• prof.dr.sc. Damir Eljuga
 • (ginekolog)
Razina pomoći 5,00 (16)
Ljubaznost 5,00 (16)
Zakonitost i etičnost 5,00 (16)
Vrijeme čekanja 4,88 (16)
Osoblje 5,00 (16)

O nama

Poliklinika Eljuga

Zahvaljujući ustrajnom radu naših djelatnika, njihovu znanju i dugogodišnjem iskustvu, Poliklinika Eljuga uspješno djeluje i razvija se već punih 20 godina.
Godine 1994. Polikliniku su utemeljili supružnici i liječnici Ljerka i Damir Eljuga. Poliklinika je smještena u sjevernom dijelu Zagreba, na Bukovačkoj cesti, broj 121, nedaleko od Maksimirskog perivoja i Kliničkog bolničkog centra Zagreb na Rebru.

Osnovana je s ciljem da se na jednome mjestu objedine stručno znanje i iskustvo te da se uz najsuvremeniju opremu pruži ženama mogućnost da bez dugog čekanja, u ugodnom ambijentu i uz ljubazno osoblje obave brzo i kvalitetno cjelovit ginekološki pregled i pregled dojki. Najjači poticaj razvoja i napretka Poliklinike su naše pacijentice, koje nam se obraćaju s povjerenjem, a osluškujući njihove potrebe s vremenom smo proširili djelatnost Poliklinike.

U travnju 1999. g. otvorili smo Centar za kirurgiju dojke, a početkom 2002. i Centar za mamografiju i stereotaksiju čime su stvoreni uvjeti za cjelokupnu dijagnostiku i kirurško liječenje bolesti dojke kao i za izvođenje ostalih zahtjevnih plastičnorekonstruktivih zahvata. U listopadu 2007. službeno nam je dodijeljen i certifikat međunarodnog ISO 9001: 2000 standarda koji dokazuje da naša Poliklinika udovoljava svim svjetskim standardima kako u pogledu organizacije posla, pružanja usluga tako i prostora i sve medicinske opreme. Posebnu pozornost posvećujemo znanstvenom i stručnom usavršavanju svojih djelatnika, koji redovito sudjeluju na stručnim i znanstvenim skupovima i tečajevima stalnog usavršavanja u zemlji i inozemstvu.

Poliklinika Eljuga kontinuirano nabavlja suvremenu medicinsku opremu, a isto tako proširuje vlastiti prostor kako bi razina kvalitete medicinskih usluga bila čim bolja i adekvatnija. Održavamo suradnju s brojnim zagrebačkim zdravstvenim ustanovama i njihovim djelatnicima kako bismo svojim pacijenticama osigurali najkvalitetniju skrb.

Uspješno surađujemo i s nekolicinom privatnih zdravstvenih osiguravajućih društava koji nam s povjerenjem upućuju svoje pacijente na obostrano zadovoljstvo. Napose smo svjesni činjenice da suvremeni način života ženama ostavlja sve manje vremena za skrb o vlastitom zdravlju, stoga smo u svakom trenutku spremni organizirati sistematske preglede za žene svih dobnih skupina u skladu s njihovim potrebama.

Postojimo i djelujemo s jednostavnom misijom pružiti ženama samo najbolje.

Vaša Poliklinika ELJUGAO DOKTORU

prof. dr. sc. Damir Eljuga, dr. med.

