• dr. Tomislav Čengić
 • (ortoped)
Razina pomoći 5,00 (29)
Ljubaznost 5,00 (29)
Zakonitost i etičnost 5,00 (29)
Vrijeme čekanja 4,52 (29)
Osoblje 4,86 (29)

O nama

Poliklinika NeuroSpine je specijalizirana zdravstvena ustanova posvećena neurokirurgiji, liječenju boli, te fizikalnoj medicini i rehabilitaciji. Cilj je pružiti vrhunsku zdravstvenu skrb te najveću moguću udobnost pri svakom koraku oporavka kod pacijenta.

Facebook profil poliklinike Neurospine pogledajte ovdje!

Usluge

Ortopedija
Iz domene specijalnosti ortopedije i traumatologije poliklinika Neurospine svojim pacijentima nudi pregled specijaliste ortopeda i traumatologa kao i daljnju radiološku (RTG, CT, MRI) i laboratorijsku obradu u suradnim ustanovama.
Uz navedene specijalnosti i ekspertizu u liječenju bolesti i ozljeda kralješnice ustanova je specijalizirana za liječenje bolesti i ozljeda ekstremiteta:
-bolesti i ozljede ramena (upalne i degenerativne bolesti, ozljede i prijelomi, savjeti o ugradnji umjetnog zgloba ramena, sportske ozljede, sindrom sraza, lezije rotatorne manšete, kalcificirajući tendinitis, instabilitet)
-bolesti i ozljede lakta (upalne i degenerativne bolesti, ozljede i prijelomi, sportske ozljede, instabilitet, sindrom kubitalnog tunela, epikondilitis, teniski lakat, golferski lakat)
-bolesti i ozljede šake i ručnog zgloba (upalne i degenerativne bolesti, ozljede i prijelomi, kontraktura Dupuytren, škljocavi prst-tendovaginitis, sindrom karpalnog tunela)
-bolesti i ozljede kuka (upalne i degenerativne bolesti, ozljede i prijelomi, savjeti o ugradnji umjetnog zgloba kuka, sportske ozljede)
-bolesti i ozljede koljena (upalne i degenerativne bolesti i ozljede i prijelomi, savjeti o ugradnji umjetnog zgloba koljena, sportske ozljede, akutna i kronična nestabilnost, rupture ligamenata (LCA, LCP)
-bolesti i ozljede gležnja i stopala (upalne i degenerativne bolesti, ozljede i prijelomi gležnja i stopala, liječenje deformacija stopala- hallux valgus i rigidus, digitus flexus i spuštenog stopala, degenerativne bolesti Ahilove tetive, Haglundova peta)

Ugovor s HZZO

 • Ne Postoji

Članci

dr. Tomislav Čengić, ortoped

Primjena matičnih stanica u liječenju osteoartritisa kuka i koljena

EPIDEMIOLOGIJA OSTEOARTRITISA Osteoartritis je glavni uzrok invalidnosti i kronične boli danas. Napredak u modernoj medicini poboljšao je prevenciju, dijagnostiku i liječenje mnogih bolesti......
Cijeli članak
Učitaj još članaka

