Korekcija stidnih usana

dr. Matija Miletić, kirurg | plastični kirurg
Korekcija stidnih usana

 

 

 

I najskriveniji dio ženskog tijela ponekad iziskuje estetsku korekciju

 

 

 

 

ZAHVAT

Labioplastika, i najskriveniji dio ženskog tijela ponekad iziskuje estetsku korekciju. Kod žena koje su imale porođaj, postoji višak kože u predjelu malih, velikih usana ili i jednih i drugih. Nekada postoji i konstitucionalna uvjetovanost, pa se ovaj problem susreće i kod veoma mladih djevojaka. To najčešće nije samo estetska već i funkcionalna smetnja. U toku spolnog odnosa prisutna je suhoća stidnih usana, otok i njihovo uvlačenje u vaginu što može dovesti do mikropovreda, laceracija i infekcije. Spolni odnosi koji trebaju biti ugodni dio života partnera, postaju mučni i neugodni. Osim toga, višak stidnih usana se kadkad ocrtava kroz odjeću i smeta da se žena osjeća ugodno u uskoj, ljetnoj garderobi.

Žene rijetko govore o ovom problemu, čak i sa liječnikom rijetko o tome pričaju. Najčešće imaju osjećaj srama, pa i ne traže pravu informaciju kako da svoj problem riješe. Estetski kirurg je liječnik kome se mogu povjeriti ovakvi problemi, jer on jedini ima rešenje za ovakve, na prvi pogled, banalne, a ustvari, ozbiljne zdravstvene i psihološke probleme.

OPORAVAK

Operacija labioplastike traje 30 minuta,radi se u uvjetima lokalne anestezije. Na samom početku, spolne usne se namažu anestetičnom kremom tako da je bezbolno davanje lokalne anestezije. Poslije intervencije se ostaje sat vremena u poliklinici i kad je pacijentca sigurna da nema nikakve bolove, otpušta se na kućno liječenje .Preporučuje se mirovanje trajanju od tri dana poslije čega se možete vratiti lakšim poslovima. Teži fizički napori,vežbanje i seksulani odnosi nisu dozvoljeni 15 dana od operacije.

Kako će izgledati vaše stidne usne poslije operacije?
Stidne usne će biti manje, sa prirodnim izgledom. Estetski kirurzi primjenjuju mikrokiruršku tehniku, stoga je ožiljak veoma tanak, kao vlas kose.

KOMPLIKACIJE

Komplikacije su rijetke i blage. Moguća je pojava infekcije i krvarenja u manje od 1%. Tkivo spolnih organa ima vrlo dobru cirkulaciju, što je solidna brana raznim infekcijama i prednost koja potiče brzo zarastanje rana.

 

Doktori medicine

Doktori stomatologije

Bjelovarsko-bilogorska županija

Brodsko-posavska županija

Dubrovačko-neretvanska županija

Grad Zagreb

Istarska županija

Karlovačka županija

Koprivničko-križevačka županija

Krapinsko-zagorska županija

Ličko-senjska županija

Međimurska županija

Nepoznato

Osječko-baranjska županija

Požeško-slavonska županija

Primorsko-goranska županija

Šibensko-kninska županija

Sisačko-moslavačka županija

Splitsko-dalmatinska županija

Varaždinska županija

Virovitičko-podravska županija

Vukovarsko-srijemska županija

Zadarska županija

Zagrebačka županija