• dr. Tomislav Čengić
 • (ortoped)
Razina pomoći 5,00 (26)
Ljubaznost 5,00 (26)
Zakonitost i etičnost 5,00 (26)
Vrijeme čekanja 4,46 (26)
Osoblje 4,85 (26)

O nama


Poliklinika NeuroSpine

je specijalizirana zdravstvena ustanova posvećena neurokirurgiji, liječenju boli, te fizikalnoj medicini i rehabilitaciji. Cilj je pružiti vrhunsku zdravstvenu skrb te najveću moguću udobnost pri svakom koraku oporavka kod pacijenta.

Ortopedija

Iz domene specijalnosti ortopedije i traumatologije poliklinika Neurospine svojim pacijentima nudi pregled specijaliste ortopeda i traumatologa kao i daljnju radiološku (RTG, CT, MRI) i laboratorijsku obradu u suradnim ustanovama.
Uz navedene specijalnosti i ekspertizu u liječenju bolesti i ozljeda kralješnice ustanova je specijalizirana za liječenje bolesti i ozljeda ekstremiteta:
-bolesti i ozljede ramena (upalne i degenerativne bolesti, ozljede i prijelomi, savjeti o ugradnji umjetnog zgloba ramena, sportske ozljede, sindrom sraza, lezije rotatorne manšete, kalcificirajući tendinitis, instabilitet)
-bolesti i ozljede lakta (upalne i degenerativne bolesti, ozljede i prijelomi, sportske ozljede, instabilitet, sindrom kubitalnog tunela, epikondilitis, teniski lakat, golferski lakat)
-bolesti i ozljede šake i ručnog zgloba (upalne i degenerativne bolesti, ozljede i prijelomi, kontraktura Dupuytren, škljocavi prst-tendovaginitis, sindrom karpalnog tunela)
-bolesti i ozljede kuka (upalne i degenerativne bolesti, ozljede i prijelomi, savjeti o ugradnji umjetnog zgloba kuka, sportske ozljede)
-bolesti i ozljede koljena (upalne i degenerativne bolesti i ozljede i prijelomi, savjeti o ugradnji umjetnog zgloba koljena, sportske ozljede, akutna i kronična nestabilnost, rupture ligamenata (LCA, LCP)
-bolesti i ozljede gležnja i stopala (upalne i degenerativne bolesti, ozljede i prijelomi gležnja i stopala, liječenje deformacija stopala- hallux valgus i rigidus, digitus flexus i spuštenog stopala, degenerativne bolesti Ahilove tetive, Haglundova peta)


Facebook profil poliklinike Neurospine pogledajte ovdje!

Ugovor s HZZO

 • Ne Postoji

Članci

dr. Tomislav Čengić, ortoped

Primjena matičnih stanica u liječenju osteoartritisa kuka i koljena

EPIDEMIOLOGIJA OSTEOARTRITISA Osteoartritis je glavni uzrok invalidnosti i kronične boli danas. Napredak u modernoj medicini poboljšao je prevenciju, dijagnostiku i liječenje mnogih bolesti...
Cijeli članak
Učitaj još članaka

Iskustva drugih

 • 18.10.2019. u 14:55 SATI
 • Korisnik: korisnik34227
Razina pomoći
Ljubaznost
Zakonitost i etičnost
Vrijeme čekanja
Osoblje

Dr. Čengić je zaista izvrstan doktor, ali i čovjek. Od prvog do zadnjeg susreta je bio jako ljubazan i spreman odgovoriti na svako pitanje. Ja sam bila na operaciji hallux valgus-a, a na operaciju sam se odlučila zbog svakodnevne boli u području palčane kvrge. Dr. Čengić je operaciju izveo na način da je pobrusio koštanu izbočinu kako bi se smanjila navedena kvrga. Operacija je bila brza i bezbolna, a oporavak je trajao nekoliko tjedana. Već nakon prvog tjedna sam mogla normalno hodati jedino se se zbog otekline koja traje duže vrijeme nisam mogla obuti pa je poželjno operaciju raditi u ljetnim mjesecima. Sve u svemu, moje iskustvo je odlično i preporučila bih svakome tko se muči s istim problem da se javi dr. Čengiću.

