• dr.sc. Nadežda Bilić
 • (oftalmolog)
Razina pomoći 4,62 (37)
Ljubaznost 4,70 (37)
Zakonitost i etičnost 4,97 (36)
Vrijeme čekanja 4,61 (36)
Osoblje 4,84 (37)

O nama

Povijest

Poliklinika Bilić Vision za oftalmologiju i ortopediju postoji već više od dvadeset godina na Ksaverskoj cesti 45, u sjevernom dijelu grada Zagreba. Pod stručnim vodstvom osnivačice dr. sc. Nadežde Bilić, specijalista oftalmologije, obavlja dijagnostiku i liječenje najrazličitijih očnih bolesti suvremenim metodama i opremom, uz tim liječnika specijaliziranih za pojedine segmente oka.

U svom oftalmološkom dijelu, uz usluge oftalmoloških pregleda, dijagnostike bolesti oka, operacija katarakte, strabizma i estetskih operacija oka, laserskog liječenja mrežnice i laserske trabekuloplastike te refraktivne kirurgije, obavljamo i operacije stražnjeg očnog segmenta (vitrektomije) kao i kompletno liječenje retinalnih bolesti (medical retina). Ukratko, po opusu oftalmoloških pregleda i zahvata radimo sve što se radi i u javnim klinikama za oftalmologiju, izdignuto na razinu usluge koje nudimo kao privatna ustanova.

Pod istom grupacijom nalaze se i 3 poslovnice Alfa Vision Optike: u Centru Kaptol, Nova Ves 11, u Masarykovoj ulici 23 te Ksaverskoj cesti 45 namijenjene završnoj obradi pacijenata, sa svrhom da uz optimalnu dijagnostiku klijent dobije i optimalnu korekciju vida naočalama ili kontaktnim lećama. Optike su vrhunski opremljene i imaju najmoderniji servis za izradu naočala.

Skrećemo pozornost i na naš Laserski centar u kojem na najmodernijem WaveLight, Allegretto Eye-Q laseru dr. sc. Bilić je međunarodno licencirana refraktivna kirurginja s dugogodišnjim praktičnim iskustvom, LASIK i PRK metodom uspješno korigira greške vida i uklanja dioptriju.

Imamo bazu od 250.000 zadovoljnih pacijenata, od kojih je preko 75% došlo putem preporuke. Taj postotak najbolje govori o razini usluge koju pružamo kao i o profesionalnom radu i ugledu koji među pacijentima uživa naša Ustanova.

Poliklinika Bilić Vision može se pohvaliti da još od 2011. godine posjeduje ISO 9001 certifikat kvalitete u segmentu pružanja zdravstvenih usluga. Sukladno misiji i viziji naše Poliklinike, uvođenjem ISO 9001 standarda kontinuirano radimo na edukaciji cjelokupnog osoblja Poliklinike i usavršavanju radnih procesa, a time i kvalitete usluge koje pružamo našim pacijentima. Sudeći po u posljednjih nekoliko godina neprekinutom rastu broja novih pacijenata i operacijskih zahvata u Poliklinici, očigledno je da je ta kvaliteta prepoznata.

S ponosom Vam skrećemo pozornost na činjenicu da je za listopad 2009. godine ugledni hrvatski poslovni mjesečnik “Poslovni savjetnik” izabrao Polikliniku Bilić Vision kao jednu od najboljih medicinskih ustanova u Hrvatskoj, a prema zadnjim istraživanjima javnosti, Bilić Vision se percipira kao jedna od dvije najbolje ustanove za oftalmologiju u Hrvatskoj.

Neprekidno ulažući u opremanje ustanove posljednjom generacijom oftalmološke tehnologije, u edukaciju zaposlenika, a posebice liječnika specijalista, Poliklinika Bilić Vision, vođena svojom misijom i vizijom, stalno usavršava razinu pružene usluge, kako bi pacijentima pružila najbolju moguću zdravstvenu skrb.

Misija je naše Ustanove da uistinu svakom pacijentu pristupamo kao osobi, posvećujemo mu se u potpunosti i stručnom ga brigom vodimo kroz sve faze i potrebe – od prvoga dolaska do izliječenja.

Zbog toga je Poliklinici Bilić Vision svoje povjerenje poklonilo više tisuća ljudi koji su skidanjem dioptrije, uklanjanjem sive mrene ili obavljanjem nekog drugog zahvata postali dio velike obitelji zadovoljnih pacijenata Bilić Visiona.


