Najmodernija Femto laserska tehnologija

dr. Luka Bilić, oftalmolog
Najmodernija Femto laserska tehnologijaNajmodernija Femto laserska tehnologija u Poliklinici Bilic Vision omogućuje najprecizniju operaciju laserskog skidanja dioptrije.
Femto LASIK, nazivaju i Lasik bez noža, jer se sve etape zahvata laserskog uklanjanja dioptrije oka, izvode uz pomoć lasera. Femto laserska tehnologija koristi se za formiranje poklopčića rožnice, a zatim excimer laser vrši uklanjanje dioptrije.

Ukoliko želimo postići individualizirani tretman laserom baš za određenog pacijenta, tada se koristimo topografski vođenom metodom (Contoura Vision) kod koje se najprije snima rožnica na 22.000 točaka, pa se prema takvoj mapi rožnice, koja se unese u kompjuter lasera, dobiva trenutno u svijetu najpreciznija Lasik metoda za uklanjanje dioptrije oka.

Formiranje poklopčića rožnice (flap) kod metode LASIK korištenjem Femto lasera ima brojne prednosti u odnosu na standardni LASIK koji koristi mikrokeratom: 

Smanjena je mogućnost komplikacija za vrijeme formiranja poklopčića u odnosu na mikrokeratom, jer je lasersko formiranje poklopčića preciznija i sigurnija metoda. 

Kirurg ima veći izbor u odabiru debljine i dijametra poklopčića prilikom kompjuterskog formiranja istog.

Povećanu sigurnost i predvidljivost zadane debljine poklopčića.

Mogućnost formiranja tanjih poklopčića (90-110 mikrometara), što je važno ako je rožnica tanka, ili se radi o visokoj kratkovidnosti.

Druge prednosti su čvršće prijanjanje poklopčića za podlogu, bolja kontrastna osjetljivost oka, smanjena mogućnost uraštanja epitelnih stanica pod poklopčić nakon zahvata, manji postotak pojave suhog oka kao i mogućnost nastavljanja operacije prilikom formiranju poklopčića, ukoliko poklopčić odmah nije pravilno formiran. To nije moguće izvesti mikrokeratomom. To daje sigurnost i preciznost Femto laserskoj metodi.

Studije su pokazale da je Femto laser sigurniji, a vidni rezultati (ukoliko je uspješno napravljena operacija), nakon šest mjeseci, slični Lasiku gdje je korišten nožić- mikrokeratom.

Koje su prednosti Lasik metode za uklanjanje dioptrije?

Kao metoda Lasik se koristi preko 25 godina i izuzetno je uspješna! Trajno otklanja dioptriju u brojnim slučajevima. Oko 96% pacijenata će postići željenu vidnu oštrinu nakon operacije LASIK. Ako je potrebno, dokorekcijom dioptrije, broj zadovoljnih pacijenata dodatno raste.

LASIK je bezbolna operacija, jer se koriste lokalni anestetici. Može se osjetiti kraći pritisak na oko tijekom zahvata.

Već sutradan nakon LASIK-a, pacijent u većini slučajeva postiže 100% vidnu oštrinu.

Poslije LASIKA nisu potrebni šavovi ili zatvaranje oka.

Dodatne korekcije moguće je učiniti godinama nakon izvršenog LASIK-a, ukoliko se vidna oštrina mijenja zbog starenja ili manjeg povrata dioptrije.

Nakon LASIK-a, najveći broj operiranih više neće uopće trebati naočale.

Contoura Vision – dodana preciznost u laserskom skidanju dioptrije. Što ju čini tako posebnom?

Contoura Vision je topografska metoda koja ima mogućnost snimanja i najmanjih nepravilnosti površine rožnice. Ona osigurava izuzetno precizno mjerenje rožnice na čak 22.000 točaka što je daleko preciznije u odnosu na wave front – vođeni LASIK koji mjeri oko na 200 točaka. Ova topografska mjerenja Contura Vision omogućavaju potpuno individualizirani LASIK te se Femto LASIK Contoura trenutno smatra najpreciznijim LASIK metodom na svijetu. Ova tehnologija ispravlja greške vida s puno većom preciznošću nego što je to ikada prije bilo moguće. Budući da Contoura LASIK kombinira ispravljanje refraktivnih greškaka oka i rožničnih nepravilnosti, tako omogućuje poboljšanu kvalitetu vida pacijentima. Mnogi pacijenti nakon takvog LASIK-a kažu da vide bolje nego što su ikada ranije vidjeli svojim naočalama ili kontaktnim lećama, a to su potvrdila i istraživanja koja je provela američka FDA.

Contoura LASIK posebno je pogodan za pacijente s astigmatizmom većim od 1,0 dioptrije.

Smanjuje rasipanje svjetla za vrijeme noćne vožnje.

Smanjuje osjetljivost na svjetlo i smanjuje zablješćivanje.

Osigurava bolju kvalitetu ukupnog vida.

Femto Lasik i Femto Contoura Lasik

Femto LASIK i Femto CONTOURA LASIK su sigurne metode laserskog skidanja dioptrije koje nude izvrsne vidne rezultate pacijentima koji se žele osloboditi naočala ili kontaktnih leća.To je najbolje što postoji u refraktivnoj kirurgiji! Femto LASIK je nešto skuplja metoda od standardnog LASIK-a uz upotrebu mikrokeratoma, no ova superiorna tehnologija pruža vrhunsku kvalitetu vida te ju to čini metodom izbora za lasersko skidanje dioptrije prihvaćenu širom svijeta.


Doktori medicine

Doktori stomatologije

Bjelovarsko-bilogorska županija

Brodsko-posavska županija

Dubrovačko-neretvanska županija

Grad Zagreb

Istarska županija

Karlovačka županija

Koprivničko-križevačka županija

Krapinsko-zagorska županija

Ličko-senjska županija

Međimurska županija

Nepoznato

Osječko-baranjska županija

Požeško-slavonska županija

Primorsko-goranska županija

Šibensko-kninska županija

Sisačko-moslavačka županija

Splitsko-dalmatinska županija

Varaždinska županija

Virovitičko-podravska županija

Vukovarsko-srijemska županija

Zadarska županija

Zagrebačka županija