Zanima Vas tko su najbolji doktori i stomatolozi u Hrvatskoj?

Pogledajte što ljudi misle o njima i iskoristite te informacije za dobrobit Vašeg zdravlja. Pomozite drugim ljudima tako što ćete ostaviti komentare i ocjene!

Najbolji liječnik 2018.

dr.med. Ivan-Anđelko Lisec (otorinolaringolog)

 • Razina pomoći: 4,95 (20)
 • Ljubaznost: 5 (20)
 • Vrijeme čekanja: 4,6 (20)
 • Osoblje: 4,9 (20)
 • Zakonitost i etičnost: 100% (20)
4,89
Ocijeni doktora * morate biti prijavljeni
Banner-27389_lisec-logo-najdoktor.png
 • Telefon: 021/503-122
 • Radno vrijeme: Pon. - pet. 08:30 - 16:00
 • Ugovor s HZZO-om: Ne
 • Email: drlisec at gmail dot com
SPECIJALISTIČKA ORDINACIJA DR. MED. IVAN ANĐELKO LISEC, SPLIT

Sve za zdravlje uha, grla i nosa te ljepotu lica i vrata
Doktor Lisec je otorinolaringolog koji treće krajnike odstranjuje endoskopski, te plastični kirurg glave i vrata koji pacijentu detaljno objasni što će raditi i kakav rezultat može očekivati.
Otkako je 1986. godine diplomirao na zagrebačkom Medicinskom fakultetu i godinu dana kasnije obavio pripravnički staž u Bolnici za infektivne bolesti „Dr. Fran Mihaljević“, doktor Ivan Anđelko Lisac je počeo utirati svoj profesionalni put vođen afinitetima prema otorinolaringologiji i plastičnoj kirurgiji glave i vrata. Prvo odlazi u Schaan u Kneževini Liechtenstein na jednogodišnji studij na „Internationale Akademie fuer Philosophie“, a potom do 1994. radi u Regionalnoj bolnici Interlaken u Švicarskoj gdje je, kao specijalizant uglednog profesora dr. R. Grawehra, specijalizirao otorinolaringologiju.

- Ubrzo me, osim bolesti uha, grla i nosa, počela zanimati i plastična kirurgija glave i vrata, pa sam do 1996. nastavio specijalizaciju iz otorinolaringologije, te subspecijalizaciju iz spomenute grane kirurgije i to u klinici Kantonalne bolnice u švicarkom gradu Aarau, kod profesora dr. M. Podvineca – prisjetio se dr. med. Ivan Anđelko Lisec.

Činilo se da je Švicarska njegovo konačno životno odredište, jer je kod profesora dr. R. Probsta do 1999. nastavio s usavšavanjem u Sveučilišnoj klinici Kantonalne bolnice u Baselu, da bi do 2004. godine radio kao šef odjela Klinike za otorinolaringologiju i cervikofacijalnu kirurgiju Kantonalne bolnice Aarau. Vrhunski obrazovan i naviknut na cjelodnevni rad („U Švicarskoj se i nakon 24-satnog dežurstva sutradan dolazi na posao“, podsjetio se je), odlučio se vratiti u Hrvatsku i započeti raditi za sebe. Nakon što je nostrificirao švicarsku specijalizaciju i subspecijalizaciju, 2005. Godine u Splitu otvara najsuvremenije opremljenu privatnu specijalističku ordinaciju za otorinolaringologiju te plastičnu i estetsku kirurgiju glave i vrata.

- Dolaze mi i odrasli i djeca, osobito zbog poteškoća s disanjem i ušima. Vrlo često obavljam zahvat uklanjanja trećeg krajnika i to jedinstvenom, endoskopskom metodom. Pravi sam privatnik, bez ugovora s HZZO-om jer nama otorincima ga nije moguće sklopiti, ali zato imam suradnju s nekim osiguravajućim društvima. Drugi važan segment moga rada su estetski zahvati, zbog koji mi dolaze u velikoj većini žene – rekao je dr. Lisec.

Žene najčešće dolaze na korekcije nosa, kirurški face-lifting, korekcije ušnih školjki, ali i nekirurške korekcije bora uz pomoć filera s hijaluronskom kiselinom te botoksom. Doktor Lisec kaže da su mu za estetske zahvate u velikoj većini pacijenti žene, i to za operacije nosa u 60 %, a bora čak 90 posto slučajeva.

