• dr. Tomislav Čengić
 • (ortoped)
Razina pomoći 5,00 (33)
Ljubaznost 4,97 (33)
Zakonitost i etičnost 5,00 (33)
Vrijeme čekanja 4,45 (33)
Osoblje 4,85 (33)

O nama

Poliklinika NeuroSpine je specijalizirana zdravstvena ustanova posvećena neurokirurgiji, liječenju boli, te fizikalnoj medicini i rehabilitaciji. Cilj je pružiti vrhunsku zdravstvenu skrb te najveću moguću udobnost pri svakom koraku oporavka kod pacijenta.

Facebook profil poliklinike Neurospine pogledajte ovdje!

Usluge

Ortopedija
Iz domene specijalnosti ortopedije i traumatologije poliklinika Neurospine svojim pacijentima nudi pregled specijaliste ortopeda i traumatologa kao i daljnju radiološku (RTG, CT, MRI) i laboratorijsku obradu u suradnim ustanovama.
Uz navedene specijalnosti i ekspertizu u liječenju bolesti i ozljeda kralješnice ustanova je specijalizirana za liječenje bolesti i ozljeda ekstremiteta:
-bolesti i ozljede ramena (upalne i degenerativne bolesti, ozljede i prijelomi, savjeti o ugradnji umjetnog zgloba ramena, sportske ozljede, sindrom sraza, lezije rotatorne manšete, kalcificirajući tendinitis, instabilitet)
-bolesti i ozljede lakta (upalne i degenerativne bolesti, ozljede i prijelomi, sportske ozljede, instabilitet, sindrom kubitalnog tunela, epikondilitis, teniski lakat, golferski lakat)
-bolesti i ozljede šake i ručnog zgloba (upalne i degenerativne bolesti, ozljede i prijelomi, kontraktura Dupuytren, škljocavi prst-tendovaginitis, sindrom karpalnog tunela)
-bolesti i ozljede kuka (upalne i degenerativne bolesti, ozljede i prijelomi, savjeti o ugradnji umjetnog zgloba kuka, sportske ozljede)
-bolesti i ozljede koljena (upalne i degenerativne bolesti i ozljede i prijelomi, savjeti o ugradnji umjetnog zgloba koljena, sportske ozljede, akutna i kronična nestabilnost, rupture ligamenata (LCA, LCP)
-bolesti i ozljede gležnja i stopala (upalne i degenerativne bolesti, ozljede i prijelomi gležnja i stopala, liječenje deformacija stopala- hallux valgus i rigidus, digitus flexus i spuštenog stopala, degenerativne bolesti Ahilove tetive, Haglundova peta)

Ugovor s HZZO

 • Ne Postoji

Članci

dr. Tomislav Čengić, ortoped

Primjena matičnih stanica u liječenju osteoartritisa kuka i koljena

EPIDEMIOLOGIJA OSTEOARTRITISA Osteoartritis je glavni uzrok invalidnosti i kronične boli danas. Napredak u modernoj medicini poboljšao je prevenciju, dijagnostiku i liječenje mnogih bolesti......
Cijeli članak
Učitaj još članaka

Iskustva drugih

 • 4.4.2021. u 18:18 SATI
 • Korisnik: korisnik43015
Razina pomoći
Ljubaznost
Zakonitost i etičnost
Vrijeme čekanja
Osoblje

