Estetski operativni zahvati oka

dr. Gorana Pavičić, oftalmolog
Estetski operativni zahvati oka

 

Na zdravlje vaših očiju i dobar vid uvelike utječe višak kože na gornjim i donjim kapcima. Korekciju očnih kapaka – BLEFAROPLASTIKU – prepustite okulistima specijaliziranima za estetske i funkcionalne operacije.

 

 

 

 

Tijekom prošle godine, naše jubilarne, dvadesete, osvrtali smo se na razne teme u okulistici vezane uz djecu, odrasle i starije osobe. No, nismo pisali o operativnim zahvatima, bolje rečeno, o korekciji očnih kapaka – BLEFAROPLASTICI.

Danas smo svjedoci sve veće potrebe mijenjanja izgleda lica već u ranoj srednjoj dobi. Suvišak kože kapaka, otekline i masni jastučići pružaju dojam starosti i umora cijelog lica. No, to je estetski momenat koji je svakako važan, ali funkcijski smatramo puno bitnijim.

Obješena koža gornjih kapaka može prelaziti rub kapaka i tako uvelike prekrivati zjenični otvor. Nadalje će to rezultirati lošijim vidom, poglavito u večernjim satima, jer smo tada umorniji. Nesvjesno ćemo podizati bradu kako bi kompenzirali suženje vidnog polja.

Pacijenti često dobiju i dvoslike jer im višak kože „presijeca sliku“ pri pogledu ravno prema naprijed.

Naša preporuka je da operacije blefarohalaze treba povjeriti okulistima specijaliziranima za estetske i funkcionalne operacije, koji će osim estetike paziti na funkciju, da bi oko ostalo zdravo.  Zahvat se izvodi u lokalnoj anesteziji tako da nije zahtjevan za pacijenta. Uvijek se operiraju oba kapka, ili oba gornja ili oba donja zajedno. Podljev i otok nakon zahvata vrlo brzo nestaje. Ožiljci se iza zahvata ne vide.

 

Stojimo vam na raspolaganju za sva pitanja!

 

Doktori medicine

Doktori stomatologije

Bjelovarsko-bilogorska županija

Brodsko-posavska županija

Dubrovačko-neretvanska županija

Grad Zagreb

Istarska županija

Karlovačka županija

Koprivničko-križevačka županija

Krapinsko-zagorska županija

Ličko-senjska županija

Međimurska županija

Nepoznato

Osječko-baranjska županija

Požeško-slavonska županija

Primorsko-goranska županija

Šibensko-kninska županija

Sisačko-moslavačka županija

Splitsko-dalmatinska županija

Varaždinska županija

Virovitičko-podravska županija

Vukovarsko-srijemska županija

Zadarska županija

Zagrebačka županija