prof. dr. sc. Damir Eljuga, dr. med., specijalist ginekologije i porodništva, subspecijalist ginekološke onkologije, primarijus i viši znanstveni suradnik. Završio je Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu 1976. godine. Akademsku titulu magistra biomedicinskih znanosti dobio je godine 1979. nakon obranjene magistarske teze, a 1985. obranio je doktorsku disertaciju i potom stječe akademsku titulu doktora medicinskih znanosti. Od 1978. do 2003. godine radio u Središnjem institutu za tumore i slične bolesti (današnjoj Klinici za tumore, KBC Sestre milosrdnice u Zagrebu) gdje se bavio znanstvenim istraživanjem zloćudnih bolesti, a istodobno je radio u Ambulanti za kliničku imunoterapiju u kojoj je provodio imunoterapiju osoba oboljelih od malignog melanoma. Godine 1995. završava specijalizaciju iz ginekologije i porodništva, a 1997. postaje voditelj Službe za rano otkrivanje i prevenciju tumora u Klinici za tumore u Zagrebu. Godine 2007. izabran je u zvanje višeg znanstvenog suradnika, a 2008. god. u naslovno znanstveno-nastavno zvanje docenta, a 2013. u zvanje naslovnog izvanrednog profesora u području biomedicinskih znanosti i zdravstva. Ministarstvo zdravlja i socijalne skrbi god.2009. dodjeljuje mu naziv primarijus. Od 2003. god. radi u Klinici za ginekologiju i porodništvo KBC Sestre milosrdnice, a u siječnju 2013. god. u istoj je Klinici imenovan pročelnikom Zavoda za opću i onkološku ginekologiju. Urednik je i koautor 8 knjiga. Za prvu cjelovitu knjigu „Klinička onkologija“ dobio je 1997. godine prestižnu Strossmayerovu nagradu Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti (HAZU) za najznačajniji izdavački pothvat. Za knjige: „Prevencija i dijagnostika tumora ženskih spolnih organa“ i „Liječenje raka jajnika“ primio je nekoliko vrijednih priznanja. Aktivno je sudjelovao u realizaciji brojnih znanstvenih projekata financiranih od Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta. Organizirao je brojne kongrese iz onkologije, psihoonkologije i ginekološke onkologije s međunarodnim sudjelovanjem. U siječnju 2013. godine u Zagrebu je organizirao uspješan međunarodni kongres iz područja prevencije i liječenja početnog raka vrata maternice. Objavio je bojne znanstvene i stručne radove u domaćim i svjetskim časopisima. Isto tako održao je brojna pozivna predavanja u zemlji i inozemstvu. Boravio je na stručnim i znanstvenom usavršavanjima u nekoliko uglednih Klinika u Europi i u SAD. Redovito predaje na postdiplomskim tečajevima I. kategorije trajnog usavršavanja liječnika na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Više je godina nositelj kolegija Medicinska rehabilitacija osoba s motoričkim poremećajima i kroničnim bolestima na Edukacijsko-rehabilitacijkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Kao dugogodišnji predsjednik Hrvatske lige protiv raka pokrenuo je brojne javno zdravstvene kampanje kojima se učinkovito senzibilizira javnost o potrebi prevencije zloćudnih bolesti.Usluge

Cjenik zdravstvenih usluga poliklinike Eljuga možete pregledati ovdje!

Ugovor s HZZO

 • Ne Postoji

Ugovor s osiguravajućim društvima

 • Croatia
 • Grawe
 • Triglav
 • Wiener
 • Merkur

Načini plaćanja

 • Premium
 • Diners
 • Maestro
 • Mastercard
 • Visa

Iskustva drugih

 • 11.10.2023. u 12:03 SATI
 • Korisnik: korisnik57514
Razina pomoći
Ljubaznost
Zakonitost i etičnost
Vrijeme čekanja
Osoblje

Doktor Eljuga je detaljan, strpljiv, ljubazan i profesionalan. Totalno osvježenje nakon svih loših iskustava. Na sve moje upite odgovori razumljivim rječnikom. Osoblje je također vrlo ljubazno! Doktor ima sve moje pohvale i svo moje povjerenje. Nažalost jedan od posljednjih koje se može nazvati "Gospodin doktor"

 • 5.6.2023. u 19:27 SATI
 • Korisnik: korisnik55625
Razina pomoći
Ljubaznost
Zakonitost i etičnost
Vrijeme čekanja
Osoblje

Prof.dr. Eljuga je izvanredan dijagnostičar, čovjek sirokoga znanja, iznimno ugodan u komunikaciji i ophođenju. Nikad mi nije zaboravio ime, jako je brižan i ljubazan, nikad mi nije izazvao nelagodu, a radi se inače o vrlo neugodnim pregledima. Strpljiv je, sklon objasniti laiku o čemu se radi, a da se pritom ne drži uvredljivo superiorno kao većina medicinara. Upoznala sam ga prije 15ak godina, došla sam po drugo mišljenje, na preporuku prijateljica, tada specijalizantica. Ono što su mi rekle pokazalo se istinito: radi se prije svega o divnome čovjeku, koji je uvijek pristojan dobar i prema pacijentima, i prema kolegama i prema sestrama, ali i o velikome stručnjaku. Prof. Eljuga mi je doslovno spasio život, vjerujem njegovoj prosudbi, imponira mi njegov radni kapacitet i vedra, optimistična narav i želim da se nikad ne umirovi. Ivana S.

