Misija: hollywoodski osmijeh

Elena Štimac Vukojević, dr.med.dent., spec. stomatološke protetike
Misija: hollywoodski osmijeh

Često se susrećemo s upitima kako postići osmijeh kakav imaju hollywoodske zvijezde. Mnogi se nadaju kako će jednog dana i oni tako zablistati, ali ipak su jako sumnjičavi je li to u njihovom slučaju moguće. Kako bismo demistificirali cijeli postupak i otkrili što stoji iza pojma hollywoodskog osmijeha, pripremili smo za vas video koji u koracima prikazuje put od devastirane usne šupljine do estetski savršenog osmijeha.

SMILE DESIGN - Vrhunac estetike uz cirkonske krunice u Štimac centru video pogledajte ovdje!

Nakon dijagnostike dentalnog stanja naše pacijentice, zube koji se nisu mogli spasiti morali smo izvaditi, a ostale smo spasili liječenjem i nadograđivanjem cirkonskim krunicama, odnosno cirkonskim mostomNa tržištu postoji više materijala od kojih se izrađuju kruniceDosad se najčešće koristila metal-keramika, ali danas upravo za slučajeve visoke estetike vrlo često koristimo cirkonsku keramiku koja je vrhunac estetske stomatologije. Svi nadomjesci s cirkonom djeluju potpuno prirodno, jer cirkon oponaša svojstva prirodnog zuba. Ugradnja cirkonskih krunica brz je i bezbolan zahvat. Brušenje za krunice trajalo je oko pola sata, a nakon uzimanja otiska za laboratorij, krunice su bile gotove u samo 3 dana. Urođena anomalija visokog zubnog mesa (gummy smile) čest je problem kod mnogih ljudi. On se danas može vrlo efikasno riješiti. Podizanjem zubnog mesa kod pacijentice u video prilogu postupkom kirurške gingivektomije, dobili smo temelje za veći i širi osmijeh. Kao i u slučaju bilo kojeg zahvata u našem centru, prije početka zahvata gingivektomije pacijentici smo dali lokalnu anesteziju kako bi sve prošlo potpuno bezbolno i ugodno. Gingivektomija može trajati nekoliko minuta, ovisno o količini tkiva koje treba biti odstranjeno.


U laboratoriju našeg centra napravili smo nakon toga takozvani digitalni smile design. Primjena najmodernije CAD-CAM tehnologije nam omogućuje pružiti pacijentima savršenu estetiku i preciznost u rekordnom roku. Pomoću specijaliziranih programa za dizajn zubi, u našem laboratoriju dizajniramo nove zube kako bi u potpunosti izgledom i funkcijom odgovarali licu pacijenta. Dizajn se zatim šalje u takozvanu glodalicu, koja u samo nekoliko sati izrađuje zube po zadanim parametrima i kao rezultat dobivamo prekrasnu liniju osmijeha!

Završna faza ove beauty transformacije i “točka na i” pravog hollywoodskog osmijeha bilo je popunjavanje i oblikovanje usana hijaluronskim dermalnim filerima Juvederm. Glavni sastaojak filera je hijaluronska kiselina koja se prirodno nalazi u našim stanicama te hidratizira kožu i zadržava vodu. Ta svojstva imaju odlične učinke na oblikovanje i osvježavanje kože lica. Kombinacija prirodnih svojstava najboljeg dermalnog filera na tržištu – Juvederm i umijeća naše doktorice specijalizirane za estetiku lica, rezultiralo je svježim i prirodnim izgledom usana te zaokružilo ovu beauty transformaciju na najbolji mogući način. 


Ovakva kombinacija brzih i jednostavnih zahvata postiže zaista zavidne rezultate. Ako i vi želite postati vlasnikom ovakvog predivnog osmijeha, slobodno nam se javite!

Doktori medicine

Doktori stomatologije

Bjelovarsko-bilogorska županija

Brodsko-posavska županija

Dubrovačko-neretvanska županija

Grad Zagreb

Istarska županija

Karlovačka županija

Koprivničko-križevačka županija

Krapinsko-zagorska županija

Ličko-senjska županija

Međimurska županija

Nepoznato

Osječko-baranjska županija

Požeško-slavonska županija

Primorsko-goranska županija

Šibensko-kninska županija

Sisačko-moslavačka županija

Splitsko-dalmatinska županija

Varaždinska županija

Virovitičko-podravska županija

Vukovarsko-srijemska županija

Zadarska županija

Zagrebačka županija