Do savršenog osmjeha u tjedan dana – ljuskice su danas svima dostupne

doc.dr.sc. Nikola Petričević, spec. stomatološke protetike
Do savršenog osmjeha u tjedan dana – ljuskice su danas svima dostupneSvima nam je poznato koliko truda treba uložiti u održavanje savršenog osmijeha. A posebno kada nam je estetika zubi narušena i želimo obnoviti naše zube. U težnji za besprijekornim i blistavim osmijehom danas su nam na raspolaganju suvremeni keramički materijali, koji u rukama specijaliste protetike Dr.sc. Nikole Petričevića mogu dati maksimalni estetski efekt.

Nedostatak ili oštećenje jednog ili više zuba danas uspješno rješavamo postavljanjem bezmetalnih keramičkih estetkih ljuskica. Boja, oblik, položaj i simetrija zubi moguća je i u odrasloj dobi, kod svih koji nisu nosili aparatić za zube ili su nažalost oštetili svoje zube. Na sreću, živimo u vremenu kada je sve moguće te zdrave i lijepe zube obnavljamo u svega nekoliko dana.

U poliklinici Visodent izrađujemo ljuskice i krunice koje individualno prilagođavamo oblikom i bojom svakom pacijentu. Na zube koji su oštećeni, otkrhnuti, razmaknuti, tamni ili nepravilnog oblika lijepimo ljuskice. One su najpopularniji makeover osmijeha i medijski često zvan "hollywoodski osmijeh". Ljuskice su u osnovi tanki keramički listići koje fiksiramo na željenu površinu zuba. Da bi ljuskica bila pravilno postavljena odstranjujemo 0.5 mm zubne cakline, pri tome ne narušavajući prirodnu strukuru zuba. U pojedinim slučajevima zub se niti ne brusi te se ljuskica lijepi direktno na caklinu.

Izuzetno je važno ljuskice individualno prilagoditi svakom pacijentu misleći pri tom na željenu boju ljuskica, te oblik lica pacijenta. S obzirom na izrazito tanku strukturu, kut loma svijetlosti je identičan onom u caklini, te ljuskica u potpunosti oponaša prirodnu strukturu zuba i ne odaje dojam umjetnog zuba, već naprotiv prirodnog zuba.

U konačnici je najvažnije da novim osmijehom budemo svi u potpunosti zadovoljni od pacijenta do stomatologa. Zadovoljni pacijent je naš moto rada. Slobodno nam se obratite i dođite na prvi pregled kod specijaliste protetike Dr.sc. Nikole Petričevića.Doktori medicine

Doktori stomatologije

Bjelovarsko-bilogorska županija

Brodsko-posavska županija

Dubrovačko-neretvanska županija

Grad Zagreb

Istarska županija

Karlovačka županija

Koprivničko-križevačka županija

Krapinsko-zagorska županija

Ličko-senjska županija

Međimurska županija

Nepoznato

Osječko-baranjska županija

Požeško-slavonska županija

Primorsko-goranska županija

Šibensko-kninska županija

Sisačko-moslavačka županija

Splitsko-dalmatinska županija

Varaždinska županija

Virovitičko-podravska županija

Vukovarsko-srijemska županija

Zadarska županija

Zagrebačka županija