Ozljeda se zove ruptura tetive kvadricepsa. Zaradiš ju kada u 50-ima, nakon dosta godina stanke, kreneš igrati košarku nezagrijan, a misliš da si se zagrijao, pa te ponese. I potom donese ...do gospodina doktora Tomislava Čengića. Pišem s odmakom vremena, po proteku više od godinu dana, nakon uspješnog proteka " jamstvenog roka", kada opet trčim (naravno samo rekreativno, još rehabilitacijski), s punom fleksijom koljena. Nakon što u startu nije prepoznata ruptura, a ja samostalno ne mogu podići nogu, pod kišom neizvijesnosti dolazim nekako dr. Tomislavu Čengiću, koji otvara kišobran dobrote, stručnosti i nade. Na UZV odmah dijagnosticira rupturu i pod tim kišobranom me otprati u traumu, gdje sam i operiran. Nevjerojatno, ali nekako se i veseliš operaciji koju će ti dr. Čengić izvesti. U očekivanju iste, čak ti je i pileća trtica s graškom jako ukusna (naravno, samo njezin saft koj točaš). Postoperativno, dok u bolnici čekaš otpust, guglaš malo i shvatiš kakvu zeznutu ozljedu zapravo imaš, kako se NBA zvijezde vrate na parket (ako se vrate) tek nakon više od godinu dana nakon takve ozljede. Ja sad normalno trčim jer, osim što je izvrstan ortoped/traumatolog, dr. Čengić je i talentiran psiholog. Naime, mislim da me namjerno "prepao" da u pogledu fleksije koljena, ono što ću vratiti u prva 3 mjeseca, da je to maksimum koji ću postići. Zato sam jako, jako ozbiljno shvatio rehbilitaciju, a i danas nastojim svakodnevno vježbati. Nakon 3 mjeseca od operacije, na pregledu sam ga pozdravio "iz punog čučnja" i bio je jako sretan viđenim. Hvala mu još jednom na svemu. Njegov pacijent Davor Vidović.

 • 11.9.2020. u 7:51 SATI
 • Korisnik: korisnik39125
Razina pomoći
Ljubaznost
Zakonitost i etičnost
Vrijeme čekanja
Osoblje

Komentar liječenja Jedino ranjivo mjesto na tijelu mitskog Ahila bila je peta. Sve do današnjeg dana, peta, odnosno tetiva koja je pričvršćena za petnu kost predstavlja najranjivije mjesto na našem tijelu. Kada tetiva pukne, postajemo invalidi. Hodanje je ograničeno, šepajuće, a sve ostale aktivnosti nogom nemoguće. U povijesti se smatralo da nije moguće značajnije liječenje puknuća tetive. Danas, zahvaljujući operativnom zahvatu i rehabilitaciji moguć je veliki oporavak i povratak noge u funkciju. U sedam decenija života nikada nisam imao nikakvu povredu, niti ozbiljniju bolest. Radio sam 45 godina kao liječnik specijalista opće medicine, bez i jednog dana bolovanja. Moj stil života doveo me do toga da sam doživio puknuće ahilove tetive. Redovito trčanje na duge staze, povremeno planinarenje, skijanje, tenis, teretana, bicikl, građevinski radovi, naravno i broj godina morali su rezultirati povredom. Tetiva mi nije pukla od jednom, već postupno, u više navrata. Pomoć nisam potražio odmah nakon potpunog puknuća tetive. "Morao" sam ostvariti neke ranije zacrtane planove. Posljedica toga je da sam se od liječnika pretvorio u pacijenta. Bilo mi je jasno da ne budem mogao izbjeći operaciju i dugotrajni oporavak nakon operativnog zahvata u trajanju od 6-9 mjeseci. Također sam znao da operacije ne može biti perkutana, minimalno invazivna. Zadebljanja na rubovima puknute tetive, puknuće odnosno raspad tetive u blizini hvatišta za petnu kost, edem noge, bolovi u pokretu, govorili su o tome da će biti potrebna invazivna, "otvorena operacija". Pitao sam se tko bi mogao izvesti taj jako zahtjevni operativni zahvat. Čuo sam za ortopeda o kojem pacijenti imaju samo dobro mišljenje. Među njima su neki meni poznati pacijenti. Ortoped i traumatolog izgledao mi je dobar izbor. Odlučio sam da ako ikako bude moguće, mene će operirati dr. Tomislav Čengić s Traumatološke klinike u Zagrebu. Bio je to dobar izbor. Operacija je bila dugotrajna. Tetivu nije bilo moguće spojiti na mjestu ozljede. Trebalo ju je produljiti i pričvrstiti za petnu kost s dva sidra od titana. Rezna rana dulja desetak centimetara od prosječne incizije, zarasla je bez komplikacija. Poslije operacije šest tjedana sam imao longete pod različitim kutem, uz mirovanje. Nakon toga je počela fizikalna terapija. Tri mjeseca poslije operacije opet sam sposoban za hodanje, lagano trčanje, vožnju automobila, vožnju bicikla, a sve to nisam mogao prije operativnog zahvata. Više sam nego zadovoljan i zahvalan dr Tomislavu Čengiću. Zahvalan sam na tome što me je primio kao pacijenta, zahvalan sam na uspješnom operativnom zahvatu, na preporukama nakon operacije. Njegov trud doveo je do vrlo ranog visokog stupnja oporavka u vremenskom periodu daleko kraćem od predviđenoga. Nastavljam s kineziterapijom do najvećeg mogućeg oporavka. Stjepan Habunek, dr.med.

