Estetska stomatologija

dr. Igor Ivanković, stomatolog
Estetska stomatologija

 

Smijeh je presudan za kvalitetu života i to je znanstveno dokazano. Osobe koje imaju lijepe i zdrave zube smiju se znatno više od onih osoba čiji zubi nisu u tako dobrom stanju. Lijepi zubi imaju veliki utjecaj na samopouzdanje čovjeka te osobe sa lijepim i zdravim zubima imaju više uspjeha u raznim životnim i poslovnim situacijama. Lijep osmijeh nikada u prošlosti nije bio toliko na cijeni kao što je to danas.

 

KOLORACIJA ZUBI

Obojenje ili koloracija zubi može značajno narušiti ljepotu osmijeha. Do obojenja dolazi uslijed loših životnih navika. Hrana, piće i duhan su glavni uzročnici koloracije zuba. Kvalitetna oralna higijena će u određenoj mjeri usporiti koloraciju no tijekom godina zube će neminovno promjeniti svoju prirodnu boju.

IZBJELJIVANJE

Gotovo je nemoguće vratiti u potpunosti prirodnu boju zuba no boju zubi možemo promijeniti za nekoliko nijansi. Postoji više metoda, a najučinkovitije je izbjeljivanje zuba ZOOM! lampom. Postoje i druga manje učinkovita rješenja kao što su različiti setovi za izbjeljivanje zuba unutar vlastitog doma. Bez obzira za koju se metodu pacijent odluči nužno je prethodno savjetovanje sa stomatologom.

LJUSKICE

Keramičke ljuskice su brzo i elegantno rješenje kojim se može sanirati obojenje zubi, ali i poremečaji kao što su rotacija ili razmaci između zubi. Rade se od vrhunske keramike i trajno se cementiraju na prednju stranu zubi. Keramičke ljuskice se mogu postaviti samo pacijentima koji imaju svoje prirodne i zdrave zube. Nije moguće postavljanje na bolesne zube ili na one koji su prethodno popravljani.

 

 

Doktori medicine

Doktori stomatologije

Bjelovarsko-bilogorska županija

Brodsko-posavska županija

Dubrovačko-neretvanska županija

Grad Zagreb

Istarska županija

Karlovačka županija

Koprivničko-križevačka županija

Krapinsko-zagorska županija

Ličko-senjska županija

Međimurska županija

Nepoznato

Osječko-baranjska županija

Požeško-slavonska županija

Primorsko-goranska županija

Šibensko-kninska županija

Sisačko-moslavačka županija

Splitsko-dalmatinska županija

Varaždinska županija

Virovitičko-podravska županija

Vukovarsko-srijemska županija

Zadarska županija

Zagrebačka županija