• prof.dr.sc. Damir Eljuga
 • (ginekolog)
Razina pomoći 5,00 (8)
Ljubaznost 5,00 (8)
Zakonitost i etičnost 5,00 (8)
Vrijeme čekanja 4,75 (8)
Osoblje 5,00 (8)

O nama

Poliklinika Eljuga

Zahvaljujući ustrajnom radu naših djelatnika, njihovu znanju i dugogodišnjem iskustvu, Poliklinika Eljuga uspješno djeluje i razvija se već punih 20 godina.
Godine 1994. Polikliniku su utemeljili supružnici i liječnici Ljerka i Damir Eljuga. Poliklinika je smještena u sjevernom dijelu Zagreba, na Bukovačkoj cesti, broj 121, nedaleko od Maksimirskog perivoja i Kliničkog bolničkog centra Zagreb na Rebru.

Osnovana je s ciljem da se na jednome mjestu objedine stručno znanje i iskustvo te da se uz najsuvremeniju opremu pruži ženama mogućnost da bez dugog čekanja, u ugodnom ambijentu i uz ljubazno osoblje obave brzo i kvalitetno cjelovit ginekološki pregled i pregled dojki. Najjači poticaj razvoja i napretka Poliklinike su naše pacijentice, koje nam se obraćaju s povjerenjem, a osluškujući njihove potrebe s vremenom smo proširili djelatnost Poliklinike.

U travnju 1999. g. otvorili smo Centar za kirurgiju dojke, a početkom 2002. i Centar za mamografiju i stereotaksiju čime su stvoreni uvjeti za cjelokupnu dijagnostiku i kirurško liječenje bolesti dojke kao i za izvođenje ostalih zahtjevnih plastičnorekonstruktivih zahvata. U listopadu 2007. službeno nam je dodijeljen i certifikat međunarodnog ISO 9001: 2000 standarda koji dokazuje da naša Poliklinika udovoljava svim svjetskim standardima kako u pogledu organizacije posla, pružanja usluga tako i prostora i sve medicinske opreme. Posebnu pozornost posvećujemo znanstvenom i stručnom usavršavanju svojih djelatnika, koji redovito sudjeluju na stručnim i znanstvenim skupovima i tečajevima stalnog usavršavanja u zemlji i inozemstvu.

Poliklinika Eljuga kontinuirano nabavlja suvremenu medicinsku opremu, a isto tako proširuje vlastiti prostor kako bi razina kvalitete medicinskih usluga bila čim bolja i adekvatnija. Održavamo suradnju s brojnim zagrebačkim zdravstvenim ustanovama i njihovim djelatnicima kako bismo svojim pacijenticama osigurali najkvalitetniju skrb.

Uspješno surađujemo i s nekolicinom privatnih zdravstvenih osiguravajućih društava koji nam s povjerenjem upućuju svoje pacijente na obostrano zadovoljstvo. Napose smo svjesni činjenice da suvremeni način života ženama ostavlja sve manje vremena za skrb o vlastitom zdravlju, stoga smo u svakom trenutku spremni organizirati sistematske preglede za žene svih dobnih skupina u skladu s njihovim potrebama.

Postojimo i djelujemo s jednostavnom misijom pružiti ženama samo najbolje.

Vaša Poliklinika ELJUGAO DOKTORU

prof. dr. sc. Damir Eljuga, dr. med.

prof. dr. sc. Damir Eljuga, dr. med., specijalist ginekologije i porodništva, subspecijalist ginekološke onkologije, primarijus i viši znanstveni suradnik. Završio je Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu 1976. godine. Akademsku titulu magistra biomedicinskih znanosti dobio je godine 1979. nakon obranjene magistarske teze, a 1985. obranio je doktorsku disertaciju i potom stječe akademsku titulu doktora medicinskih znanosti. Od 1978. do 2003. godine radio u Središnjem institutu za tumore i slične bolesti (današnjoj Klinici za tumore, KBC Sestre milosrdnice u Zagrebu) gdje se bavio znanstvenim istraživanjem zloćudnih bolesti, a istodobno je radio u Ambulanti za kliničku imunoterapiju u kojoj je provodio imunoterapiju osoba oboljelih od malignog melanoma. Godine 1995. završava specijalizaciju iz ginekologije i porodništva, a 1997. postaje voditelj Službe za rano otkrivanje i prevenciju tumora u Klinici za tumore u Zagrebu. Godine 2007. izabran je u zvanje višeg znanstvenog suradnika, a 2008. god. u naslovno znanstveno-nastavno zvanje docenta, a 2013. u zvanje naslovnog izvanrednog profesora u području biomedicinskih znanosti i zdravstva. Ministarstvo zdravlja i socijalne skrbi god.2009. dodjeljuje mu naziv primarijus. Od 2003. god. radi u Klinici za ginekologiju i porodništvo KBC Sestre milosrdnice, a u siječnju 2013. god. u istoj je Klinici imenovan pročelnikom Zavoda za opću i onkološku ginekologiju. Urednik je i koautor 8 knjiga. Za prvu cjelovitu knjigu „Klinička onkologija“ dobio je 1997. godine prestižnu Strossmayerovu nagradu Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti (HAZU) za najznačajniji izdavački pothvat. Za knjige: „Prevencija i dijagnostika tumora ženskih spolnih organa“ i „Liječenje raka jajnika“ primio je nekoliko vrijednih priznanja. Aktivno je sudjelovao u realizaciji brojnih znanstvenih projekata financiranih od Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta. Organizirao je brojne kongrese iz onkologije, psihoonkologije i ginekološke onkologije s međunarodnim sudjelovanjem. U siječnju 2013. godine u Zagrebu je organizirao uspješan međunarodni kongres iz područja prevencije i liječenja početnog raka vrata maternice. Objavio je bojne znanstvene i stručne radove u domaćim i svjetskim časopisima. Isto tako održao je brojna pozivna predavanja u zemlji i inozemstvu. Boravio je na stručnim i znanstvenom usavršavanjima u nekoliko uglednih Klinika u Europi i u SAD. Redovito predaje na postdiplomskim tečajevima I. kategorije trajnog usavršavanja liječnika na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Više je godina nositelj kolegija Medicinska rehabilitacija osoba s motoričkim poremećajima i kroničnim bolestima na Edukacijsko-rehabilitacijkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Kao dugogodišnji predsjednik Hrvatske lige protiv raka pokrenuo je brojne javno zdravstvene kampanje kojima se učinkovito senzibilizira javnost o potrebi prevencije zloćudnih bolesti.Usluge

