• dr. Josip Staničić
 • (spec. nuklearne medicine)
Razina pomoći 4,83 (23)
Ljubaznost 4,83 (23)
Zakonitost i etičnost 4,83 (23)
Vrijeme čekanja 4,65 (23)
Osoblje 5,00 (23)

O nama

Poliklinika Perić-Staničić privatna je zdravstvena ustanova specijalizirana za dijagnostiku i liječenje bolesti štitnjače, šećerne bolesti, kao i ostalih najčešćih endokrinoloških i metaboličkih poremećaja. Višegodišnje kliničko iskustvo i ljubazno osoblje jamac su vrhunske zdravstvene usluge, s ciljem uspješnog liječenja najčešćih bolesti suvremenog doba.

U sklopu Centra za bolesti štitnjače, dijabetes i metabolizam moguće je učiniti kompletni internistički pregledspecijalistički pregled štitnjače, specijalističku konzultaciju/drugo mišljenje te predoperativni internistički pregled (internistički placet). Suvremena ultrazvučna dijagnostika uz dugogodišnje kliničko iskustvo neizostavni su u adekvatnoj procjeni morfologije i funkcije štitnjače.

Posebnu pozornost posvetit ćemo preventivnim mjerama i kontroli rizičnih čimbenika najčešćih bolesti današnjice jer su one najčešće zanemarene od svih sudionika u procesu liječenja. Podcijenjena je njihova učinkovitost, a neprijeporno je povoljniji ishod medikamentnog liječenja sinergijskim djelovanjem nefarmakoloških mjera liječenja, kao i ciljane medikamentozne terapije arterijske hipertenzije, šećerne bolesti i ostalih metaboličkih poremećaja od čijih posljedica danas pati svaki drugi stanovnik razvijenog svijeta.

Većina najčešćih bolesti suvremenog doba rezultat su ubrzanog načina života i neizostavnog stresa s kojim se svatko od nas više ili manje uspješno nosi. Ne postoji jasna osviještenost o potrebi kretanja i fizičke aktivnost, u podlozi čega je zapravo zanemarivanje sebe i vlastitog zdravlja. Stavljajući sebe na zadnje mjesto često se dovodimo u situaciju da po pitanju vlastitog zdravlja reagiramo kad je već kasno i kada su mogućnosti uspješnog liječenja značajno smanjene. Pravovremeno prepoznavanje arterijske hipertenzije i šećerne bolesti uvelike odgađaju komplikacije poput infarkta miokarda, moždanog udara, zatajenja bubrega ili iznenadne srčane smrti. Pravovremenim djelovanjem i prevencijom si činimo višestruku dobrobit – dug, kvalitetan i zdrav život.

Najčešće bolesti štitnjače poput hipertireoze ili hipotireoze značajno narušavaju cjelokupno zdravstveno stanje pogađajući ljude svih dobnih skupina. Osim dugoročno nepovoljnih učinaka na kardiovaskularni sustav, ove bolesti utječu na kvalitetu života, nemogućnost izvršavanja do tada rutinskih zadaća uz posljedice po reproduktivno zdravlje, poglavito žena. Osim narušenog fizičkog zdravlja, navedeni poremećaju mogu imati značajne posljedice na psihološko zdravlje, sve do ozbiljnih psihijatrijskih poremećaja.

Ukažite nam svoje povjerenje i javite nam se na vrijeme. Za bolje sutra!


O DOKTORU:


Josip Staničić, dr. med.

Josip Staničić rođen je u Splitu 1979. godine. Diplomirao je na medicinskom fakultetu Sveučilišta u Padovi u Italiji 2005. godine. Od 2006. do 2010. bio je zaposlen kao znanstveni novak u Klinici za onkologiju i nuklearnu medicinu KBC Sestre milosrdnice, referentnom centru za bolesti štitnjače ministarstva zdravstva RH, na projektu “Karcinogeneza u štitnjači i gušavost u Hrvatskoj” pod vodstvom Akademika Zvonka Kusića. Od 2014. zaposlen je na Odsjeku za bolesti štitnjače Klinike za onkologiju i nuklearnu medicinu KBC Sestre milosrdnice kao specijalist nuklearne medicine. Uže područje ekspertize uključuje dijagnostiku i liječenje bolesti štitnjače.


