• dr.med. Stjepko Bućan
 • (fizijatar)
Razina pomoći 4,94 (18)
Ljubaznost 5,00 (18)
Zakonitost i etičnost 5,00 (18)
Vrijeme čekanja 4,50 (18)
Osoblje 5,00 (18)

O nama

Poliklinika Ligament kao visoko specijalizirana za rehabilitaciju ozljeda leđa - diskusa, protruzija diskusa ta tetiva mišića i ligamenta, nastala je na temeljima tvrtke Ligament d.o.o. koja započinje s radom još davne 1993. godine. Iako je tvrtka osnovana 1993., naziv Ligament je 1996. označio i novo stvaranje grupacije koja zajedno s poliklinikom Ligament čini jednu nedjeljivu cjelinu.

Usluge:

U poliklinici Ligament se provodi dijagnostika ozljeda i dijagnostika deformacija kralježnice na posebnim mjernim platformama.
U sklopu dijagnostike često se radi i dodatna dijagnostička pretraga ultrazvukom čije su sonde visokih frekvencija od 14 MHz-a koje daju izuzetnu rezoluciju slike i pomoć u točnosti pojedinih dijagnoza. Za analizu zakrivljenosti kralježnice, isto tako i rehabilitaciju koja se nastavlja sa svojim procedurama, koriste se najsofisticiraniji uređaji za rehabilitaciju: laser, terapijski ultrazvuk, magnetoterapija, termoterapija, elektroterapija i DTS uređaj za ekstenziju i dekompresiju kralježnice.

Osim toga, unutar rehabilitacije koriste se manualne metode pripreme bolesnika u obliku pune, parcijalne ili edem masaže te nakon svega manualna terapija i manipulacija svih djelova kralježnice (Maitland koncept i ostale manipulacijske tehnike) u kojoj je sadržana i metodologija namještanja atlasa i pravilno pozicioniranje okcipitalne regije kao nedjeljive cjeline u ukupnoj manualnoj terapiji. Manipulacija se izvodi u skladu s nalazima i jako je važna procjena jačine i načina manipulacije obzirom na kavalitetu kosti na kojoj se radi (ne može se raditi jednaki manipulativni pristup kod starijih i mlađih osoba).

Isto tako, unutar cjelokupnog rehabilitacijskog ciklusa su i vježbe kao nedjeljiva nadogradnja cijelog rehabilitacijskog procesa. Uz nadzor vježbanjem, pacijent se pokušava vratiti u funkcionalno stanje. Jasno, to je proces koji zahtjeva vremena, dijelom i osobnog odricanja te čak i korekciju nekih životnih navika, ali benefiti su ogromni.
Provode se i individualne pokazne vježbe za skoliozu.
Na kraju cijelog lanca je 'manufaktura' LIGAMENT d.o.o.
To je prava mala proizvodnja. Proizvode se individualni orotkinetički ulošci i radi se korekcija preostalih nedostataka razine zdjelice i stopala. Ta korekcija se postiže izradom visokosofisticiranih uložaka i temelji se na kompjuterskoj analizi hoda i balansu zdjelice. Uređaji i materijali koji se koriste su visokokvalitetni autohtoni europski proizvodi (Italija, Francuska, Njemačka).
Na izradu uložaka se dolazi više puta, neovisno o ozljedi, a u svrhu prevencije, tako da nije neophodno proći cijelokupni proces rehabilitacije.
Taj cijeli rehabilitacijski ciklus se odnosi uglavnom na one pacijente koji trpe bol. Tada se mora nakon izrade doći i na nekoliko besplatnih kontrola uložaka radi definitivne izrade. Jedan zaposlenik Ligamenta d.o.o. koji je po struci profesor kineziologije tada koristi informacije i inputne od svih ostalih zaposlenika poliklinike u svrhu izrade individualnog ortokinetičkog i dinamičkog uloška.
Iz tog odnosa je vidljivo da Poliklinika Ligament i Ligament d.o.o. iako dvije pravne osobe postaju funkcionalna nedjeljiva cjelina.

Naš tim:

U tehničkoj podršci sudjeluju: Dijana Modrić, Slavica Čurković, Sanja Bućan.
U dijagnostici i odluci o kakvoći rehabilitacije: mr.sci.dr.med. Ante Puljiz - fizijatar, dr.med.Stjepko Bućan - fizijatar.
U rehabilitaciji sudjeluju fizioterapeuti: Marko Razum - fizioterapeut, Josip Parat - fizioterapeut, Hrvoje Potroško - fizioterapeut, Sven Plečko - fizioterapeut, Zvonimir Bodrožić - viši fizioterapeut.
U radu trim kabineta sudjeluje prof. kineziologije Marinko Rogić u Ligament-u d.o.o. na analizi i izradi ortokinetičkih uložaka sudjeluje prof. kineziologije Mario Valpotić.

