• prof.dr.sc. Mislav Jelić
 • (ortoped)
Razina pomoći 5,00 (18)
Ljubaznost 4,84 (19)
Zakonitost i etičnost 5,00 (19)
Vrijeme čekanja 4,84 (19)
Osoblje 4,74 (19)

O nama

Prof. dr. sc. Mislav Jelić, specijalist ortoped

Višestruko je međunarodno nagrađivani stručnjak za koljeno. Voditelj je II odjela na Klinici za ortopediju KBC Zagreb i Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Diplomirao je na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 1995. godine, a tijekom studija je bio nagrađen Rektorovom nagradom te nagradom Akademika Drage Perovića. Magistrirao je 1998. godine te doktorirao 2001. godine na temi liječenja oštećene zglobne hrskavice. Od više međunarodnih nagrada, najdraža mu je Hughston Award koju je dobio zajedno s grupom autora za najbolji objavljeni rad u najprestižnijem medicinskom časopisu za sportsku medicinu u svijetu American Journal of Sports Medicine u 2008. godini. U tom radu je po prvi puta objavljena metoda transplantacije karakteriziranih hrskavičnih stanica kojom je postignuta puna regeneracija zglobne hrskavice koljena. Time je po prvi puta pokazano da je terapija stanicama uspješnija od dosadašnjih metoda koje su se smatrale zlatnim standardom.

Na međunarodnim natječajima je izabran za prestižne stipendije kojima je zaokružio svoju edukaciju iz koljena: 2004., ICRS (International Cartilage Repair Society) Travelling Fellowship kada je bio pozvani predavač te pratio rad u vodećim centrima u SAD za područje liječenja zglobne hrskavice (npr. Brigham and Womens Hospital na Harvardu …), zatim 2011. ESSKA (European Society for Sports Traumatology, Knee Surgery and Arthroscopy) Travelling fellowship (npr. Mayo Klinika…) kada je također bio pozvani predavač i pratio rad vodećih centara u SAD za liječenje sportskih ozljeda koljena, te 2013 za Knee Society Travelling fellowship (npr. Hospital for Special Surgery NY…) kada je sudjelovao u radu u vodećim centrima u SAD za ugradnju endoproteza koljena.

Prof dr. sc. Mislav Jelić najviše se bavi ugradnjom endoproteza koljena, artroskopskim zahvatima u smislu rekonstrukcije križnih ligamenata koljena, šivanje meniska, zatim liječenjem patelofemoralne problematike.

Prof. Jelić je prvi je u ovom dijelu Europe transplantirao menisk te je također prvi u ovom dijelu Europe bio aktivni dio tima koji je učinio prvu transplantaciju svježeg koštano hrskavičnog transplantata koljena. I dalje vodi na Klinici za ortopediju KBC Zagreb program transplantacije hrskavice i meniska.

Posebno treba istaknuti znanstvenu djelatnost Prof Jelića koja je rezultirala s 4 međunarodna patenta.
Prof Jelić je do sada objavio oko 100 publikacija od kojih je većina međunarodnih.
Njegovi radovi su do sada više od 2000 puta citirani u stručnoj i znanstvenoj literaturi.

Gost Profesor je u Kliničkom centru Crne Gore u Podgorici gdje povremeno odlazi operirati. Aktivni je ili donedavni član više međunarodnih stručnih odbora ESSKA, ICRS, YSOS, … te je član Uredničkog odbora najprestižnijeg europskog časopisa za koljeno, KSSTA.
Od ostalih stručnih djelatnosti je voditelj Savjetničkog odbora tvrtke Bagheera..

Ugovor s HZZO

 • Ne Postoji

Članci

prof.dr.sc. Mislav Jelić, ortoped

Prednji križni ligament

Prednji križni ligament je jedan od glavnih stabilizatora koljena. Nalazi se tik ispred stražnjeg križnog ligamenta u sredini koljena. Odgovoran je za rotacijsku stabilnost koljena. Često puca kod...
Cijeli članak
prof.dr.sc. Mislav Jelić, ortoped

Endoproteza koljena

Koljeno je najveći i najkompliciraniji zglob u našem tijelu. Sastoji se od tri anatomski odvojena dijela, unutarnjeg, zatim vanjskog odjeljka te prednjeg dijela koljena kojeg još zovemo i patelofem...
Cijeli članak
prof.dr.sc. Mislav Jelić, ortoped