Iskustva drugih

 • 25.4.2020. u 23:08 SATI
 • Korisnik: Devamk4

PRVI DIO - Prije svega Dr. Čengić je vrlo stručan, izvrstan i ljubazan doktor bez kojega ja vjerojatno danas ne bi hodao. Sve je počelo u 4. mj. 2018. Godine kada sam imao prvu prometnu nesreću (pad sa motora kao suvozač). Nesreća se dogodila u Bjelovaru gdje su mi operirali bedrenu kost koja je pukla na sredini i patelu koja je bila smrskana. Mjesec dana nakon operacije nisam mogao savinuti koljeno vise od 35°.Posumnjao sam da nešto nije dobro te sam se odlučio otići na drugo mišljenje u Zagreb na traumatologiju u Draškovićevu i tamo me je primio legendarni Dr. Čengić. Poslao me je odmah na snimanje koljena i bedrene, kada je vidio slike potvrdio je moju sumnju da noga nije dobro napravljena i da je potrebna nova operacija. Bio je jako ljubazan prema meni, sve mi je detaljno objasnio što treba napravit i što ne valja. Doktor koji me je operirao u Bjelovaru nije mi spojio dva komada kosti od patele i nije dobro napravio osteosynthesis patele a sto se tiče bedrene kosti kroz nju mi je stavio šipku ali u gornjem dijelu bedrene je stavio šaraf a u donjem djelu nije te se donja kost pomicala i nije mogla zarasti. Dr.Čengić me operirao, nakon operacije koljena nogu sam odmah mogao savinuti do 90°, ostatak opsega dobio sam u toplicama. Pet mjeseci od operacije kada sam se u potpunosti oporavio i počeo normalno hodati bez štaka došlo je do preopterećenja noge te mi se smotala šipka koja je stavljena kroz bedrenu kost na operaciji u Bjelovaru. Hitno sam otišao u Draškovićevu na slikanje. Dr. Čengić je imao što vidjeti, nezamislivi slučaj – smotala se šipka koja je od titana a bedrena kost je ponovno pukla (Doktor nije mogao vjerovati da se to može dogoditi). Pošto se radilo o slučaju kakav još nikada nisu imali za operaciju su bili potrebni alati koje je trebalo čekati da dođu. Operirao me je. Iako se prvi put susreo s tim napravio je to kao najveći profesionalac, kao da to radi svaki dan. Ne samo da je dobro složio nogu već je to i estetski bilo izvrsno napravljeno. Opet je uslijedio oporavak, štake, toplice.. Pacijent: Jurica Devčić, 25.04.2020.

 • 25.4.2020. u 23:03 SATI
 • Korisnik: Devamk4

DRUGI DIO - Kada sam ponovno samostalno stao na noge i kada je s mojim liječenjem skoro bilo gotovo kao da mi nije bilo dosta svega JA BUDALA opet sjednem na motor ali ovaj put kao vozač i zabijem se u most. Završim u općoj bolnici Pakrac gdje su me slikali i ustanovi da sam s obzirom na ozljede pretežak slučaj za njihovu bolnicu i gdje su odmah prognozirali da više nikada neću moći hodati. Ja nisam bio pri svijesti, iz Pakraca su me htjeli voziti za Sisak na što je moja cura odmah insistirala da me šalju u Draškovićevu kod dr.Čengića jer sam tamo već njegov pacijent. Prevezli su me u Draškovićevu. Ovaj put je stanje bilo kritično. Da ne pišem stručno, dijagnoza je bila sljedeća: imao sam potres mozga, potrganu lijevu ruku u ramenu, smrskano desno koljeno, vanjski prijelom lijeve potkoljenice, oštećen živac u lijevoj potkoljenici. Nisam se doslovno mogao nikuda pomaknuti. Nažalost taj dan Dr. Čengić nije radio. Imao sam hitnu operaciju na kojoj je drugi doktor privremeno sanirao rane i prijelome. Nakon toga došao je moj spasitelj Dr. Čengić (nije bio oduševljen kada me je vidio u takvom stanju). Vidio je da sam u strahu i da sam jako zabrinut. Sjećam se njegovih riječi kao da je danas bilo „Ovaj put su stvarno opasni i problematični prijelomi, ne znam kako ćemo to složiti ali složio sam te prvi put, složit ću te i sad.“ Kada sam to čuo odmah mi je bilo lakše jer jedino sam njemu vjerovao. Došao je dan operacije kada je trebao operirati samo jednu nogu ali ipak je odučio da će operirati obje. Nakon operacije došao me posjetit u sobu da vidi kako sam, kako se osjećam, te je rekao da ni sam nisam svjestan što su uspjeli napraviti. Oporavak je tekao dobro, nakon mjesec danas uspio sam pomoću štaka prvi put ustati iz kreveta. Kada sam trebao ići kući, noga je počela oticati, izbijale su rane, dobio sam infekciju na lijevoj potkoljenici. Svi doktori su smatrali i inzistirali da se šipka izvadi van iz noge jer se kao infekcija neće maknuti dok to ne napravi, ali moj doktor nije htio vaditi šipku van jer kosti potkoljenice se ne bi imale na čemu držati. Dao mi je antibiotik, nakon par dana antibiotik je počeo djelovati, noga je prestala oticati, infekcija je nestala. I ovoga puta moj doktor je bio u pravu. Nakon dva mjeseca od pada, došao sam kući .Počeo sam se dobro oporavljati, kretao sam se sa štakama bez prevelikih poteškoća s obzirom na sve te prijelome. Bio sam u toplicama. I evo sad nakon samo 5 mjeseci mogao bi samostalno hodati ali za svaki slučaj koristim štake. Tko god me vidi ne može vjerovati da sam to ja, od medicinskoga osoblja, ljudi iz toplica pa i ja sam. Mislio sam da nikada više neću moći normalno hodati ali eto što da kažem a da nije već rečeno za najboljeg doktora Čengića. Pacijent: Jurica Devčić, 25.04.2020.

