• dr. Tomislav Čengić
 • (ortoped)
Razina pomoći 5,00 (28)
Ljubaznost 5,00 (28)
Zakonitost i etičnost 5,00 (28)
Vrijeme čekanja 4,50 (28)
Osoblje 4,86 (28)

O nama

Poliklinika NeuroSpine je specijalizirana zdravstvena ustanova posvećena neurokirurgiji, liječenju boli, te fizikalnoj medicini i rehabilitaciji. Cilj je pružiti vrhunsku zdravstvenu skrb te najveću moguću udobnost pri svakom koraku oporavka kod pacijenta.

Facebook profil poliklinike Neurospine pogledajte ovdje!

Usluge

Ortopedija
Iz domene specijalnosti ortopedije i traumatologije poliklinika Neurospine svojim pacijentima nudi pregled specijaliste ortopeda i traumatologa kao i daljnju radiološku (RTG, CT, MRI) i laboratorijsku obradu u suradnim ustanovama.
Uz navedene specijalnosti i ekspertizu u liječenju bolesti i ozljeda kralješnice ustanova je specijalizirana za liječenje bolesti i ozljeda ekstremiteta:
-bolesti i ozljede ramena (upalne i degenerativne bolesti, ozljede i prijelomi, savjeti o ugradnji umjetnog zgloba ramena, sportske ozljede, sindrom sraza, lezije rotatorne manšete, kalcificirajući tendinitis, instabilitet)
-bolesti i ozljede lakta (upalne i degenerativne bolesti, ozljede i prijelomi, sportske ozljede, instabilitet, sindrom kubitalnog tunela, epikondilitis, teniski lakat, golferski lakat)
-bolesti i ozljede šake i ručnog zgloba (upalne i degenerativne bolesti, ozljede i prijelomi, kontraktura Dupuytren, škljocavi prst-tendovaginitis, sindrom karpalnog tunela)
-bolesti i ozljede kuka (upalne i degenerativne bolesti, ozljede i prijelomi, savjeti o ugradnji umjetnog zgloba kuka, sportske ozljede)
-bolesti i ozljede koljena (upalne i degenerativne bolesti i ozljede i prijelomi, savjeti o ugradnji umjetnog zgloba koljena, sportske ozljede, akutna i kronična nestabilnost, rupture ligamenata (LCA, LCP)
-bolesti i ozljede gležnja i stopala (upalne i degenerativne bolesti, ozljede i prijelomi gležnja i stopala, liječenje deformacija stopala- hallux valgus i rigidus, digitus flexus i spuštenog stopala, degenerativne bolesti Ahilove tetive, Haglundova peta)

Ugovor s HZZO

 • Ne Postoji

Članci

dr. Tomislav Čengić, ortoped

Primjena matičnih stanica u liječenju osteoartritisa kuka i koljena

EPIDEMIOLOGIJA OSTEOARTRITISA Osteoartritis je glavni uzrok invalidnosti i kronične boli danas. Napredak u modernoj medicini poboljšao je prevenciju, dijagnostiku i liječenje mnogih bolesti......
Cijeli članak
Učitaj još članaka

Iskustva drugih

 • 21.12.2019. u 5:25 SATI
 • Korisnik: korisnik35458
Razina pomoći
Ljubaznost
Zakonitost i etičnost
Vrijeme čekanja
Osoblje

Ruptura meniska. Ponukan komentarima ostalih pacijenata, te u zelji da ce moje iskustvo mozda nekome pomoci, tko se nalazi u slicnoj situaciji kao i ja, prije 4 mjeseca, kada mi je u glavi bili mnogo pitanja na koja nisam imao odgovor. Naime, 10.08.2019. sam usljed nezgodnog pokreta osjetio ostru bol u koljenu nakon koje nisam bio u stanju napraviti ni koraka vise. Koljeno je takoder ostalo blokirano bez sposobnosti pune ekstenzije. Dijagnoza - ruptura medijalnog meniska s blokadom koljenskog zgloba. Zbog tehnickih uvjeta u KBC Split (pokvaren artroskopski uredaj), odluka je donesena da hitnu artroskopiju izvrsim u Zagrebu. Preporucen dr Cengic je jedan od rijetkih koji vrsi operaciju rekonstrukcije (sivanja) meniksa cije sam uvjete zadovoljio opcim morfoloskim i dobnim osobinama. Naglasio bih da sam prije 10 godina vec imao operaciju drugog koljena gdje mi je izvrsena parcijalna meniscektomija i oporavak je bio jako brz. U ovom slucaju izvrsen mi je zahvat sivanja meniska, zahvaljujuci dr Cengicu, koji je donio takvu odluku i time pokazao zelju da mi se spasi kompletan menisk. Operacija je prosla rutinski i bez problema. Najveca razlika u odnosu na prvu operaciju je postoperativna faza i oporavak koji je u pravilu visestruko dulji poradi sivanja meniska i potrebnog vremena da isti zacijeli. Moram napomenuti unatoc dugom oporavku drago mi je zbog primjenjene metode operativnog zahvata, cime je koljeno sacuvano od mogucnosti ranog razvoja artroze koljena. Svakim danom koljeno mi je bolje i bolje. Uskoro pocinem trcati i intenzivnije jacati muskulaturu koljena i siguran sam da cu brzo zaboraviti nezgodnu ozljedu koja me zadesila. Zahvaljujem dr Cengicu i njegovom timu na profesionalnom pristupu i uspjesno izvedenoj operaciji i drago mi je sto sam odabrao Vas tim. Pacijent Goran Turkovic Lp.

