Kako odabrati Invisalign ortodonta?

dr. Martina Ivanec Sapunar, spec. ortodoncije
Kako odabrati Invisalign ortodonta?


Za uspjeh Invisalign terapije najviše je odgovorna vještina i iskustvo Vašeg ortodonta koji planira i provodi terapiju.  Zato kod odabira Invisalign doktora, preporučujemo posjetiti službenu web stranicu Invisalign tvrtke i stisnuti „Pronalazak Invisalign doktora“ https://www.invisalign.hr/find-a-practitioner gdje možete naći popis svih certificiranih Invisalign doktora u vašem gradu.


Isto tako možete vidjeti koliko je taj certificirani stomatolog ortodontskih anomalija pozitivno riješio uz pomoć Invisalign aparatića, te posjeduje li digitalni iTero skener.

Stomatolozi s najviše riješenih slučajeva imaju Diamond status, a onda slijede: Platinum Elite, Platinum, Gold i Silver statusi.
Također, uspjeh terapije ovisi i o Vama samima. Od Invisalign pacijenta očekuje se nošenje udlaga najmanje 22 sata dnevno, svakoga dana.  Udlage treba ispravno pozicionirati na zube tako da nema razmaka između zuba i udlage. U tu se svrhu koriste tzv.align-fiteri, mali gumeni valjci koji se lagano grickaju dok su udlage na zubima kako bi udlage što bolje sjele u pravilni položaj.


Za konzultacije ili postavljanje bilo kojeg ortodontskog aparatića preporučujemo posjet ortodontu jer su oni stomatolozi specijalizirani za anomalije zubi i čeljusti.


Više o ovaj temi možete pročitati na Blogu Ortodoncije Ivanec Sapunar.Doktori medicine

Doktori stomatologije

Bjelovarsko-bilogorska županija

Brodsko-posavska županija

Dubrovačko-neretvanska županija

Grad Zagreb

Istarska županija

Karlovačka županija

Koprivničko-križevačka županija

Krapinsko-zagorska županija

Ličko-senjska županija

Međimurska županija

Nepoznato

Osječko-baranjska županija

Požeško-slavonska županija

Primorsko-goranska županija

Šibensko-kninska županija

Sisačko-moslavačka županija

Splitsko-dalmatinska županija

Varaždinska županija

Virovitičko-podravska županija

Vukovarsko-srijemska županija

Zadarska županija

Zagrebačka županija