• izv.prof.dr.sc. Tomislav Lauc
 • (spec. ortodoncije)
Razina pomoći 5,00 (21)
Ljubaznost 5,00 (21)
Zakonitost i etičnost 5,00 (21)
Vrijeme čekanja 5,00 (21)
Osoblje 5,00 (21)

O nama

Stomatološka poliklinika Apolonija je poliklinika za stomatološku dijagnostiku, ortodonciju i protetiku. Osnovana je na pedesetogodišnjoj tradiciji privatne prakse i jedna je od najstarijih privatnih zagrebačkih poliklinika. Nastala je kao nadgradnja tradicionalne obiteljske Zubne ordinacije dr. Mire Jukić Lauc.


Naše vrijednosti i pristup

Stalnom edukacijom i najsuvremenijom tehnologijom Stomatološka poliklinika Apolonija svojim pacijentima osigurava najkvalitetniju zdravstvenu zaštitu. Ponosni smo na svoj položaj među najboljim ustanovama iz domene stomatologije. Trudimo se pružati najbolje usluge našim pacijentima kroz stalno podizanje njihovog zadovoljstva kao i zadovoljstva naših zaposlenika.

Misija i vizija poliklinike Apolonija

Naša je misija ohrabriti i usrećiti pacijente lijepim i novim osmijehom. Individualnim pristupom, znanstveno i tehnološki najnaprednijim postupcima te humanim i profesionalnim odnosom.
Naša je vizija biti prepoznati kao najkvalitetnija stomatološka poliklinika u Hrvatskoj.

Temeljne vrijednosti poliklinike Apolonija

Poštujući našu misiju i viziju usmjereni smo na korisnike naših usluga, a to postižemo kroz:

Izvrsnost – kontinuirano pružamo najvišu kvalitetu usluge.
Personaliziranost – individualno pristupamo svakom pacijentu/pacijentici kako bi postigli najučinkovitije liječenje.
Privatnost – štitimo privatnost pacijenata/pacijentica i pružamo potpunu diskreciju.
Različitost – poštujemo i u svoje dnevne aktivnosti uključujemo širok krug ljudi i ideja.
Odgovornost – stojimo iza svih svojih postupaka znanjem, poštenjem i humanošću.
Tehnologiju – sustavno poboljšavamo postupke liječenja uvođenjem novih provjerenih metoda i dostignuća.
Edukaciju – stalno unapređujemo znanje svih zaposlenika kako bi postigli maksimalnu stručnost.
Učinkovitost – pratimo i primjenjujemo nova znanstvena i stručna dostignuća što podiže razinu točnosti, preciznosti i uspješnosti naših terapija.
Tradiciju – pola stoljeća ulažemo u kvalitetu.
Ljude i timski rad – suradnjom i zajedničkim djelovanjem stvaramo profesionalno i ugodno radno okruženje. Poliklinika Apolonija kontinuirano uvodi tehnološka dostignuća i najsuvremenije metode liječenja u Hrvatsku.

Suvremeni i tradicionalni pristup liječenju

Poliklinika Apolonija kontinuirano uvodi tehnološka dostignuća i najsuvremenije metode liječenja u Hrvatsku. Jedna smo od tehnološki najnaprednijih stomatoloških ustanova. Sustavno, prvi u Hrvatskoj, uvodimo nove napredne postupke te najsuvremenije sustave i tehnologije.
Tradicionalni liječnički pristup, briga o ljudima, individualizirana terapija i najmoderniji načini liječenja spojeni su na jednom mjestu. Svaki član našeg tima ovdje je kako bi sudjelovao u stvaranju novih vrijednosti za naše pacijente.
Dolaskom u Apoloniju ulazite u polikliniku koja svoje znanje i vještine prenosi u individualnu brigu o svakom pacijentu kako bi iz nje izašli s većim i ljepšim osmjehom.


O DOKTORU

Izv. prof. dr. sc. Tomislav Lauc, dr. med. dent., spec. ortodoncije

Ravnatelj poliklinike


Prof. Tomislav Lauc diplomirao je 1997. godine na Stomatološkom fakultetu u Zagrebu, a sljedeće godine upisuje poslijediplomski studij na Stomatološkom fakultetu u Zagrebu iz ortodoncije i poslijediplomski studij na Prirodoslovno – matematičkom fakultetu u Zagrebu iz antropologije. Magistrirao je i doktorirao iz područja antropologije i ortodoncije, a specijalistički ispit iz ortodoncije položio je 2005. godine.