 • 25.3.2023. u 20:07 SATI
 • Korisnik: korisnik54611
Razina pomoći
Ljubaznost
Zakonitost i etičnost
Vrijeme čekanja
Osoblje

Dragi Damire, Srela sam te 1992.g. u vrlo teškom stanju (endometrioza). Bio si izabran u tim koji me operirao i na kraju mi darovao život, da gledam svoju djecu ,unuke.... Ti si onaj dio mene koji se raduje životu, zdravlju, ljubavi..... Hvala ti za svu pruženu podršku, brigu i pomoć kod liječenja. Hvala ti za tvoju stručnost i požrtvornost, koju jako cijenim i sretna sam što sam imala priliku upoznati te najprije kao covjeka a onda liječnika, koji se cijelim bićem daje za svoje pacijentice. Za mene se eliksir života. Dijana Majer

 • 9.2.2023. u 15:58 SATI
 • Korisnik: korisnik53853
Razina pomoći
Ljubaznost
Zakonitost i etičnost
Vrijeme čekanja
Osoblje

Profesor dr.Damir Eljuga.. Moj dubok naklon Prof.doktoru Damiru Eljugi, velikom Strucnjaku, Izuzetnom profesionalcu, Velikom čoveku Velike duše. Ja sam Djina iz Kragujevca ( Srbija) i kao pacijent Profesora Dr.Eljuge bih rekla par reči koje ce biti ,,ono malo" što bih mogla reci kao pohvalu za naseg velikog strucnjaka ! Prilikom posete Klinici Eljuga naisla sam na najstrucnijeg doktora na svetu, strpljivog za saslusati , porazgovarati i posavetovati. Profesor i osoblje sa ljubaznoscu na najvisem mogucem nivou. Strucnost i znanje Doktora Damira Eljuge... su na najvisoj lestvici i preporucila bih ga svim osobama na ovom svetu kojima je potrebna pomoc iz oblasti ginekologije. IZUZETAN dijagnosticar i doktor sa velikim znanjem, nepogresiv, velike duše. Doktor Damir Eljuga me je srdacno dočekao, postavio dijagnozu, prepisao sasvim odgovarajucu terapiju za moju bolest koja je odmah po primeni dala ucinak a nadalje se zalozio za mene svojim Velikim srcem i meni je kao pacijentkinji iz Srbije pomogao ne samo svojim lecenjem vec me je preporucio i spojio sa Prof.Dr. Aleksandrom Stefanovicem iz Beograda..kod koga sam morala i u tom trenutku trebala odraditi operaciju u sto kracem roku. Za takvu brigu, strucnost, pomoc i velikodusnost ne samo da sam do kraja zivota Zahvalna svom dragom doktoru Damiru Eljugi..vec se za ovako nesto ne mogu nikada adekvatno oduziti. Zaplakati od srece na neciju Velikodusnost..u ovom slucaju na Velikodusnost i pomoc doktora Eljuge je bilo tada od srca i kao da sam se ponovo rodila zbog spoznaje da ovakav strucnjak i čovek dobre duse kao sto je Doktor Damir Eljuga- postoji ! Zahvalna zauvek dok zivim Doktoru Damiru uz moje preporuke da svako ko ima potrebu..bez dvoumljenja poseti Kliniku Prof.dr.Damira Eljuge ! Dugujem vecnu zahvalnost i ako mi ikada ponovo zatreba pomoc, rado cu otici u Zagreb ponovo, iskljucivo doktoru Eljugi jer samo u njega imam bezgranicno poverenje. Srdacno i od srca...moje skromno misljenje kao pacijenta. ✨️✨️✨️ Djina J.M.

 • 21.9.2022. u 8:46 SATI
 • Korisnik: korisnik51276
Razina pomoći
Ljubaznost
Zakonitost i etičnost
Vrijeme čekanja
Osoblje

Prof. dr. sc. Damir Eljuga! Što reči a da već nije već rečeno o tom dragom, poštenom, korektnom, velikom čovjeku, gospodinu i liječniku koji nikada nije odbio savjet i pomoć potrebitima? Vrhunski liječnik velikog znanja i iskustva, istinski sljedbenik Hipokratove zakletve uvijek predano, stručno i humano već decenijama u službi dobrog Zdravlja i Čovjeka sada zajedno sa svojom suprugom Ljerkom u odličnoj visoko profesionalnoj i stručnoj Polikliniki Eljuga! Hvala uz još puno uspjeha u daljnjem radu Mira i Branko Borčić.

Učitaj još komentara

Doktori medicine

Doktori stomatologije

Bjelovarsko-bilogorska županija

Brodsko-posavska županija

Dubrovačko-neretvanska županija

Grad Zagreb

Istarska županija

Karlovačka županija

Koprivničko-križevačka županija

Krapinsko-zagorska županija

Ličko-senjska županija

Međimurska županija

Nepoznato

Osječko-baranjska županija

Požeško-slavonska županija

Primorsko-goranska županija

Šibensko-kninska županija

Sisačko-moslavačka županija

Splitsko-dalmatinska županija

Varaždinska županija

Virovitičko-podravska županija

Vukovarsko-srijemska županija

Zadarska županija

Zagrebačka županija

prof.dr.sc. Damir Eljuga

(ginekolog)