Zašto Bilić Vision

Vodeći se kriterijem izvrsnosti koji je utkan u viziju Bilić Visiona, svakom našem pacijentu pružamo najbolje moguće što suvremena oftalmologija nudi. Osim operacija katarakte i laserskog skidanja dioptrije, liječenja keratokonusa crosslinkingom, estetskih operacija na vjeđama, filera i botoxa, dijagnosticiramo i liječimo ostale očne bolesti po standardu najmodernijih svjetskih oftalmoloških centara.


 
Zdrav pogled na život

Već 24 godine posvećeni smo brizi o vašem vidu i zdravlju vaših očiju. Specijalizirani smo za lasersko skidanje dioptrije i operaciju sive mrene najmodernijom, preciznom i sigurnom tehnologijom.O DOKTORICI

Dr. sc. Nadežda Bilić,  dr. med. specijalist oftalmolog

• Dr.sc. Nadežda Bilić rođena je 1. svibnja 1952. godine u Nikšiću, Crna Gora. Osnovnu školu i gimnaziju te Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu završila je u Zagrebu i diplomirala 1976. godine.

• Nakon završenog staža, dr. Bilić nastavlja specijalizaciju za očne bolesti u KB Sestre milosrdnice, gdje se nakon položenog specijalističkog ispita zapošljava u Klinici za očne bolesti kao najmlađi specijalist u povijesti Očne klinike u 28. godini života. U daljnjem usavršavanju dr. Bilić boravila je 1981. na subspecijalističkom usavršavanju iz područja bolesti prednjeg segmenta i mikrokirurgije oka na Georgetown University Hospital, Washington D.C., SAD u trajanju od četiri mjeseca. Osim stručne sub specijalističke izobrazbe, bila je uključena u nekoliko znanstvenih projekata pri “Center for Sight”, Georgetown University Hospital i “National Eye Institute”, Bethesda, Washington, D.C. Tijekom 1982.tijekom subspecijalizacije u trajanju od dva mjeseca u “Universitats Augenklinik”, Tubingen, Njemačka, prošla je izobrazbu iz područja upalnih promjena, imunologije i mikrokirurgije prednjeg segmenta oka te je boravila kraće na edukaciji u klinikama u Barceloni, Sidney-u, Moskvi, Nici itd.

• U Očnoj klinici KB Sestre milosrdnice predano je radila 20 godina kao specijalist s užim područjem interesa za prednji segment oka, mikrokirurgiju prednjeg segmenta oka, kontaktne leće i uveitis. Tijekom 15 godina sudjelovala je u nastavi Stomatološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, vodeći seminare i vježbe studentima. Sudjelovala je u izobrazbi specijalizanata oftalmologije kao i specijalista oftalmologije na dodatnoj izobrazbi.
• U istoj ustanovi magistrirala je 1983. godine, a 1986. godine doktorira na temu „Elektrofiziologijskog proučavanja dijabetičke retinopatije“ te je bila jedan od osnivača i voditelj jedinice za elektrofiziologiju oka.
• Također, 10 godina vodila je Odjel za upalne bolesti prednjeg segmenta oka Očne klinike KB Sestara milosrdnica, te vodila izobrazbu mnogim specijalizantima i post diplomantima prilikom boravka na odjelu.

• 1996. godine dr. sc. Nadežda Bilić napušta javno zdravstvo i zajedno sa suprugom, Prof. dr. Rankom Bilićem osniva privatnu Oftalmološku ustanovu na Ksaverskoj cesti 45 u Zagrebu.
• Nakon četiri godine rada ordinacije, potaknuta potrebama svojih pacijenata za kvalitetno izrađenim naočalama i kontaktnim lećama, dr. Bilić u ožujku 2000. godine širi djelovanje Bilić Visiona s isključivo medicinskog, na optičarsku djelatnost i osniva “Bilić Vision Optiku” u Centru Kaptol, Nova Ves 11. Optika je dizajnirana funkcionalno i estetski po najsuvremenijim svjetskim standardima. Ordinacija i Optika usko su stručno povezani te su kvalitetom usluge ujednačeni zahvaljujući stručnom vodstvu dr. sc. Nadežde Bilić.

