Zanima Vas tko su najbolji doktori i stomatolozi u Hrvatskoj?

Pogledajte što ljudi misle o njima i iskoristite te informacije za dobrobit Vašeg zdravlja. Pomozite drugim ljudima tako što ćete ostaviti komentare i ocjene!

Tomislav Čengić (ortoped)

Grad Zagreb / Črnomerec / KBC - Sestre Milosrdnice Adresa: Vinogradska cesta 29
Grad Zagreb / Trnje / Poliklinika Neurospine Adresa: Zaharova 3
 • Razina pomoći: 5 (16)
 • Ljubaznost: 5 (16)
 • Vrijeme čekanja: 4,38 (16)
 • Osoblje: 4,75 (16)
 • Zakonitost i etičnost: 100% (16)
4,83
Ocijeni doktora * morate biti prijavljeni
Banner-28426_Bez_naslova.png
 • Telefon: 01/707-7773
 • Radno vrijeme:
  Ponedjeljak-petak: 07:00-20:00
  Subota: 08:00-13:00
 • Ugovor s HZZO-om: Ne
 • Email: info at poliklinika-neurospine dot hr
 • Web: poliklinika-neurospine.hr/

Poliklinika NeuroSpine je specijalizirana zdravstvena ustanova posvećena neurokirurgiji, liječenju boli, te fizikalnoj medicini i rehabilitaciji. Cilj je pružiti vrhunsku zdravstvenu skrb te najveću moguću udobnost pri svakom koraku oporavka kod pacijenta.

Ortopedija

Iz domene specijalnosti ortopedije i traumatologije poliklinika Neurospine svojim pacijentima nudi pregled specijaliste ortopeda i traumatologa kao i daljnju radiološku (RTG, CT, MRI) i laboratorijsku obradu u suradnim ustanovama.
Uz navedene specijalnosti i ekspertizu u liječenju bolesti i ozljeda kralješnice ustanova je specijalizirana za liječenje bolesti i ozljeda ekstremiteta:
-bolesti i ozljede ramena (upalne i degenerativne bolesti, ozljede i prijelomi, savjeti o ugradnji umjetnog zgloba ramena, sportske ozljede, sindrom sraza, lezije rotatorne manšete, kalcificirajući tendinitis, instabilitet)
-bolesti i ozljede lakta (upalne i degenerativne bolesti, ozljede i prijelomi, sportske ozljede, instabilitet, sindrom kubitalnog tunela, epikondilitis, teniski lakat, golferski lakat)
-bolesti i ozljede šake i ručnog zgloba (upalne i degenerativne bolesti, ozljede i prijelomi, kontraktura Dupuytren, škljocavi prst-tendovaginitis, sindrom karpalnog tunela)
-bolesti i ozljede kuka (upalne i degenerativne bolesti, ozljede i prijelomi, savjeti o ugradnji umjetnog zgloba kuka, sportske ozljede)
-bolesti i ozljede koljena (upalne i degenerativne bolesti i ozljede i prijelomi, savjeti o ugradnji umjetnog zgloba koljena, sportske ozljede, akutna i kronična nestabilnost, rupture ligamenata (LCA, LCP)
-bolesti i ozljede gležnja i stopala (upalne i degenerativne bolesti, ozljede i prijelomi gležnja i stopala, liječenje deformacija stopala- hallux valgus i rigidus, digitus flexus i spuštenog stopala, degenerativne bolesti Ahilove tetive, Haglundova peta)


Facebook profil poliklinike Neurospine pogledajte ovdje!

  EPIDEMIOLOGIJA OSTEOARTRITISA Osteoartritis je glavni uzrok invalidnosti i kronične boli danas. Napredak u modernoj medicini poboljšao je prevenciju, dijagnostiku i liječenje mnogih bolesti koje su nekad bile opasne po život, s...