Predaje na Studiju antropologije na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, na Stomatološkom fakultetu u Zagrebu, a gostujući je profesor na Stomatološkom fakultetu u Sarajevu.

Predsjednik je Hrvatskog društva ortodonata HLZ i član Središnjeg odbora European Academy of Dento- Maxillo- Facial- Radiology. Gostujući je član najrenomiranijeg ortodontskog društva Angle Society of Europe kao i Američkog društva ortodonata (American Association of Orthodontists).

Glavni je urednik međunarodnog znanstvenog časopisa South European Journal of Orthodontics and Dentofacial Research (SEJODR) i recenzent i član uređivačkih odbora nekoliko znanstvenih časopisa. Autor je 30 originalnih znanstvenih i preglednih radova u međunarodnim znanstvenim časopisima i 50 kongresnih priopćenja.

Predsjednik je ili član 45 organizacijskih ili znanstvenih odbora međunarodnih znanstvenih ili stručnih skupova. Koautor je 6 znanstvenih knjiga. Nagrađen je s više znanstvenih nagrada uključujući i prestižnu međunarodnu nagradu Ambasador of Excellence i američkom Dahlberg Award. Stalni je sudski vještak za područje stomatologije.

Osim ortodoncije, usavršavao se u područjima implantologije koju predaje na Specijalističkom studiju dentalne implantologije na Stomatološkom fakultetu u Zagrebu, području liječenja poremećaja čeljusnog zgloba, bioregenerativne kirurgije, 3D dijagnostike i estetske rehabilitacije koja su također predmet njegovog djelovanja i specijalnosti.

Neiscrpna snaga, rad i predanost, entuzijazam, marljivost, a istovremeno ljudskost, empatija i osjećajnost prema pacijentima pomiču ga uvijek barem jedan korak ispred svog vremena. Sve to ga istovremeno čini nepresušnim uzorom, potporom i vodiljom za sve suradnike koji su s ponosom članovi njegovog tima.

Područje rada: veliki i složeni multidisciplinarni stomatološki zahvati, ortodoncija, dentalna implantologija, 3D dijagnostika i terapija, digitalna stomatologija, oralna kirurgija.

Usluge

ZUBNI APARATIĆI - ortodoncija u našim rukama kreirala je tisuće prekrasnih osmijeha

INVISALIGN - moderan i nevidljiv aparatić prilagođen zahtjevima suvremenog užurbanog života

ZUBNI IMPLANTATI - više od 20 godina iskustva rada s implantatima.

KERAMIČKE KRUNICE - stvaranje ljepote je umjetnost koju svakodnevno živimo

LJEPŠI OSMIJEH - poklonite si najljepši osmijeh

LIJEČENJE ZUBI - temeljni nam je zadatak ukloniti i spriječiti bol te dovesti do ozdravljenja


Cjenik zdravstvenih usluga poliklinike Apolonija možete pregledati ovdje!

Ugovor s HZZO

 • Ne Postoji

Načini plaćanja

 • Premium
 • Diners
 • Maestro
 • Mastercard
 • Visa

Članci

izv.prof.dr.sc. Tomislav Lauc, spec. ortodoncije

All on 4 i All on 6 - sve što morate znati

Dugi niz godina zubne proteze bile su jedino rješenje za potpunu bezubost. Implantati pružaju nove mogućnosti....
Cijeli članak
izv.prof.dr.sc. Tomislav Lauc, spec. ortodoncije

Jedan od najbitnijih razloga zašto sve češe vadimo umnjake

Često je mišljenje da su krivi zubi nasljedni i da ih nasljeđujemo od roditelja. To je samo polovično istina....
Cijeli članak
izv.prof.dr.sc. Tomislav Lauc, spec. ortodoncije

Dizajniranje osmijeha kakvog želite

Stomatološka poliklinika Apolonija, osnovana na pedesetogodišnjoj tradiciji privatne prakse, svojim pacijentima nudi dizajn osmijeha uz pomoć digitalnih alata i napredne tehnologije....
Cijeli članak
izv.prof.dr.sc. Tomislav Lauc, spec. ortodoncije

Prozirni aparatić je popularan ali terapiju obvezno mora voditi ortodont!

Jedan od najvećih hrvatskih stručnjaka za ortodonciju, dr. Tomislav Lauc, progovara o trendovima u ortodonciji i otkriva sve o hit-tretmanu ravnanja zuba prozirnim aparatićem Invisalign....
Cijeli članak
izv.prof.dr.sc. Tomislav Lauc, spec. ortodoncije

Botoks i dermalni fileri u stomatološkim ordinacijama

Zadnjih godina sve je veća učestalost korištenja dermalnih filera i botoksa u ordinacijama doktora dentalne medicine....
Cijeli članak
izv.prof.dr.sc. Tomislav Lauc, spec. ortodoncije

Virtualni pregled zubi, iz udobnosti Vašeg doma.