• Dr. sc. Nadežda Bilić, čitav niz godina radi i kao vještak te supervizor iz područja oftalmologije, doprinoseći svojim znanjem u rješavanju brojnih kompleksnih slučajeva iz područja oftalmologije. Nekoliko je godina bila predavač iz područja vještačenja u oftalmologiji na kontinuiranoj izobrazbi liječnika koju je organizirao Medicinski fakultet i Škola narodnog zdravlja Andrija Štampar u suradnji s Hrvatskim društvom za medicinska vještačenja i Liječničkom komorom. Također drži predavanja iz oftalmologije u sklopu poslijediplomskog studija Medicina rada pri Školi narodnog zdravlja Andrija Štampar. Predavač je na brojnim tribinama – gerijatrijska tribina pri Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo, udruga za dijabetes, miasteniju gravis i brojne druge. Piše za njihove stručne časopise brojne tekstove i stručne članke s ciljem prevencije oštećenja oka kod određenih bolesti te u starijoj životnoj dobi. Kontinuirano je prisutna u hrvatskim javnim medijima, televiziji, radiju i novinama pišući i govoreći o bolestima očiju te njihovoj prevenciji.

• 2003. godine ordinacija na Ksaverskoj cesti 45 prerasta u Polikliniku s četiri ordinacije za prednji i stražnji segment oka, jedinicu za lasersko liječenje različitih bolesti oka, najmodernije uređenu operacijsku salu, ultrazvučnu dijagnostiku, snimanje krvnih žila mrežnice (FAG), dnevnu kirurgiju sive mrene, glaukoma i drugih bolesti prednjeg segmenta oka.

• Dr. sc. Nadežda Bilić kontinuirano podiže razinu znanja kako svoga – sudjelujući na brojnim domaćim i stranim kongresima kao predavač ili sudionik, tako i svojih suradnika, šaljući ih na seminare i kongrese te držeći sama ili u suradnji s različitim stručnjacima kontinuiranu edukaciju svojega medicinskog kadra. Tako unapređuje kvalitetu te omogućuje profiliranje ustanove u sam vrh hrvatske oftalmologije.

• Poliklinika surađuje s elitnim liječnicima iz zemlje i inozemstva koji povremeno u našoj ustanovi obavljaju najdelikatnije operacijske zahvate. U veljači 2004. godine, dr. sc. Bilić završava Akademiju za refraktivnu kirurgiju oka, Visumed u Kelnu, Njemačka. Nakon toga započela se baviti refraktivnom kirurgijom kao prva žena refraktivni kirurg u Hrvatskoj. Osim što je jedna od začetnica te metode u Hrvatskoj, svladavanjem tehnike laserskog skidanja dioptrije kompletira ponudu mogućnosti liječenja refraktivnih grešaka oka koje se rade u Poliklinici Bilić Vision.

• 2006. godine Poliklinika je otvorila svoju oftalmološku ambulantu u Zavodu za javno zdravstvo Grada Zagreba, Mirogojska 16, koja je u odnosu na staru, značajno tehnološki unaprijeđena. Tijekom nekoliko godina djelovanja, ondje su se obavljali sistematski pregledi, pregledi za vozače, redoviti pregledi kod osoba koje rade u području ionizirajućeg zračenja, pilote, nosioce vatrenog oružja, studente i druge.

• Tijekom 2006. godine, liječnici Poliklinike rezultatima svojih istraživanja, koje rutinski provode tijekom svakodnevnog rada, aktivno sudjeluju na međunarodnim kongresima – Europski kongres za kontaktne leće (Dubrovnik, rujan 2006.), Kongres Hrvatskog oftalmološkog društva s međunarodnim sudjelovanjem (Primošten, 2006.), Hrvatski gerontološki kongres (Opatija, 2006).

• Dr. sc. Bilić sudjelovala je kao sudionik te je pohađala nekoliko subspecijalističkih tečajeva iz problematike prednjeg segmenta oka i refraktivne kirurgije na Svjetskom oftalmološkom kongresu u Sao Paolu, Brazil u veljači 2006. godine, a sljedećih nekoliko godina predavač je ili sudionik na europskim i domaćim kongresima o kirurgiji katarakte i refraktivnoj kirurgiji.

• 2010. i 2012. godine Poliklinika se prostorno i tehnološki širi na istoj lokaciji, uvodeći nove tehnologije lasera za lasersko skidanje dioptrije, nove uređaje za kirurgiju stražnjeg segmenta oka. Zapošljava novo srednje medicinsko osoblje te nove oftalmologe, dr. Jasenku Pičman i Prof. dr. sc. Jakova Šikića i dr. Luku Bilića.

