• dr. sc. Tomislav Čengić
 • (ortoped)
Razina pomoći 5,00 (42)
Ljubaznost 4,98 (42)
Zakonitost i etičnost 5,00 (42)
Vrijeme čekanja 4,55 (42)
Osoblje 4,88 (42)

O nama

Poliklinika Rotim je specijalizirana zdravstvena ustanova posvećena neurokirurgiji, liječenju boli, te fizikalnoj medicini i rehabilitaciji. Cilj je pružiti vrhunsku zdravstvenu skrb te najveću moguću udobnost pri svakom koraku oporavka kod pacijenta.

Facebook profil poliklinike pogledajte ovdje!

Usluge

Ortopedija
Iz domene specijalnosti ortopedije i traumatologije poliklinika Neurospine svojim pacijentima nudi pregled specijaliste ortopeda i traumatologa kao i daljnju radiološku (RTG, CT, MRI) i laboratorijsku obradu u suradnim ustanovama.
Uz navedene specijalnosti i ekspertizu u liječenju bolesti i ozljeda kralješnice ustanova je specijalizirana za liječenje bolesti i ozljeda ekstremiteta:
-bolesti i ozljede ramena (upalne i degenerativne bolesti, ozljede i prijelomi, savjeti o ugradnji umjetnog zgloba ramena, sportske ozljede, sindrom sraza, lezije rotatorne manšete, kalcificirajući tendinitis, instabilitet)
-bolesti i ozljede lakta (upalne i degenerativne bolesti, ozljede i prijelomi, sportske ozljede, instabilitet, sindrom kubitalnog tunela, epikondilitis, teniski lakat, golferski lakat)
-bolesti i ozljede šake i ručnog zgloba (upalne i degenerativne bolesti, ozljede i prijelomi, kontraktura Dupuytren, škljocavi prst-tendovaginitis, sindrom karpalnog tunela)
-bolesti i ozljede kuka (upalne i degenerativne bolesti, ozljede i prijelomi, savjeti o ugradnji umjetnog zgloba kuka, sportske ozljede)
-bolesti i ozljede koljena (upalne i degenerativne bolesti i ozljede i prijelomi, savjeti o ugradnji umjetnog zgloba koljena, sportske ozljede, akutna i kronična nestabilnost, rupture ligamenata (LCA, LCP)
-bolesti i ozljede gležnja i stopala (upalne i degenerativne bolesti, ozljede i prijelomi gležnja i stopala, liječenje deformacija stopala- hallux valgus i rigidus, digitus flexus i spuštenog stopala, degenerativne bolesti Ahilove tetive, Haglundova peta)

Ugovor s HZZO

 • Ne Postoji

Članci

dr. sc. Tomislav Čengić, ortoped

Primjena matičnih stanica u liječenju osteoartritisa kuka i koljena

EPIDEMIOLOGIJA OSTEOARTRITISA Osteoartritis je glavni uzrok invalidnosti i kronične boli danas. Napredak u modernoj medicini poboljšao je prevenciju, dijagnostiku i liječenje mnogih bolesti......
Cijeli članak
dr. sc. Tomislav Čengić, ortoped

Artroskopija kuka

Artroskopija kuka je minimalno invazivni, učinkovit i inovativni ortopedski zahvat s niskim rizikom od komplikacija. Kod našeg bolesnika ostatna cam lezija i fragment kosti koji je zaostao u prednje...
Cijeli članak
Učitaj još članaka

Iskustva drugih

 • 29.4.2023. u 20:01 SATI
 • Korisnik: korisnik55159
Razina pomoći
Ljubaznost
Zakonitost i etičnost
Vrijeme čekanja
Osoblje

Došao sa slomljenim prstom 18.11.2022.u Draškovićevu da bi dobio novu dijagnozu u vidu tumora hrskavice(enchondroma(dobroćudni)).Pola prsta je doslovno pojeo tumor i nisam više imao kosti.Dr.Čengić mi je dao šansu i odlučio se za operaciju te umjetnu kost(ispunu) Bonalive putty.Operacija je bila 04.01.2023. te je uspješno obavljena.Nakon 2 tjedna skidanje šavova i slikanje..Tada se ispuna još nije vezala za tkivo te je bio upitan oporavak odnosno amputacija prsta.20.03.2023. je bila sljedeća kontrola i tu je došlo do rasta nove kosti i velikog zadovoljstva.Velika zasluga i Sportivo centru i fenomenalnoj Ivani Opalin gdje sam krenuo sa terapijama 1 mjesec nakon operacije i imao 25 terpija.Došli smo do pune fleksije palca.Znači Dr.Čengića bi trebalo klonirati.Veliki stručnjak i divna osoba.

