• dr. Tomislav Čengić
 • (ortoped)
Razina pomoći 5,00 (30)
Ljubaznost 5,00 (30)
Zakonitost i etičnost 5,00 (30)
Vrijeme čekanja 4,53 (30)
Osoblje 4,87 (30)

O nama

Poliklinika NeuroSpine je specijalizirana zdravstvena ustanova posvećena neurokirurgiji, liječenju boli, te fizikalnoj medicini i rehabilitaciji. Cilj je pružiti vrhunsku zdravstvenu skrb te najveću moguću udobnost pri svakom koraku oporavka kod pacijenta.

Facebook profil poliklinike Neurospine pogledajte ovdje!

Usluge

Ortopedija
Iz domene specijalnosti ortopedije i traumatologije poliklinika Neurospine svojim pacijentima nudi pregled specijaliste ortopeda i traumatologa kao i daljnju radiološku (RTG, CT, MRI) i laboratorijsku obradu u suradnim ustanovama.
Uz navedene specijalnosti i ekspertizu u liječenju bolesti i ozljeda kralješnice ustanova je specijalizirana za liječenje bolesti i ozljeda ekstremiteta:
-bolesti i ozljede ramena (upalne i degenerativne bolesti, ozljede i prijelomi, savjeti o ugradnji umjetnog zgloba ramena, sportske ozljede, sindrom sraza, lezije rotatorne manšete, kalcificirajući tendinitis, instabilitet)
-bolesti i ozljede lakta (upalne i degenerativne bolesti, ozljede i prijelomi, sportske ozljede, instabilitet, sindrom kubitalnog tunela, epikondilitis, teniski lakat, golferski lakat)
-bolesti i ozljede šake i ručnog zgloba (upalne i degenerativne bolesti, ozljede i prijelomi, kontraktura Dupuytren, škljocavi prst-tendovaginitis, sindrom karpalnog tunela)
-bolesti i ozljede kuka (upalne i degenerativne bolesti, ozljede i prijelomi, savjeti o ugradnji umjetnog zgloba kuka, sportske ozljede)
-bolesti i ozljede koljena (upalne i degenerativne bolesti i ozljede i prijelomi, savjeti o ugradnji umjetnog zgloba koljena, sportske ozljede, akutna i kronična nestabilnost, rupture ligamenata (LCA, LCP)
-bolesti i ozljede gležnja i stopala (upalne i degenerativne bolesti, ozljede i prijelomi gležnja i stopala, liječenje deformacija stopala- hallux valgus i rigidus, digitus flexus i spuštenog stopala, degenerativne bolesti Ahilove tetive, Haglundova peta)

Ugovor s HZZO

 • Ne Postoji

Članci

dr. Tomislav Čengić, ortoped

Primjena matičnih stanica u liječenju osteoartritisa kuka i koljena

EPIDEMIOLOGIJA OSTEOARTRITISA Osteoartritis je glavni uzrok invalidnosti i kronične boli danas. Napredak u modernoj medicini poboljšao je prevenciju, dijagnostiku i liječenje mnogih bolesti......
Cijeli članak
Učitaj još članaka

Iskustva drugih

 • 14.2.2020. u 11:58 SATI
 • Korisnik: korisnik36317
Razina pomoći
Ljubaznost
Zakonitost i etičnost
Vrijeme čekanja
Osoblje

13 .02 .2020 Nikica Brozovic Nakon dugogodisnjih bolova kuka i tri neuspjele operacije u drugim klinikama dosao sam na kontrolu kod dr Čengica. Nakon ugodnog razgovora obavljene su potrebne pretrage te su usljedile jos tri operacije i odgovarajuce terapije.Želim se zahvaliti dr Čengiću sto je prvenstveno veliki covjek , skroman , odgovoran ,spreman saslusati pacijenta i njegove probleme i u svakom trenutku pomoci . Nakon 5 godina zahvaljujuci dr Čengiću i njegovom timu ja vise nemam bolove i mogu normalno hodati .