• 2013. godine Poliklinici se pridružuje Prof. dr. sc. Ranko Bilić u punom radnom vremenu – specijalist ortoped i subspecijalist za problematiku ruke, a posebno šake, podlaktice i lakta. Prof. dr. sc. Bilić je vrhunski stručnjak u tome području te obavlja u Poliklinici sve najkompleksnije i najzahtjevnije operacijske zahvate iz tog područja.
• 2014. godine dr. sc. Nadežda Bilić sudjeluje u svibnju kao predavač na kongresu HOD-a u Dubrovniku s temom o laserskom rješavanju presbiopije metodom monovision.

• 2015., 2016. i 2017. godine dr. sc. Nadežda Bilić sudjeluje u radu Europskog kongresa za kirurgiju katarakte i refraktivnu kirurgiju u Londonu, Barceloni i Lisabonu. U Barceloni i Londonu je bila pozvani predavač na temu organizacije malih medicinskih ustanova., te je u Londonu u konkurenciji većih ustanova iz Njemačke, Španjolske i Južne Koreje, koje su ušle u najuži krug za izbor najbolje oftalmološke ustanove, osvojila prvu nagradu iz područja medicinskog i organizacijskog razvoja malih ustanova.

• Član je ESCRS (European Society of Cataract and Refractive Surgery).
• Član je HOD-a (Hrvatskog oftalmološkog društva).
• Član je Sekcije za kataraktu i refraktivnu kirurgiju te Sekcije za kontaktologiju HOD-a.

• Dr. sc. Nadežda Bilić u stalnom je kontaktu s oftalmolozima, kako iz Hrvatske tako i iz regije, s ciljem zapošljavanja još jednog ili dva oftalmologa u Poliklinici Bilić Vision. U starom poslovnom prostoru Poliklinike za njih nema prostora, te će novo zapošljavanje, kako liječnika oftalmologa, tako i više medicinskih sestara i medicinskih tehničara, morati pričekati dok se Poliklinika ne preseli u novi, funkcionalno i organizacijski znatno kvalitetniji poslovni prostor koji će se nalaziti 500 m sjevernije od sadašnje lokacije, na istočnom dijelu Ksaverske ceste.

• Nakon 20. godina rada u javnom zdravstvu, dr. sc. Nadežda Bilić, 1996. godine, napušta Očnu kliniku pri KB Sestara milosrdnica i postaje poduzetnik otvorivši privatnu očnu ordinaciju. U razvoju najprije ordinacije, pa zatim Optike i Poliklinike Bilić Vision, bilježen je stalni rast, nije bilo financijskog zastoja ili problema, a Poliklinika je rasla u prostornom, financijskom i kadrovskom aspektu. Kao logičan nastavak razvoja upravo je gradnja novog prostora za Polikliniku uz uvođenje novih tehnologija. Očekujemo financijski napredak i širenje, a te projekciju baziramo na realnim dosadašnjim pokazateljima stalnog rasta broja pacijenata, usluga koje im pružamo i napredovanja u svim aspektima poslovanja.

Usluge

Cjenik zdravstvenih usluga poliklinike Bilic Vision možete pregledati ovdje!

Ugovor s HZZO

 • Ne Postoji

Ugovor s osiguravajućim društvima

 • Croatia
 • Grawe
 • Uniqua
 • Merkur

Načini plaćanja

 • Premium
 • Diners
 • Maestro
 • Mastercard
 • Visa

Članci

dr.sc. Nadežda Bilić, oftalmolog

Glaukom - sprječavanje i liječenje

Glaukom je bolest oka kod koje se postepeno oštećuje vidni živac, a najčešće je uzrok povišeni tlak u oku. Ukoliko se glaukom zanemari i ne liječi, može dovesti do sljepoće....
Cijeli članak
dr.sc. Nadežda Bilić, oftalmolog

Simptomi i liječenje makularnog edema

Makularna degeneracija ili oštećenje žute pjege jedan je od najčešćih uzroka gubitka centralnog vida u osoba iznad 70. godine života....
Cijeli članak
dr.sc. Nadežda Bilić, oftalmolog

Kvalitetniji i duži život nakon operacije mrene

Poznat vam je osjećaj kada ne možete više pročitati jutarnje novine, jer vam se čini da gledate kao kroz maglu? Kada ne možete uživati u prekrasnim bojama krajolika, jer vam se sve čini blijed...
Cijeli članak
dr.sc. Nadežda Bilić, oftalmolog

