• dr.sc. Davor Kust
 • (onkolog)
Razina pomoći 5,00 (12)
Ljubaznost 5,00 (12)
Zakonitost i etičnost 5,00 (12)
Vrijeme čekanja 4,83 (12)
Osoblje 5,00 (12)

O nama

Onkologija.net najveća je onkološka mreža u Hrvatskoj i regiji, pokrenuta s osnovnim ciljem pružanja pouzdanih informacija i sveobuhvatne potpore bolesnicima koji se bore s jednom od najtežih bolesti - rakom. Djeluje u sklopu Poliklinike Solmed u Zagrebu, a u našem timu je 30ak vodećih stručnjaka svih specijalnosti koji se bave onkološkim bolesnicima (onkolozi, internisti, kirurzi, nutricionisti, psiholozi, udruge bolesnika...). CIlj nam je onkološkim bolesnicima dati brzu i pouzdanu informaciju o njihovoj bolesti te im ponuditi dijagnostiku i liječenje prema američkim i zapadnoeuropskim standardima, jer smatramo da svi bolesnici trebaju imati jednake šanse i priliku za izlječenje.
Broj onkoloških bolesnika u stalnom je porastu, a time raste i pritisak na zdravstveni sustav. Dugo čekanje na pregled i liječenje, gužve u ambulantama, liječnici koji zbog prevelikog broja pregleda nemaju vremena upoznati bolesnika sa svim relevantnim činjenicama, nedostupnost suvremenih metoda liječenja i terapija koje se primjenjuju u razvijenijim zemljama... samo su neke od boljki liječenja onkoloških bolesnika u državnom bolničkom sustavu. Vjerujemo da je već sama dijagnoza maligne bolesti dovoljan stres za svaku osobu, te Vam želimo omogućiti da sve ostale faze koje je potrebno proći budu što je moguće manje neugodne te da provedeno liječenje bude učinkovito. U liječenju se koristimo isključivo američkim i zapadnoeuropskim preporukama, a naši liječnici i ostalo medicinsko osoblje su osobe sa snažnim kredibilitetom koji proizlazi iz njihove stručno-znanstvene aktivnosti čime i oni sami sudjeluju u stvaranju pravila prema kojima danas najveći stručnjaci liječe onkološke bolesnike. Radi što boljeg i bržeg informiranja bolesnika, sastavni dio mreže je portal www.onkologija.net, kao jedini onkološki portal čiji sadržaj uređuju isključivo liječnici, i to bez vanjskog financiranja što osigurava pouzdanost sadržaja bez utjecaja interesnih skupina.

O DOKTORU:

dr.sc. Davor Kust, dr.med.univ.mag.  

Dr. Kust je završio Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, na kojem je 2016. i doktorirao obranivši temu pod naslovom "Prognostičko značenje izražaja gena za citokeratin-20 u stanicama periferne krvi bolesnika s rakom debeloga crijeva". 2018. godine postao je i prvi sveučilišni magistar onkologije i radioterapije u Hrvatskoj obranivši temu pod naslovom "Hipotireoza kao prediktivni faktor boljeg odgovora na terapiju sunitnibom". Od 2015. do 2019. bio je delegat u skupštini Hrvatske liječničke komore te predsjednik Povjerenstva za mlade liječnike, a trenutno je dopredsjednik istoga tijela. Suvlasnik je i jedan od osnivača Poliklinike Solmed, vodeće privatne ustanove za provođenje kliničkih ispitivanja u Hrvatskoj. Tijekom dosadašnjeg rada objavio je 46 znanstvenih i stručno-znanstvenih članaka, 12 poglavlja u medicinskim knjigama i udžbenicima i 25 kongresnih sažetaka. Redoviti je predavač na domaćim i inozenmim onkološkim skupovima, a uža područja interesa su mu tumori probavnog sustava, tumori glave i vrata i neuroendokrini tumori. Također je osnivač najveće privatne onkološke mreže Onkologija.net.

Ugovor s HZZO

 • Ne Postoji

Članci

dr.sc. Davor Kust, onkolog

Cijepljenje - DA ILI NE?

Imunitet je stanje zaštićenosti organizma od infektivnih bolesti, a steći se može kroz imunološki odgovor dobiven imunizacijom, preboljelom infekcijom ili ostalim ne-imunološkim čimbenicima. Im...
Cijeli članak
dr.sc. Davor Kust, onkolog

Prognoza bolesnika oboljelih od malignih bolesti

Jedno od najvažnijih pitanja na koje bolesnik s rakom želi odgovor jest koliko je bolest ozbiljna i kolike su šanse preživljenja, a upravo o tome govori prognoza bolesti. Na prognozu mogu utjecati...
Cijeli članak
Učitaj još članaka

Iskustva drugih

 • 8.9.2021. u 10:05 SATI
 • Korisnik: korisnik45269
Razina pomoći
Ljubaznost
Zakonitost i etičnost
Vrijeme čekanja
Osoblje

Izuzetno stručan doktor koji svojom duhovitošću i najgoru pretragu učini opuštenom. Hvala što postoje jos takvi doktori, vratio mi je nadu u naše zdravstvo. Ovim putem želim još jednom da mu se zahvalim, HVALA.

 • 7.11.2020. u 15:37 SATI
 • Korisnik: korisnik40227
Razina pomoći
Ljubaznost
Zakonitost i etičnost
Vrijeme čekanja
Osoblje

Za razliku od većine doktora pokazao je veliku razinu empatije i profesionalizma, te nam je pomagao kada je nam je najviše trebalo.

 • 5.11.2020. u 11:06 SATI
 • Korisnik: Carrie
Razina pomoći
Ljubaznost
Zakonitost i etičnost
Vrijeme čekanja
Osoblje

Iznimno ljubazan liječnik, koji mi je svojom empatijom i stručnošću pružio sigurnost i unutarnji mir tijekom terapije. Hvala!

 • 16.9.2020. u 19:46 SATI
 • Korisnik: korisnik39156
Razina pomoći
Ljubaznost
Zakonitost i etičnost
Vrijeme čekanja
Osoblje

Imam samo pozitivne riječi za dr. Kusta. Vrlo ljubazan i pristupačan. Vrhunska usluga bez puno čekanja. Svima bi ga preporučila.

 • 12.9.2020. u 19:44 SATI
 • Korisnik: korisnik39146
Razina pomoći
Ljubaznost
Zakonitost i etičnost
Vrijeme čekanja
Osoblje

Moje osobno iskustvo s doktorom je vrlo pozitivno, dosao sam kod njega po preporuci svog kirurga nakon sto sam operirao tumor na debelom crijevu a on mi je odredio dodatne pretrage i nasli smo jos i tumor u desnim plucima koji je srecom tada bio u ranom stadiju pa smo ga uspjeli rjesiti. Ne mogu ni pomisliti sto bi bilo da nismo isli na pretrage. Sada sam vec 3 godine dobro.

Učitaj još komentara

Doktori medicine

Doktori stomatologije

Bjelovarsko-bilogorska županija

Brodsko-posavska županija

Dubrovačko-neretvanska županija

Grad Zagreb

Istarska županija

Karlovačka županija

Koprivničko-križevačka županija

Krapinsko-zagorska županija

Ličko-senjska županija

Međimurska županija

Nepoznato

Osječko-baranjska županija

Požeško-slavonska županija

Primorsko-goranska županija

Šibensko-kninska županija

Sisačko-moslavačka županija

Splitsko-dalmatinska županija

Varaždinska županija

Virovitičko-podravska županija

Vukovarsko-srijemska županija

Zadarska županija

Zagrebačka županija

dr.sc. Davor Kust

(onkolog)