• prof.dr.sc. Vesna Brinar
 • (neurolog)
Razina pomoći 4,59 (17)
Ljubaznost 4,71 (17)
Zakonitost i etičnost 4,65 (17)
Vrijeme čekanja 4,71 (17)
Osoblje 4,65 (17)

O nama

Vesna Brinar je redoviti profesor neurologije Medicinskog fakulteta u Zagrebu u mirovini.

Nakon završenog studija medicine u Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 1974 godine završila je specijalizaciju iz neuropsihijatrije u Neurološkoj klinici Medicinskog fakulteta, Kliničkog Bolničkog Centra u Zagrebu. Nakon poslijediplomskog studija iz Biologije/Biomedicine magistrirala je 1978 godine a potom i doktorirala 1981 godine iz područja neurofiziologije u Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

Godinu dana postdoktoralnog studija 1984/1985 provela je u Sveučilišnoj klinici u Berlinu u “Klinikum Charlottenburg” te kao stipendist “British Council-a” (British Council Fellow) u St Thomas’s hospital u Londonu.

1997 godine komisija Ministarstva zdravstva RH dodjeljuje joj naziv Primarius.
Nakon habilitacije 1984 godine stekla je naziv docenta, a potom je
1996 godine izabrana u izvanrednog profesora te
2004 godine u redovitog profesora Neurologije u Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.
Od 1991 do 2008 godine obnaša funkciju predstojnika Katedre za Neurologiju Medicinskog fakulteta u Zagrebu.
Od 1980 do 1992 voditelj je odjela za moždani udar i intenzivnu njegu neuroloških bolesnika.
Od 1992 do 1997 godinevoditelj je odjela za poremećaje autonomnog živčanog sustava, od 1997 voditelj je odjela za vrtoglavice I poremećaje ravnoteže.
2001 godine osniva i vodi Udrugu za istraživanje multiple skleroze i drugih demijelinizacijskih bolesti središnjeg živčanog sustava
Od 2005 do 2011 osniva i vodi referalni centar za demijelinizacijske bolesti središnjeg živčanog sustava Ministarstva Zdravstva i Socijalne skrbi RH.
Od 2005-2006 vršilac je funkcije Predstojnika Neurološke klinike Medicinskog fakulteta i Kliničkog Bolničkog Centra Zagreb,
2005 - 2011 godine osniva i vodi Referalni centar za demijelinizacijske bolesti Ministarstva Zdravstva i Socijalne skrbi RH.

Vodi i sudjeluje kao predavač u brojnim znanstvenim i stručnim poslijediplomskim studijima iz Neurologije, kliničke Psihologije, Obiteljske medicine, te trajne izobrazbe liječnika iz područja moždanog udara,multiple skleroze, Parkinsonove bolesti, vrtoglavice i dr.

Član je brojnih znanstvenih i kongresnih organizacija, (International Neuropsychiatry Symposia in Pula and Member of Kuratorium International Danube Symposiums, Faculty member of World Congress Controversies in Neurology), a sudjelovala je i vodila više znanstvenih projekata Ministarstva Znanosti RH.

Osnovala je 7 Internacionalnih simpozija o multiploj sklerozi i sličnih bolesti koji su se održavali u Dubrovniku i u Zagrebu.

Član je Editorial Boarda časopisa “ Multiple sclerosis and related Disorders”

Publicirala je oko 200 znanstvenih i stručnih radova i objavila sveukupno 14 knjiga za studente medicine i neurologe.

I dalje aktivno radi u poliklinici za Neurologiju I Internu medicinu “Cortex” u Zagrebu, Tomašićeva ul. Br 4.

Po dogovoru u poliklinici radi prof. dr. sc. Jadranka Morović-Vergles, dr.med. specijalist internist, uže specijalnosti iz reumatologije i iz alergologije i kliničke imunologije, redovni profesor interne medicine Medicinskog fakulteta

Učinkovitost i vrsnost profesorice V. Brinar očituje se i u izboru za naj doktora u području neurologije 2015., 2016. i 2017. godine od strane bolesnika.

