• prof.dr.sc. Damir Eljuga
 • (ginekolog)
Razina pomoći 5,00 (12)
Ljubaznost 5,00 (12)
Zakonitost i etičnost 5,00 (12)
Vrijeme čekanja 4,83 (12)
Osoblje 5,00 (12)

O nama

Poliklinika Eljuga

Zahvaljujući ustrajnom radu naših djelatnika, njihovu znanju i dugogodišnjem iskustvu, Poliklinika Eljuga uspješno djeluje i razvija se već punih 20 godina.
Godine 1994. Polikliniku su utemeljili supružnici i liječnici Ljerka i Damir Eljuga. Poliklinika je smještena u sjevernom dijelu Zagreba, na Bukovačkoj cesti, broj 121, nedaleko od Maksimirskog perivoja i Kliničkog bolničkog centra Zagreb na Rebru.

Osnovana je s ciljem da se na jednome mjestu objedine stručno znanje i iskustvo te da se uz najsuvremeniju opremu pruži ženama mogućnost da bez dugog čekanja, u ugodnom ambijentu i uz ljubazno osoblje obave brzo i kvalitetno cjelovit ginekološki pregled i pregled dojki. Najjači poticaj razvoja i napretka Poliklinike su naše pacijentice, koje nam se obraćaju s povjerenjem, a osluškujući njihove potrebe s vremenom smo proširili djelatnost Poliklinike.

U travnju 1999. g. otvorili smo Centar za kirurgiju dojke, a početkom 2002. i Centar za mamografiju i stereotaksiju čime su stvoreni uvjeti za cjelokupnu dijagnostiku i kirurško liječenje bolesti dojke kao i za izvođenje ostalih zahtjevnih plastičnorekonstruktivih zahvata. U listopadu 2007. službeno nam je dodijeljen i certifikat međunarodnog ISO 9001: 2000 standarda koji dokazuje da naša Poliklinika udovoljava svim svjetskim standardima kako u pogledu organizacije posla, pružanja usluga tako i prostora i sve medicinske opreme. Posebnu pozornost posvećujemo znanstvenom i stručnom usavršavanju svojih djelatnika, koji redovito sudjeluju na stručnim i znanstvenim skupovima i tečajevima stalnog usavršavanja u zemlji i inozemstvu.

Poliklinika Eljuga kontinuirano nabavlja suvremenu medicinsku opremu, a isto tako proširuje vlastiti prostor kako bi razina kvalitete medicinskih usluga bila čim bolja i adekvatnija. Održavamo suradnju s brojnim zagrebačkim zdravstvenim ustanovama i njihovim djelatnicima kako bismo svojim pacijenticama osigurali najkvalitetniju skrb.

Uspješno surađujemo i s nekolicinom privatnih zdravstvenih osiguravajućih društava koji nam s povjerenjem upućuju svoje pacijente na obostrano zadovoljstvo. Napose smo svjesni činjenice da suvremeni način života ženama ostavlja sve manje vremena za skrb o vlastitom zdravlju, stoga smo u svakom trenutku spremni organizirati sistematske preglede za žene svih dobnih skupina u skladu s njihovim potrebama.

Postojimo i djelujemo s jednostavnom misijom pružiti ženama samo najbolje.

Vaša Poliklinika ELJUGAO DOKTORU

prof. dr. sc. Damir Eljuga, dr. med.

prof. dr. sc. Damir Eljuga, dr. med., specijalist ginekologije i porodništva, subspecijalist ginekološke onkologije, primarijus i viši znanstveni suradnik. Završio je Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu 1976. godine. Akademsku titulu magistra biomedicinskih znanosti dobio je godine 1979. nakon obranjene magistarske teze, a 1985. obranio je doktorsku disertaciju i potom stječe akademsku titulu doktora medicinskih znanosti. Od 1978. do 2003. godine radio u Središnjem institutu za tumore i slične bolesti (današnjoj Klinici za tumore, KBC Sestre milosrdnice u Zagrebu) gdje se bavio znanstvenim istraživanjem zloćudnih bolesti, a istodobno je radio u Ambulanti za kliničku imunoterapiju u kojoj je provodio imunoterapiju osoba oboljelih od malignog melanoma. Godine 1995. završava specijalizaciju iz ginekologije i porodništva, a 1997. postaje voditelj Službe za rano otkrivanje i prevenciju tumora u Klinici za tumore u Zagrebu. Godine 2007. izabran je u zvanje višeg znanstvenog suradnika, a 2008. god. u naslovno znanstveno-nastavno zvanje docenta, a 2013. u zvanje naslovnog izvanrednog profesora u području biomedicinskih znanosti i zdravstva. Ministarstvo zdravlja i socijalne skrbi god.2009. dodjeljuje mu naziv primarijus. Od 2003. god. radi u Klinici za ginekologiju i porodništvo KBC Sestre milosrdnice, a u siječnju 2013. god. u istoj je Klinici imenovan pročelnikom Zavoda za opću i onkološku ginekologiju. Urednik je i koautor 8 knjiga. Za prvu cjelovitu knjigu „Klinička onkologija“ dobio je 1997. godine prestižnu Strossmayerovu nagradu Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti (HAZU) za najznačajniji izdavački pothvat. Za knjige: „Prevencija i dijagnostika tumora ženskih spolnih organa“ i „Liječenje raka jajnika“ primio je nekoliko vrijednih priznanja. Aktivno je sudjelovao u realizaciji brojnih znanstvenih projekata financiranih od Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta. Organizirao je brojne kongrese iz onkologije, psihoonkologije i ginekološke onkologije s međunarodnim sudjelovanjem. U siječnju 2013. godine u Zagrebu je organizirao uspješan međunarodni kongres iz područja prevencije i liječenja početnog raka vrata maternice. Objavio je bojne znanstvene i stručne radove u domaćim i svjetskim časopisima. Isto tako održao je brojna pozivna predavanja u zemlji i inozemstvu. Boravio je na stručnim i znanstvenom usavršavanjima u nekoliko uglednih Klinika u Europi i u SAD. Redovito predaje na postdiplomskim tečajevima I. kategorije trajnog usavršavanja liječnika na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Više je godina nositelj kolegija Medicinska rehabilitacija osoba s motoričkim poremećajima i kroničnim bolestima na Edukacijsko-rehabilitacijkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Kao dugogodišnji predsjednik Hrvatske lige protiv raka pokrenuo je brojne javno zdravstvene kampanje kojima se učinkovito senzibilizira javnost o potrebi prevencije zloćudnih bolesti.Usluge

