• dr. Aleks Finderle
 • (ginekolog)
Razina pomoći 5,00 (13)
Ljubaznost 5,00 (13)
Zakonitost i etičnost 5,00 (13)
Vrijeme čekanja 4,62 (13)
Osoblje 4,85 (13)

O nama

Nakon dugogodišnjeg kliničkog iskustva ali i gotovo stoljetne obiteljske tradicije na ovim prostorima naša suvremeno opremljena ordinacija ginekologije i porodništva otvorena je s ciljem provođenja preventivnih i dijagnostičko terapijskih usluga u namjeri očuvanja i unapređenja zdravlja žena svake životne dobi. Naša posebnost se ogleda i u individualnom pristupu svakoj klijentici s ciljem poboljšanja kvalitete usluga i stvaranja odnosa potpunog obostranog povjerenja.

Ujedno, prvi u Hrvatskoj imamo i usluge iz područja primaljske djelatnosti. Time na neki način „probijamo led“ u hrvatskom zdravstvu, dok su navedene usluge sasvim uobičajena praksa u razvijenim dijelovima Europske unije.

Spoj stoljetne tradicije i moderni svjetski trendovi te želja za profesionalnim unapređenjem naših djelatnosti rezultirali su osnivanjem naše Poliklinike.

Osobitu pozornost usmjerili smo onome što je i najčešća preokupacija žena vezano za zdravlje njihovog reproduktivnog sustava.

Obavljamo ginekološke preglede pri čemu smo posebnu pažnju posvetili dijagnostici i liječenju upalnih promjena, premalignih promjena vrata maternice ali i ostalih dijelova donjeg genitalnog trakta, poremećajima menstrualnog ciklusa, specifičnostima perimenopauzalnog i postmenopauzalnog životnog razdoblja i dr.
Dijagnosticiramo i kontroliramo uredne, ali i patološke trudnoće. Provodimo savjetovanje i dijagnostičke postupke vezane uz neplodnost.

U ostvarivanju ovih ciljeva u našoj smo poliklinici angažirali vrhunske stručnjake iz ovih područja koji su svojim predanim i stručnim radom prepoznati u našoj sredini ali i izvan nje.

Od važnijih postupaka izdvajamo:

- videokolposkopiju s mogućnošću biopsije i patohistološke verifikacije uzoraka,
- visokodiferentnu ultrazvučnu dijagnostiku, osobito u cilju praćenja trudnoće i utvrđivanja fetalnih malformacija, uključivši pretrage fetalnog srca (fetalna ehokardiografija)
- kontrastnu i bezkontrastnu histero-sono-salpingografiju

- pakete nadzora trudnoće

- primaljska skrb


O DOKTORU:

Aleks Finderle rođen je u Rijeci 1964 godine. Nakon završenog školovanja u Opatiji i Rijeci studira na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci od 1984. do 1989. godine. Tijekom studija obavljao je funkciju demonstratora na Zavodu za fiziologiju i imunologiju na kojem je i izradio Diplomski rad.

Pripravnički staž kao i prve godine liječničke prakse obavljao je u Domu zdravlja u Opatiji, uglavnom u Centru za hitnu medicinsku pomoć, ali i na zamjenama po različitim ambulantama.

Od 1994. radi na Klinici za ginekologiju i porodništvo u Kliničkom bolničkom centru Rijeka, a istovremeno je u dijelu radnog vremena zaposlen na Katedri za ginekologiju i opstetriciju Medicinskog fakulteta u Rijeci. Specijalistički ispit polaže 2000. godine, a akademski naslov doktora znanosti stječe 2002. godine. Uže područje interesa mu je fetalna i maternalna medicina iz kojega je stekao naslov subspecijaliste.

