• prim. dr. sc. Eduard Rod
 • (ortoped)
Razina pomoći 5,00 (34)
Ljubaznost 5,00 (34)
Zakonitost i etičnost 5,00 (34)
Vrijeme čekanja 4,91 (34)
Osoblje 5,00 (33)

O nama

MOVENS/KINESTHETIC tim čine stručnjaci specijalizirani za ortopediju, kineziterapiju, izokinetiku, fizikalnu terapiju, fitness i savjetovanje o prehrani.  Pružamo učinkovitu rehabilitaciju sportskih ozljeda, stručnu dijagnostiku sustava za kretanje, provodimo medicinske i sportske masaže i razne druge terapijske metode za liječenje i tretiranje ozljeda i oštećenja sustava za kretanje.
Ukoliko trebate rehabilitaciju, stručan pregled i savjet, te podršku multidisciplinarnog teama kineziologa, ortopeda i fizioterapeuta na jednom mjestu, obratite nam se s povjerenjem.

MOVENS/KINESTHETIC CENTRU dostupna je najkvalitetnija izokinetička dijagnostika na tržištu BIODEX SYSTEM 4pro. Ovaj fascinantan uređaj razvijen je u suradnji s NASA-om, a namijenjen je rehabilitaciji. Testiranjem ili vježbanjem na BIODEXu, uređaj  pronalazi vašu “slabu točku” te ju oporavlja kako biste ubrzo uživali u kretanju bez boli.
Bilo da vas muči sportska ozljeda, da trebate rehabilitaciju ili terapiju nakon operacije, BIODEX sustav primjenjiv je na sve dobne skupine, te je pouzdan i učinkovit. Izokinetičkim uređajem testiramo mišiće kralježnice te mišiće zglobova: koljena, kuka, gležnja, ramena, lakta i šake.

MOVENS/KINESTHETIC centar pruža jedinstven, multidisciplinarni pristup u rješavanju ortopedskih problema. Tim se sastoji od Ortopeda, Kineziologa te Fizioterapeuta koji zajedničkim radom svakom pacijentu pružaju modernu dijagnostiku i liječenje ozljeda, bolesti i tegoba sustava za kretanje. Ortopedske usluge MOVENS Centra su Ortopedski pregled, UZV pregled, dijagnostika ozljeda i bolnih stanja te razne biološke metode liječenja od kojih ćemo izdvojiti terapiju matičnim stanicama,  krvnom plazmom (prp /acp terapija) i terapiju hijaluronskom kiselinom.


O DOKTORU

Doc. prim. dr.sc. Eduard Rod, dr.med. spec.ortoped, uža specijalizacija iz traumatologije lokomotornog sustava  diplomirao je  1995. godine na Medicinskom fakultetu u Zgrebu.
Od 1999. do 2003. provodi  specijalizaciju iz ortopedije na Klinici za ortopediju KBC-a u Zagrebu.  
Tijekom specijalizacije  proveo je godinu dana i u Klinici za ortopediju u Lovranu pod mentorstvom prof. dr.sci. B.Nemeca.
Specijalistički ispit iz ortopedije položio je 2003. godine. Od tada pa sve do jeseni 2011.g. radio je kao liječnik specijalista ortoped  na odjelu za ortopediju u OB Koprivnica.  
U jesen 2011 .g. započinje s  radom kao  specijalista ortoped  u Specijalnoj bolnici Sveta Katarina.
Na Medicinskom fakultetu u Splitu, 2020. godine.,  obranio je temu doktorske disertacije pod nazivom „OPTIMIZACIJA GENSKE (EX VIVO) TERAPIJE KOŠTANIM MORFOGENIM PROTEINOM-2 U REKONSTRUKCIJI PREDNJE UKRIŽENE SVEZE KOLJENA”.  
Aktivno se bavio nogometom, a od 2002.g. licencirani  je liječnik Prve hrvatske nogometne lige.  
Liječnik je  Hrvatske A nogometne reprezentacije od jeseni 2018.g.
Tijekom svog specijalističkog usavršavanja  redovito je polazio ili bio instruktor na tečajevima najviše kategorije radi usavršavanja operativnih tehnika i znanja.
Primarni centri interesa su mu minimalno invazivna operativna liječenja akutnih i kroničnih ozljeda lokomotornog sustava te ugradnje unutarnjih proteza kuka i  koljena.  
Ima bogato iskustvo u „biološkom“  liječenju lokomotornog sustava  te je  među prvima početkom 2016.g.,  započeo  primjenu liječenja matičnim stanicama velikih zglobova.  Autor je više znanstvenih radova i poglavlja u knjigama na tu temu.  

Usluge

Područje rada:
Operativni zahvati u ortopediji te konzervativno liječenje ozljeda i oštećenja zglobova i mekih tkiva.