Noviji komentari
Komentirani doktor: Tomislav Čengić

Koljeno sam ozljedila pri doskoku na način da mi je pobjeglo prema van. Odmah sam se uputila prema hitnom prijemu traumatologije. Pregledao me dr. Čengić i odmah upozorio na mogućnost rupture prednjeg križnog ligamenta i ostalih unutrašnjih poremećaja koljena. Savjetuje mi da pričekam još 10-ak dana, a ukoliko bol ne prestane da obavim MR i vratim se kod njega.
Nakon otprilike mjesec dana se vraćam u njegovu ordinaciju sa snimkom MR-a. MR potvrđuje doktorovu primarnu dijagnozu te mi on preporučuje operativni zahvat s obzirom da sam poprilično mlada i aktivna u sportu. Kroz razgovor mi objašnjava što me očekuje i na koji način će se odvijati cijeli proces od pripreme za operaciju do rehabilitacije. Nakon pregleda izlazim iz ordinacije potpuno mirna i s osjećajem sigurnosti upravo zbog njegove staloženosti i ljubaznosti.
Obavivši sve preglede dolazim u bolnicu na doktorov odjel. Nakon kratkog čekanja dolazi dr. Čengić te u prolazu još jednom popriča sa mnom kako bi me smirio. Ubrzo sam i smještena u sobu.
Na dan operacije me posjećuje doktor i opisuje kako će sve teći taj dan. Za cca 30 minuta dolaze sestre i odvode me u operacijsku salu gdje me čeka doktor. Operacija je prošla glatko i bez komplikacija. Navečer me posjećuje kako bi se još jednom uvjerio da je sve u redu.
Osoblje u bolnici je bilo jako ljubazno, kao i doktor koji me svaki dan posjetio. Puštena sam iz bolnice nakon 5 dana.
Postoperativna bol je bila minimalna, gotovo nepostojeća. Rana je uredno zacijelila, bez podljeva.
Nakon 2 tjedna odlazim na kontrolni pregled na kojem mi vadi šavove te mi daje daljnje upute za oporavak. Na tom, a i svakom idućem pregledu, dočekuje me sa iznimnom srdačnošću i toplinom.
Ono što dr. Čengića čini posebnim je njegov individualni pristup koji pacijentu daje osjećaj sigurnosti te visoka razina stručnosti koja je vidljiva na prvi pogled. Za dr. Čengića od mene samo riječi hvale!

Pacijentica:
Ena Martinović

 • 0
 • 0
 • 0
Komentirani doktor: Tomislav Čengić

Na dječjem rođendanu, bezopasno igrajući odbojku (bez skokova) s klincima, osjetio sam oštru bol u koljenu koja nije prestajala.
Magnetna rezonanca je pokazala rascjep/napuknuće meniska koljena, a preporuka je bila operativni zahvat.

Po preporuci sam odlučio posjetiti dr. Tomislava Čengića da budem siguran da je to jedina opcija, jer sam o njemu čuo zaista samo sjajne riječi.

Prvi kontakt je potpuno razoružao moj oprez…
Naime, nisam u životu upoznao liječnika koji prilikom mog ulaska u ordinaciju ustaje sa svoje stolice, prilazi mi, srdačno pruža ruku i predstavlja se. Tako malo, a tako ljudski…

Sjajno je bilo za čuti „operiram samo ako je to zaista najbolja opcija“ ili „operiram samo ono za što bi i sam išao na operaciju“.
No, u mom slučaju je to zaista bila jedina opcija, budući sam rekreativan sportaš, a povratak sportu se nakon ovakve operacije događa u 100% slučajeva.
Taj kontakt je bio vrhunski i zato što sam dobio sve informacije o samom zahvatu, oporavku nakon njega i jer sam imao priliku postaviti bilo koje pitanje. Dr. Čengić je sve strpljivo objašnjavao i odgovarao, kao da ima svo vrijeme ovog svijeta samo za mene. Fascinantno…

U nedjelju sam zaprimljen u bolnicu, a u ponedjeljak ujutro je odrađen zahvat artroskopije koljena.
Dobio sam spinalnu anesteziju, a dr. Čengić mi je na moju zamolbu omogućio gledanje cijelog tijeka operacije na monitoru i još to sve dodatno začinio praktičnom edukacijom – malo za mlade kolege liječnike, a malo i za znatiželjnog pacijenta.