 • 14.2.2020. u 11:58 SATI
 • Korisnik: korisnik36317
Razina pomoći
Ljubaznost
Zakonitost i etičnost
Vrijeme čekanja
Osoblje

13 .02 .2020 Nikica Brozovic Nakon dugogodisnjih bolova kuka i tri neuspjele operacije u drugim klinikama dosao sam na kontrolu kod dr Čengica. Nakon ugodnog razgovora obavljene su potrebne pretrage te su usljedile jos tri operacije i odgovarajuce terapije.Želim se zahvaliti dr Čengiću sto je prvenstveno veliki covjek , skroman , odgovoran ,spreman saslusati pacijenta i njegove probleme i u svakom trenutku pomoci . Nakon 5 godina zahvaljujuci dr Čengiću i njegovom timu ja vise nemam bolove i mogu normalno hodati .

 • 4.2.2020. u 11:33 SATI
 • Korisnik: korisnik36108
Razina pomoći
Ljubaznost
Zakonitost i etičnost
Vrijeme čekanja
Osoblje

Nakon višegodišnjeg problema sa bolovima u donjem dijelu leđa, kukovima, koljenima i gležnjevima odlučio sam posjetiti fizijatra, uvjeren da mi ranije dijagnosticirani išijas uzrokuje probleme. Nakon pregleda, fizijatar me šalje ortopedu zbog artroze oba kuka. Ortoped mi preporuča ugradnju totalne endoproteze u oba kuka, bez puno objašnjenja. Odlučio sam potražiti drugo mišljenje. Naručio sam se na pregled u specijalnu bolnicu Neurospine kod doktora Tomislava Čengića. Na prvom pregledu je potvrdio potrebu ugradnje proteza, ali uz detaljno objašnjenje uzroka mojih problema. Dijagnoza je avaskularna nekroza glave bedrene kosti koja za posljedicu ima artrozu oba kuka. Nakon detaljnog pregleda u ambulanti Klinike za traumatologiju KBC Sestre milosrdnice dobio sam termin operacije. Doktor Čengić mi je predložio da do operacije pokušam visokosuplementnu terapiju koja se sastoji od aplikacije hijaluronske kiseline u zglobove kuka. Zahvat je brz, bezbolan i izvodi se u ambulanti bolnice Neurospine. Nakon zahvata nestali su bolovi, prestao sam piti tablete i postao sam pokretan. To mi je omogućilo da dočekam termin operacije uz svakodnevni odlazak na posao. Krajem studenog 2019. u Klinici za traumatologiju KBC Sestre milosrdnice, doktor Čengić mi je ugradio totalu protezu lijevog kuka. U bolnici sam boravio desetak dana. Imam samo pohvale za sve djelatnike trećeg odjela koji su mi olakšali boravak u bolnici. Ovo pišem dva i pol mjeseca nakon operacije. Uz svakodnevne vježbe kod kuće osjećam se odlično. Hodam samostalno bez štaka i kroz desetak dana se spremam vratiti na posao. Operacija drugog kuka predviđena je za 12 mjeseci nakon prve operacije. Do tada sam odlučio primijeniti visokosuplementnu terapiju (desni kuk) u klinici Neurospine. Svakome sa sličnim problemima preporučam da se što prije odluči na posjet doktoru, jer mi se nakon operacije kvaliteta života višestruko popravila. Odnos doktora Tomislava Čengića je primjer kako bi se svi medicinski djelatnici trebali odnositi prema pacijentima. Uz stručnost, jako je bitna njegova komunikacija sa pacijentom koja se odvija na osobnom nivou, svejedno da li ste ga posjetili u Klinici za traumatologiju, ili bolnici Neurospine.

