Exilis - neinvanzivno uklanjanje masnog tkiva i zatezanje kože

dr. Spomenka Sremac-Bohaček, fizijatar
Exilis - neinvanzivno uklanjanje masnog tkiva i zatezanje kože

Iz godine u godinu svjedoci smo tendenciji porasta broja neinvazivnih tretmana u odnosu na invazivne u svijetu (medicinske) estetike. Prednosti su očite, manja prisutnost bolnosti, kraće ili nepostojeće vrijeme oporavka, i prije svega, manji rizici.

Proizvođači opreme za medicinsko estetske tretmane u svakodnevnoj su potrazi za alternativnim rješenjima liposukciji, rješenjima koje općenito teže uklanjanju masnog tkiva i zatezanju kože. Kao najnovija generacija uređaja, ExilisTM Elite tvrtke BTL predstavlja brzu snažnu, učinkovitu i, prije svega sigurnu alternativu invazivnim metodama.

Jedna od prednosti koju predstavlja ovaj uređaj jest što ovdje govorimo o kompletnom rješenju kojim se može tretirati cijelo tijelo, uključujući i područja koja se tradicionalno smatraju izuzetno zahtjevnima za tretiranje, neovisno radi li se o licu ili tijelu, i to bez analgezije i bez nužnog vremena oporavka.

Exilis Elite predstavlja uređaj koji omogućava potpuno remodeliranje tijela, uklanjanje masnih naslaga te kao završnu notu osigurava zatezanje kože. Jedinstven u svojim mogućnostima, osigurati će djelovanje na velikim zonama kao što su trbuh, noge, leđa, ali će i istovremeno biti moguće njime tretirati i specifične, te složene zone kao što su natkoljenice, nadlaktice, šake, prostor oko očiju.

Te su mogućnosti prisutne zahvaljujući iznimnom sigurnosnom profilu kojim će sigurnost pacijenta u svakome trenutku biti na prvom mjestu. Sam uređaj dizajniran je sa mogućnostima preciznog fokusiranja emisije energije u tkivo, što će omogućiti samome operateru odluku o željenome učinku tretmana, bilo da se radi o redukciji masnih naslaga, zatezanja kože, ili oboje.

Cijela se ideja djelovanja sastoji u strogo kontroliranoj emisiji monopolarne radiofrekvencije, ultrazvuka i modula za hlađenje kojima se osigurava djelovanje na željenoj dubini tkiva.

Konačni učinak tretmana Exilis Elite aparatom je smanjenje obujma tretiranog područja (bazirana na sistemu smrti masnih stanica) te zategnuta koža uz poticaj obnavljanja kolagena.

Nikada nije naodmet spomenuti i više puta ponoviti koliku razliku čini upravo sigurnost za pacijenta i operatera. Exilis Elite posjeduje jedinstveni i prepoznati sigurnosni profil pod imenom Energy Flow Control (EFCTM), kojim će se istovremeno osigurati maksimalni učinak na tkivo u potpuno kontroliranim i strogo osiguranim uvjetima. Energija koja se isporučuje je sigurna i uniformna (svaki korisnik koji je ikada imao prilike vidjeti rad uređaja koji su koristili radiofrekvenciju upoznat je sa rizicima koji su nosili neočekivani izboji energije).

Cilj tretmana postići je volumetrijsko zagrijavanje tkiva, čime dolazi do smanjenja masnih stanica i stimulacije kolagena (što će svaka pacijentica sa prisustvom celulita itekako znati cijeniti). Potreba sigurnosti proizlazi iz činjenice da se radi o izuzetno snažnom uređaju, kojim je moguće (ovisno naravno, o individualnim razlikama od pacijenta do pacijenta) u preporučenih 4­ do 6 tretmana izgubiti od 4 do ­15 cm obujma. Navednih 4 do ­6 tretmana ovisi naravno o pacijentu samom i njegovim navikama i postojećem stanju, no u većini slučajeva, rezultati su vidljivi već nakon 4 do 6 tretmana.

U samome procesu indiciranja, veoma je bitno objasniti pacijentima razliku između trenutne reakcije tkiva i krajnjeg rezultata. Po samom tretmanu biti će prisutna trenutna reakcija tkiva, koja će se svidjeti većini pacijenata (“blitz efekt”), međutim, onaj željeni, dugotrajni rezultat postepeno će se stvarati kroz 3 do 6 mjeseci.

Exilis je zamišljen kao uređaj kojim se radi zonski, tako da o broju zona ovisi koliko će po jednome dolasku tretman trajati (od 30 min do 90 min) u razmacima između tretmana od 7 do 10 dana.

Exilis je uređaj kojim tretiramo subkutane, odnosno potkožne masne naslage, locirane iznad mišićnog tkiva, te je jedan od rijetkih uređaja kojim se može ostvariti realna redukcija obujma, nakon svega nekoliko napravljenih tretmana. Indiciran je za uklanjanje suvišnog masnog tkiva, zatezanje opuštene kože, za upotrebu na čitavom tijelu, čitavom licu.

Kod lica je jedinstven jer se njime može tretirati i periorbitalno područje, odnosno prostor oko očiju što je pogotovo zanimljivo kod situacije s podočnjacima. Tretiramo također cjelokupno lice, područje vilice, dekoltea, šaka, abdomen, ruke, bedra, struk, koljena, područje masnih naslaga na leđima.

Exilis tretman namijenjen je svima u dobi od 20 do 70+ godina. Nužnost prije svakog tretmana je upozoriti pacijente na pojačani unos tekućine (ne kave i vina), i objasniti važnost kontinuirane hidratacije organizma.

Exilis je neinvazivna alternativa koja pruža vidljive rezultate, dugotrajne rezultate, čija održivost ovisi samo o pacijentovim životnim navikama. Tretmani koje pruža su ugodni i sigurni za sve tipove kože i mogu se provoditi kroz čitavu godinu, sa uvelike reduciranim svim rizicima.

Zahvaljujući svemu navedenome, Exilis je uređaj koji već godinama ostvaruje nagrade, i već je godinama pri vrhu ponude uređaja za neinvazivno tretiranje, počevši od 2012. (Boston) i 2013. (London) gdje osvaja titulu najboljeg uređaja za tretiranje lica i tijela, te je već godinama na najvećem Svjetskom sajmu u Las Vegasu pri vrhu svjetske elite.

New Mene, novootvoreni studio za oblikovanje lica i tijela u svom ugodnom prostoru pruža vam uslugu Exilis Elite aparatom koju provode educirani djetnici viši fizioterapeuti, a pod pokroviteljstvom Poliklinike Sremac Bohaček, uz obavezan liječnički pregled prije svakog tretmana te stalni nadzor liječnika.

Dođite i uvjerite se!

 

 

Doktori medicine

Doktori stomatologije

Bjelovarsko-bilogorska županija

Brodsko-posavska županija

Dubrovačko-neretvanska županija

Grad Zagreb

Istarska županija

Karlovačka županija

Koprivničko-križevačka županija

Krapinsko-zagorska županija

Ličko-senjska županija

Međimurska županija

Nepoznato

Osječko-baranjska županija

Požeško-slavonska županija

Primorsko-goranska županija

Šibensko-kninska županija

Sisačko-moslavačka županija

Splitsko-dalmatinska županija

Varaždinska županija

Virovitičko-podravska županija

Vukovarsko-srijemska županija

Zadarska županija

Zagrebačka županija