Ukošene oči za „mačkasti pogled“

dr. Matija Miletić, kirurg | plastični kirurg
Ukošene oči za „mačkasti pogled“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ZAHVAT

Ukošene oči za „mačkasti pogled“ O čemu se zapravo radi? Ukošene oči i mačkasti i mazni pogled poželjna su karakteristika još od popularnosti makeupa. Taj poseban i pomalo egzotičan, zavodljiv pogled žele postići mnoge dame. Postupak kojim se postiže „Melanijin pogled“ zove se lateralna kantopeksija. Za izvođenje tog zahvata kompliciranog imena potrebna je iznimna vještina kirurga koji treba procijeniti najbolji kut „ukošavanja“, utjecati na promjene očiju, a opet zadržati karakterni pečat osobe. Treba spomenuti da se ponekad tim zahvatom vraća „izgled iz mladosti“ jer s godinama dolazi do spuštanja kapaka, pa tako i do ublažavanja nekad izraženog mačkastog pogleda.

Kako se izvodi postupak „ukošavanja očiju“? Mnogim je damama, kada ih upitam, najvažnije pitanje „hoće li boljeti“. Postupak ne boli, prisutan je tek blagi osjećaj neugode dok se pacijent/ica ne navikne. Ne manje važno je i da se izvodi u lokalnoj anesteziji, a poslije zahvata, ožiljak nije vidljiv. Brojne klijentice u moju ordinaciju dolaze kako bi napravile upravo taj zahvat, iako je on i dio operacije donjih kapaka, kada se odstranjuje višak kože i suvišak masnog tkiva ispod oka. Zahvat traje oko 40 minuta i odvija se u lokalnoj anesteziji, a oporavak traje oko 10 dana. Kroz mali rez koji se smješta uz vanjski rub donje vjeđe, vanjski se očni kut podiže šavom, a potom fiksira za kost orbite, tj. prostor u kojem je očna jabučica. Time se oči ukošavaju i postiže tzv. mačkasti pogled koje djeluju posebno, senzualno i privlačno.

CILJ

Pogled koji privlači Da takve oči privlače pažnju, najbolji je primjer Melania koja nikada nije priznala da se podvrgnula navedenom zahvatu, ali je preciznom oku estetskog kirurga jasno kao dan koliko je sati. Kakav je rezultat? Neupitan i nedvojbeno fantastičan. Tako posebnim i privlačnim očima i novim pogledom naglašena je ženstvenost, elegancija i profinjenost, a novom izgledu pripadaju svi epiteti koje vam jedan muškarac, zanesen vašim izgledom, može reći.

 

 

Doktori medicine

Doktori stomatologije

Bjelovarsko-bilogorska županija

Brodsko-posavska županija

Dubrovačko-neretvanska županija

Grad Zagreb

Istarska županija

Karlovačka županija

Koprivničko-križevačka županija

Krapinsko-zagorska županija

Ličko-senjska županija

Međimurska županija

Nepoznato

Osječko-baranjska županija

Požeško-slavonska županija

Primorsko-goranska županija

Šibensko-kninska županija

Sisačko-moslavačka županija

Splitsko-dalmatinska županija

Varaždinska županija

Virovitičko-podravska županija

Vukovarsko-srijemska županija

Zadarska županija

Zagrebačka županija