Ravni zubi u samo 6 mjeseci

dr. Sandra Petaros-Sikirić, stomatolog
Ravni zubi u samo 6 mjeseci


Mnogi pacijenti u odrasloj dobi nisu zadovoljni izgledom svoga osmijeha, ne osjećaju se samopouzdano prilikom smijanja, smeta ih poneki zub smješten van zubnog luka koji kvari cijelu sliku osmijeha i uvijek baš taj zub “upada u oko”.


Često se radi o ljudima koji su nekad prije nosili klasični ortodontski aparat, prestali nositi retenciju i zubi su se počeli vraćati u prvobitan položaj ili su to pacijenti kojima se ne nosi klasičan aparatić dvije godine…

Uz Six Month Smiles aparatić za zube sada je moguće dobiti prekrasan osmijeh za samo 6 mjeseci! Radi se o fiksnom aparatiću s bravicama u boji zuba, kao i žicama, također u boji zuba, prozirnim alignerima (udlagama/folijama) ili kombinacijom oba sustava, ovisno o slučaju.
Terapija može trajati 4-9 mjeseci, međutim, u prosjeku lijepo posložene zube i završetak terapije dobijemo za 6 mjeseci. Kod fiksnog aparatića, posebne Lucid Lock bravice lijepe se na zube i gotovo su nevidljive, jer reflektiraju boju naših zuba, one se povezuju žicom, također bijele boje što ga čini nevidljivim i uvelike razlikuje od drugih aparatića. Pacijenti jako dobro prihvaćaju terapiju, jer je samo nošenje vrlo udobno i više nego estetski zadovoljavajuće, te gotovo neprimjetno. Kontrolu je potrebno napraviti samo jednom mjesečno. Terapija je gotova u samo nekoliko mjeseci što ostavlja mogućnost brzog ravnanja zuba prije nekog važnog događaja.  Prozirni aligneri imaju nešto uži spektar djelovanja i njega koristimo pri manjim nepravilnostima zuba. Pacijent nakon analize dobiva udlage koje se svaka 2 tjedna mijenjaju na kontrolama. Pri nošenju vrlo je važno biti discipliniran i nositi udlagu cijeli dan i noć, te je skidati samo prilikom jela i pranja zuba. Nakon svake ortodontske terapije obavezno je postavljanje retencije, odnosno “žičice” na unutarnju plohu zuba, jer zubi uvijek imaju tendenciju vratiti se u stari položaj.Six Month Smiles aparatićem vršimo blage sile na zube u kratkom vremenskom periodu, tako da nema oštećenja korijena, a tretirati se može širok spektar slučajeva, no ipak u manjoj mjeri nego s klasičnom fiksnom ortodoncijom tako da se svakako naručite na pregled i provjerite jeste li kandidat za brzi aparatić.

Doktori medicine

Doktori stomatologije

Bjelovarsko-bilogorska županija

Brodsko-posavska županija

Dubrovačko-neretvanska županija

Grad Zagreb

Istarska županija

Karlovačka županija

Koprivničko-križevačka županija

Krapinsko-zagorska županija

Ličko-senjska županija

Međimurska županija

Nepoznato

Osječko-baranjska županija

Požeško-slavonska županija

Primorsko-goranska županija

Šibensko-kninska županija

Sisačko-moslavačka županija

Splitsko-dalmatinska županija

Varaždinska županija

Virovitičko-podravska županija

Vukovarsko-srijemska županija

Zadarska županija

Zagrebačka županija