 • 21.12.2019. u 5:25 SATI
 • Korisnik: korisnik35458
Razina pomoći
Ljubaznost
Zakonitost i etičnost
Vrijeme čekanja
Osoblje

Ruptura meniska. Ponukan komentarima ostalih pacijenata, te u zelji da ce moje iskustvo mozda nekome pomoci, tko se nalazi u slicnoj situaciji kao i ja, prije 4 mjeseca, kada mi je u glavi bili mnogo pitanja na koja nisam imao odgovor. Naime, 10.08.2019. sam usljed nezgodnog pokreta osjetio ostru bol u koljenu nakon koje nisam bio u stanju napraviti ni koraka vise. Koljeno je takoder ostalo blokirano bez sposobnosti pune ekstenzije. Dijagnoza - ruptura medijalnog meniska s blokadom koljenskog zgloba. Zbog tehnickih uvjeta u KBC Split (pokvaren artroskopski uredaj), odluka je donesena da hitnu artroskopiju izvrsim u Zagrebu. Preporucen dr Cengic je jedan od rijetkih koji vrsi operaciju rekonstrukcije (sivanja) meniksa cije sam uvjete zadovoljio opcim morfoloskim i dobnim osobinama. Naglasio bih da sam prije 10 godina vec imao operaciju drugog koljena gdje mi je izvrsena parcijalna meniscektomija i oporavak je bio jako brz. U ovom slucaju izvrsen mi je zahvat sivanja meniska, zahvaljujuci dr Cengicu, koji je donio takvu odluku i time pokazao zelju da mi se spasi kompletan menisk. Operacija je prosla rutinski i bez problema. Najveca razlika u odnosu na prvu operaciju je postoperativna faza i oporavak koji je u pravilu visestruko dulji poradi sivanja meniska i potrebnog vremena da isti zacijeli. Moram napomenuti unatoc dugom oporavku drago mi je zbog primjenjene metode operativnog zahvata, cime je koljeno sacuvano od mogucnosti ranog razvoja artroze koljena. Svakim danom koljeno mi je bolje i bolje. Uskoro pocinem trcati i intenzivnije jacati muskulaturu koljena i siguran sam da cu brzo zaboraviti nezgodnu ozljedu koja me zadesila. Zahvaljujem dr Cengicu i njegovom timu na profesionalnom pristupu i uspjesno izvedenoj operaciji i drago mi je sto sam odabrao Vas tim. Pacijent Goran Turkovic Lp.

Učitaj još komentara

Doktori medicine

Doktori stomatologije

Bjelovarsko-bilogorska županija

Brodsko-posavska županija

Dubrovačko-neretvanska županija

Grad Zagreb

Istarska županija

Karlovačka županija

Koprivničko-križevačka županija

Krapinsko-zagorska županija

Ličko-senjska županija

Međimurska županija

Nepoznato

Osječko-baranjska županija

Požeško-slavonska županija

Primorsko-goranska županija

Šibensko-kninska županija

Sisačko-moslavačka županija

Splitsko-dalmatinska županija

Varaždinska županija

Virovitičko-podravska županija

Vukovarsko-srijemska županija

Zadarska županija

Zagrebačka županija

dr. Tomislav Čengić

(ortoped)