• dr. Tomislav Čengić
 • (ortoped)
Razina pomoći 5,00 (31)
Ljubaznost 4,97 (31)
Zakonitost i etičnost 5,00 (31)
Vrijeme čekanja 4,42 (31)
Osoblje 4,84 (31)

O nama

Poliklinika NeuroSpine je specijalizirana zdravstvena ustanova posvećena neurokirurgiji, liječenju boli, te fizikalnoj medicini i rehabilitaciji. Cilj je pružiti vrhunsku zdravstvenu skrb te najveću moguću udobnost pri svakom koraku oporavka kod pacijenta.

Facebook profil poliklinike Neurospine pogledajte ovdje!

Usluge

Ortopedija
Iz domene specijalnosti ortopedije i traumatologije poliklinika Neurospine svojim pacijentima nudi pregled specijaliste ortopeda i traumatologa kao i daljnju radiološku (RTG, CT, MRI) i laboratorijsku obradu u suradnim ustanovama.
Uz navedene specijalnosti i ekspertizu u liječenju bolesti i ozljeda kralješnice ustanova je specijalizirana za liječenje bolesti i ozljeda ekstremiteta:
-bolesti i ozljede ramena (upalne i degenerativne bolesti, ozljede i prijelomi, savjeti o ugradnji umjetnog zgloba ramena, sportske ozljede, sindrom sraza, lezije rotatorne manšete, kalcificirajući tendinitis, instabilitet)
-bolesti i ozljede lakta (upalne i degenerativne bolesti, ozljede i prijelomi, sportske ozljede, instabilitet, sindrom kubitalnog tunela, epikondilitis, teniski lakat, golferski lakat)
-bolesti i ozljede šake i ručnog zgloba (upalne i degenerativne bolesti, ozljede i prijelomi, kontraktura Dupuytren, škljocavi prst-tendovaginitis, sindrom karpalnog tunela)
-bolesti i ozljede kuka (upalne i degenerativne bolesti, ozljede i prijelomi, savjeti o ugradnji umjetnog zgloba kuka, sportske ozljede)
-bolesti i ozljede koljena (upalne i degenerativne bolesti i ozljede i prijelomi, savjeti o ugradnji umjetnog zgloba koljena, sportske ozljede, akutna i kronična nestabilnost, rupture ligamenata (LCA, LCP)
-bolesti i ozljede gležnja i stopala (upalne i degenerativne bolesti, ozljede i prijelomi gležnja i stopala, liječenje deformacija stopala- hallux valgus i rigidus, digitus flexus i spuštenog stopala, degenerativne bolesti Ahilove tetive, Haglundova peta)

Ugovor s HZZO

 • Ne Postoji

Članci

dr. Tomislav Čengić, ortoped

Primjena matičnih stanica u liječenju osteoartritisa kuka i koljena

EPIDEMIOLOGIJA OSTEOARTRITISA Osteoartritis je glavni uzrok invalidnosti i kronične boli danas. Napredak u modernoj medicini poboljšao je prevenciju, dijagnostiku i liječenje mnogih bolesti......
Cijeli članak
Učitaj još članaka