Liječenje oštećene zglobne hrskavice

Cijeli članak
prof.dr.sc. Mislav Jelić, ortoped

Fizikalna terapija i poslijeoperacijska rehabilitacija koljena

Postoji mnoštvo uzroka koji dovode do boli koljenu, a velik dio tih uzroka nije posljedica ozljeda nego prenaprezanja koljena odnosno neadekvatne muskulature koljena. Slabost muskulature je jedan od ...
Cijeli članak
prof.dr.sc. Mislav Jelić, ortoped

Patela

Patelofemoralni zglob spada anatomski u koljeno, no funkcionalno je potpuno zaseban zglob. Patela je najveća sezamoidna kost u našem tijelu te se nalazi u sklopu tetive kvadricepsa s prednje strane ...
Cijeli članak
prof.dr.sc. Mislav Jelić, ortoped

Osteotomije

Uredna osovina koljena je iznimno važna za održavanje fizioloških odnosa unutar samog zgloba. Ukoliko nalazimo nepovoljne biomehaničke uvjete radi lošeg usmjerenja donjeg ekstremiteta, mogućnost...
Cijeli članak
prof.dr.sc. Mislav Jelić, ortoped

Menisk

Menisk je jedna od najvažnijih struktura u našem koljenu te svako koljeno ima dva meniska, medijalni odnosno unutarnji te lateralni odnosno vanjski menisk. Polumjesečastog je izgleda te ima 3 glavn...
Cijeli članak
Učitaj još članaka

Iskustva drugih

 • 20.9.2023. u 11:02 SATI
 • Korisnik: korisnik56819
Razina pomoći
Ljubaznost
Zakonitost i etičnost
Vrijeme čekanja
Osoblje

Profesor je toliko pametan, a opet dovoljno human i spušten na zemlju da vas umiri i sve vam objasni. Preporučila bih ga svakome tko ima problema s koljenom.

 • 18.8.2023. u 16:10 SATI
 • Korisnik: korisnik56590
Razina pomoći
Ljubaznost
Zakonitost i etičnost
Vrijeme čekanja
Osoblje

Izvrstan specijalista, u potpunosti posvećen pacijentima, temeljit, susretljiv i pun razumijevanja, strpljiv i velikog znanja. Sve pohvale, da je barem više takvih ljudi u našem zdravstvu.

 • 15.5.2023. u 15:15 SATI
 • Korisnik: korisnik55334
Razina pomoći
Ljubaznost
Zakonitost i etičnost
Vrijeme čekanja
Osoblje

Moj dojam na prvom pregledu - izuzetno stručan, pristupačan, ljubazan doktor. Za rješavanje problema s koljenom - moj prvi izbor.

 • 16.11.2022. u 14:01 SATI
 • Korisnik: korisnik52261
Razina pomoći
Ljubaznost
Zakonitost i etičnost
Vrijeme čekanja
Osoblje

Odličan doktor. Prošao sam 2 operacije koljena kod njega i mogu reći samo dobro. Svima bih ga preporučio.

 • 26.8.2022. u 8:47 SATI
 • Korisnik: korisnik50929
Razina pomoći
Ljubaznost
Zakonitost i etičnost
Vrijeme čekanja
Osoblje

Upoznala dr. Jelić koji je utvrdio moju bolest, operirao me i od tog sam trenutka bila njegova pacijentica na kontrolama. Nakon toliko mjeseci zajedničkog druženja nema više tog zahvata kojeg bi se uplašila i sve zahvaljujući njemu. Pohvale se također odnose i na sestru.

Učitaj još komentara

Doktori medicine

Doktori stomatologije

Bjelovarsko-bilogorska županija

Brodsko-posavska županija

Dubrovačko-neretvanska županija

Grad Zagreb

Istarska županija

Karlovačka županija

Koprivničko-križevačka županija

Krapinsko-zagorska županija

Ličko-senjska županija

Međimurska županija

Nepoznato

Osječko-baranjska županija

Požeško-slavonska županija

Primorsko-goranska županija

Šibensko-kninska županija

Sisačko-moslavačka županija

Splitsko-dalmatinska županija

Varaždinska županija

Virovitičko-podravska županija

Vukovarsko-srijemska županija

Zadarska županija

Zagrebačka županija

prof.dr.sc. Mislav Jelić

(ortoped)