U utorak ujutro na viziti je dr. Čengić najavio da ću danas kući, nakon što prođem s fizioterapeutima vježbe koje trebam raditi za jačanje kvadricepsa i nakon previjanja koljena.
Fizioterapeuti su mi dali osnovne vježbe, ali me i iznenadili zahtjevom da ustanem i počnem hodati. Bez štaka?!?? Naravno…
Zaista mi je nevjerojatno bilo da 24 sata nakon operacije koljena mogu hodati i to bez bolova, ali baš to se dogodilo.
Kako je i obećao, dr. Čengić je osobno previo ranu koja je izgledala odlično, a nisam dobio ni dren.

Kontrola 9 dana nakon operacije je prošla rutinski. Dobio sam „zeleno svjetlo“ za treninge i u teretani, uz poštedu koljena od trčanja i skokova prvih mjesec dana.

Za kraj…, dr. Čengić je vrhunski stručnjak i profesionalac, a svojim ljudskim pristupom osvaja svakog pacijenta koji uđe u ordinaciju. Zaista mogu dati samo preporuke!!

Neven Salaić

 • 0
 • 0
 • 0
Komentirani doktor: Tomislav Čengić

Početkom rujna imala sam operaciju Hallux-a i korekciju drugog i treceg nožnog prsta lijeve noge. Operacija na koju sam se više godina spremala (psihički i fizički) obilazeći više privatnih klinika u Zg i puno čitajjući o samoj operaciji tzv. operacija “Pepeljuga”, jer ipak skraćivanje nožnog prsta nije mala stvar. Slučajno sam došla do dr. Čengića u Draškovićevoj gdje sam na prvu dobila taj pozitivni osjećaj da je to to i da sam u pravim rukama. Dr. Čengić mi je objasnio cijeli tijek operacije i kako bi zahvat izgledao već na prvom pregledu, te objasnio da se takve operacije odvijaju tijekom proljetnog i ljetnog perioda zbog nemogućnosti nošenja zatvorene obuće postoperativno. Također, trebala sam nabaviti cipelu koja je jedina obuća koja se nosi na operiranom stopalu. Cipela se zateže čičkom prema potrebi, ima povišenu petu koja osigurava ne oslanjanje na prednji dio stopala tijekom hoda, a možete ju lagano nabaviti u dućanu sa ortopedskim pomagalima Bauerfeind d.o.o. u Draškovićevoj 56. sa cijenom cca 215,00kn. Zbog posla, operaciju sam napravila u prvom tjednu 9. mjeseca i imala sreću s lijepim sunčanim jesenjim danima.
Tijek operacije: u srijedu sam zaprimljena u bolnicu; doktor me je posjetio i objasnio što će se točno događati na operaciji i kakve su postoperativne mogućnosti hoda i oporavak nakon same korekcije Halluxa i skraćenih nožnih prstiju. Sutradan, četvrtak, dan operacije, nakon uobičajene vizite pacijenata, dr. Čengić je gospođu koja je radila korekciju samo Halluxa i mene posjetio, te potvrdio sve dogovoreno što nam je ulilo dodatno povjerenje i sigurnost jer svaki opeartivni zahvat je velika neizvjesnost. Ja sam na redu bila cca iza 13h; sestre su me na krevetu odvezle u operacionu salu; anesteziolog daje spinalnu anesteziju injekcijom u donji dio leđa, te donji dio tijela ispod zdjelice počinje kroz par minuta počinje trnuti. Dakle, tijekom operacije, pacijent je svjesan svega oko sebe. Dr. Čengić dolazi opremljen za operativni zahvat, predstavlja cijeli tim koji je u sali tijekom operacije, te započinje. U sali je prilično prohladno, ali sestre vas pokrivaju i utopljavaju tijekom trajanja zahvata. Dr. Čengić priča s vama i objašnjava što je napravljeno i kako teče zahvat što stvarno dodatno smiruje pacijenta.