Iskustva drugih

 • 11.7.2020. u 2:16 SATI
 • Korisnik: korisnik38282

DRUGI DIO - Nakon vikenda me dižu iz kreveta na hodalicu i kreće moj oporavak. Fizioterapeuti mi pokazuju kako hodati sa štakama, vježbe u krevetu i pored njega. Glavna sestra odjela dogovara toplice. Pa taj sustav i funkcionira! Nove vježbe u toplicama, vježbe u bazenu, dodatno plaćeni termini bazena, puno hodanja, vježbanja u krevetu. Iz toplica odlazim na dvije štake, ali već dobro pokretan. Na pregledima prije (vađenje šavova/klipsi) i poslije toplica dr. Čengić je dostupan, odgovara na sva postavljena pitanja. Ohrabrujuće! Nakon toplica, što se tiče sustava, ja sam zdrav čovjek. No daleko je to od zdravog, bar u usporedbi s mojim vršnjacima, pa i nekim starijima. Više nema podrške sustava, prepušten si sam sebi. Koliko smiješ? Smiješ li uopće? Toliko su me šopali negacijama, i u bolnici i u toplicama, da mi nedostaje samopouzdanja. No nakon puno znoja (srećom bez krvi i suza), tri privatna fizioterapeuta i dodatnog vlastitog vježbanja, sada sam i po svojim mjerilima zdrav čovjek. Zahvaljujem dr. Čengiću, prije svega na humanom pristupu, a zatim na odlično odrađenom poslu. Još kad bi i ostali u lancu oporavka bili na istoj razini, ohrabrivali i davali podršku, cjelokupni oporavak bio bi puno lakši i brži. Hvala doktore!

 • 11.7.2020. u 2:16 SATI
 • Korisnik: korisnik38282
Razina pomoći
Ljubaznost
Zakonitost i etičnost
Vrijeme čekanja
Osoblje

PRVI DIO - Prije godinu dana sam pao i ozlijedio se. Pokupila me Hitna i odvezla u zagrebačku Traumu. Nakon rendgena dežurni liječnik mi je rekao da sam slomio kuk i da mi trebaju ugraditi protezu (umjetni kuk). Prije pada sam bio prilično aktivan i opcija proteze i moguće invalidnosti me šokirala. Hospitaliziran sam na 3. odjelu Traume. Šok uslijed iznenadno prekinute svakodnevice, mogu samo ležati u krevetu, pokreti radi promjene položaja su bolni, mravi u leđima i stražnjici nakon dužeg ležanja. Sestre govore: "Ne smiješ ovo, ne smiješ ono, ...", a na moje pitanje: "Dokad?", novi šok: "Zauvijek!". Fizioterapeutkinja mi daje izvadak iz knjige o ozljedama kuka, još malo ograničenja i zabrana. Na moju molbu za razgovor s liječnikom koji će me operirati, dolazi prvi liječnik i kaže: "Ja vas neću operirati.", slijedeći dan drugi kaže: "Vaša ozljeda nije hitna, danas nećete biti operirani". Vezan za krevet, uz bolove pri pokretanju, ovisan o drugima, ne znam tko i kada će me operirati, zauvijek ograničenih mogućnosti - e sada sam stvarno zbediran i plače mi se. Sutradan na jutarnjoj viziti uz liječnike je i neki mlađi čovjek u civilu. Kratko stoje uz moj krevet, nešto se konzultiraju, obavještavaju me da će me on operirati. Kad su otišli pitam sestru tko je to, kaže dr. Tomislav Čengić, bio je na godišnjem, povukli ga zbog mene. Brza provjera na mobilnom internetu, izgleda dobro. Sestra prosljeđuje molbu za razgovor, on dolazi, vidi da sam uznemiren, objašnjava ukratko operaciju, na moje pitanje o izgledima nakon operacije objašnjava da neki njegovi pacijenti, i protivno njegovim preporukama, igraju i nogomet. Govori: "Sve će biti u redu". Napokon malo svjetlosti i utjehe. Nakon nekoliko sati dolazi on i kaže:"Operacije kasne. Možda vas neću moći danas operirati." Mislim si: "Sutra je vikend, nema operacija, dakle još nekoliko dana boli i pakla kreveta, tko će me operirati, ...?" Svjetlo koje se ukazalo polako blijedi. Nakon sat vremena dolazi sestra i kaže kako me vode na operaciju. Hura, mislim nije da se veselim operacijama, ali nešto će se učiniti da se trenutno stanje promijeni. Epiduralna anestezija, anesteziologinja me pita želim li svjestan pratiti operaciju. Da slušam kako me režu, pile, štemaju? Ne hvala, mogu li to prespavati? Probudio sam se u sobi, grogi, ali nema boli (osim što je za prvo pišanje trebalo dosta vremena i muke). Sutradan mi vade dren, sestra dolazi s telefonom i kaže da me treba dr. Čengić. On je na godišnjem, obavještava me da je operacija dobro prošla i pita me kako sam. Vau, da liječnik razgovara s pacijentom, sluša ga, ohrabruje i tješi, obavještava i raspituje se za njega, pa to još nisam doživio.