 • 4.2.2020. u 11:33 SATI
 • Korisnik: korisnik36108
Razina pomoći
Ljubaznost
Zakonitost i etičnost
Vrijeme čekanja
Osoblje

Nakon višegodišnjeg problema sa bolovima u donjem dijelu leđa, kukovima, koljenima i gležnjevima odlučio sam posjetiti fizijatra, uvjeren da mi ranije dijagnosticirani išijas uzrokuje probleme. Nakon pregleda, fizijatar me šalje ortopedu zbog artroze oba kuka. Ortoped mi preporuča ugradnju totalne endoproteze u oba kuka, bez puno objašnjenja. Odlučio sam potražiti drugo mišljenje. Naručio sam se na pregled u specijalnu bolnicu Neurospine kod doktora Tomislava Čengića. Na prvom pregledu je potvrdio potrebu ugradnje proteza, ali uz detaljno objašnjenje uzroka mojih problema. Dijagnoza je avaskularna nekroza glave bedrene kosti koja za posljedicu ima artrozu oba kuka. Nakon detaljnog pregleda u ambulanti Klinike za traumatologiju KBC Sestre milosrdnice dobio sam termin operacije. Doktor Čengić mi je predložio da do operacije pokušam visokosuplementnu terapiju koja se sastoji od aplikacije hijaluronske kiseline u zglobove kuka. Zahvat je brz, bezbolan i izvodi se u ambulanti bolnice Neurospine. Nakon zahvata nestali su bolovi, prestao sam piti tablete i postao sam pokretan. To mi je omogućilo da dočekam termin operacije uz svakodnevni odlazak na posao. Krajem studenog 2019. u Klinici za traumatologiju KBC Sestre milosrdnice, doktor Čengić mi je ugradio totalu protezu lijevog kuka. U bolnici sam boravio desetak dana. Imam samo pohvale za sve djelatnike trećeg odjela koji su mi olakšali boravak u bolnici. Ovo pišem dva i pol mjeseca nakon operacije. Uz svakodnevne vježbe kod kuće osjećam se odlično. Hodam samostalno bez štaka i kroz desetak dana se spremam vratiti na posao. Operacija drugog kuka predviđena je za 12 mjeseci nakon prve operacije. Do tada sam odlučio primijeniti visokosuplementnu terapiju (desni kuk) u klinici Neurospine. Svakome sa sličnim problemima preporučam da se što prije odluči na posjet doktoru, jer mi se nakon operacije kvaliteta života višestruko popravila. Odnos doktora Tomislava Čengića je primjer kako bi se svi medicinski djelatnici trebali odnositi prema pacijentima. Uz stručnost, jako je bitna njegova komunikacija sa pacijentom koja se odvija na osobnom nivou, svejedno da li ste ga posjetili u Klinici za traumatologiju, ili bolnici Neurospine.

 • 21.12.2019. u 5:25 SATI
 • Korisnik: korisnik35458
Razina pomoći
Ljubaznost
Zakonitost i etičnost
Vrijeme čekanja
Osoblje

Ruptura meniska. Ponukan komentarima ostalih pacijenata, te u zelji da ce moje iskustvo mozda nekome pomoci, tko se nalazi u slicnoj situaciji kao i ja, prije 4 mjeseca, kada mi je u glavi bili mnogo pitanja na koja nisam imao odgovor. Naime, 10.08.2019. sam usljed nezgodnog pokreta osjetio ostru bol u koljenu nakon koje nisam bio u stanju napraviti ni koraka vise. Koljeno je takoder ostalo blokirano bez sposobnosti pune ekstenzije. Dijagnoza - ruptura medijalnog meniska s blokadom koljenskog zgloba. Zbog tehnickih uvjeta u KBC Split (pokvaren artroskopski uredaj), odluka je donesena da hitnu artroskopiju izvrsim u Zagrebu. Preporucen dr Cengic je jedan od rijetkih koji vrsi operaciju rekonstrukcije (sivanja) meniksa cije sam uvjete zadovoljio opcim morfoloskim i dobnim osobinama. Naglasio bih da sam prije 10 godina vec imao operaciju drugog koljena gdje mi je izvrsena parcijalna meniscektomija i oporavak je bio jako brz. U ovom slucaju izvrsen mi je zahvat sivanja meniska, zahvaljujuci dr Cengicu, koji je donio takvu odluku i time pokazao zelju da mi se spasi kompletan menisk. Operacija je prosla rutinski i bez problema. Najveca razlika u odnosu na prvu operaciju je postoperativna faza i oporavak koji je u pravilu visestruko dulji poradi sivanja meniska i potrebnog vremena da isti zacijeli. Moram napomenuti unatoc dugom oporavku drago mi je zbog primjenjene metode operativnog zahvata, cime je koljeno sacuvano od mogucnosti ranog razvoja artroze koljena. Svakim danom koljeno mi je bolje i bolje. Uskoro pocinem trcati i intenzivnije jacati muskulaturu koljena i siguran sam da cu brzo zaboraviti nezgodnu ozljedu koja me zadesila. Zahvaljujem dr Cengicu i njegovom timu na profesionalnom pristupu i uspjesno izvedenoj operaciji i drago mi je sto sam odabrao Vas tim. Pacijent Goran Turkovic Lp.