Voditelj i vlasnik poliklinike dr.med.Stjepko Bućan - fizijatar

- otac petoro djece
- voditelj i vlasnik poliklinike Ligament
- specijalist fizikalne terapije, rehabilitacije i manualne medicine
- sudionik četriju Olimpijskih igara i u sklopu vaterpolo tima - --
- osvajač srebrne medalje Atlanta ‘96, a u sklopu nacionalnog rehabilitacijskog tima: zlatna medalja Atlanta '96 rukomet, srebrna medalja Duje Draganja, zlatna medalja rukomet Atena '04 i brončana medalja tenis par Ljubičić-Ančić.
- sudionik Domovinskog rata ‘91./’92., Oluja ’95.

Ugovor s HZZO

 • Ne Postoji

Načini plaćanja

 • Amex
 • Diners
 • Maestro
 • Mastercard
 • Visa

Iskustva drugih

 • 16.5.2019. u 17:47 SATI
 • Korisnik: Kristine
Razina pomoći
Ljubaznost
Zakonitost i etičnost
Vrijeme čekanja
Osoblje

U svom zivotu nismo iskusili takvu profesionalnost... Doktor i cijeli njegov tim su strucni i zaista eksperti. Nasem sinu su otkrili uzrok bolova. Iako smo se redovno vodili kod ortopeda, tek poliklinika je postavila ispravnu dijagnozu. Preporucavam svima!

 • 14.5.2019. u 5:47 SATI
 • Korisnik: joza1
Razina pomoći
Ljubaznost
Zakonitost i etičnost
Vrijeme čekanja
Osoblje

Samo najbolje o doktoru.. Izvrstan doktor koji je svoju karijeru posvetio pomaganju ljudima, čestitam na upornosti i želji za usavršavanjem da bi pomogao pacijentima, pravi primjer liječnika kojem je pacijent na prvom mjestu. Stručan, sve objasni, ljubazno i jasno, čovjek iz naroda. Medicinsko osoblje također odlično. Sve pohvale. Samo hrabro naprijed.

 • 28.12.2018. u 13:53 SATI
 • Korisnik: ms0410
Razina pomoći
Ljubaznost
Zakonitost i etičnost
Vrijeme čekanja
Osoblje

Vrhunski stručnjak, još veći čovjek! Osoblje izvrsno! Sve na jednoj vrhunskoj razini!

 • 15.12.2018. u 16:06 SATI
 • Korisnik: Drijenja
Razina pomoći
Ljubaznost
Zakonitost i etičnost
Vrijeme čekanja
Osoblje

Brzo rješavanje problema vezano uz sustav organa za pokretanje - vrlo uspješno, uz posebno pristojan i moralan odnos.

 • 12.12.2018. u 16:21 SATI
 • Korisnik: dfiket
Razina pomoći
Ljubaznost
Zakonitost i etičnost
Vrijeme čekanja
Osoblje

Doktor Bućan je nevjerojatno predan svome poslu i zaista se trudi pomoći pacijentima. U kombinaciji s ogromnim iskustvom (vječna gužvu u čekaonici poliklinike i tako godinama) rezultati ne mogu izostati. Pohvala i svim zaposlenicima poliklinike Ligament na profesionalnosti i ljubaznosti; kako fizioterapeutima tako i damama na prijemu.

Učitaj još komentara

Doktori medicine

Doktori stomatologije

Bjelovarsko-bilogorska županija

Brodsko-posavska županija

Dubrovačko-neretvanska županija

Grad Zagreb

Istarska županija

Karlovačka županija

Koprivničko-križevačka županija

Krapinsko-zagorska županija

Ličko-senjska županija

Međimurska županija

Nepoznato

Osječko-baranjska županija

Požeško-slavonska županija

Primorsko-goranska županija

Šibensko-kninska županija

Sisačko-moslavačka županija

Splitsko-dalmatinska županija

Varaždinska županija

Virovitičko-podravska županija

Vukovarsko-srijemska županija

Zadarska županija

Zagrebačka županija

dr.med. Stjepko Bućan

(fizijatar)