Operativni zahvati:
1. Ugradnja unutarnjih proteza zgloba kuka, koljena.  
2. Artroskopske operacije koljena (šivanje i  djelomično odstranjenje meniska, rekonstrukcija križnih ligamenata, rekonstrukcija kolateralnih ligamenata koljena, stabilizacija patele, rekonstruktivni zahvati na oštećenoj hrskavici)
3. Artroskopske operacije ramena (stabilizacije , rekonstrukcija tetiva i ligamenata u području ramena, akromioplastika)
4. Operacije u području gležnja: Artroskopske (stabilizacije, sindrom sraza, rekonstruktivni zahvati na oštećenoj hrskavici) i otvorene operacije (korekcija osovine, liječenje tetivnih ozljeda)
5. Operacije u području stopala: korekcije deformiteta prstiju stopala, operacije spuštenog stopala, operacije Mortonovog neurinoma, operacijski zahvati na tetivama

Neoperacijsko liječenje ozljeda  sportu i kroničnih oštećenja tkiva i zglobova:
 1. Aplikacija autologne kondicionirane plazme ili plazme obogaćene trombocitima sa faktorima rasta kod ozljeda, mišića, tetiva i hrskavice
2. Primjena mezenhimalnih matičnih stanica porijeklom iz  masnog tkiva ili  koštane srži u liječenju degenerativnih oštećenja velikih zglobova (kuk, koljeno, gležanj  i rame)

Ugovor s HZZO

 • Ne Postoji

Načini plaćanja

 • Premium
 • Diners
 • Maestro
 • Mastercard
 • Visa

Iskustva drugih

 • 3.11.2023. u 11:02 SATI
 • Korisnik: korisnik51963
Razina pomoći
Ljubaznost
Zakonitost i etičnost
Vrijeme čekanja
Osoblje

Vrlo stručan, profesionalan i kvalitetan doktor. Pruža osjećaj sigurnosti i informira pacijenta točno u detalje i na visokom nivou. Kada bi najveća ocjena bila deset, bila bi čista desetka!!!

 • 7.9.2023. u 10:51 SATI
 • Korisnik: korisnik56983
Razina pomoći
Ljubaznost
Zakonitost i etičnost
Vrijeme čekanja
Osoblje

Prim. dr. sc. Eduard Rod je vrhunski stručnjak u kojeg imam maksimalno povjerenje. Doktor kojem se bez razmišljanja vraćam za svaku ozljedu već 8 godina u svojoj sportsko-profesionalnoj karijeri. Uvijek na raspolaganju svojim pacijentima, ugodan, smiren, simpatičan, nježan pri davanju injekcija u zglobove te spreman naći rješenje za svaki problem. Topla preporuka svima koji su u potrazi za vrhunskim ortopedom.

 • 23.8.2023. u 13:33 SATI
 • Korisnik: korisnik56710
Razina pomoći
Ljubaznost
Zakonitost i etičnost
Vrijeme čekanja
Osoblje

Prim. dr. sc. Eduard Rod je prvenstveno vrhunski stručnjak te divan i ugodan čovjek koji voli svoj posao i radi ga sa potpunom posvećenošću pacijentu kao osobi. Na svako postavljeno pitanje odgovara profesionalno, a opet tako jednostavno da i mi koji ne znamo medicinu sve shvatimo. Od prvog susreta zrači jednim povjerenjem da ste u rukama doktora koji će učiniti sve za vas. Sve nam je detaljno objasnio prije, a onda i poslije operacije rekonstrukcije križnog ligamenta koljena tako da je briga oko operacije našeg djeteta nestala. Uputio nas je i na daljnje postupke oko rehabilitacije. Veliko hvala! Sa punim povjerenjem preporučujemo. Jelena i Berislav Kovač

 • 15.4.2023. u 11:26 SATI
 • Korisnik: korisnik54926
Razina pomoći
Ljubaznost
Zakonitost i etičnost
Vrijeme čekanja
Osoblje

Operirao sam lijevi gležanj u drugoj poliklinici kod drugog doktora. 5 mjeseci nakon operacije i dalje sam hodao sa štakama jer je došlo do komplikacija sa lijevim koljenom, proces oporavka nikako nije išao na bolje. Odlučio sam promijeniti polikliniku i došao na pregled kod doktora Roda koji mi je postavio točnu dijagnozu, rekao da nema potrebe za operacijom te uputio na plan oporavka. Iznimno sam zahvalan doktoru na njegovoj stručnosti i ljubaznosti jer sam se 100% oporavio, a problemi sa gležnjom i koljenom su potpuno prošli.

 • 10.4.2023. u 16:31 SATI
 • Korisnik: korisnik54857
Razina pomoći
Ljubaznost
Zakonitost i etičnost
Vrijeme čekanja
Osoblje

Doktor me u miru saslušao i procjenio da nisam ni blizu operacije koljena. Preporučio mi je injekcije krvne plazme i vježbanje te sada funkcioniram bez većih poteškoća.

Učitaj još komentara

Doktori medicine

Doktori stomatologije

Bjelovarsko-bilogorska županija

Brodsko-posavska županija

Dubrovačko-neretvanska županija

Grad Zagreb

Istarska županija

Karlovačka županija

Koprivničko-križevačka županija

Krapinsko-zagorska županija

Ličko-senjska županija

Međimurska županija

Nepoznato

Osječko-baranjska županija

Požeško-slavonska županija

Primorsko-goranska županija

Šibensko-kninska županija

Sisačko-moslavačka županija

Splitsko-dalmatinska županija

Varaždinska županija

Virovitičko-podravska županija

Vukovarsko-srijemska županija

Zadarska županija

Zagrebačka županija

prim. dr. sc. Eduard Rod

(ortoped)