• dr.med. Ivan-Anđelko Lisec
 • (otorinolaringolog)
Razina pomoći 4,96 (27)
Ljubaznost 5,00 (27)
Zakonitost i etičnost 5,00 (27)
Vrijeme čekanja 4,70 (27)
Osoblje 4,93 (27)

O nama

SPECIJALISTIČKA ORDINACIJA DR. MED. IVAN ANĐELKO LISEC, SPLIT

Sve za zdravlje uha, grla i nosa te ljepotu lica i vrata Doktor Lisec je otorinolaringolog koji treće krajnike odstranjuje endoskopski, te plastični kirurg glave i vrata koji pacijentu detaljno objasni što će raditi i kakav rezultat može očekivati.
Otkako je 1986. godine diplomirao na zagrebačkom Medicinskom fakultetu i godinu dana kasnije obavio pripravnički staž u Bolnici za infektivne bolesti „Dr. Fran Mihaljević“, doktor Ivan Anđelko Lisac je počeo utirati svoj profesionalni put vođen afinitetima prema otorinolaringologiji i plastičnoj kirurgiji glave i vrata.
Prvo odlazi u Schaan u Kneževini Liechtenstein na jednogodišnji studij na „Internationale Akademie fuer Philosophie“, a potom do 1994. radi u Regionalnoj bolnici Interlaken u Švicarskoj gdje je, kao specijalizant uglednog profesora dr. R. Grawehra, specijalizirao otorinolaringologiju. - Ubrzo me, osim bolesti uha, grla i nosa, počela zanimati i plastična kirurgija glave i vrata, pa sam do 1996. nastavio specijalizaciju iz otorinolaringologije, te subspecijalizaciju iz spomenute grane kirurgije i to u klinici Kantonalne bolnice u švicarkom gradu Aarau, kod profesora dr. M. Podvineca – prisjetio se dr. med. Ivan Anđelko Lisec. Činilo se da je Švicarska njegovo konačno životno odredište, jer je kod profesora dr. R. Probsta do 1999. nastavio s usavšavanjem u Sveučilišnoj klinici Kantonalne bolnice u Baselu, da bi do 2004. godine radio kao šef odjela Klinike za otorinolaringologiju i cervikofacijalnu kirurgiju Kantonalne bolnice Aarau. Vrhunski obrazovan i naviknut na cjelodnevni rad („U Švicarskoj se i nakon 24-satnog dežurstva sutradan dolazi na posao“, podsjetio se je), odlučio se vratiti u Hrvatsku i započeti raditi za sebe. Nakon što je nostrificirao švicarsku specijalizaciju i subspecijalizaciju,
2005. Godine u Splitu otvara najsuvremenije opremljenu privatnu specijalističku ordinaciju za otorinolaringologiju te plastičnu i estetsku kirurgiju glave i vrata. - Dolaze mi i odrasli i djeca, osobito zbog poteškoća s disanjem i ušima. Vrlo često obavljam zahvat uklanjanja trećeg krajnika i to jedinstvenom, endoskopskom metodom. Pravi sam privatnik, bez ugovora s HZZO-om jer nama otorincima ga nije moguće sklopiti, ali zato imam suradnju s nekim osiguravajućim društvima. Drugi važan segment moga rada su estetski zahvati, zbog koji mi dolaze u velikoj većini žene – rekao je dr. Lisec.
Žene najčešće dolaze na korekcije nosa, kirurški face-lifting, korekcije ušnih školjki, ali i nekirurške korekcije bora uz pomoć filera s hijaluronskom kiselinom te botoksom. Doktor Lisec kaže da su mu za estetske zahvate u velikoj većini pacijenti žene, i to za operacije nosa u 60 %, a bora čak 90 posto slučajeva. Smanjivanje i preoblikovanje nosa je zahvat kod kojeg se mora i „štemati“ kost i korigirati mekano tkivo, pa se zahvat obvezno izvodi pod narkozom. A kada me netko pita kada će se vidjeti konačni rezultat, spremno odgovaram da će to biti najranije za pola godine. Nakon zahvata normalna je pojava plavih podočnjaka i podlijeva, no tamponi se ne smiju držati predugo jer mogu uzrokovati bol i izazvati infekciju. Zato ih ja uklanjam već drugi dan. Većina preciznije, 90 posto popratnih pojava prolaze za mjesec i pol, no da bi novi nos dobio svoj konačni oblik, dakle, da bi se povukla sva tekućina iz njegovih tkiva, treba proći još četiri i pol mjeseca. I tada se može dogoditi da ili ja ili pacijent zaključimo da bi bilo dobro još nešto korigirati, pa se to obavlja pod lokalnom anestezijom – objasnio je dr. Lisec.
Znanje, stručnost i želja da objasni što točno valja poduzeti da bi se postiglo izliječenje ili ostvario željeni cilj značajke su doktora Liseca po kojima je poznat u Splitu i mnogo dalje od njega. Oni su, zajedno s povjerenjem, i poticaj zbog kojeg mu se pacijenti vraćaju po savjet ili mu šalju svoje prijatelje i rodbinu.

Zahvate u općoj anesteziji izvodim u privatnoj bolnici „Salus ST“ u Splitu,a u lokalnoj anesteziji u operacijskoj dvorani moje ordinacije.

