Zanima Vas tko su najbolji doktori i stomatolozi u Hrvatskoj?

Pogledajte što ljudi misle o njima i iskoristite te informacije za dobrobit Vašeg zdravlja. Pomozite drugim ljudima tako što ćete ostaviti komentare i ocjene!

Doktor Crepulja pruža besplatan pregled te 10% popusta na potrebnu uslugu novom pacijentu koji se ovdje prijavi.
PRIJAVITE SE OVDJE!

Radiologija

  • Objavljen: 28. Veljača, 2019
23988_DENTAL-RTG1-960x460.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Što je to RTG?

Kako bi stomatolog postavio ispravnu dijagnozu u bilo kojoj grani stomatologije, neophodni su suvremeni RTG uređaji. Za potrebe ovakve precizne dijagnostike koristimo moderni digitalni dentalni rentgen.

Ortopan je potpuna slika donje i gornje čeljusti s okolnim anatomskim strukturama. Iz njega dobivamo opće informacije o kostima glave, čeljustima i zubima.

Intraoralna dentalna slika daje nam prikaz pojedinog zuba, detalje krune i korijena te okolnih struktura parodonta i alveoralne kosti.

Koje su prednosti digitalnih snimki?

Prednosti digitalnih snimki

Uporabom ove moderne opreme dobivamo visoko kvalitetne digitalne snimke koje su vrlo pogodne za manipuliranje, prikaz na računalu u svim veličinama, a izradom sigurnosnih kopija smanjuje se mogućnost njihovog gubitka.

Digitalna tehnologija omogućila je znatno smanjenje štetnog zračenja (i do 90%), pa su postupci snimanja za pacijenta i osoblje postali puno sigurniji.

U našem studiju provodi se redovita stroga kontrola svih uređaja kako bi svi pacijenti i osoblje bili sigurni od neželjenog zračenja.

Često postavljana pitanja

1. Što je zagrizna slika?

Prema zagriznoj slici dobivamo prikaz i analizu prostora između zubi donje i gornje čeljusti. Iz ove snimke vidimo krunice obaju čeljusti te možemo otkriti karijes i zubni kamenac na teško dostupnim mjestima.

2. Da li je moguće napraviti Ortopan dječje čeljusti?

Da! Zbog vrlo specifične putanje zraka vrlo dobro se uočavaju detalji dječje čeljusti. Možemo dobiti realnu sliku položaja zametka trajnih zuba i na vrijeme uočiti eventualne anomalije. Zračenje je dodatno smanjeno kod naših malih pacijenata.

3. Što je segmentni Ortopan?

Pomoću segmentnog ortopana dobivamo prikaz lijevog i desnog kvadranta te fronte. Na ovaj način izbjegavamo tamne dijelove (sjene) koje nastaju od vratne kralježnice.

 

O autoru članka

  • Primorsko-goranska županija /
  • Općina Viškovo /
  • Implantološki i estetski centar DentaS /
  • Vozišće 31
  • Telefon: 091/612-2006
  • e-pošta: neven dot crepulja at gmail dot com
  • komentara: 55,
  • ukupno ocjena: 247
4,95
Pogledajte sve objavljene članke