 • 12.10.2022. u 22:45 SATI
 • Korisnik: korisnik51661
Razina pomoći
Ljubaznost
Zakonitost i etičnost
Vrijeme čekanja
Osoblje

Kod doktora Čengića sam bio na dvije izuzetno zahtjevne operacije, artroskopije kukova koje su prošle bez ikakvih komplikacija. Doktor je u svim trenutcima mog boravka u bolnici bio maksimalno ljubazan i pristojan. Oporavak od operacija je prošao brzo i bez poteškoća. Bavim se sportom i bilo mi je bitno koji doktor će me operirati kako bi se vratio treniranju zdrav i spreman. Iz tog razloga preporučam doktora Čengića

 • 21.6.2022. u 21:59 SATI
 • Korisnik: korisnik50086
Razina pomoći
Ljubaznost
Zakonitost i etičnost
Vrijeme čekanja
Osoblje

Samo jedan trenutak je bio dovoljan da stvori promjenu, izazove prometnu i stvori iskustvo vrijedno ovog pisanja. Naime, prošle godine sam stradala u prometnoj nezgodi s motociklom. Na sreću u nesreći, kao vozačica motocikla i kao jedina ozlijeđena u istoj. Po samom događaju odvezena u bolnicu broj 1( neću imenovati ni jednu od obiđenih) dodijeljena mi je dijagnoza koja nije imala veze sa mojim stvarnim stanjem ozlijeđene noge( izbijena potkoljenica iz koljena prema nazad te namiještana po dolasku u bolnicu). Po otpuštanju iz bolnice( isti dan) tražila sam pomoć u bolnici broj 2, koja se ujedno nalazila i u mjestu mog stanovanja. Po primitku dodijeljena mi je koja dijagnoza više sa sumnjama na neke od ozlijeda i sa "liječenjem" krivih. U dogovoru sa doktoricom opće prakse poslana sam po drugo mišljenje u bolnicu broj 3, gdje igrom( srećom) okolnosti susrećem doktora Čengića i bez ikakvih pretraga, sem njegovog fizičkog pregleda noge, dobivam sumnju na dijagnozu koja je pogođena u stotu i koja se kasnije putem MR i RTG pregleda potvrđuje. Dg: Ruptura LCP genus lat.dex Ruptura menisci lateralis genus lat.dex Ruptura LCA genus lat.dex Operirana sam 31.01.2022. Rekonstrukcija ligamenata i šivanje meniska. Vrlo kompleksna ozljeda, vrhunski odrađena od strane dr. Čengića i ostalog tima. U cijeloj situaciji bio je upitan ostanak meniska. Naime, dr. Čengić je inzistirao na spašavanju meniska, te ga je na kraju i ostavio. Također je bilo i upitno da li će tijek mog oporavka ipak pokazati da će se on morati izvaditi zbog bolova i ograničavanja u svakodnevnim aktivnostima. Obavila sam stacioniranu rehabilitaciju. 31.03.22' imala sam poslijednju kontrolu( iduća sad slijedi) gdje sam se već mogla spustiti u čučanj 90° bez ikakvih bolova. Bilo je to pravo iznenađenje i za doktora i za mene. Neizmjerna sreća. Slijedilo je totalno odbacivanje štaka te nastavak ambulantnih terapija. Obavljeno je sve od navedenog. 01.06.2022. sam zatvorila bolovanje te se vratila na posao koji zahtjeva skoro cjelodnevno stajanje na nogama i neizmjerno puno hodanja. Obavljam svoje smjene bez imalo problema. Nemam nikakvih problema i u svakodnevnim aktivnostima, osim ograničenja kojih se moram pridržavati po uputama samog doktora. Za sada. Slijedi mi kontrola na kojoj ću čuti upute za dalje. Puno pisanja, veliko iskustvo za mene, a velika smjernica za vas koji se možda nađete u sličnoj situaciji same ozljede kao i ja. Svaka preporuka za ovo "čudo" od doktora. Nimalo nemojte dvojbiti oko samog upuštanja u ruke ovog čovjeka. Ovo su "zlatne ruke svog zanata". Doktor, a prije svega čovjek. Veliko mu hvala od srca na svemu.

