• dr.med. Stjepko Bućan
 • (fizijatar)
Razina pomoći 4,96 (26)
Ljubaznost 5,00 (26)
Zakonitost i etičnost 5,00 (26)
Vrijeme čekanja 4,65 (26)
Osoblje 5,00 (26)

O nama

Poliklinika Ligament kao visoko specijalizirana za rehabilitaciju ozljeda leđa - diskusa, protruzija diskusa ta tetiva mišića i ligamenta, nastala je na temeljima tvrtke Ligament d.o.o. koja započinje s radom još davne 1993. godine. Iako je tvrtka osnovana 1993., naziv Ligament je 1996. označio i novo stvaranje grupacije koja zajedno s poliklinikom Ligament čini jednu nedjeljivu cjelinu.

NAŠ TIM
U tehničkoj podršci sudjeluju: Dijana Modrić, Slavica Čurković, Sanja Bućan.
U dijagnostici i odluci o kakvoći rehabilitacije: mr.sci.dr.med. Ante Puljiz - fizijatar, dr.med.Stjepko Bućan - fizijatar.
U rehabilitaciji sudjeluju fizioterapeuti: Marko Razum - fizioterapeut, Josip Parat - fizioterapeut, Hrvoje Potroško - fizioterapeut, Petar Buljan - viši fizioterapeut, Marko Buljac - viši fizioterapeut, Vladimir Vinković- viši fizioterapeut.

U radu trim kabineta sudjeluje prof. kineziologije Marinko Rogić,

Ligament d.o.o. analiza i izrada ortokinetičkih uložaka sudjeluje prof. kineziologije Mario Valpotić.


Voditelj i vlasnik poliklinike dr.med.Stjepko Bućan - fizijatar
- otac petero djece
- voditelj i vlasnik poliklinike Ligament
- specijalista fizikalne terapije, rehabilitacije i manualne medicine
- sudionik četriju Olimpijskih igara i u sklopu vaterpolo tima osvajač srebrne medalje Atlanta ‘96
- u sklopu nacionalnog rehabilitacijskog tima: zlatna medalja Atlanta '96 rukomet, srebrna medalja Duje Draganja, zlatna medalja rukomet Atena '04 i brončana medalja tenis par Ljubičić-Ančić.
- sudionik Domovinskog rata ‘91./’92., Oluja ’95.

Usluge

U poliklinici Ligament se provodi dijagnostika ozljeda i dijagnostika deformacija kralježnice na posebnim mjernim platformama.
U sklopu dijagnostike često se radi i dodatna dijagnostička pretraga ultrazvukom čije su sonde visokih frekvencija od 14 MHz-a koje daju izuzetnu rezoluciju slike i pomoć u točnosti pojedinih dijagnoza. Za analizu zakrivljenosti kralježnice, isto tako i rehabilitaciju koja se nastavlja sa svojim procedurama, koriste se najsofisticiraniji uređaji za rehabilitaciju: laser, terapijski ultrazvuk, magnetoterapija, termoterapija, elektroterapija i DTS uređaj za ekstenziju i dekompresiju kralježnice.

Osim toga, unutar rehabilitacije koriste se manualne metode pripreme bolesnika u obliku pune, parcijalne ili edem masaže te nakon svega manualna terapija i manipulacija svih djelova kralježnice (Maitland koncept i ostale manipulacijske tehnike) u kojoj je sadržana i metodologija namještanja atlasa i pravilno pozicioniranje okcipitalne regije kao nedjeljive cjeline u ukupnoj manualnoj terapiji. Manipulacija se izvodi u skladu s nalazima i jako je važna procjena jačine i načina manipulacije obzirom na kavalitetu kosti na kojoj se radi (ne može se raditi jednaki manipulativni pristup kod starijih i mlađih osoba).

Isto tako, unutar cjelokupnog rehabilitacijskog ciklusa su i vježbe kao nedjeljiva nadogradnja cijelog rehabilitacijskog procesa. Uz nadzor vježbanjem, pacijent se pokušava vratiti u funkcionalno stanje. Jasno, to je proces koji zahtjeva vremena, dijelom i osobnog odricanja te čak i korekciju nekih životnih navika, ali benefiti su ogromni. Provode se i individualne pokazne vježbe za skoliozu. Na kraju cijelog lanca je 'manufaktura' LIGAMENT d.o.o.
To je prava mala proizvodnja. Proizvode se individualni orotkinetički ulošci i radi se korekcija preostalih nedostataka razine zdjelice i stopala. Ta korekcija se postiže izradom visokosofisticiranih uložaka i temelji se na kompjuterskoj analizi hoda i balansu zdjelice. Uređaji i materijali koji se koriste su visokokvalitetni autohtoni europski proizvodi (Italija, Francuska, Njemačka).
Na izradu uložaka se dolazi više puta, neovisno o ozljedi, a u svrhu prevencije, tako da nije neophodno proći cijelokupni proces rehabilitacije.
Taj cijeli rehabilitacijski ciklus se odnosi uglavnom na one pacijente koji trpe bol. Tada se mora nakon izrade doći i na nekoliko besplatnih kontrola uložaka radi definitivne izrade. Jedan zaposlenik Ligamenta d.o.o. koji je po struci profesor kineziologije tada koristi informacije i inputne od svih ostalih zaposlenika poliklinike u svrhu izrade individualnog ortokinetičkog i dinamičkog uloška.