Smanjivanje i preoblikovanje nosa je zahvat kod kojeg se mora i „štemati“ kost i korigirati mekano tkivo, pa se zahvat obvezno izvodi pod narkozom. A kada me netko pita kada će se vidjeti konačni rezultat, spremno odgovaram da će to biti najranije za pola godine. Nakon zahvata normalna je pojava plavih podočnjaka i podlijeva, no tamponi se ne smiju držati predugo jer mogu uzrokovati bol i izazvati infekciju. Zato ih ja uklanjam već drugi dan. Većina preciznije, 90 posto popratnih pojava prolaze za mjesec i pol, no da bi novi nos dobio svoj konačni oblik, dakle, da bi se povukla sva tekućina iz njegovih tkiva, treba proći još četiri i pol mjeseca. I tada se može dogoditi da ili ja ili pacijent zaključimo da bi bilo dobro još neštokorigirati, pa se to obavlja pod lokalnom anestezijom – objasnio je dr. Lisec.

Znanje, stručnost i želja da objasni što točno valja poduzeti da bi se postiglo izliječenje ili ostvario željeni cilj značajke su doktora Liseca po kojima je poznat u Splitu i mnogo dalje od njega. Oni su, zajedno s povjerenjem, i poticaj zbog kojeg mu se pacijenti vraćaju po savjet ili mu šalju svoje prijatelje i rodbinu.

Zahvati u specijalističkoj ordinaciji dr. Liseca

-estetske operacije nosa, očnih vjeđa, ušnih školjki, face-lifting
-operativno optimiranje disanja na nos septoplastikom i endoskopskom operacijom donjih nosnih školjki
-korekcija boraBotox-om i hijaluronskom kiselinom
-korekcije usana hijaluronskom kiselinom
-terapija pojačanog znojenja Botox-om
-odstranjenje madeža, tumora kože i potkožja
-mikro-endoskopski pregledi i operacije sinusa ( FESS ) kod kronične upale sinusa
-endoskopske operacije trećeg krajnika/adenoidektomija,tonzilektomija
-mikroendoskopske operacije glasnica ( polipi,čvorići…)

Zahvate u općoj anesteziji izvodim u privatnoj bolnici „Salus ST“ u Splitu,a u lokalnoj anesteziji u operacijskoj dvorani moje ordinacije.

Endoskopsko uklanjanje trećeg krajnika
Mnogo djece, ali i odraslih, doživljava niz neugodnosti zbog postojanja tzv. trećeg krajnika iza njihovih nosova. Imaju česte akutne upale srednjeg uha, ondje im se nakuplja sekret zbog kojih mogu biti i do 30 posto nagluhi, muči ih neprestano curenje iz nosa, te otežano dišu (osobito dok leže) i hrču. Najdjelotvornije rješenje toga problema donosi operativno odstranjivanje trećeg krajnika koje se, i u našim, kao i u većini stranih bolnica, izvodi na klasičan način – naslijepo. Pritom je uspjeh moguć samo u 70 posto slučajeva, a u preostalima se ponovno javljaju spomenuti simptomi uz objašnjenje da je krajnik ponovno narastao. No doktor Lisec pola u šali kaže da „mi nismo gušteri, pa da nam naraste novi rep“ (u ovom smislu krajnik), i vrlo je ponosan što, jedini u Hrvatskoj, postiže stopostotno uspješne rezultate drukčijom metodom: endoskopskim odstranjivanjem krajnika. Endoskop je kamerica koja mu pomaže da dobro vidi što radi u pacijentovom grlu, pa može u potpunosti odstraniti sve što je potrebno, a potom posebnim uređajem „zavari“ ranu kako ne bi bilo velikog krvarenja. Tom je metodom operirao više od 4000 pacijenata!.
Noviji komentari
Komentirani doktor: dr.med. Ivan-Anđelko Lisec

I danas, nakon puno godina pamtim gospodina doktora po dobrom. Zahvaljujem za brzu i stručnu pomoć. Pristup doktora kao i razgovor o bolesti te prijedlog liječenja i prihvaćanje istog sa uspješnim završetkom na obostrano zadovoljstvo.

 • 1
 • 0
 • 1
Komentirani doktor: dr.med. Ivan-Anđelko Lisec

Fantastičan doktor i iznimno draga osoba. Sve pohvale i za medicinsku sestru u ordinaciji.

 • 1
 • 0
 • 1
Komentirani doktor: dr.med. Ivan-Anđelko Lisec

Doktor za svaku pohvalu!
Puno mi je pomogao. Hvala doktore!

 • 1
 • 0
 • 1
Komentirani doktor: dr.med. Ivan-Anđelko Lisec

Hvala na svemu. Za svaku preporuku. Sretna sam da je u Splitu da ne moram putovati u Zagreb

 • 2
 • 0
 • 2
Komentirani doktor: dr.med. Ivan-Anđelko Lisec

Divan topao čovjek, takva ljudskost i toplina u pristupu se rijetko susreće, iznimno stručan i temeljit, strpljiv, pažljiv, suosjećajan, duhovit . Preporuka od srca.

 • 2
 • 0
 • 2
Stariji komentari

Morate se prijaviti/registrirati kako bi mogli ostavljati komentare.