Cjenik zdravstvenih usluga poliklinike Eljuga možete pregledati ovdje!

Ugovor s HZZO

 • Ne Postoji

Ugovor s osiguravajućim društvima

 • Croatia
 • Grawe
 • Triglav
 • Wiener
 • Merkur

Načini plaćanja

 • Premium
 • Diners
 • Maestro
 • Mastercard
 • Visa

Iskustva drugih

 • 21.9.2022. u 8:46 SATI
 • Korisnik: korisnik51276
Razina pomoći
Ljubaznost
Zakonitost i etičnost
Vrijeme čekanja
Osoblje

Prof. dr. sc. Damir Eljuga! Što reči a da već nije već rečeno o tom dragom, poštenom, korektnom, velikom čovjeku, gospodinu i liječniku koji nikada nije odbio savjet i pomoć potrebitima? Vrhunski liječnik velikog znanja i iskustva, istinski sljedbenik Hipokratove zakletve uvijek predano, stručno i humano već decenijama u službi dobrog Zdravlja i Čovjeka sada zajedno sa svojom suprugom Ljerkom u odličnoj visoko profesionalnoj i stručnoj Polikliniki Eljuga! Hvala uz još puno uspjeha u daljnjem radu Mira i Branko Borčić.

 • 24.5.2022. u 20:16 SATI
 • Korisnik: korisnik49723
Razina pomoći
Ljubaznost
Zakonitost i etičnost
Vrijeme čekanja
Osoblje

Doktor Eljuga je vrlo nježan i strpljiv i sve nedoumice objasni polako i razumljivo. Osoblje poliklinike je vrlo ljubazno i u poliklinici vlada jedna opuštena i smirujuća atmosfera. Sve pohvale!

 • 24.5.2022. u 20:04 SATI
 • Korisnik: korisnik49721
Razina pomoći
Ljubaznost
Zakonitost i etičnost
Vrijeme čekanja
Osoblje

Kod doktora Eljuge su bile pacijent moja supruga i kći. Mogu reći da je sve od prijema do ljubaznosti osoblja bilo na najvišoj razini. Isto tako je i prijem doktora Eljuge i njegova stručnost po riječima moje supruge i kčeri bio vrhunski. I sam ambijent polklinike je izvrstan.

 • 24.5.2022. u 19:55 SATI
 • Korisnik: larazg
Razina pomoći
Ljubaznost
Zakonitost i etičnost
Vrijeme čekanja
Osoblje

Najbolji, najprofesionajniji i najsimpatičniji doktor na svijetu! Najiskrenije preporučam profesora Eljugu svim ženama!

 • 25.4.2022. u 15:19 SATI
 • Korisnik: korisnik49339
Razina pomoći
Ljubaznost
Zakonitost i etičnost
Vrijeme čekanja
Osoblje

Dr.Eljugu su mi preporučili kao najboljeg i za sve ginekološke komplikacije, tako da sad sve komplikacije već godinama riešavam kod njega. Zahvalna za svu ljubav i pažnju koju ste mi pružili i brigu za moju bebu!

Učitaj još komentara

Doktori medicine

Doktori stomatologije

Bjelovarsko-bilogorska županija

Brodsko-posavska županija

Dubrovačko-neretvanska županija

Grad Zagreb

Istarska županija

Karlovačka županija

Koprivničko-križevačka županija

Krapinsko-zagorska županija

Ličko-senjska županija

Međimurska županija

Nepoznato

Osječko-baranjska županija

Požeško-slavonska županija

Primorsko-goranska županija

Šibensko-kninska županija

Sisačko-moslavačka županija

Splitsko-dalmatinska županija

Varaždinska županija

Virovitičko-podravska županija

Vukovarsko-srijemska županija

Zadarska županija

Zagrebačka županija

prof.dr.sc. Damir Eljuga

(ginekolog)