Cjenik zdravstvenih usluga poliklinike Eljuga možete pregledati ovdje!

Ugovor s HZZO

 • Ne Postoji

Ugovor s osiguravajućim društvima

 • Croatia
 • Grawe
 • Triglav
 • Wiener
 • Merkur

Načini plaćanja

 • Premium
 • Diners
 • Maestro
 • Mastercard
 • Visa

Iskustva drugih

 • 25.4.2022. u 15:19 SATI
 • Korisnik: korisnik49339
Razina pomoći
Ljubaznost
Zakonitost i etičnost
Vrijeme čekanja
Osoblje

Dr.Eljugu su mi preporučili kao najboljeg i za sve ginekološke komplikacije, tako da sad sve komplikacije već godinama riešavam kod njega. Zahvalna za svu ljubav i pažnju koju ste mi pružili i brigu za moju bebu!

 • 3.11.2020. u 8:31 SATI
 • Korisnik: korisnik40139
Razina pomoći
Ljubaznost
Zakonitost i etičnost
Vrijeme čekanja
Osoblje

Doktor je uvijek nježan i obziran. Na sva pitanja odgovori i rado komunicira sa pacijentima. Profesionalan, stručan, ljubazan, jednostavan, pun toplih riječi. Da nam je više ovakvih,, kako bi ovaj svijet bio lijep..

 • 1.9.2020. u 13:11 SATI
 • Korisnik: korisnik38956
Razina pomoći
Ljubaznost
Zakonitost i etičnost
Vrijeme čekanja
Osoblje

Profesionalan, stručan, ljubazan, elokventan, jednostavan, pun toplih riječi..., samo su neki od epiteta koji krase dr. Eljugu! Da nam je više ovakvih,, kako bi ovaj svijet bio lijep.. Također pohvala organizaciji poliklinike!

 • 20.8.2019. u 7:10 SATI
 • Korisnik: pepe222
Razina pomoći
Ljubaznost
Zakonitost i etičnost
Vrijeme čekanja
Osoblje

Doktor je izvrstan stručnjak i ima zlatne ruke. Ulijeva puno povjerenje. Svakoj pacijentici se maksimalno posveti, ljubazan je i dosita zna saslušati pacijente. Ja sam se iz Maksimira preselila na sasvim drugi kraj grada Zg, ali ne pada mi na pamet mijenjati ginekologa!!!

 • 11.3.2019. u 10:18 SATI
 • Korisnik: MajaZmaja
Razina pomoći
Ljubaznost
Zakonitost i etičnost
Vrijeme čekanja
Osoblje

Dr. Eljuga je najbolji i najstručniji ginekolog kojeg sam imala prilike upoznati, ali prije svega gospodin Eljuga je čovjek! Čovjek koji svojem pacijentu prilazi kao da nije samo doktor, već član obitelji. Divno je bilo iskusiti njegov profesionalizam ali prvenstveno njegovu humanost. Hvala doktore Eljuga što sam se uz Vas osjećala sigurno, pogotovo jer problem kojeg imam nosim već dulje vrijeme, a nakon odlaska iz Vaše ordinacije osjećala sam se sto puta lakša! Još jednom hvala od srca <3

Učitaj još komentara

Doktori medicine

Doktori stomatologije

Bjelovarsko-bilogorska županija

Brodsko-posavska županija

Dubrovačko-neretvanska županija

Grad Zagreb

Istarska županija

Karlovačka županija

Koprivničko-križevačka županija

Krapinsko-zagorska županija

Ličko-senjska županija

Međimurska županija

Nepoznato

Osječko-baranjska županija

Požeško-slavonska županija

Primorsko-goranska županija

Šibensko-kninska županija

Sisačko-moslavačka županija

Splitsko-dalmatinska županija

Varaždinska županija

Virovitičko-podravska županija

Vukovarsko-srijemska županija

Zadarska županija

Zagrebačka županija

prof.dr.sc. Damir Eljuga

(ginekolog)