• prof.dr.sc. Vesna Brinar
 • (neurolog)
Razina pomoći 4,65 (20)
Ljubaznost 4,75 (20)
Zakonitost i etičnost 4,70 (20)
Vrijeme čekanja 4,75 (20)
Osoblje 4,70 (20)

O nama

Vesna Brinar je redoviti profesor neurologije Medicinskog fakulteta u Zagrebu u mirovini.

Nakon završenog studija medicine u Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 1974 godine završila je specijalizaciju iz neuropsihijatrije u Neurološkoj klinici Medicinskog fakulteta, Kliničkog Bolničkog Centra u Zagrebu. Nakon poslijediplomskog studija iz Biologije/Biomedicine magistrirala je 1978 godine a potom i doktorirala 1981 godine iz područja neurofiziologije u Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

Godinu dana postdoktoralnog studija 1984/1985 provela je u Sveučilišnoj klinici u Berlinu u “Klinikum Charlottenburg” te kao stipendist “British Council-a” (British Council Fellow) u St Thomas’s hospital u Londonu.

1997 godine komisija Ministarstva zdravstva RH dodjeljuje joj naziv Primarius.
Nakon habilitacije 1984 godine stekla je naziv docenta, a potom je
1996 godine izabrana u izvanrednog profesora te
2004 godine u redovitog profesora Neurologije u Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.
Od 1991 do 2008 godine obnaša funkciju predstojnika Katedre za Neurologiju Medicinskog fakulteta u Zagrebu.
Od 1980 do 1992 voditelj je odjela za moždani udar i intenzivnu njegu neuroloških bolesnika.
Od 1992 do 1997 godinevoditelj je odjela za poremećaje autonomnog živčanog sustava, od 1997 voditelj je odjela za vrtoglavice I poremećaje ravnoteže.
2001 godine osniva i vodi Udrugu za istraživanje multiple skleroze i drugih demijelinizacijskih bolesti središnjeg živčanog sustava
Od 2005 do 2011 osniva i vodi referalni centar za demijelinizacijske bolesti središnjeg živčanog sustava Ministarstva Zdravstva i Socijalne skrbi RH.
Od 2005-2006 vršilac je funkcije Predstojnika Neurološke klinike Medicinskog fakulteta i Kliničkog Bolničkog Centra Zagreb,
2005 - 2011 godine osniva i vodi Referalni centar za demijelinizacijske bolesti Ministarstva Zdravstva i Socijalne skrbi RH.

Vodi i sudjeluje kao predavač u brojnim znanstvenim i stručnim poslijediplomskim studijima iz Neurologije, kliničke Psihologije, Obiteljske medicine, te trajne izobrazbe liječnika iz područja moždanog udara,multiple skleroze, Parkinsonove bolesti, vrtoglavice i dr.

Član je brojnih znanstvenih i kongresnih organizacija, (International Neuropsychiatry Symposia in Pula and Member of Kuratorium International Danube Symposiums, Faculty member of World Congress Controversies in Neurology), a sudjelovala je i vodila više znanstvenih projekata Ministarstva Znanosti RH.

Osnovala je 7 Internacionalnih simpozija o multiploj sklerozi i sličnih bolesti koji su se održavali u Dubrovniku i u Zagrebu.

Član je Editorial Boarda časopisa “ Multiple sclerosis and related Disorders”

Publicirala je oko 200 znanstvenih i stručnih radova i objavila sveukupno 14 knjiga za studente medicine i neurologe.

I dalje aktivno radi u poliklinici za Neurologiju I Internu medicinu “Cortex” u Zagrebu, Tomašićeva ul. Br 4.

Po dogovoru u poliklinici radi prof. dr. sc. Jadranka Morović-Vergles, dr.med. specijalist internist, uže specijalnosti iz reumatologije i iz alergologije i kliničke imunologije, redovni profesor interne medicine Medicinskog fakulteta

Učinkovitost i vrsnost profesorice V. Brinar očituje se i u izboru za naj doktora u području neurologije 2015., 2016. i 2017. godine od strane bolesnika.

Usluge

Obzirom na višegodišnje iskustvu profesorice Vesne Brinar u različitim aspektima neurologije u poliklinici Cortex možete dobiti vrhunski neurološki pregled , dijagnozu i diferencijalnu dijagnozu i upute o liječenju različitih neuroloških bolesti poput:

Glavobolja i diferencijalne
Vrtoglavica
Cerebrovaskularnih poremećaja,
Parkinsonove bolesti
Multiple skleroze
Nestabilnosti hodu i stajanju tzv ataksija,
Poremećaji autonomnog živčanog sustava poput ortostatske hipotenzije, epilepsije oblici i način liječenja
Dijagnoze i načini liječenja križobolja i bolova u vratnoj kralježnici i trnaca u rukama ili nogama.
Dijagnoze različitih kliničkih simptoma poput dvoslika, poremećaja vida , asimetrija zjenica, poremećaji gutanja , žvakanja i govornih funkcija, tremora ruku i ili nogu, neurogenog mjehura i dr.