Endoskopsko uklanjanje trećeg krajnika


Mnogo djece, ali i odraslih, doživljava niz neugodnosti zbog postojanja tzv. trećeg krajnika iza njihovih nosova. Imaju česte akutne upale srednjeg uha, ondje im se nakuplja sekret zbog kojih mogu biti i do 30 posto nagluhi, muči ih neprestano curenje iz nosa, te otežano dišu (osobito dok leže) i hrču. Najdjelotvornije rješenje toga problema donosi operativno odstranjivanje trećeg krajnika koje se, i u našim, kao i u većini stranih bolnica, izvodi na klasičan način – naslijepo. Pritom je uspjeh moguć samo u 70 posto slučajeva, a u preostalima se ponovno javljaju spomenuti simptomi uz objašnjenje da je krajnik ponovno narastao. No doktor Lisec pola u šali kaže da „mi nismo gušteri, pa da nam naraste novi rep“ (u ovom smislu krajnik), i vrlo je ponosan što, jedini u Hrvatskoj, postiže stopostotno uspješne rezultate drukčijom metodom: endoskopskim odstranjivanjem krajnika.
Endoskop je kamerica koja mu pomaže da dobro vidi što radi u pacijentovom grlu, pa može u potpunosti odstraniti sve što je potrebno, a potom posebnim uređajem „zavari“ ranu kako ne bi bilo velikog krvarenja. Tom je metodom operirao više od 4000 pacijenata!.

Ordinacija za bolesti uha, grla i nosa i plastično-estetsku kirurgiju glave i vrata, dr. Ivan Anđelko Lisec smještena je u Barakovićevoj ulici 7 u Splitu. Dr. med., spec. orl. Ivan Anđelko Lisec ističe se švicarskom specijalizacijom i zavidnom karijerom iz otorinolaringologije i plastične kirurgije glave i vrata, suvremenom dijagnostikom i konzervativnim te operativnim metodama liječenja. Tijekom radnog vremena ordinacije, radnim danom od 8:30 do 16, moguće je kontaktirati ordinaciju telefonom ili osobno, na adresi. Osim toga, ovaj je liječnik 2018. ponovno ponio titulu najdoktora na području otorinolaringologije, koju dodjeljuje stranica Najdoktor.com, a ocjenjuju registrirani korisnici na temelju više parametara: razina pomoći, ljubaznost, vrijeme čekanja, osoblje, zakonitost i etičnost.

Usluge

-estetske operacije nosa, očnih vjeđa, ušnih školjki, face-lifting 
-operativno optimiranje disanja na nos septoplastikom i endoskopskom operacijom donjih nosnih školjki 
-korekcija boraBotox-om i hijaluronskom kiselinom 
-korekcije usana hijaluronskom kiselinom -terapija pojačanog znojenja Botox-om 
-odstranjenje madeža, tumora kože i potkožja 
-mikro-endoskopski pregledi i operacije sinusa ( FESS ) kod kronične upale sinusa 
-endoskopske operacije trećeg krajnika/adenoidektomija,tonzilektomija 
-mikroendoskopske operacije glasnica ( polipi,čvorići…) 

Ugovor s HZZO

 • Ne Postoji

Načini plaćanja

 • Premium Visa
 • Diners
 • Maestro
 • Mastercard
 • Visa

Iskustva drugih

 • 16.10.2020. u 10:34 SATI
 • Korisnik: korisnik39769
Razina pomoći
Ljubaznost
Zakonitost i etičnost
Vrijeme čekanja
Osoblje

Predivni, ljubazni i što je najvažnije stručni. Hvala Vam na svemu! Pozdrav od moje obitelji i Vašeg pacijenta Dina!

 • 29.9.2020. u 13:47 SATI
 • Korisnik: korisnik39408
Razina pomoći
Ljubaznost
Zakonitost i etičnost
Vrijeme čekanja
Osoblje

vrlo profesionalan, ugodan, liječnik kojem vjerujete. Hvala dr Lisec, za strpljenje i stručnost, sve preporuke.

 • 9.9.2020. u 20:17 SATI
 • Korisnik: korisnik39103
Razina pomoći
Ljubaznost
Zakonitost i etičnost
Vrijeme čekanja
Osoblje

Odlican doktor, strucan i ugodan. Prvi je dijagnosticirao nesto sto puno drugih doktora nije primjetilo.

 • 1.8.2020. u 3:25 SATI
 • Korisnik: korisnik38554
Razina pomoći
Ljubaznost
Zakonitost i etičnost
Vrijeme čekanja
Osoblje

Doktor Lisec je olicenje Hipokratove zakletve. Humanost i strucnost ga cine najboljim doktorom kojeg sam ikada imala.

 • 28.6.2020. u 23:49 SATI
 • Korisnik: korisnik38101
Razina pomoći
Ljubaznost
Zakonitost i etičnost
Vrijeme čekanja
Osoblje

Najbolji doktor! Savršenog znanja pravi profesionalac! Uvijek spreman pomoći. Zauvijek smo zahvalni spasio je mom suprugu život!

Učitaj još komentara

Doktori medicine

Doktori stomatologije

Bjelovarsko-bilogorska županija

Brodsko-posavska županija

Dubrovačko-neretvanska županija

Grad Zagreb

Istarska županija

Karlovačka županija

Koprivničko-križevačka županija

Krapinsko-zagorska županija

Ličko-senjska županija

Međimurska županija

Nepoznato

Osječko-baranjska županija

Požeško-slavonska županija

Primorsko-goranska županija

Šibensko-kninska županija

Sisačko-moslavačka županija

Splitsko-dalmatinska županija

Varaždinska županija

Virovitičko-podravska županija

Vukovarsko-srijemska županija

Zadarska županija

Zagrebačka županija

dr.med. Ivan-Anđelko Lisec

(otorinolaringolog)