 • 11.7.2020. u 2:16 SATI
 • Korisnik: korisnik38282

DRUGI DIO - Nakon vikenda me dižu iz kreveta na hodalicu i kreće moj oporavak. Fizioterapeuti mi pokazuju kako hodati sa štakama, vježbe u krevetu i pored njega. Glavna sestra odjela dogovara toplice. Pa taj sustav i funkcionira! Nove vježbe u toplicama, vježbe u bazenu, dodatno plaćeni termini bazena, puno hodanja, vježbanja u krevetu. Iz toplica odlazim na dvije štake, ali već dobro pokretan. Na pregledima prije (vađenje šavova/klipsi) i poslije toplica dr. Čengić je dostupan, odgovara na sva postavljena pitanja. Ohrabrujuće! Nakon toplica, što se tiče sustava, ja sam zdrav čovjek. No daleko je to od zdravog, bar u usporedbi s mojim vršnjacima, pa i nekim starijima. Više nema podrške sustava, prepušten si sam sebi. Koliko smiješ? Smiješ li uopće? Toliko su me šopali negacijama, i u bolnici i u toplicama, da mi nedostaje samopouzdanja. No nakon puno znoja (srećom bez krvi i suza), tri privatna fizioterapeuta i dodatnog vlastitog vježbanja, sada sam i po svojim mjerilima zdrav čovjek. Zahvaljujem dr. Čengiću, prije svega na humanom pristupu, a zatim na odlično odrađenom poslu. Još kad bi i ostali u lancu oporavka bili na istoj razini, ohrabrivali i davali podršku, cjelokupni oporavak bio bi puno lakši i brži. Hvala doktore!

 • 11.7.2020. u 2:16 SATI
 • Korisnik: korisnik38282
Razina pomoći
Ljubaznost
Zakonitost i etičnost
Vrijeme čekanja
Osoblje