U vrijeme lock-outa zbog COVID-19, telestomatologija ušla je na velika vrata u Hrvatsku i kada opasnost prođe, ona neće nestati. Pročitajte što o tome misli dr. Lauc....
Cijeli članak
izv.prof.dr.sc. Tomislav Lauc, spec. ortodoncije

Bolesti usne šupljine mogu izazvati i infarkt

Danas su dostupne moderne tehnologije uz pomoć kojih svatko od nas može imati lijepe zube, ali stomatolozi upozoravaju kako niti jedna terapija nema smisla ako pacijent kod kuće ne održava oralnu ...
Cijeli članak
izv.prof.dr.sc. Tomislav Lauc, spec. ortodoncije

Dr. Lauc o higijeni zubiju, ortodonciji i utjecaju hrane na razvoj karijesa

U najranijoj dobi najvažnije je da roditelj nauči dijete kvalitetno prati zube, da ga kontrolira u tome i da dijete žvače, kako bi se pravilno razvila čeljust, kaže stomatolog dr. Tomislav Lauc...
Cijeli članak
Učitaj još članaka

Iskustva drugih

 • 2.5.2024. u 17:14 SATI
 • Korisnik: korisnik60858
Razina pomoći
Ljubaznost
Zakonitost i etičnost
Vrijeme čekanja
Osoblje

Doktor je ljubazan, smiren i profesionalan. Za vrijeme zahvata uvijek objašnjava što i zašto radi te odgovara na eventualna pitanja. Svo osoblje je profesionalno i divno. Svojim pacijentima unose vedrinu, sigurnost i olakšanje.

 • 8.9.2023. u 15:55 SATI
 • Korisnik: korisnik56627
Razina pomoći
Ljubaznost
Zakonitost i etičnost
Vrijeme čekanja
Osoblje

Doktor Lauc je neizmjerno ljubazan, stručan i profesionalan!! Velika pohvala cijelom timu, od sestara koje su uvijek ljubazne i pristupačne do doktorica koje su brižne i stručne. Dr. Lauc je složio sjajni, sjajniji, najsjajniji tim!

 • 5.9.2022. u 8:07 SATI
 • Korisnik: korisnik51046
Razina pomoći
Ljubaznost
Zakonitost i etičnost
Vrijeme čekanja
Osoblje

Došla sam kod njega bez nekoliko zuba koje je uništila prijašnja zubarka. Prekrasan čovjek, još bolji doktor, divno biće. Smiren, ljubazan, na sva pitanja odgovori opširno i ljubazno. Smatram ga vrhunskim stručnjakom i svakako je ovo doktor za preporuku!

 • 26.4.2022. u 9:24 SATI
 • Korisnik: korisnik49351
Razina pomoći
Ljubaznost
Zakonitost i etičnost
Vrijeme čekanja
Osoblje

Predivan doktor...miran, u potpunosti se posveti pacijentu, sve lijepo objasni i s njim se moze razgovarat o svemu bez imalo ustručavanja. Profesionalan, jednostavan i iskren. Odličan liječnik i čovjek. Pacijentica sam dr. Lauca vše godina..

 • 2.3.2022. u 17:40 SATI
 • Korisnik: korisnik40532
Razina pomoći
Ljubaznost
Zakonitost i etičnost
Vrijeme čekanja
Osoblje

Stomatolog Lauc mi je na sva moja pitanja detaljno odgovorio na krajnje ljubazan i susretljiv način.

Učitaj još komentara

Doktori medicine

Doktori stomatologije

Bjelovarsko-bilogorska županija

Brodsko-posavska županija

Dubrovačko-neretvanska županija

Grad Zagreb

Istarska županija

Karlovačka županija

Koprivničko-križevačka županija

Krapinsko-zagorska županija

Ličko-senjska županija

Međimurska županija

Nepoznato

Osječko-baranjska županija

Požeško-slavonska županija

Primorsko-goranska županija

Šibensko-kninska županija

Sisačko-moslavačka županija

Splitsko-dalmatinska županija

Varaždinska županija

Virovitičko-podravska županija

Vukovarsko-srijemska županija

Zadarska županija

Zagrebačka županija

izv.prof.dr.sc. Tomislav Lauc

(spec. ortodoncije)