Usluge

Obzirom na višegodišnje iskustvu profesorice Vesne Brinar u različitim aspektima neurologije u poliklinici Cortex možete dobiti vrhunski neurološki pregled , dijagnozu i diferencijalnu dijagnozu i upute o liječenju različitih neuroloških bolesti poput:

Glavobolja i diferencijalne
Vrtoglavica
Cerebrovaskularnih poremećaja,
Parkinsonove bolesti
Multiple skleroze
Nestabilnosti hodu i stajanju tzv ataksija,
Poremećaji autonomnog živčanog sustava poput ortostatske hipotenzije, epilepsije oblici i način liječenja
Dijagnoze i načini liječenja križobolja i bolova u vratnoj kralježnici i trnaca u rukama ili nogama.
Dijagnoze različitih kliničkih simptoma poput dvoslika, poremećaja vida , asimetrija zjenica, poremećaji gutanja , žvakanja i govornih funkcija, tremora ruku i ili nogu, neurogenog mjehura i dr.

Ugovor s HZZO

 • Ne Postoji

Članci

prof.dr.sc. Vesna Brinar, neurolog

Što najčešće pitaju bolesnici s multiplom sklerozom (MS)! (1)

Da li ću umrijeti od multiple skleroze? Multipla skleroza nije smrtonosna bolest. U osoba koje započinju preventivno liječenje u ranoj fazi bolesti životni vijek je normalan. U osoba koje n...
Cijeli članak
prof.dr.sc. Vesna Brinar, neurolog

Što najčešće pitaju bolesnici s multiplom sklerozom (MS)! (2)

Mogu li ići na kirurško liječenje ako imam MS? Opća kirurgija i sve vrste anestezije su sigurne u bolesnika s MS-om Mogu li se cijepiti ako imam MS ? Vakcinacija ne u...
Cijeli članak
Učitaj još članaka

Iskustva drugih

 • 29.9.2021. u 11:40 SATI
 • Korisnik: korisnik45620
Razina pomoći
Ljubaznost
Zakonitost i etičnost
Vrijeme čekanja
Osoblje

Prof.dr.sc. Vesna Brinar ima unikatan i izvrstan pristup pacijentima koji je pun podrske, prijateljstva, povjerenja, uvijek dostupna i spremna odgovoriti na bilo kakva pitanja. Sasluša pacijenta i daje svoje stručne savjete što me zaista potaknulo da ne gubim nadu. Moram naglasiti da je doktorica jako energična i pozitivna. Rijetka kombinacija znanja i pozitivnog stava prema pacijentu!

 • 8.7.2021. u 10:41 SATI
 • Korisnik: korisnik44492
Razina pomoći
Ljubaznost
Zakonitost i etičnost
Vrijeme čekanja
Osoblje

Poštovana profesorica Brinar je najbolja liječnica koju sam srela u životu!!!! Ovim svojim komentarom ne želim i ne mogu u pitanje dovoditi njezinu neupitnu stručnost, jer netko tko je toliko srcem i dušom posvećen svojoj struci, samim time je dostojan mog divljenja. Njezina biografija je dovoljan dokaz najkvalitetnijeg neurologa na ovim prostorima. Ali mogu iznijeti svoj doživljaj susreta, a koji ja , kao najveći hipohondar na svijetu, sam doživjela kao isključivo jedno prelijepo iskustvo. Svoju zahvalnost ne mogu izraziti riječima....jer takvih riječi nema.... Uprkos dijagnozi tinitusa, koji je naporan, neizdržljiv /meni/, zahvalna sam za svaku njenu riječ, toplinu kojom zrači i beskrajno sam privilegirana što sam bila u mogućnosti upoznati takvu osobu. Preporučujem gđu.profesor svakom tko treba pomoć u njezinoj, jako kompliciranoj i zahtjevnoj struci. Još ima dobrih ljudi i!!!!!!! Ivona Radulović Matica, prof