 • 7.7.2020. u 21:12 SATI
 • Korisnik: korisnik38223
Razina pomoći
Ljubaznost
Zakonitost i etičnost
Vrijeme čekanja
Osoblje

Imao sam operaciju koljena kod doktora te što se same operacije i oporavka tiče jako sam zadovoljan sa doktorom. Operacija je prošla uspješno i brzo, nakon operacije u koljenu nisam imao nikakvih bolova, iako sam morao na hitnu zbog preranog vađenja drena. Nakon toga nije bilo apsolutno nikakvih problema. Jedina zamjerka doktoru mi je njegova distanciranost od pacjenata. Ali što se stručnosti tiče dr. Čengić je pri vrhu.

 • 25.4.2020. u 23:08 SATI
 • Korisnik: Devamk4

PRVI DIO - Prije svega Dr. Čengić je vrlo stručan, izvrstan i ljubazan doktor bez kojega ja vjerojatno danas ne bi hodao. Sve je počelo u 4. mj. 2018. Godine kada sam imao prvu prometnu nesreću (pad sa motora kao suvozač). Nesreća se dogodila u Bjelovaru gdje su mi operirali bedrenu kost koja je pukla na sredini i patelu koja je bila smrskana. Mjesec dana nakon operacije nisam mogao savinuti koljeno vise od 35°.Posumnjao sam da nešto nije dobro te sam se odlučio otići na drugo mišljenje u Zagreb na traumatologiju u Draškovićevu i tamo me je primio legendarni Dr. Čengić. Poslao me je odmah na snimanje koljena i bedrene, kada je vidio slike potvrdio je moju sumnju da noga nije dobro napravljena i da je potrebna nova operacija. Bio je jako ljubazan prema meni, sve mi je detaljno objasnio što treba napravit i što ne valja. Doktor koji me je operirao u Bjelovaru nije mi spojio dva komada kosti od patele i nije dobro napravio osteosynthesis patele a sto se tiče bedrene kosti kroz nju mi je stavio šipku ali u gornjem dijelu bedrene je stavio šaraf a u donjem djelu nije te se donja kost pomicala i nije mogla zarasti. Dr.Čengić me operirao, nakon operacije koljena nogu sam odmah mogao savinuti do 90°, ostatak opsega dobio sam u toplicama. Pet mjeseci od operacije kada sam se u potpunosti oporavio i počeo normalno hodati bez štaka došlo je do preopterećenja noge te mi se smotala šipka koja je stavljena kroz bedrenu kost na operaciji u Bjelovaru. Hitno sam otišao u Draškovićevu na slikanje. Dr. Čengić je imao što vidjeti, nezamislivi slučaj – smotala se šipka koja je od titana a bedrena kost je ponovno pukla (Doktor nije mogao vjerovati da se to može dogoditi). Pošto se radilo o slučaju kakav još nikada nisu imali za operaciju su bili potrebni alati koje je trebalo čekati da dođu. Operirao me je. Iako se prvi put susreo s tim napravio je to kao najveći profesionalac, kao da to radi svaki dan. Ne samo da je dobro složio nogu već je to i estetski bilo izvrsno napravljeno. Opet je uslijedio oporavak, štake, toplice.. Pacijent: Jurica Devčić, 25.04.2020.