Najčešća pitanja u vezi laserskog skidanja dioptrije

Lasersko skidanje dioptrije ili LASIK, provjerena je, brza i bezbolna metoda kojom se već 1% ljudi u svijetu riješilo dioptrijskih naočala ili kontaktnih leća. Različite metode omogućuju persona...
Cijeli članak
Učitaj još članaka

Iskustva drugih

 • 23.4.2024. u 10:08 SATI
 • Korisnik: korisnik60671
Razina pomoći
Ljubaznost
Zakonitost i etičnost
Vrijeme čekanja
Osoblje

Doktorica Bilić je izuzetna žena koja svakom pacijentu prilazi sa srcem i ljubavlju. Izuzetno stručna i temeljita, svakom problemu studiozno pristupa i ništa ne prepušta slučaju. Savjetuje i objašnjava zdravstveno stanje očiju, upućuje na preventivu... Doktorica za preporučiti.

 • 15.4.2024. u 17:34 SATI
 • Korisnik: korisnik60545
Razina pomoći
Ljubaznost
Zakonitost i etičnost
Vrijeme čekanja
Osoblje

Gospođa doktor Dr.Sc. Nadežda Bilić je na prvom pregledu svojim pristupom potpuno uklonila osjećaj straha koji sam imala kad sam se odlučila za lasersku korekciju staračke dalekovidnosti. Bio je to vrlo profesionalan pregled, a ljubaznost i strpljenje prilikom objašnjavanja načina na koji se vrši korekcija, i na kraju mogućnost da mogu odustati ukoliko želim, doveli su do do toga da sam se na sreću odlučila na lasersko skidanje dioptrije. I sada mogu reči da sam se preporodila. Više ne koristim naočale a sve vidim čitati kao što sam vidjela i u mladosti. Hvala gospođi doktor što je imala toliko strpljenja pa mi je sve objasnila i što sam se u konačnici odlučila na operaciju koja je trajala cca 10 minuta za oba oka. Gospodin doktor Luka BIlić je stručno izvršio operaciju, a cjelokupno medicinsko osoblje je izuzetno ljubazno i uslužno. Poliklinika Bilić Vision je za svaku preporuku. Gordana Horvat

 • 4.3.2024. u 15:16 SATI
 • Korisnik: korisnik59823
Razina pomoći
Ljubaznost
Zakonitost i etičnost
Vrijeme čekanja
Osoblje

Ekipa je jako ljubazna i objasni sve odlicno. Kroz cijeli period poslije operacije su dostupni. Velika pohvala i preporucio bih svima :)

 • 31.1.2024. u 17:51 SATI
 • Korisnik: korisnik58009
Razina pomoći
Ljubaznost
Zakonitost i etičnost
Osoblje

...sve što se može očekivati, ljubaznost, stručnost, pristup pacijentu, realni savjet ... sve to doktorica ispunjava !!!

 • 22.11.2023. u 11:18 SATI
 • Korisnik: korisnik58231
Razina pomoći
Ljubaznost
Zakonitost i etičnost
Vrijeme čekanja
Osoblje

Super iskustvo! Osoblje je bilo jako ljubazno i stručno. Doktorica je jednostavno objasnila kako će lasersko skidanje dioptrije riješiti moj problem s dalekovidnošću, odgovorila je na sva moja pitanja i objasnila rezultate na način koji mogu razumjeti. Detaljan pregled i sve dobivene informacije otklonili su moje strahove u vezi zahvata.

Učitaj još komentara

Doktori medicine

Doktori stomatologije

Bjelovarsko-bilogorska županija

Brodsko-posavska županija

Dubrovačko-neretvanska županija

Grad Zagreb

Istarska županija

Karlovačka županija

Koprivničko-križevačka županija

Krapinsko-zagorska županija

Ličko-senjska županija

Međimurska županija

Nepoznato

Osječko-baranjska županija

Požeško-slavonska županija

Primorsko-goranska županija

Šibensko-kninska županija

Sisačko-moslavačka županija

Splitsko-dalmatinska županija

Varaždinska županija

Virovitičko-podravska županija

Vukovarsko-srijemska županija

Zadarska županija

Zagrebačka županija

dr.sc. Nadežda Bilić

(oftalmolog)