Operacija je trajala cca 90 min, a potom su me prebaci nazad u sobu. Prednji dio stopala je bio omotan zavojima, a iz drugog i trećeg prsta su virile žičice kako bi pospiješile zacijeljivanje kostiju drugog i trećeg prsta, dok je hallux bio samo zašiven i povijen zavojem- dakle skroz pristojan izgled stopala postoperativno. Anestezija je popustila kroz tri sata, negdje iza večere; i jaka jaka bol počela, što je normalno jer ipak su djelovi kosti odpiljeni. Savjet da se sestre tražiti lijek protiv bolova što prije, čak dok se osjet ne vrati do kraja jer postane -grozno. To je otprilike bila noć bez spavanja, no već sutra dan, u petak, bila je druga priča- najgora faza je prošla. Još uvijek sam na dvaput dnevno sredstvima protiv bolova, fizioterapeutkinje mi pomažu ustati iz kreveta; na operiranu nogu oblačim tu specijalnu cipelu te stajem na pod. Potrebne su obje štake za oslanjanje tijekom hoda za početak. Sada dalje sve ovisi o vašoj spretnosti hoda na štakama, jer što se tiće stopala, relativno ste mobilni. Hod u cipeli je cca sljedećih mjesec dana, no štake se postupno miću. Tako sam prvi tjedan koristila obe štake, već drugi tjedan samo jednu da bi ih nakon toga posve odbacila i hodala samo sa cipelom na toj nozi.
U subotu sam bila puštena doma.
Upute za doma su strogo mirovanje i ne pretjerano opterećivanje stopala. U ponedjeljak sam išla kod dr. Čengića na prematanje u ordinaciju na Odjelu i tako u četvrtak i petak kada mi je posebnim klještima izvukao žičice iz drugog i trećeg prsta- stvarno creepy zvuči, ali bezbolno je i normalan prizor (otprilike kao micanje drena, koji za ovu operaciju nije potreban).
Nakon tog prvog tjedna, što sam postupno više stavljala opterećenje na stopalo, mi se prije oteklina stopala smanjivala i bilo mi je lakše hodati.
Drugi tjedan sam bila još dvaput na prematanju, te nakon toga doma stavljala gazu preko šavova i zavoj čisto preventive radi zbog oblačenja čarape, tijekom noći noga je bila bez zavoja da rana diše. Konci se ne vade, već se postupno otapaju; normalna je suha koža stopala i guljenje kože.
Sve u svemu, jako sam zadovoljna izgledom svojeg “novog” stopala, zahvaljujući stručnim rukama dr. Čengića koji je stvarno pokazao maksimalnu ljudskost i toplinu tijekom mog cijelog oporavka, a da ne kažem da je prvi doktor nakon svih prethodnih upita, koji mi je ukazao na sindrom koji uzrokuje preduge nožne prste i naravno odmah znao što činiti, te mi preporučio daljnje preglede preventive. Stvarno svaka mu čast zbog toga i za svaki upit ljudi što sam operirala, a ima ih podosta koliko sam primijetila sa problemom Hallux Valgus, svima sam preporučila najdoktora Čengića iz Draškovićeve, tako da sorry doktore ako krene navala žena spremnih na korekciju stopala kod Vas.

