• dr. Nives Tarle-Bajić
 • (obiteljska medicina)
Razina pomoći 4,94 (17)
Ljubaznost 4,94 (17)
Zakonitost i etičnost 5,00 (17)
Vrijeme čekanja 4,88 (17)
Osoblje 4,88 (17)

O nama

U ordinaciji radi Dr. Nives Tarle-Bajić, specijalistica Obiteljske medicine koja je i vlasnica ordinacije i dvije telefonske sekretarice koje naručuju pacijente uz pružanje svih potrebnih informacija pacijentima telefonom te kao “domaćice” ordinacije primaju naručene pacijente u ordinaciju.

Sve preglede nakon dolaska pacijenta, razgovora, općeg pregleda i svih dijagnostičkih pretraga koji su navedeni u uslugama ordinacije obavlja liječnica samostalno bez drugih suradnika osim laboratorijskih, mikrobioloških i citoloških pretraga.

Liječnica njeguje individualan pristup svakom pacijentu i zbog uspostavljanja što boljeg kontakta s pacijentom u svrhu lakšeg dijagnosticiranja uzroka tegoba ili bolesti ona mjeri krvni tlak pacijentima, sama vadi krv svakom pacijentu trudeći se da to čini što bezbolnije kako bi vađenje krvi ili pregled za pacijenta bio što ugodniji. Na taj se način ostvaruje duži boravak pacijenta s liječnicom i time je pacijentu omogućeno da u svakom trenutku postavlja pitanja i razgovara s liječnicom o problemima koji ga muče.

Dr. Nives Tarle-Bajić nakon završetka Medicinskog fakulteta u Zagrebu, obavljenog staža na KBC-u Rebro, radila je kao liječnica Opće medicine u jednom selu nedaleko Jastrebarskog, zatim u Hitnoj službi Doma zdravlja Jastrebarsko. Za to vrijeme usavršavala se u ultrazvučnoj dijagnostici Poslijediplomskim studijem iz ultrazvučne dijagnostike koji je uspješno završila, a zatim je završila i Poslijediplomski studij iz Onkologije. Treći Poslijediplomski studij iz Obiteljske medicine položila je u sklopu specijalizacije.

Završila je nekoliko tečajeva iz ultrazvučne dijagnostike (vrata, dojki i trbušne šupljine s kolor doplerom) u Hrvatskoj i inozemstvu. Ultrazvučnom dijagnostikom bavi se 20 godina. Stalno prisustvuje kongresima, simpozijima i stručnim sastancma iz područja koja je posebno zanimaju a to su:

 • ultrazvučna dijagnostika s kolor doplerom (vrata, dojki trbušne šupljine, zglobova, kolor dopler krvnih žila)
 • EKG pregled srca i otkrivanje srčanih bolesti i krvnog tlaka
 • Interna medicina
 • infektologija
 • mikrobiologija
 • dermatologija
 • reumatologija
 • neurologija
 • psihijatrija

Iz područja psihijatrije osobito je zanimaju dijagnosticiranje i liječenje depresija koje se svakodnevno sve više javljaju u ordinacijama, a prisutne su među svim dobnim skupinama.

Članica je Društva za Ultrazvuk u medicini i biologiji, Senološkog društva i Društva za osteoporozu.


Ugovor s HZZO

 • Ne Postoji

Iskustva drugih

 • 8.9.2021. u 9:21 SATI
 • Korisnik: korisnik45266
Razina pomoći
Ljubaznost
Zakonitost i etičnost
Vrijeme čekanja
Osoblje

Stručna, pažljiva, vrsni dijagnostičar, ona je naša obiteljska liječnica i baš svi smo prezadovoljni. Nju bi trebalo postaviti kao zlatni standard za liječnike tj. kako bi se liječnici trebali izponašati. Sestra je također za svaku pohvalu. Odličan tim.

 • 5.3.2021. u 13:40 SATI
 • Korisnik: korisnik42540
Razina pomoći
Ljubaznost
Zakonitost i etičnost
Vrijeme čekanja
Osoblje

Već duže ovoj divnoj liječnici želim ostaviti i ovako javno nekoliko riječi zahvalnosti... Draga, ljubazna, strpljiva,empatična, izvrsna dijagnostičarka. U nekoliko navrata zbog raznih simptoma kada sam bila jako uplašena,ova divna žena je bila puna razumijevanja i otklanjala moje bojazni potpuno neinvazivnom kolor dopler metodom. Živim u Splitu,ali i ja i moje dijete kontrole obavljamo kod doktorice Tarle. Uvijek posvećena pacijentu,ne gleda na vrijeme,trudi se pronaći prikladan termin za pacijente koji nisu iz Zagreba, odgovara na mail,dostupna za savjet. Hvala draga doktorice,puno pozdrava iz Splita. I.R.

 • 5.2.2021. u 20:38 SATI
 • Korisnik: korisnik42009
Razina pomoći
Ljubaznost
Zakonitost i etičnost
Vrijeme čekanja
Osoblje

Sa doktoricom imam u dva navrata izuzetno pozitivna iskustva, moram priznati, prava je rijetkost naići na osobu koja je voljna pomoći u tolikoj mjeri.

 • 21.12.2020. u 23:40 SATI
 • Korisnik: MIET
Razina pomoći
Ljubaznost
Zakonitost i etičnost
Vrijeme čekanja
Osoblje

Dr Nives Tarle - Bajić mi je preporucio moj prijatelj i nisam ni sekunde pozalila sto sam otisla na ultrazvuk abdomena u njenu ordinaciju. Vrlo draga ljubazna empaticna , posvecena pacijentu , spremna saslusati. Ulijeva povjerenje , odgovara na sva pitanja. Ponovni pregled ( kontrolni ) nije naplatila. Mogu samo reci: sve pohvale :)

 • 30.11.2020. u 18:08 SATI
 • Korisnik: korisnik40681
Razina pomoći
Ljubaznost
Zakonitost i etičnost
Vrijeme čekanja
Osoblje

Stručna u svakom pogledu . Nema riječi koje bi dovoljno ocrtale njezinu vrijednost . Najviše od svega je cijenim što je besprijekoran dijagnostičar, nadasve humana i razumna. Hvala vam na tome! Lijepi pozdrav svima..

Učitaj još komentara

Doktori medicine

Doktori stomatologije

Bjelovarsko-bilogorska županija

Brodsko-posavska županija

Dubrovačko-neretvanska županija

Grad Zagreb

Istarska županija

Karlovačka županija

Koprivničko-križevačka županija

Krapinsko-zagorska županija

Ličko-senjska županija

Međimurska županija

Nepoznato

Osječko-baranjska županija

Požeško-slavonska županija

Primorsko-goranska županija

Šibensko-kninska županija

Sisačko-moslavačka županija

Splitsko-dalmatinska županija

Varaždinska županija

Virovitičko-podravska županija

Vukovarsko-srijemska županija

Zadarska županija

Zagrebačka županija

dr. Nives Tarle-Bajić

(obiteljska medicina)