Iz tog odnosa je vidljivo da Poliklinika Ligament i Ligament d.o.o. iako dvije pravne osobe postaju funkcionalna nedjeljiva cjelina.

Ugovor s HZZO

 • Ne Postoji

Načini plaćanja

 • Premium
 • Diners
 • Maestro
 • Mastercard
 • Visa

Iskustva drugih

 • 19.4.2021. u 13:12 SATI
 • Korisnik: korisnik43255
Razina pomoći
Ljubaznost
Zakonitost i etičnost
Vrijeme čekanja
Osoblje

Dr. Bućan je na svakoj kontroli bio spreman pomoći, bodrio me i savjetovao. Zahvaljujem mu do neba što mi je pomogao također svake pohvale i osoblju poliklinike! Takvo što se rijetko gdje u Hrvatskoj može doživjeti nažalost. Trebamo više ovakvih doktora!!!

 • 31.3.2021. u 9:51 SATI
 • Korisnik: korisnik42957
Razina pomoći
Ljubaznost
Zakonitost i etičnost
Vrijeme čekanja
Osoblje

Za dr. Bučana imam samo riječi hvale: suosjećanje, razumijevanje, profesionalnost, individualan pristup koji doktor ima prema pacijentu je nevjerojatan! Doktor Bučan je bio cijelo vrijeme uz mene i kao doktor, a ponajviše kao čovjek, prijatelj.

 • 8.1.2021. u 10:58 SATI
 • Korisnik: korisnik41425
Razina pomoći
Ljubaznost
Zakonitost i etičnost
Vrijeme čekanja
Osoblje

Dr. Bučan je prije svega veliki čovijek i dobročinitelj,a potom vrhunski liječnik koji mi je svojim savijetom i mišljenjem puno pomogao u životu. Doktor koji mi je prije svega vratio zdravlje, a neizostavna je činjenica ta da mi se promjenila kvaliteta života i to sve zbog dr. Bučana. Njegova dijela sve govore o njemu..

 • 26.10.2020. u 9:29 SATI
 • Korisnik: korisnik39947
Razina pomoći
Ljubaznost
Zakonitost i etičnost
Vrijeme čekanja
Osoblje

Godinama se patim sa bolovima u kičmi a u posljednje vrijeme i u desnom kuku. Kod prvog dolaska na terapiju kod doktora Bućana bolovi su nestali, ne šepam više, mogu normalno hodati i obavljati svakodnevne poslove. Jako sam zadovoljna! Hvala doktoru Bućanu i njegovom timu!

 • 22.9.2020. u 13:56 SATI
 • Korisnik: korisnik39284
Razina pomoći
Ljubaznost
Zakonitost i etičnost
Vrijeme čekanja
Osoblje

Doktor me je doslovno u manje od mjesec dana vratio u život. Vrlo profesionalan, stručan, srdačan...sve riječi hvale! Uvijek se trudi objasniti sve pacijentima na način da razumiju, vrlo je strpljivi, vedar te humorističan. Sretno doktore!

Učitaj još komentara

Doktori medicine

Doktori stomatologije

Bjelovarsko-bilogorska županija

Brodsko-posavska županija

Dubrovačko-neretvanska županija

Grad Zagreb

Istarska županija

Karlovačka županija

Koprivničko-križevačka županija

Krapinsko-zagorska županija

Ličko-senjska županija

Međimurska županija

Nepoznato

Osječko-baranjska županija

Požeško-slavonska županija

Primorsko-goranska županija

Šibensko-kninska županija

Sisačko-moslavačka županija

Splitsko-dalmatinska županija

Varaždinska županija

Virovitičko-podravska županija

Vukovarsko-srijemska županija

Zadarska županija

Zagrebačka županija

dr.med. Stjepko Bućan

(fizijatar)