Završio je brojne poslijediplomske tečajeve u i izvan Hrvatske, objavio je više znanstvenih i stručnih radova u domaćim i stranim časopisima, aktivno sudjelovao u realizaciji više znanstvenih projekata. Više od 25 godina rada na Medicinskom fakultetu, a kasnije i Fakultetu zdravstvenih studija, sudjelovao je u edukaciji brojnih generacija liječnika, medicinskih sestara, primalja i drugih medicinskih struka, od kojih je na desetke njima bio i mentor u izradi Završnih radova.

Posljednjih godina obavlja dužnost voditelja Odjela fetalne i maternalne medicine Zavoda za perinatologiju i docenta na Katedri za ginekologiju i opstetriciju Medicinskog fakulteta u Rijeci.

Usluge

Cjenik zdravstvenih usluga Poliklinike Finderle možete pregledati ovdje!

Ugovor s HZZO

 • Ne Postoji

Načini plaćanja

 • Maestro
 • Mastercard
 • Visa
 • Diners

Iskustva drugih

 • 2.3.2023. u 5:14 SATI
 • Korisnik: korisnik54181
Razina pomoći
Ljubaznost
Zakonitost i etičnost
Vrijeme čekanja
Osoblje

Izvrstan liječnik, pedantan ginekolog, precizan specijalist s izraženom pristupačnosti pacijentima. Zahvalni smo na svakom profesionalnom savjetu, posvećenosti i ljubaznosti.

 • 10.11.2021. u 7:56 SATI
 • Korisnik: korisnik413897
Razina pomoći
Ljubaznost
Zakonitost i etičnost
Vrijeme čekanja
Osoblje

Sve pohvale za dr Finderle!!! Preporucila bi ga svima boljeg ginekologa nisam upoznala,a prosla sam dosta toga!!! Sve pohvale!!!

 • 31.3.2021. u 10:15 SATI
 • Korisnik: korisnik42958
Razina pomoći
Ljubaznost
Zakonitost i etičnost
Vrijeme čekanja
Osoblje

Hvala doktoru na stručnim savjetima, odgovorima na svako postavljena pitanje i ugodnoj atmosferi zbog čega će doktor Finderle uvijek biti moj ginekolog!

 • 22.10.2020. u 14:27 SATI
 • Korisnik: korisnik39876
Razina pomoći
Ljubaznost
Zakonitost i etičnost
Vrijeme čekanja
Osoblje

Doktor Finderle je izvrstan liječnik, dijagnostičar i ima predivan odnos s pacijentima. Precizan, pedantan, prisupačan, ljubazan, ne žuri, posveti se u potpunosti pacijentu. Tko nije zadovoljan s svojim ginekologom s dr. Finderle sigurno neće pogriješiti!!!

 • 8.7.2019. u 11:01 SATI
 • Korisnik: skarice
Razina pomoći
Ljubaznost
Zakonitost i etičnost
Vrijeme čekanja
Osoblje

Odličan dijagnostičar i operater, daje sve potrebne informacije tijekom liječenja. Puno vam hvala doktore na velikoj pomoći. Stručan i ljubazan doktor. Doktor pun razumijevanja, tolerancije, brige o pacijentu, komunikativan, spreman u svakom trenutku odgovoriti na sva pacijentova pitanja ili pitanja bližnjih. Brzo mi je otkrio uzrok tegoba i uputio dalje.

Učitaj još komentara

Doktori medicine

Doktori stomatologije

Bjelovarsko-bilogorska županija

Brodsko-posavska županija

Dubrovačko-neretvanska županija

Grad Zagreb

Istarska županija

Karlovačka županija

Koprivničko-križevačka županija

Krapinsko-zagorska županija

Ličko-senjska županija

Međimurska županija

Nepoznato

Osječko-baranjska županija

Požeško-slavonska županija

Primorsko-goranska županija

Šibensko-kninska županija

Sisačko-moslavačka županija

Splitsko-dalmatinska županija

Varaždinska županija

Virovitičko-podravska županija

Vukovarsko-srijemska županija

Zadarska županija

Zagrebačka županija

dr. Aleks Finderle

(ginekolog)