Zanima Vas tko su najbolji doktori i stomatolozi u Hrvatskoj?

Pogledajte što ljudi misle o njima i iskoristite te informacije za dobrobit Vašeg zdravlja. Pomozite drugim ljudima tako što ćete ostaviti komentare i ocjene!

Poliklinika Dermaplus pruža 10% popusta na pregled novom pacijentu koji se ovdje prijavi.
PRIJAVITE SE OVDJE!

Prednosti primjene hijaluronskog filera pomoću kanile!

  • Objavljen: 27. Travanj, 2017
1671_hijaluronski_filer-can.jpg

 

Da bismo uklonili znakove starenja potrebno je sustavno nadoknađivati izgubljeni volumen lica koji se postiže ubrizgavanjem hijaluronskog filera. Hijaluronska kiselina prirodni je sastojak naše kože te je ključna molekula koja je odgovorna za elastičnost, mekoću i hidrataciju kože, a važna je i za potpornu funkciju kože. Mlada koža sadrži veću koncentraciju hijaluronske kiseline koja kožu čini elastičnom i mekom. Starenje je prirodan proces u kojem dolazi do smanjenja količine hijaluronske kiseline, kolagena i elastina, što dovodi do nastanka bora i umornog izgleda kože. 

Dermalni fileri (hijaluronski fileri) u injektibilnom obliku su sve više popularni i danas predstavljaju metodu izbora među nekirurškim tehnikama koje daju odmah vidljive rezultate, a pri tome se postiže prirodan, pomlađen i osvježen izgled lica.

Hijaluronski fileri namjenjeni su korekciji bora, povećanju volumena usnica i modeliranju lica.  Injiciranjem hijalurona u kožu postiže se popunjavanje bora, ali i vraćanje izgubljenog volumena (popunjavanje obraza, naglašavanje izgubljene linije brade, podizanje kutova usana) te rehidracija kože zbog privlačenja i vezanja molekula vode.

Hijaluronskim filerima vraćamo hijaluronsku kiselinu u kožu, uz efekt pomlađivanja izgleda kože. Dodatno, hijaluronska kiselina potiče regeneraciju i stvaranje novog kolagena i elastina u koži čime se postiže efekt pomlađivanja i svježijeg izgleda lica.

 

Kako se filer unosi u kožu?

Prije punjenja filerom, područje kože u koji se filer unosi potrebno je pripremiti tako da se namaže anestetskom kremom, nakon čega je tretman bezbolan. Filer se injicira vrlo tankim iglama ili kanilom. Brojne su prednosti kod aplikacije filera uz pomoć kanile (duge igle s tupim vrhom) s obzirom da je zahvat manje bolan, oporavak znatno kraći, a što je najvažnije, ovo je najsigurniji način primjene s obzirom da tupi vrh kanile ne oštećuje arterije, kapilare i živac, zbog čega je znatno manji rizik i učestalost pojave modrica i otoka.

 

Što se sve može puniti?

Praktički se mogu puniti sve bore na licu i vratu, kao što su bore oko očiju, podočnjaci, bore oko usana i na čelu, usnice, rub usnica, ali i injiciranjem  sporije razgradivih filera u zone obraza uz vraćanje izgubljenog volumena.

*Fileri na bazi hijaluronske kiseline dobivaju se sintetski, neživotinjskog su porijeka i biokompatibilni. 

 

 

 

 

O autoru članka

  • Grad Zagreb /
  • Gornji Grad - Medveščak /
  • DermaPlus, Poliklinika za dermatologiju i venerologiju /
  • Kaptol 25
  • Telefon: 01/481-9504
  • e-pošta: info at dermaplus dot hr
  • komentara: 36,
  • ukupno ocjena: 149
4,74
Pogledajte sve objavljene članke