Od 2007. sudjelovao je kao organizator i predavač na više domaćih i međunarodnih stručnih skupova. Član je Hrvatskog društva za štitnjaču Hrvatskog liječničkog zbora, a također blisko surađuje s Udrugom za bolesti štitnjače.


Usluge

Ugovor s HZZO

 • Ne Postoji

Ugovor s osiguravajućim društvima

 • Croatia
 • Grawe
 • Uniqua
 • Wiener
 • Merkur

Načini plaćanja

 • Premium
 • Diners
 • Maestro
 • Mastercard
 • Visa

Iskustva drugih

 • 24.1.2024. u 13:53 SATI
 • Korisnik: korisnik59163
Razina pomoći
Ljubaznost
Zakonitost i etičnost
Vrijeme čekanja
Osoblje

Doktor Staničić je izuzetno profesionalan, ljubazan, posveti se u potpunosti pacijentu te mu odgovori na sva pitanja. Došla sam na pregled u strahu i zabrinuta, a iz ordinacije sam otišla smirena i opuštena, uz konkretne upute te jasan daljnji plan postupanja. Sve pohvale! Ivana Jolić

 • 6.12.2023. u 16:50 SATI
 • Korisnik: korisnik58506
Razina pomoći
Ljubaznost
Zakonitost i etičnost
Vrijeme čekanja
Osoblje

Vrlo ljubazan liječnik specijalist, prijaznim pristupom i opsegom razgovora širim od same prirode pregleda stvorio je ugodnu atmosferu, odradio i više od nužnog dijela pretraga, i pružio korisne savjete za poboljšanje stanja organizma i daljnje kontrole. Ostao sam iznenađen njegovom voljom za dijeljenjem informacija medicinskom laiku. Cijena pregleda odgovara konkurentnim institucijama.

 • 21.9.2023. u 8:10 SATI
 • Korisnik: korisnik57202
Razina pomoći
Ljubaznost
Zakonitost i etičnost
Vrijeme čekanja
Osoblje

Doktor Josip Staničić profesionalac i vhunski stručnjak, koji svojom jednostavnošću i ugodnim pristupom olakšava dolazak pacijenta u ordinaciju. U suradnji s pacijentom jednostavnim riječnikom objašnjava konkretnu situaciju, a pacijent odlazi kući s povjerenjem i nadom u dobar ishod liječenja. Iskrene preporuke za doktora Josipa Staničića!

 • 23.8.2023. u 16:21 SATI
 • Korisnik: korisnik56627
Razina pomoći
Ljubaznost
Zakonitost i etičnost
Vrijeme čekanja
Osoblje

Dr. Staničić i cjelokupno ozračje u kojemu se osjećate prije svega kao čovjek, a tek onda pacijent, učinili su da strah i panika nestanu. Drag, simpatičan, stručan, vrhunski doktor a uz to i vrhunski čovjek.

 • 16.1.2023. u 20:30 SATI
 • Korisnik: korisnik53401
Razina pomoći
Ljubaznost
Zakonitost i etičnost
Vrijeme čekanja
Osoblje

Doktor Staničić iznimno stručan, profesionalan i ljubazan. Fantastičan liječnik, dijagnostičar, sve jasno objasni nama "preplašenim" laicima.

Učitaj još komentara

Doktori medicine

Doktori stomatologije

Bjelovarsko-bilogorska županija

Brodsko-posavska županija

Dubrovačko-neretvanska županija

Grad Zagreb

Istarska županija

Karlovačka županija

Koprivničko-križevačka županija

Krapinsko-zagorska županija

Ličko-senjska županija

Međimurska županija

Nepoznato

Osječko-baranjska županija

Požeško-slavonska županija

Primorsko-goranska županija

Šibensko-kninska županija

Sisačko-moslavačka županija

Splitsko-dalmatinska županija

Varaždinska županija

Virovitičko-podravska županija

Vukovarsko-srijemska županija

Zadarska županija

Zagrebačka županija

dr. Josip Staničić

(spec. nuklearne medicine)