 • 25.4.2020. u 23:03 SATI
 • Korisnik: Devamk4

DRUGI DIO - Kada sam ponovno samostalno stao na noge i kada je s mojim liječenjem skoro bilo gotovo kao da mi nije bilo dosta svega JA BUDALA opet sjednem na motor ali ovaj put kao vozač i zabijem se u most. Završim u općoj bolnici Pakrac gdje su me slikali i ustanovi da sam s obzirom na ozljede pretežak slučaj za njihovu bolnicu i gdje su odmah prognozirali da više nikada neću moći hodati. Ja nisam bio pri svijesti, iz Pakraca su me htjeli voziti za Sisak na što je moja cura odmah insistirala da me šalju u Draškovićevu kod dr.Čengića jer sam tamo već njegov pacijent. Prevezli su me u Draškovićevu. Ovaj put je stanje bilo kritično. Da ne pišem stručno, dijagnoza je bila sljedeća: imao sam potres mozga, potrganu lijevu ruku u ramenu, smrskano desno koljeno, vanjski prijelom lijeve potkoljenice, oštećen živac u lijevoj potkoljenici. Nisam se doslovno mogao nikuda pomaknuti. Nažalost taj dan Dr. Čengić nije radio. Imao sam hitnu operaciju na kojoj je drugi doktor privremeno sanirao rane i prijelome. Nakon toga došao je moj spasitelj Dr. Čengić (nije bio oduševljen kada me je vidio u takvom stanju). Vidio je da sam u strahu i da sam jako zabrinut. Sjećam se njegovih riječi kao da je danas bilo „Ovaj put su stvarno opasni i problematični prijelomi, ne znam kako ćemo to složiti ali složio sam te prvi put, složit ću te i sad.“ Kada sam to čuo odmah mi je bilo lakše jer jedino sam njemu vjerovao. Došao je dan operacije kada je trebao operirati samo jednu nogu ali ipak je odučio da će operirati obje. Nakon operacije došao me posjetit u sobu da vidi kako sam, kako se osjećam, te je rekao da ni sam nisam svjestan što su uspjeli napraviti. Oporavak je tekao dobro, nakon mjesec danas uspio sam pomoću štaka prvi put ustati iz kreveta. Kada sam trebao ići kući, noga je počela oticati, izbijale su rane, dobio sam infekciju na lijevoj potkoljenici. Svi doktori su smatrali i inzistirali da se šipka izvadi van iz noge jer se kao infekcija neće maknuti dok to ne napravi, ali moj doktor nije htio vaditi šipku van jer kosti potkoljenice se ne bi imale na čemu držati. Dao mi je antibiotik, nakon par dana antibiotik je počeo djelovati, noga je prestala oticati, infekcija je nestala. I ovoga puta moj doktor je bio u pravu. Nakon dva mjeseca od pada, došao sam kući .Počeo sam se dobro oporavljati, kretao sam se sa štakama bez prevelikih poteškoća s obzirom na sve te prijelome. Bio sam u toplicama. I evo sad nakon samo 5 mjeseci mogao bi samostalno hodati ali za svaki slučaj koristim štake. Tko god me vidi ne može vjerovati da sam to ja, od medicinskoga osoblja, ljudi iz toplica pa i ja sam. Mislio sam da nikada više neću moći normalno hodati ali eto što da kažem a da nije već rečeno za najboljeg doktora Čengića. Pacijent: Jurica Devčić, 25.04.2020.

Učitaj još komentara

Doktori medicine

Doktori stomatologije

Bjelovarsko-bilogorska županija

Brodsko-posavska županija

Dubrovačko-neretvanska županija

Grad Zagreb

Istarska županija

Karlovačka županija

Koprivničko-križevačka županija

Krapinsko-zagorska županija

Ličko-senjska županija

Međimurska županija

Nepoznato

Osječko-baranjska županija

Požeško-slavonska županija

Primorsko-goranska županija

Šibensko-kninska županija

Sisačko-moslavačka županija

Splitsko-dalmatinska županija

Varaždinska županija

Virovitičko-podravska županija

Vukovarsko-srijemska županija

Zadarska županija

Zagrebačka županija

dr. Tomislav Čengić

(ortoped)