 • 0
 • 0
 • 0
Komentirani doktor: Tomislav Čengić

Imam samo rijeci pohvale za legendarnog Dr.Čengića. znaci ovako, u 4.mj ove godine imao sam prometnu nesreću (pad sa motora) nesreća se dogodila u Bjelovaru gdje sam i operiran. Operirali su mi bedrenu kost i patelu. Bedrena kost mi je pukla, a patela se smrskala ( pukla u vise komada). Nakon operacije u Bjelovaru pusten sam nakon 12 dana doma i vidio sam da to nije dobro,odmah sam otišao u Zagreb na traumatologiju Draškovićevu i tamo me je primio legendarni Dr.Čengić. koji me je poslao na snimanje koljena i bedrene, kada je vidio slike rekao je da to nije dobro i da trebam ponovo na operaciju. Bio je jako ljubazan prema meni, sve mi je detaljno objasnio što treba napravit i što ne valja ..Doktor koji me je operirao u Bjelovaru nije mi spojio dva komada kosti od patele(dali je zaboravio ili nije vidio da su mu ostala ta dva koma ja ne znam) i nije dobro napravio osteosynthesis patele,a sto se tiče bedrene kosti kroz nju mi je stavio sipku ali u gornjem djelu bedrene je stavio šaraf,a u donjem djelu nije i donja kost se pomicala i nije mogla zarasti. Mjesec dana nakon operacije u Bjelovaru nisam mogao savinut koljeno vise od 35°. Dr.Čengić me operirao,nakon operacije koljena nogu sam odmah mogao savit do 90° ,a ostatak opseg sam dobio u toplicama. Nakon operacije došao me posjetit u sobu da vidi kako sam, kako se osjećam, stvarno sve rijeci pohvale za Dr.Čengića, brine se o svojim pacijentima, pozitivna je osoba, uvijek vas dočeka sa osmijehom i sta vas god zanima on ce vam rado objasnit. To su moja iskustava i jako sam sretan sto sam bas naletio na legendarnog Dr.Čengu
Pacijent:
Jurica Devčić

 • 0
 • 0
 • 0
Komentirani doktor: Tomislav Čengić

Nemam riječi kojima bih opisala Dr. Čengića. Imam samo pozitivne dojmove.
Operirala sam prednje križne ligamente. Dr. Čengić mi je objasnio cijeli protokol operacije. Bila sam u bolnici 3 dana.

1. dan
Došla sam u bolnicu dan prije operacije 08.04.2018. Sestre su me primile i ugodno smjestile u sobu. Dobila sam ručak i večeru, a kasnije su mi stavile iglu u ruku.

2. dan
Probudila sam se doručkovala. Posjetio me Dr. Čengić i rekao da ću taj dan ići na operaciju i da se ne trebam bojati jer će sve biti u redu. Potom su došle sestre i stavile mi infuziju. Kada su istekle boce došla je sestra i dala mi tabletu. Rekla je da ću u 12:25 ići u salu. Stigla sam u salu, gdje me dočekao anesteziolog. Rekao je da ću dobiti spinalnu anesteziju. Zatim sam legla na stol, a oni su me pripremali. Nakon nekog vremena došao je Dr. Čengić i pozdravio me, rekavši da će sada krenuti s operacijom. Zatim sam zaspala. Nakon što sam se probudila, sestre su došle po mene i odvezle me u sobu. Dobila sam nešto protiv bolova i zaspala. Navečer me posjetio Dr. Čengić i rekao da je operacija prošla dobro, bez ikakvih komplikacija, zatim mi je ukratko objasnio tijek operacije.


3. dan
Poslije doručka i vizite posjetio me fizioterapeut i donio mi štake i ortozu. Podigao me i stajala sam malo na mjestu, a sam zatim krenula hodati. Kad sam poslije toga legla, fizioterapeut je pripremio ortozu za doktora. Predvečer me posjetio Dr. Čengić. Previo mi je nogu i uzeo dren van. Ponovno ju je zamotao i stavio ortozu na 0°. Rekao da tako mora biti dva tjedna. Pitala sam ga kada ću ići doma. Rekao je da ću ići sutra poslije vizite, nakon što napiše papire.

4.dan
Doručkovala sam, a zatim je stigla vizita. Pregledali su mi nogu. Nakon vizite došao je fizioterapeut pa sam ponovno ustala iz kreveta i hodala po sobi. Prije nego sto sam otišla doma, probala sam hodati po stepenicama, pri čemu me fizioterapeut cijelo vrijeme držao za ruku.
11.04.2018

Dr. Čengić je stvarno profesionalan i brižan doktor. Vrlo je pristojan i otvoren za bilo kakva pitanja.

Pacijentica: Nikolina Kruhoberec

 • 3
 • 0
 • 3
Stariji komentari

Morate se prijaviti/registrirati kako bi mogli ostavljati komentare.