 • 4.5.2022. u 14:31 SATI
 • Korisnik: korisnik49471
Razina pomoći
Ljubaznost
Zakonitost i etičnost
Vrijeme čekanja
Osoblje

Pišem ovo kako bih pomogla nekome tko je možda u sličnoj situaciji, sličnih godina. TEP kukova ugrađuje se i mladim ljudima i mijenja život na bolje! Imam 33 godine, rođena sam sa dijagnozom obostrane displazije kukova. Nakon neuspjelog neoperativnog liječenja u ranom djetinjstvu izvedeni su operativni zahvati repozicije kukova. Desna noga mi je ostala kraća od lijeve za cca 1,5cm. U svojoj 26-oj godini sam shvatila da se stanje pogoršava i da to ne mogu ignorirati. U periodu od 02/2015. do 07/2019. tražila sam mišljenja nekoliko ortopeda u Hrvatskoj i dobivala istu dijagnozu ( M16.2 artroza kuka, DDH bilat, Osteoarthritis secundaria) , ali oprečna mišljenja u pogledu rješavanja problema u svezi s istom. Jedni su smatrali da je vrijeme za TEP kukova, ali su bili skeptični da li će zahvati uopće uspjeti zbog početne dijagnoze, a drugi da stanje nije loše i da nije vrijeme za TEP. Tijekom tog vremena stanje je postajalo sve teže. Teško sam hodala i penjala se po stepenicama, jedva sam mogla zavezati cipele, a kukovi su bili skoro pa posve ukočeni. Trpilo mi je zdravlje, trpili su svi aspekti mog privatnog života. U proljeće 2019. kad sam već pomalo digla ruke od svega, ipak sam se odlučila otići po još jedno mišljenje ( šesto po redu ), u KBCSM Zagreb, u Kliniku za Traumatologiju. Otišla sam kod doktora Tomislava Čengića. Na prvom kontrolnom pregledu u 07/2019. shvatila sam da nisam pogriješila. Dr.Čengić mi je svojim profesionalnim i ljudskim pristupom ulio nadu da će sve biti dobro, a to sam tražila sve ove godine. Shvatila sam da sam našla izvrsnog stručnjaka, ali i čovjeka kojem pacijent nije samo broj. Objasnio mi je moju situaciju i potvrdio dijagnozu M 16.2 artroza kuka, DDH bilat ( CROWE III ), Osteoarthritis secundaria p.p. lat.sin. Na sljedećem kontrolnom pregledu idem na listu čekanja za TEP,a na slijedećih nekoliko kontrola dr.Čengić mi je pojasnio ishode liječenja, povećanu mogućnost komplikacija pri operativnim zahvatima zbog liječenja DDH i strpljivo odgovorio na sva moja pitanja od vrste, materijala i proizvođača TEP-a, roka trajanja, dužine nogu, rehabilitacije itd. Prva operacija TEP kuka lijevo odrađena je u 09/2021.,a druga operacija TEP kuka desno u 04/2022. Obje u spinalnoj regionalnoj anesteziji. Operacije su bile izuzetno zahtjevne, ali uspješne. Prošla sam bez ikakvih komplikacija. Endoproteze su stabilne, lijeva noga je produžena za 4 cm, desna za cca 5,5 cm i sad su konačno jednake! Hvala Vam dr.Čengić na svemu što ste učinili meni i za mene! Biti ću Vam doživotno zahvalna! Hvala za dobrotu, humanost, stručnost,profesionalnost, strpljenje. Vi ste svojim znanjem promijenili moj život na bolje! Također,hvala anesteziolozima, instrumentarkama i djelatnicima III. Odjela Traumatologije KBCSM. Vi ste također sa sjajno odrađenim poslom pomogli učiniti moj život boljim! Vaša pacijentica Zrinka Plazibat

 • 25.4.2022. u 8:12 SATI
 • Korisnik: korisnik49323
Razina pomoći
Ljubaznost
Zakonitost i etičnost
Vrijeme čekanja
Osoblje

Izvrstan doktor, najbolji ortoped u Hrvatskoj, ali prije svega čovjek. Osoba koju vrijedi znati i privatno i poslovno. Redovito kod njega idem na preglede, napredujem odlicno i svaka kontorla je detaljana uz odgovore na mojih novih 1000 pitanja! Rastrgan na sve strane ali svoj posao obavlja profesionalno i savjesno.

Učitaj još komentara

Doktori medicine

Doktori stomatologije

Bjelovarsko-bilogorska županija

Brodsko-posavska županija

Dubrovačko-neretvanska županija

Grad Zagreb

Istarska županija

Karlovačka županija

Koprivničko-križevačka županija

Krapinsko-zagorska županija

Ličko-senjska županija

Međimurska županija

Nepoznato

Osječko-baranjska županija

Požeško-slavonska županija

Primorsko-goranska županija

Šibensko-kninska županija

Sisačko-moslavačka županija

Splitsko-dalmatinska županija

Varaždinska županija

Virovitičko-podravska županija

Vukovarsko-srijemska županija

Zadarska županija

Zagrebačka županija

dr. sc. Tomislav Čengić

(ortoped)