 • 8.10.2019. u 15:01 SATI
 • Korisnik: korisnik34093
Razina pomoći
Ljubaznost
Zakonitost i etičnost
Vrijeme čekanja
Osoblje

Na koji nacin opisati u par recenica predivnog covjeka i vrhunskog profesionalca? Zaista nije lako jer rijeci ne mogu opisati koliko je dr. Cengic prije svega divna osoba, pravi strucnjak i profesionalac. Prije dvije godine moja majka je imala operaciju koljena (totalna endoproteza koljena) u jednoj Zagrebackoj bolnici. Ubrzo nakon operacije uvidjelo se da je koljeno inficirano,tretirano antibioticima I manjim zahvatom no bezuspjesno. Moja majka je i dalje trpjela neizdrzive bolove, a koljeno je i dalje oticalo . Takva situacija je potrajala oko godinu dana . S obzirom na ozbiljnost situacije odlazimo na pregled u privatne poliklinike ( gdje odbijaju operirati mamu zbog opsezne infekcije). U potpuno bespomocnoj situaciji dolazimo do doktora Cengica koji je hitno operira u Klinici za traumatologiju te poduzima hitne mjere za daljnje lijecenje. Doktor Cengic tako ne samo da je spasio nogu, nego i zivot moje majke. Cijelo vrijeme lijecenja u bolnici kao i na kontrolama dr.Cengic je uvijek izuzetno ljubazan,profesionalan I uvijek spreman objasniti situaciju do u detalje. Kao kci zene kojoj je spasio zivot zauvijek sam mu zahvalna na izuzetno divnom i profesionalnom pristupu,a kao zdravstveni djelatnik toliko sam impresionirana i neizmjerno sretna sto u nasoj maloj zemlji postoje tako veliki ljudi i profesionalci! Doktor Cengic definitivno je jedan od njih.. lijep pozdrav, s postovanjem Nevenka Thomas

 • 15.9.2019. u 22:39 SATI
 • Korisnik: korisnik33825
Razina pomoći
Ljubaznost
Zakonitost i etičnost
Vrijeme čekanja
Osoblje

Doktor je ljubazan, profesionalan i pomogao mi je da se osjećam bolje i da mi zub skroz ne ode. Namjestio ga je natrag, a ostale ozljede po licu i tijelu su brzo očišćene i zamotane. Hvala Vam na pomoći

 • 24.7.2019. u 16:02 SATI
 • Korisnik: Antonio
Razina pomoći
Ljubaznost
Zakonitost i etičnost
Vrijeme čekanja
Osoblje

Imao sam ozljedu koljena (puknuće meniska) koje se desilo na treningu kada sam pao u duboki čućanj.Koljeno mi je bilo prvo potpuno zaključano i u bolovima, nateklo... u Dubravi su me na hitnom prijemu pustili kući i rekli da nevide nista da ce vjerovatno proci ali da trebam pregled. Zatim sam u KBC Sestre Milosrdnice upoznao dr. Tomislav Čengić kojega su svi hvalili kao najboljeg doktora za te probleme. Nisam dugo čekao, a dr. Čengić je obavio sjajan posao.Pohvaljujem također i sestre 3. odjela koje su bile pretrpane poslom odrađivale sve to i moje zahtjeve kojih je bilo podosta bez problema uz puno ljubaznosti i bez ogorčenosti na licu.Svaka čast!! Puno sam puta bio u bolnicama ali u KBC Sestre Milosrdice sam bio stvarno najzadovoljniji. Svima preporučujem da ako imaju takvih ili sličnih problema bez razmišljanja odu u KBC SESTRE MILOSRDNICE. Još jednom zahvaljujem cjelom 3. Odjelu i savršenom radu dr. Tomislava Čengića

 • 21.5.2019. u 5:53 SATI
 • Korisnik: pacijent332
Razina pomoći
Ljubaznost
Zakonitost i etičnost
Vrijeme čekanja
Osoblje

Dr. Čengić je vrhunski stručnjak u svom području i uz puno povjerenje sam mu se obratila za nimalo lagan zahvat. Profesionalan, ljubazan, odgovora na svako pitanje. Izuzetno pedantan i temeljit. Kod operacije pazi i na estetiku. Čovjek koji ima neku iskrenu toplinu i tretira ljude kao ljude, a ne samo brojeve.

Učitaj još komentara

Doktori medicine

Doktori stomatologije

Bjelovarsko-bilogorska županija

Brodsko-posavska županija

Dubrovačko-neretvanska županija

Grad Zagreb

Istarska županija

Karlovačka županija

Koprivničko-križevačka županija

Krapinsko-zagorska županija

Ličko-senjska županija

Međimurska županija

Nepoznato

Osječko-baranjska županija

Požeško-slavonska županija

Primorsko-goranska županija

Šibensko-kninska županija

Sisačko-moslavačka županija

Splitsko-dalmatinska županija

Varaždinska županija

Virovitičko-podravska županija

Vukovarsko-srijemska županija

Zadarska županija

Zagrebačka županija

dr. Tomislav Čengić

(ortoped)