Kompjuterski navođena implantologija

dr.med.dent. Darko Slovša, stomatolog | spec. oralne kirurgije
Kompjuterski navođena implantologijaKompjuterski navođena implantologija - minimalno invazivna metoda za maksimalno precizno postavljanje Straumann® implantata. Kratak oporavak, bez šivanja, u dva posjeta.


Najnovija i najbrža tehnika ugradnje Straumann® implantata i protetskog rada je tzv. kompjuterski (ili računalno) vođena implantologija. Iako se može koristiti i kod nedostatka samo nekoliko zuba, uglavnom se primjenjuje u slučajevima kad pacijentu nedostaju svi zubi, a želi imati trajno rješenje u vrlo kratkom vremenu.


Postupak

Nakon prvog pregleda i 3D CT (CBCT) snimanja čeljusti, posebnim softverom se na osnovu CT snimke izrađuje računalni trodimenzionalni model čeljusti pacijenta. Isti softver ima različite alate kojima se vrlo precizno projektira sigurna ugradnja Straumann® implantata. Na osnovu tako napravljenog „nacrta“ od proizvođača implantata se naručuje se tzv. kirurška šablona.

Sam zahvat sastoji se od postavljanja šablone na čeljust pacijenta (takva šablona savršeno pristaje jer je napravljena prema anatomiji pacijenta) te ugradnje Straumann® implantata na mjestima koja su određena šablonom. Pri tome se koriste posebni alati koji su namjenjeni upravo za ovakav način ugradnje koji ima brojne prednosti: zahvat je precizniji, sigurniji, predvidljiviji i brži. Manje je invazivan i bolan za pacijenta, a manja je i potreba za nadogradnjom kosti.

Sve to vodi kraćem vremenu oporavka te onome što je pacijentu najvažnije – Straumann® implantati se odmah nakon zahvata mogu opteretiti odnosno odmah se može ugraditi trajni keramički most, bez čekanja da implantati u potpunosti srastu s kosti.

Prednosti CGI metode:

  • Minimalno invazivan zahvat, nema dodatnog rezanja niti šivanja
  • Maximalna preciznost i efikasnost postavljanja implantata
  • Postoperativni oporavak traje jedan dan
  • Zahvat je u potpunosti bezbolan (anestezija/sedacija)


ZUBNI IMPLANTATI STRAUMANN ® S DOŽIVOTNOM GARANCIJOM

Zubni implantati Straumann ® nisu samo najbolja zamjena za izgubljeni zub, oni su doživotna investicija u vaš osmjeh.

Poboljšajte kvalitetu života i vratite osmijeh na lice.

Zubni implantati su mali vijci od titana. Ugrađuju se u čeljust pacijenta malim kirurškim zahvatom. Zamjenjuju prirodni korijen zuba. Implantat može biti ugrađen u gornju i (ili) donju čeljust.

Nakon nekog vremena dentalni implantati će urasti u kost i preuzeti ulogu korijena zuba. Može služiti kao potpora za krunicu, most ili protezu.

Krunica - kruna ili most, izrađeni od keramike, cirkonija ili drugog estetskog materijala, trajno su postavljeni na protezu za proširenje.

Nadogradnja (abutment) - izrađen od titana ili cirkonija, služi kao veza između implantata i protetske obnove (most ili kruna).

Zubni implantat - titanski vijak je ugrađen u čeljust tijekom malog kirurškog zahvata. Postotak uspjeha ove terapije kreće se od 95 do 100%, što ga čini jednim od najsigurnijih i najsavršenijih terapija u dentalnoj medicini.Nakon spajanja implantata i kosti, implantat zamjenjuje korijen zuba.

Straumann ® Roxolid ® dentalni implantati

Više nego čvrst – Roxolid ®. Smanjena invazivnosti.

Straumann ® Roxolid ® je visokoučinkovita legura sastavljena od 15% cirkonija i 85% titana, posebno dizajnirana od strane instituta Straumann ® za primjenu u implantološkoj stomatologiji.

Ima visoku čvrstoću, rastezljivost i izvrsne sposobnosti osteointegracije, što Straumann ® Roxolid ® čini prvim izborom materijala za smanjenu invazivnost. Njegova svojstva omogućuju veće samopouzdanje i veće mogućnosti liječenja kroz postavljanje dentalnih implantata reduciranog promjera (Straumann® Bone Level Conical Implant) i kraćih implantata (Straumann ® Standard Plus Short Implant), posebno u slučajevima kada se može izbjeći povećanje koštane mase.

Izvrsna svojstva vezivanja Straumann ® Roxolid®  implantata u kombinaciji s Straumann ® SLActive ® površinom dovodi do smanjenja kompleksnosti liječenja. 

Doktori medicine

Doktori stomatologije

Bjelovarsko-bilogorska županija

Brodsko-posavska županija

Dubrovačko-neretvanska županija

Grad Zagreb

Istarska županija

Karlovačka županija

Koprivničko-križevačka županija

Krapinsko-zagorska županija

Ličko-senjska županija

Međimurska županija

Nepoznato

Osječko-baranjska županija

Požeško-slavonska županija

Primorsko-goranska županija

Šibensko-kninska županija

Sisačko-moslavačka županija

Splitsko-dalmatinska županija

Varaždinska županija

Virovitičko-podravska županija

Vukovarsko-srijemska županija

Zadarska županija

Zagrebačka županija