 • 15.11.2019. u 20:33 SATI
 • Korisnik: korisnik34716
Razina pomoći
Ljubaznost
Zakonitost i etičnost
Vrijeme čekanja
Osoblje

Prije svega dr Čengić je i više nego izvrstan doktor.Bolujem od Myasthenie gravis(autoimune bolesti) i dr Čengić je jedan od rijetkih kirurga koji me pristao operirati bez imalo dileme. Sve mi je lijepo objasnio prije opetacije,te što me čeka. Napravljena mi je potpuna endoproteza lijevog kuka. Prije te operacije živjela sam sa nepodnošljivom boli.Hodala sa štakom zbog bolova.Analgetici nisu pomagali. Proslo je mjesec dana od operacije i oporavak teče sasvim normalno i uredno. Jedino što se desilo je to da mi se za vrijeme operacije napravio veliki hematom budući da pijem visoke doze kortikosteroida,tako da imam veći problem sa tim nego sa kukom. Operaciju je dr tako savrseno napravip da ja bolova vise nemam,ali niti malo. Mijastenija je ok i imam novi kuk. Ako itko ima nedoumicu oko operacije kuka,svakako preporuka dr Čengić.

 • 18.10.2019. u 14:55 SATI
 • Korisnik: korisnik34227
Razina pomoći
Ljubaznost
Zakonitost i etičnost
Vrijeme čekanja
Osoblje

Dr. Čengić je zaista izvrstan doktor, ali i čovjek. Od prvog do zadnjeg susreta je bio jako ljubazan i spreman odgovoriti na svako pitanje. Ja sam bila na operaciji hallux valgus-a, a na operaciju sam se odlučila zbog svakodnevne boli u području palčane kvrge. Dr. Čengić je operaciju izveo na način da je pobrusio koštanu izbočinu kako bi se smanjila navedena kvrga. Operacija je bila brza i bezbolna, a oporavak je trajao nekoliko tjedana. Već nakon prvog tjedna sam mogla normalno hodati jedino se se zbog otekline koja traje duže vrijeme nisam mogla obuti pa je poželjno operaciju raditi u ljetnim mjesecima. Sve u svemu, moje iskustvo je odlično i preporučila bih svakome tko se muči s istim problem da se javi dr. Čengiću.

 • 8.10.2019. u 15:01 SATI
 • Korisnik: korisnik34093
Razina pomoći
Ljubaznost
Zakonitost i etičnost
Vrijeme čekanja
Osoblje

Na koji nacin opisati u par recenica predivnog covjeka i vrhunskog profesionalca? Zaista nije lako jer rijeci ne mogu opisati koliko je dr. Cengic prije svega divna osoba, pravi strucnjak i profesionalac. Prije dvije godine moja majka je imala operaciju koljena (totalna endoproteza koljena) u jednoj Zagrebackoj bolnici. Ubrzo nakon operacije uvidjelo se da je koljeno inficirano,tretirano antibioticima I manjim zahvatom no bezuspjesno. Moja majka je i dalje trpjela neizdrzive bolove, a koljeno je i dalje oticalo . Takva situacija je potrajala oko godinu dana . S obzirom na ozbiljnost situacije odlazimo na pregled u privatne poliklinike ( gdje odbijaju operirati mamu zbog opsezne infekcije). U potpuno bespomocnoj situaciji dolazimo do doktora Cengica koji je hitno operira u Klinici za traumatologiju te poduzima hitne mjere za daljnje lijecenje. Doktor Cengic tako ne samo da je spasio nogu, nego i zivot moje majke. Cijelo vrijeme lijecenja u bolnici kao i na kontrolama dr.Cengic je uvijek izuzetno ljubazan,profesionalan I uvijek spreman objasniti situaciju do u detalje. Kao kci zene kojoj je spasio zivot zauvijek sam mu zahvalna na izuzetno divnom i profesionalnom pristupu,a kao zdravstveni djelatnik toliko sam impresionirana i neizmjerno sretna sto u nasoj maloj zemlji postoje tako veliki ljudi i profesionalci! Doktor Cengic definitivno je jedan od njih.. lijep pozdrav, s postovanjem Nevenka Thomas

 • 15.9.2019. u 22:39 SATI
 • Korisnik: korisnik33825
Razina pomoći
Ljubaznost
Zakonitost i etičnost
Vrijeme čekanja
Osoblje

Doktor je ljubazan, profesionalan i pomogao mi je da se osjećam bolje i da mi zub skroz ne ode. Namjestio ga je natrag, a ostale ozljede po licu i tijelu su brzo očišćene i zamotane. Hvala Vam na pomoći

Učitaj još komentara

Doktori medicine

Doktori stomatologije

Bjelovarsko-bilogorska županija

Brodsko-posavska županija

Dubrovačko-neretvanska županija

Grad Zagreb

Istarska županija

Karlovačka županija

Koprivničko-križevačka županija

Krapinsko-zagorska županija

Ličko-senjska županija

Međimurska županija

Nepoznato

Osječko-baranjska županija

Požeško-slavonska županija

Primorsko-goranska županija

Šibensko-kninska županija

Sisačko-moslavačka županija

Splitsko-dalmatinska županija

Varaždinska županija

Virovitičko-podravska županija

Vukovarsko-srijemska županija

Zadarska županija

Zagrebačka županija

dr. Tomislav Čengić

(ortoped)