• prof.dr.sc. Vesna Brinar
 • (neurolog)
Razina pomoći 4,76 (29)
Ljubaznost 4,83 (29)
Zakonitost i etičnost 4,79 (29)
Vrijeme čekanja 4,83 (29)
Osoblje 4,79 (29)

O nama

Vesna Brinar je redoviti profesor neurologije Medicinskog fakulteta u Zagrebu u mirovini.

Nakon završenog studija medicine u Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 1974 godine završila je specijalizaciju iz neuropsihijatrije u Neurološkoj klinici Medicinskog fakulteta, Kliničkog Bolničkog Centra u Zagrebu. Nakon poslijediplomskog studija iz Biologije/Biomedicine magistrirala je 1978 godine a potom i doktorirala 1981 godine iz područja neurofiziologije u Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

Godinu dana postdoktoralnog studija 1984/1985 provela je u Sveučilišnoj klinici u Berlinu u “Klinikum Charlottenburg” te kao stipendist “British Council-a” (British Council Fellow) u St Thomas’s hospital u Londonu.

1997 godine komisija Ministarstva zdravstva RH dodjeljuje joj naziv Primarius.
Nakon habilitacije 1984 godine stekla je naziv docenta, a potom je
1996 godine izabrana u izvanrednog profesora te
2004 godine u redovitog profesora Neurologije u Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.
Od 1991 do 2008 godine obnaša funkciju predstojnika Katedre za Neurologiju Medicinskog fakulteta u Zagrebu.
Od 1980 do 1992 voditelj je odjela za moždani udar i intenzivnu njegu neuroloških bolesnika.
Od 1992 do 1997 godinevoditelj je odjela za poremećaje autonomnog živčanog sustava, od 1997 voditelj je odjela za vrtoglavice I poremećaje ravnoteže.
2001 godine osniva i vodi Udrugu za istraživanje multiple skleroze i drugih demijelinizacijskih bolesti središnjeg živčanog sustava
Od 2005 do 2011 osniva i vodi referalni centar za demijelinizacijske bolesti središnjeg živčanog sustava Ministarstva Zdravstva i Socijalne skrbi RH.
Od 2005-2006 vršilac je funkcije Predstojnika Neurološke klinike Medicinskog fakulteta i Kliničkog Bolničkog Centra Zagreb,
2005 - 2011 godine osniva i vodi Referalni centar za demijelinizacijske bolesti Ministarstva Zdravstva i Socijalne skrbi RH.

Vodi i sudjeluje kao predavač u brojnim znanstvenim i stručnim poslijediplomskim studijima iz Neurologije, kliničke Psihologije, Obiteljske medicine, te trajne izobrazbe liječnika iz područja moždanog udara,multiple skleroze, Parkinsonove bolesti, vrtoglavice i dr.

Član je brojnih znanstvenih i kongresnih organizacija, (International Neuropsychiatry Symposia in Pula and Member of Kuratorium International Danube Symposiums, Faculty member of World Congress Controversies in Neurology), a sudjelovala je i vodila više znanstvenih projekata Ministarstva Znanosti RH.

Osnovala je 7 Internacionalnih simpozija o multiploj sklerozi i sličnih bolesti koji su se održavali u Dubrovniku i u Zagrebu.

Član je Editorial Boarda časopisa “ Multiple sclerosis and related Disorders”

Publicirala je oko 200 znanstvenih i stručnih radova i objavila sveukupno 14 knjiga za studente medicine i neurologe.

I dalje aktivno radi u poliklinici za Neurologiju I Internu medicinu “Cortex” u Zagrebu, Tomašićeva ul. Br 4.

Po dogovoru u poliklinici radi prof. dr. sc. Jadranka Morović-Vergles, dr.med. specijalist internist, uže specijalnosti iz reumatologije i iz alergologije i kliničke imunologije, redovni profesor interne medicine Medicinskog fakulteta

Učinkovitost i vrsnost profesorice V. Brinar očituje se i u izboru za naj doktora u području neurologije 2015., 2016. i 2017. godine od strane bolesnika.

Usluge

Obzirom na višegodišnje iskustvu profesorice Vesne Brinar u različitim aspektima neurologije u poliklinici Cortex možete dobiti vrhunski neurološki pregled , dijagnozu i diferencijalnu dijagnozu i upute o liječenju različitih neuroloških bolesti poput:

Glavobolja i diferencijalne
Vrtoglavica
Cerebrovaskularnih poremećaja,
Parkinsonove bolesti
Multiple skleroze
Nestabilnosti hodu i stajanju tzv ataksija,
Poremećaji autonomnog živčanog sustava poput ortostatske hipotenzije, epilepsije oblici i način liječenja
Dijagnoze i načini liječenja križobolja i bolova u vratnoj kralježnici i trnaca u rukama ili nogama.
Dijagnoze različitih kliničkih simptoma poput dvoslika, poremećaja vida , asimetrija zjenica, poremećaji gutanja , žvakanja i govornih funkcija, tremora ruku i ili nogu, neurogenog mjehura i dr.