PRVI DIO - Prije godinu dana sam pao i ozlijedio se. Pokupila me Hitna i odvezla u zagrebačku Traumu. Nakon rendgena dežurni liječnik mi je rekao da sam slomio kuk i da mi trebaju ugraditi protezu (umjetni kuk). Prije pada sam bio prilično aktivan i opcija proteze i moguće invalidnosti me šokirala. Hospitaliziran sam na 3. odjelu Traume. Šok uslijed iznenadno prekinute svakodnevice, mogu samo ležati u krevetu, pokreti radi promjene položaja su bolni, mravi u leđima i stražnjici nakon dužeg ležanja. Sestre govore: "Ne smiješ ovo, ne smiješ ono, ...", a na moje pitanje: "Dokad?", novi šok: "Zauvijek!". Fizioterapeutkinja mi daje izvadak iz knjige o ozljedama kuka, još malo ograničenja i zabrana. Na moju molbu za razgovor s liječnikom koji će me operirati, dolazi prvi liječnik i kaže: "Ja vas neću operirati.", slijedeći dan drugi kaže: "Vaša ozljeda nije hitna, danas nećete biti operirani". Vezan za krevet, uz bolove pri pokretanju, ovisan o drugima, ne znam tko i kada će me operirati, zauvijek ograničenih mogućnosti - e sada sam stvarno zbediran i plače mi se. Sutradan na jutarnjoj viziti uz liječnike je i neki mlađi čovjek u civilu. Kratko stoje uz moj krevet, nešto se konzultiraju, obavještavaju me da će me on operirati. Kad su otišli pitam sestru tko je to, kaže dr. Tomislav Čengić, bio je na godišnjem, povukli ga zbog mene. Brza provjera na mobilnom internetu, izgleda dobro. Sestra prosljeđuje molbu za razgovor, on dolazi, vidi da sam uznemiren, objašnjava ukratko operaciju, na moje pitanje o izgledima nakon operacije objašnjava da neki njegovi pacijenti, i protivno njegovim preporukama, igraju i nogomet. Govori: "Sve će biti u redu". Napokon malo svjetlosti i utjehe. Nakon nekoliko sati dolazi on i kaže:"Operacije kasne. Možda vas neću moći danas operirati." Mislim si: "Sutra je vikend, nema operacija, dakle još nekoliko dana boli i pakla kreveta, tko će me operirati, ...?" Svjetlo koje se ukazalo polako blijedi. Nakon sat vremena dolazi sestra i kaže kako me vode na operaciju. Hura, mislim nije da se veselim operacijama, ali nešto će se učiniti da se trenutno stanje promijeni. Epiduralna anestezija, anesteziologinja me pita želim li svjestan pratiti operaciju. Da slušam kako me režu, pile, štemaju? Ne hvala, mogu li to prespavati? Probudio sam se u sobi, grogi, ali nema boli (osim što je za prvo pišanje trebalo dosta vremena i muke). Sutradan mi vade dren, sestra dolazi s telefonom i kaže da me treba dr. Čengić. On je na godišnjem, obavještava me da je operacija dobro prošla i pita me kako sam. Vau, da liječnik razgovara s pacijentom, sluša ga, ohrabruje i tješi, obavještava i raspituje se za njega, pa to još nisam doživio.

 • 7.7.2020. u 21:12 SATI
 • Korisnik: korisnik38223
Razina pomoći
Ljubaznost
Zakonitost i etičnost
Vrijeme čekanja
Osoblje

Imao sam operaciju koljena kod doktora te što se same operacije i oporavka tiče jako sam zadovoljan sa doktorom. Operacija je prošla uspješno i brzo, nakon operacije u koljenu nisam imao nikakvih bolova, iako sam morao na hitnu zbog preranog vađenja drena. Nakon toga nije bilo apsolutno nikakvih problema. Jedina zamjerka doktoru mi je njegova distanciranost od pacjenata. Ali što se stručnosti tiče dr. Čengić je pri vrhu.

Učitaj još komentara

Doktori medicine

Doktori stomatologije

Bjelovarsko-bilogorska županija

Brodsko-posavska županija

Dubrovačko-neretvanska županija

Grad Zagreb

Istarska županija

Karlovačka županija

Koprivničko-križevačka županija

Krapinsko-zagorska županija

Ličko-senjska županija

Međimurska županija

Nepoznato

Osječko-baranjska županija

Požeško-slavonska županija

Primorsko-goranska županija

Šibensko-kninska županija

Sisačko-moslavačka županija

Splitsko-dalmatinska županija

Varaždinska županija

Virovitičko-podravska županija

Vukovarsko-srijemska županija

Zadarska županija

Zagrebačka županija

dr. Tomislav Čengić

(ortoped)