Ugovor s HZZO

 • Ne Postoji

Članci

prof.dr.sc. Vesna Brinar, neurolog

Što najčešće pitaju bolesnici s multiplom sklerozom (MS)! (1)

Da li ću umrijeti od multiple skleroze? Multipla skleroza nije smrtonosna bolest. U osoba koje započinju preventivno liječenje u ranoj fazi bolesti životni vijek je normalan. U osoba koje n...
Cijeli članak
prof.dr.sc. Vesna Brinar, neurolog

Što najčešće pitaju bolesnici s multiplom sklerozom (MS)! (2)

Mogu li ići na kirurško liječenje ako imam MS? Opća kirurgija i sve vrste anestezije su sigurne u bolesnika s MS-om Mogu li se cijepiti ako imam MS ? Vakcinacija ne u...
Cijeli članak
Učitaj još članaka

Iskustva drugih

 • 14.4.2022. u 9:36 SATI
 • Korisnik: korisnik49185
Razina pomoći
Ljubaznost
Zakonitost i etičnost
Vrijeme čekanja
Osoblje

Izvrsna liječnica. Jako mi je puno pomogla. Ako slušate njene savjete, napraviti ćete sebi dobro. Izuzetno ljubazna i draga. Stvori pa skoro prijateljski odnos. Naravno, ovisi i o pacijentu da li prati terapiju po uputama. Svaka joj čast! Preporučujem je jako !

 • 8.4.2022. u 6:18 SATI
 • Korisnik: korisnik49112
Razina pomoći
Ljubaznost
Zakonitost i etičnost
Vrijeme čekanja
Osoblje

Imam MS vec 23 god. te jedino i iskljucivo zahvaljujuci cijenjenoj prof. Brinar, koja mi je davne 2006 osigurala terapiju Copaxonom, jos i dan danas sam u vrlo dobrom zdravstvenom stanju. Hvala Vam.

 • 20.1.2022. u 17:00 SATI
 • Korisnik: korisnik47827
Razina pomoći
Ljubaznost
Zakonitost i etičnost
Vrijeme čekanja
Osoblje

Vrhunska doktorica. Jedna od rijetkih koja ima konkretne odgovore na različita pitanja u vezi zdravstvenog stanja, kojoj je prirodno pacijentu sve detaljno objasniti te pokazati iz prijašnjih i novih nalaza gdje se nalaze objašnjenja za određenu dijagnozu. Također, vidi se da doktorica prati najnovija istraživanja i da ne zanemaruje najnovije metode. Pregled je detaljan kao i konačan nalaz. Vrlo precizna i točna. Definitivno stručna osoba kojoj vrijedi otići. Uz sve to doktorica Brinar je iznimno ljubazna i pokazuje brigu za svoje pacijente te je spremna pomoći u svakom trenutku. Definitino jedna od najboljih

 • 29.9.2021. u 11:40 SATI
 • Korisnik: korisnik45620
Razina pomoći
Ljubaznost
Zakonitost i etičnost
Vrijeme čekanja
Osoblje

Prof.dr.sc. Vesna Brinar ima unikatan i izvrstan pristup pacijentima koji je pun podrske, prijateljstva, povjerenja, uvijek dostupna i spremna odgovoriti na bilo kakva pitanja. Sasluša pacijenta i daje svoje stručne savjete što me zaista potaknulo da ne gubim nadu. Moram naglasiti da je doktorica jako energična i pozitivna. Rijetka kombinacija znanja i pozitivnog stava prema pacijentu!

 • 8.7.2021. u 10:41 SATI
 • Korisnik: korisnik44492
Razina pomoći
Ljubaznost
Zakonitost i etičnost
Vrijeme čekanja
Osoblje

Poštovana profesorica Brinar je najbolja liječnica koju sam srela u životu!!!! Ovim svojim komentarom ne želim i ne mogu u pitanje dovoditi njezinu neupitnu stručnost, jer netko tko je toliko srcem i dušom posvećen svojoj struci, samim time je dostojan mog divljenja. Njezina biografija je dovoljan dokaz najkvalitetnijeg neurologa na ovim prostorima. Ali mogu iznijeti svoj doživljaj susreta, a koji ja , kao najveći hipohondar na svijetu, sam doživjela kao isključivo jedno prelijepo iskustvo. Svoju zahvalnost ne mogu izraziti riječima....jer takvih riječi nema.... Uprkos dijagnozi tinitusa, koji je naporan, neizdržljiv /meni/, zahvalna sam za svaku njenu riječ, toplinu kojom zrači i beskrajno sam privilegirana što sam bila u mogućnosti upoznati takvu osobu. Preporučujem gđu.profesor svakom tko treba pomoć u njezinoj, jako kompliciranoj i zahtjevnoj struci. Još ima dobrih ljudi i!!!!!!! Ivona Radulović Matica, prof

Učitaj još komentara

Doktori medicine

Doktori stomatologije

Bjelovarsko-bilogorska županija

Brodsko-posavska županija

Dubrovačko-neretvanska županija

Grad Zagreb

Istarska županija

Karlovačka županija

Koprivničko-križevačka županija

Krapinsko-zagorska županija

Ličko-senjska županija

Međimurska županija

Nepoznato

Osječko-baranjska županija

Požeško-slavonska županija

Primorsko-goranska županija

Šibensko-kninska županija

Sisačko-moslavačka županija

Splitsko-dalmatinska županija

Varaždinska županija

Virovitičko-podravska županija

Vukovarsko-srijemska županija

Zadarska županija

Zagrebačka županija

prof.dr.sc. Vesna Brinar

(neurolog)