 • 6.7.2021. u 13:37 SATI
 • Korisnik: korisnik44448
Razina pomoći
Ljubaznost
Zakonitost i etičnost
Vrijeme čekanja
Osoblje

Bila sam na pregledu kod dr.Brinar, zaista pregled vrijedi svake kune, a takav doktor se rijetko viđa naravno u pozitivnom smislu. Holistički pristup koji ova žena ima trebao bi biti primjer svakom liječniku. Vrlo brižna, empatična i savjesna. Svaka čast!

 • 21.5.2021. u 19:52 SATI
 • Korisnik: korisnik43841
Razina pomoći
Ljubaznost
Zakonitost i etičnost
Vrijeme čekanja
Osoblje

Postovanoj dr. Vesni Brinar sam se obratila telefonski putem za dogovor o terminu posjete u poliklinici Cortex (ne zivim u Zagrebu) za konzultaciju, dijagnostiku te EEG prije susreta s prof. Paladinom. Zamolila sam je 5 minuta razgovora na sto je dr. Brinar lijepo pristala. Pri pokusaju navodjenja mojih dijagnoza (okcipitalni kavernozni angiom mozga, desna mozdana hemisfera, cervikalna spondiloza uz diskus herniju C6 lijevo, insomnia te glavobolje) htjedoh je zamoliti termin za EEG i EMNG. Dr Brinar prekida recenicu i upada u rijec donoseci zakljucak da se EMNG ne treba raditi ako je neuroloski status uredan (naglasavam da ista postovana doktorica ne zna je li moj neuroloski status uredan ili nije) te vezano za moj kavernom i glavobolje istice kako cu dobiti tablete za glavobolju kad se vidimo i da ce sve biti u redu. Naglasavam, takodjer, da postovana dr Brinar ne zna koju vrstu glavobolje imam, pijem li vec neke lijekove za glavobolju te reagiram li na te lijekove. EEG nudi jedan termin koji mi nije odgovarao zbog termina slijetanja aviona. Htjedoh je zamoliti za neko drugo vrijeme, medjutim postovana doktorica ne dozvoljava da zavrsim recenicu s molbom za drugi termin, kulturno me pozdravlja i spusta mi slusalicu. Razgovor je trajao 3 minute. Doista je neozbiljno i neodgovorno iznositi rjesenja za dijagnozu / anamnezu koju posjedujem prije pregleda MR mozga i vratne kraljeznice te provjere neuroloskog statusa ma koliko god da si iskusan i ovjeren u vrsnoci. Osobito je nekulturno upadati u recenicu te naposljetku spustati slusalicu.

 • 18.3.2021. u 10:50 SATI
 • Korisnik: korisnik42729
Razina pomoći
Ljubaznost
Zakonitost i etičnost
Vrijeme čekanja
Osoblje

Izrazito ljubazna, draga i vrlo stručna Pravilnom dijagnozom i terapijom ponovno me postavila na noge. Svaka pohvala

Učitaj još komentara

Doktori medicine

Doktori stomatologije

Bjelovarsko-bilogorska županija

Brodsko-posavska županija

Dubrovačko-neretvanska županija

Grad Zagreb

Istarska županija

Karlovačka županija

Koprivničko-križevačka županija

Krapinsko-zagorska županija

Ličko-senjska županija

Međimurska županija

Nepoznato

Osječko-baranjska županija

Požeško-slavonska županija

Primorsko-goranska županija

Šibensko-kninska županija

Sisačko-moslavačka županija

Splitsko-dalmatinska županija

Varaždinska županija

Virovitičko-podravska županija

Vukovarsko-srijemska županija

Zadarska županija

Zagrebačka županija

prof.dr.sc. Vesna Brinar

(neurolog)