Ugovor s HZZO

 • Ne Postoji

Članci

prof.dr.sc. Vesna Brinar, neurolog

Što najčešće pitaju bolesnici s multiplom sklerozom (MS)! (1)

Da li ću umrijeti od multiple skleroze? Multipla skleroza nije smrtonosna bolest. U osoba koje započinju preventivno liječenje u ranoj fazi bolesti životni vijek je normalan. U osoba koje n...
Cijeli članak
prof.dr.sc. Vesna Brinar, neurolog

Što najčešće pitaju bolesnici s multiplom sklerozom (MS)! (2)

Mogu li ići na kirurško liječenje ako imam MS? Opća kirurgija i sve vrste anestezije su sigurne u bolesnika s MS-om Mogu li se cijepiti ako imam MS ? Vakcinacija ne u...
Cijeli članak
Učitaj još članaka

Iskustva drugih

 • 25.4.2024. u 10:07 SATI
 • Korisnik: korisnik60718
Razina pomoći
Ljubaznost
Zakonitost i etičnost
Vrijeme čekanja
Osoblje

Uglavnom izvrsna doktorica kao stručnjak i kao čovjek te je preporučujem svima. Uvijek vedra, susretljiva i otvorena. Svaki savjet i terapija koji mi je dala pokazao se kao pravo rješenje. Da je danas više takvih doktora bilo bi jako lijepo. Od doktorice Brinar bi svaki mladi doktor trebao učiti. Jednostavno sam oduševljena.

 • 3.11.2023. u 8:28 SATI
 • Korisnik: korisnik57483
Razina pomoći
Ljubaznost
Zakonitost i etičnost
Vrijeme čekanja
Osoblje

rijetko dobra lijecnica,pozorno saslusa pacjenta ,bez zurbe ,Prvivi puta sam bila kod nje prije 40 god zadnji prije 5g i uvjek isti pristup pacjentu,, S postovanjem dr Brinar

 • 17.10.2023. u 7:17 SATI
 • Korisnik: korisnik44865
Razina pomoći
Ljubaznost
Zakonitost i etičnost
Vrijeme čekanja
Osoblje

Najbolja doktorica koja postoji! Svakom bi preporucila ovu doktoricu! Jedina koja me je rijesila stravicnih bolova dok svi drugi doktori nisu znali sto bi sa mnom. Jako sam joj zahvalna i najvise cijenim njeno misljenje.

 • 14.9.2023. u 14:29 SATI
 • Korisnik: korisnik57100
Razina pomoći
Ljubaznost
Zakonitost i etičnost
Vrijeme čekanja
Osoblje

Doktorica Brinar je najbolja neurolog kod koje sam bio od pustih lutanja,sasluša pacijenta do kraja i sve vam potanko objasni da bi došli do dijagnoze i krenuli u oporavak. Preporučjem Doktoricu Brinar svima !!!!!!!!

 • 13.8.2023. u 19:23 SATI
 • Korisnik: korisnik56553
Razina pomoći
Ljubaznost
Zakonitost i etičnost
Vrijeme čekanja
Osoblje

Nevjerojatno je koliko stručnosti, izvrsnosti, ljudskosti, odlučnosti, plemenitosti, topline i ljubavi prema pozivu koji živi i pacijentima. Nakon 5 godina posjećivanja raznih stručnjaka koji su samo slijegali ramenima, suprug i ja došli smo kod dr. Brinar. Jedina liječnica koja je s nama porazgovarala kao s ljudima, dala konkretnu dijagnozu i što je potrebno napraviti. Kako je rekla, tako je i bilo. Ukratko, nikad u životu nismo sreli bolje doktorice ili doktora od nje!

Učitaj još komentara

Doktori medicine

Doktori stomatologije

Bjelovarsko-bilogorska županija

Brodsko-posavska županija

Dubrovačko-neretvanska županija

Grad Zagreb

Istarska županija

Karlovačka županija

Koprivničko-križevačka županija

Krapinsko-zagorska županija

Ličko-senjska županija

Međimurska županija

Nepoznato

Osječko-baranjska županija

Požeško-slavonska županija

Primorsko-goranska županija

Šibensko-kninska županija

Sisačko-moslavačka županija

Splitsko-dalmatinska županija

Varaždinska županija

Virovitičko-podravska županija

Vukovarsko-srijemska županija

Zadarska županija

Zagrebačka županija

prof.dr.sc. Vesna Brinar

(neurolog)