s HZZO

 • Ne Postoji

Članci

dr. Tomislav Čengić, ortoped

Primjena matičnih stanica u liječenju osteoartritisa kuka i koljena

EPIDEMIOLOGIJA OSTEOARTRITISA Osteoartritis je glavni uzrok invalidnosti i kronične boli danas. Napredak u modernoj medicini poboljšao je prevenciju, dijagnostiku i liječenje mnogih bolesti...
Cijeli članak
Učitaj još članaka

Iskustva drugih

 • 15.11.2019. u 20:33 SATI
 • Korisnik: korisnik34716
Razina pomoći
Ljubaznost
Zakonitost i etičnost
Vrijeme čekanja
Osoblje

Prije svega dr Čengić je i više nego izvrstan doktor.Bolujem od Myasthenie gravis(autoimune bolesti) i dr Čengić je jedan od rijetkih kirurga koji me pristao operirati bez imalo dileme. Sve mi je lijepo objasnio prije opetacije,te što me čeka. Napravljena mi je potpuna endoproteza lijevog kuka. Prije te operacije živjela sam sa nepodnošljivom boli.Hodala sa štakom zbog bolova.Analgetici nisu pomagali. Proslo je mjesec dana od operacije i oporavak teče sasvim normalno i uredno. Jedino što se desilo je to da mi se za vrijeme operacije napravio veliki hematom budući da pijem visoke doze kortikosteroida,tako da imam veći problem sa tim nego sa kukom. Operaciju je dr tako savrseno napravip da ja bolova vise nemam,ali niti malo. Mijastenija je ok i imam novi kuk. Ako itko ima nedoumicu oko operacije kuka,svakako preporuka dr Čengić.

 • 18.10.2019. u 14:55 SATI
 • Korisnik: korisnik34227
Razina pomoći
Ljubaznost
Zakonitost i etičnost
Vrijeme čekanja
Osoblje

Dr. Čengić je zaista izvrstan doktor, ali i čovjek. Od prvog do zadnjeg susreta je bio jako ljubazan i spreman odgovoriti na svako pitanje. Ja sam bila na operaciji hallux valgus-a, a na operaciju sam se odlučila zbog svakodnevne boli u području palčane kvrge. Dr. Čengić je operaciju izveo na način da je pobrusio koštanu izbočinu kako bi se smanjila navedena kvrga. Operacija je bila brza i bezbolna, a oporavak je trajao nekoliko tjedana. Već nakon prvog tjedna sam mogla normalno hodati jedino se se zbog otekline koja traje duže vrijeme nisam mogla obuti pa je poželjno operaciju raditi u ljetnim mjesecima. Sve u svemu, moje iskustvo je odlično i preporučila bih svakome tko se muči s istim problem da se javi dr. Čengiću.

 • 8.10.2019. u 15:01 SATI
 • Korisnik: korisnik34093
Razina pomoći
Ljubaznost
Zakonitost i etičnost
Vrijeme čekanja
Osoblje

Na koji nacin opisati u par recenica predivnog covjeka i vrhunskog profesionalca? Zaista nije lako jer rijeci ne mogu opisati koliko je dr. Cengic prije svega divna osoba, pravi strucnjak i profesionalac. Prije dvije godine moja majka je imala operaciju koljena (totalna endoproteza koljena) u jednoj Zagrebackoj bolnici. Ubrzo nakon operacije uvidjelo se da je koljeno inficirano,tretirano antibioticima I manjim zahvatom no bezuspjesno. Moja majka je i dalje trpjela neizdrzive bolove, a koljeno je i dalje oticalo . Takva situacija je potrajala oko godinu dana . S obzirom na ozbiljnost situacije odlazimo na pregled u privatne poliklinike ( gdje odbijaju operirati mamu zbog opsezne infekcije). U potpuno bespomocnoj situaciji dolazimo do doktora Cengica koji je hitno operira u Klinici za traumatologiju te poduzima hitne mjere za daljnje lijecenje. Doktor Cengic tako ne samo da je spasio nogu, nego i zivot moje majke. Cijelo vrijeme lijecenja u bolnici kao i na kontrolama dr.Cengic je uvijek izuzetno ljubazan,profesionalan I uvijek spreman objasniti situaciju do u detalje. Kao kci zene kojoj je spasio zivot zauvijek sam mu zahvalna na izuzetno divnom i profesionalnom pristupu,a kao zdravstveni djelatnik toliko sam impresionirana i neizmjerno sretna sto u nasoj maloj zemlji postoje tako veliki ljudi i profesionalci! Doktor Cengic definitivno je jedan od njih.. lijep pozdrav, s postovanjem Nevenka Thomas

 • 15.9.2019. u 22:39 SATI
 • Korisnik: korisnik33825
Razina pomoći
Ljubaznost
Zakonitost i etičnost
Vrijeme čekanja
Osoblje

Doktor je ljubazan, profesionalan i pomogao mi je da se osjećam bolje i da mi zub skroz ne ode. Namjestio ga je natrag, a ostale ozljede po licu i tijelu su brzo očišćene i zamotane. Hvala Vam na pomoći

 • 24.7.2019. u 16:02 SATI
 • Korisnik: Antonio
Razina pomoći
Ljubaznost
Zakonitost i etičnost
Vrijeme čekanja
Osoblje

Imao sam ozljedu koljena (puknuće meniska) koje se desilo na treningu kada sam pao u duboki čućanj.Koljeno mi je bilo prvo potpuno zaključano i u bolovima, nateklo... u Dubravi su me na hitnom prijemu pustili kući i rekli da nevide nista da ce vjerovatno proci ali da trebam pregled. Zatim sam u KBC Sestre Milosrdnice upoznao dr. Tomislav Čengić kojega su svi hvalili kao najboljeg doktora za te probleme. Nisam dugo čekao, a dr. Čengić je obavio sjajan posao.Pohvaljujem također i sestre 3. odjela koje su bile pretrpane poslom odrađivale sve to i moje zahtjeve kojih je bilo podosta bez problema uz puno ljubaznosti i bez ogorčenosti na licu.Svaka čast!! Puno sam puta bio u bolnicama ali u KBC Sestre Milosrdice sam bio stvarno najzadovoljniji. Svima preporučujem da ako imaju takvih ili sličnih problema bez razmišljanja odu u KBC SESTRE MILOSRDNICE. Još jednom zahvaljujem cjelom 3. Odjelu i savršenom radu dr. Tomislava Čengića

Učitaj još komentara

Doktori medicine

Doktori stomatologije

Bjelovarsko-bilogorska županija

Brodsko-posavska županija

Dubrovačko-neretvanska županija

Grad Zagreb

Istarska županija

Karlovačka županija

Koprivničko-križevačka županija

Krapinsko-zagorska županija

Ličko-senjska županija

Međimurska županija

Nepoznato

Osječko-baranjska županija

Požeško-slavonska županija

Primorsko-goranska županija

Šibensko-kninska županija

Sisačko-moslavačka županija

Splitsko-dalmatinska županija

Varaždinska županija

Virovitičko-podravska županija

Vukovarsko-srijemska županija

Zadarska županija

Zagrebačka županija

dr. Tomislav Čengić

(ortoped)