Dizajniranje osmijeha

dr.med.dent. Antonia Tarle, stomatolog
Dizajniranje osmijeha

Najvažniji je pacijent

Dizajn osmjeha je širok pojam koji u sebi skriva puno noviteta, ali i neke stare principe. Jedan od tih principa je sudjelovanje pacijenta u stvaranju vizije i realizacije savršenog osmjeha. Iako struka uvijek poštuje određena zadana pravila i estetske standarde, najvažniji u kreiranju osmjeha treba biti pacijent. Njegove želje i njegovo konačno zadovoljstvo najbitniji su faktori za planiranje osmjeha.

Važnost suradnje liječnik-pacijent dobiva novu dimenziju uz koncept dizajniranja osmjeha. On omogućuje pacijentu da iskomunicira i prenese svoju viziju osmjeha. Ujedno stomatolozima koji koriste tehnologiju dizajniranja osmjeha omogućuje stvaranje bolje estetike.

Tehnologija nam je već puno napretka donijela u stomatologiji, a smile design je jedna od stvari koja je ušla u praksu kao sastavni dio terapijskih inovacija.

Dizajn osmjeha počinje na prvom pregledu kada se pacijenta upoznaje s prvim idejama i mogućnostima. Naprave se fotografije osmjeha te se uzmu trodimenzionalni (3D) skenovi zuba pomoću kojih odmah možete vidjeti 3D prikaz vaših zuba.


Određivanje konačnog izgleda

Kombiniranjem napravljenih fotografija i skenova moguće je vjerno prikazati i simulirati gotovo sva rješenja za novi osmjeh. Simulacijama u 3D softverima može se simulirati sve protetske, implanto-protetske ili ortodontske radove te zatim simulacije prenijeti na fotografije osmjeha. Bilo da se radi samo o jednoj krunici, izbjeljivanju ili možda o potpunom make-overu osmjeha, pomoću smile designa možete vizualizirati finalni rezultat i sudjelovati u nastajanju vašeg osmjeha.

Metode Dental Smile Designa sastavni su dijelovi planiranja prije izrade estetskih ljuskica i pacijentu olakšavaju izbor estetike i prilagodbe njegovim željama. Laboratorij može izraditi pokazne krunice ili ljuskice koje su od privremenog materijala i služe za što bolje određivanje konačnog izgleda i novog osmijeha. Na ovaj način možete svoj novi osmjeh isprobati prije nego se odlučite da je to to. Uz smile design donijeti najbolju odluku za svoje zube nikada nije bilo lakše.

Doktori medicine

Doktori stomatologije

Bjelovarsko-bilogorska županija

Brodsko-posavska županija

Dubrovačko-neretvanska županija

Grad Zagreb

Istarska županija

Karlovačka županija

Koprivničko-križevačka županija

Krapinsko-zagorska županija

Ličko-senjska županija

Međimurska županija

Nepoznato

Osječko-baranjska županija

Požeško-slavonska županija

Primorsko-goranska županija

Šibensko-kninska županija

Sisačko-moslavačka županija

Splitsko-dalmatinska županija

Varaždinska županija

Virovitičko-podravska županija

Vukovarsko-srijemska županija

Zadarska županija

Zagrebačka županija