 • 15.11.2019. u 20:33 SATI
 • Korisnik: korisnik34716
Razina pomoći
Ljubaznost
Zakonitost i etičnost
Vrijeme čekanja
Osoblje

Prije svega dr Čengić je i više nego izvrstan doktor.Bolujem od Myasthenie gravis(autoimune bolesti) i dr Čengić je jedan od rijetkih kirurga koji me pristao operirati bez imalo dileme. Sve mi je lijepo objasnio prije opetacije,te što me čeka. Napravljena mi je potpuna endoproteza lijevog kuka. Prije te operacije živjela sam sa nepodnošljivom boli.Hodala sa štakom zbog bolova.Analgetici nisu pomagali. Proslo je mjesec dana od operacije i oporavak teče sasvim normalno i uredno. Jedino što se desilo je to da mi se za vrijeme operacije napravio veliki hematom budući da pijem visoke doze kortikosteroida,tako da imam veći problem sa tim nego sa kukom. Operaciju je dr tako savrseno napravip da ja bolova vise nemam,ali niti malo. Mijastenija je ok i imam novi kuk. Ako itko ima nedoumicu oko operacije kuka,svakako preporuka dr Čengić.

 • 18.10.2019. u 14:55 SATI
 • Korisnik: korisnik34227
Razina pomoći
Ljubaznost
Zakonitost i etičnost
Vrijeme čekanja
Osoblje

Dr. Čengić je zaista izvrstan doktor, ali i čovjek. Od prvog do zadnjeg susreta je bio jako ljubazan i spreman odgovoriti na svako pitanje. Ja sam bila na operaciji hallux valgus-a, a na operaciju sam se odlučila zbog svakodnevne boli u području palčane kvrge. Dr. Čengić je operaciju izveo na način da je pobrusio koštanu izbočinu kako bi se smanjila navedena kvrga. Operacija je bila brza i bezbolna, a oporavak je trajao nekoliko tjedana. Već nakon prvog tjedna sam mogla normalno hodati jedino se se zbog otekline koja traje duže vrijeme nisam mogla obuti pa je poželjno operaciju raditi u ljetnim mjesecima. Sve u svemu, moje iskustvo je odlično i preporučila bih svakome tko se muči s istim problem da se javi dr. Čengiću.

Učitaj još komentara

Doktori medicine

Doktori stomatologije

Bjelovarsko-bilogorska županija

Brodsko-posavska županija

Dubrovačko-neretvanska županija

Grad Zagreb

Istarska županija

Karlovačka županija

Koprivničko-križevačka županija

Krapinsko-zagorska županija

Ličko-senjska županija

Međimurska županija

Nepoznato

Osječko-baranjska županija

Požeško-slavonska županija

Primorsko-goranska županija

Šibensko-kninska županija

Sisačko-moslavačka županija

Splitsko-dalmatinska županija

Varaždinska županija

Virovitičko-podravska županija

Vukovarsko-srijemska županija

Zadarska županija

Zagrebačka županija

dr. Tomislav Čengić

(ortoped)