• prof.dr.sc. Ivica Klapan
 • (otorinolaringolog)
Razina pomoći 4,90 (134)
Ljubaznost 4,95 (135)
Zakonitost i etičnost 4,97 (133)
Vrijeme čekanja 4,82 (135)
Osoblje 4,96 (135)

O nama

"Poliklinika Klapan Medical Group" (u daljnjem tekstu: Poliklinika), nalazi se u Ilici 191A, u prvoj "pametnoj kući" koja je izgrađena u Hrvatskoj.

Osnivač Poliklinike je Prof. dr. sc. Ivica Klapan, dr. med., specijalist otorinolaringologije-kirurgije glave i vrata, subspecijalist plastično-rekonstrukcijske kirurgije glave i vrata, redoviti profesor otorinolaringologije i kirurgije glave i vrata na Medicinskim fakultetima Sveučilištá u Zagrebu i Osijeku (trajno zvanje). Profesor Klapan ima status "Visiting professor" na više američkih/EU medicinskih institucija. Stalni je član najprestižnijih svjetskih medicinskih akademija, komisija i društava u USA i EU.

Ova je medicinska ustanova registrirana za obavljanje dijagnostičkih i kirurških medicinskih djelatnosti u otorinolaringologiji-kirurgiji glave i vrata, kirurgiji-plastičnoj i estetskoj kirurgiji, dermatologiji i venerologiji, internoj medicini i alergologiji.

Sukladno Pravilniku o sistematizaciji radnih mjesta (rješenje Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi RH, urbroj: 534-07-03/1-07-9, klasa: UP/I-543-05/06-01/121) u Poliklinici rade ili su njezini konzultanti, liječnici više specijalisti iz područja kliničke medicine: interna medicina, citologija, patologija, otorinolaringologija-subspecijalisti plastično-rekonstrukcijske/estetske kirurgije, kirurgija-plastična i estetska kirurgija, dermatologija i venerologija, alergologija, anesteziologija i telemedicina. Sve medicinske usluge se naplaćuju prema službenom cjeniku Poliklinike Klapan Medical Group (odobrenje Hrvatske liječničke komore).

Poliklinika ostvaruje provjerenu i dobro uhodanu partnersku suradnju s kliničkim i općim bolnicama, biokemijskim, mikrobiološkim, citološkim, patohistološkim zavodima, radiološkim, oftalmološkim, ginekološkim i oprtopedskim poliklinikama i laboratorijima.

Poliklinika je dizajnirana prema najmodernijim arhitektonskim kriterijima današnjice u gradnji medicinskih ustanova ovog tipa, u cijelosti informatizirana, sa centralnom pohranom i zaštitom svih medicinskih podataka, računalnim sustavom za operacionalizaciju rada ustanove, te sa mogućnošću provedbe interaktivne telemedicinske dijagnostike i svekolike terapije (tele-kirurgija) u stvarnom vremenu („real time telemedicine“) sa bilo kojim ekspertnim medicinskim radilištem u Hrvatskoj i/ili svijetu.

Poliklinika posjeduje najmoderniju sofisticiranu medicinsku opremu za dijagnostiku i liječenje u svim specijalnostima za koje je licencirana i registrirana.

Usluge

Otorinolaringologija
Alergologija
Interna medicina
Anestezija

Ugovor s HZZO

 • Ne Postoji

Ugovor s osiguravajućim društvima

 • Croatia
 • Uniqua
 • Basler

Članci

prof.dr.sc. Ivica Klapan, otorinolaringolog

3D-N-CAS-FESS - operacija nosa, sinusa i baze lubanje

Prikaz primjera operacije bolesnika s tumorskom novotvorbom (operacija samo broz desnu nosnicu bolesnika), koja je zauzimala dio desnog maksilarnog i frontalnog sinusa, prednje i stražnje etmoidne si...
Cijeli članak
prof.dr.sc. Ivica Klapan, otorinolaringolog

3D-N-CAS-FESS-operacija nosa, sinusa i baze lubanje

Prikaz primjera operacije bolesnika s opsežnom tumorskom novotvorbom (gljivični tumor) koja je gotovo u potpunosti zauzimala cijeli lijevi maksilarni sinus bolesnika (operacija 3D-N-CAS-FESS-s navig...
Cijeli članak
Učitaj još članaka

Iskustva drugih

 • 19.11.2019. u 20:16 SATI
 • Korisnik: korisnik34775
Razina pomoći
Ljubaznost
Zakonitost i etičnost
Vrijeme čekanja
Osoblje

Klinici Klapan obratila sam se zbog poteškoća uzrokovanih alergijama. Imala sam stalne upale sinusa i općenito sam se osjećala jako loše (česte glavobolje, grlobolje, nekvalitetan san). Ispostavilo se da imam devijaciju septuma i kroničnu upalu sinusa. Pošto mi je to dijagnosticirao, dr. Klapan je preporučio punkciju sinusa (prilično bolan postupak, preporučila bih svima da se pripreme na to - utješno je što je kratkotrajan). Nakon uspješne punkcije sinusa i doze antibiotika upućena sam na operaciju devijacije septuma i smanjenja nosnih školjki. Operacija je protekla u najboljem redu i nije bila odveć bolna niti dugotrajna (usprkos anesteziji, dio postupka itekako osjetite). Nakon operacije upućena sam na 4 kontrole, a tijekom 3. kontrole iz nosa je izvađeno sve što unutra ne bi trebalo biti (šavovi, folijice). Stanje mi se uvelike poboljšalo, a najsretnija sam što napokon normalno spavam. Pohvalila bih sve članove osoblja Klinike Klapan. Njihov odnos prema pacijentu u potpunosti je korektan, ljudski i topao, a sam dr. Klapan stručnjak je kakvog se rijetko viđa. Svima sa sličnim poteškoćama preporučila bih da se prvo obrate Klinici Klapan.

 • 29.10.2019. u 15:29 SATI
 • Korisnik: korisnik34392
Razina pomoći
Ljubaznost
Zakonitost i etičnost
Vrijeme čekanja
Osoblje

Problem s disanjem/alergijom javio mi se još u djetinjstvu i od tad muku mučim s disanjem. Operaciju septuma obavio sam početkom godine. Sama operacija je trajala je kratko i bez poteškoća. Oporavak je također trajao kratko. Sama operacija bila je u ponedjeljak, a slobodno sam disao na nos od četvrtka/petka. Najteži dio cijele operacije i oporavka je teže spavanje prvih par dana zbog začepljenog nosa. Sportom sam se počeo baviti oko 14 dana nakon operacije. Od tada idem na tretmane laserom za alergiju i svakodnevno koristim sprej s morskom vodom za čiščenje nosa. Ne koristim više nikakve tablete. Od tada (prošlo je 8 mjeseci) nemam nikakvih problema sa disanjem ili alergijom. Kvaliteta života mi je na mnogo višem nivou. Zahvaljujem se doktoru i sestrama!

 • 24.9.2019. u 10:12 SATI
 • Korisnik: korisnik33926
Razina pomoći
Ljubaznost
Zakonitost i etičnost
Vrijeme čekanja
Osoblje

Izvanredan/vrhunski liječnik i čovjek, ljubazno i stručno osoblje, vrlo ugodan ambijent i vrhunska oprema. Prije dvije godine obavljena operacija septuma, od tada "dišem", prestaju alergije... Najtoplije preporučam!

 • 17.8.2019. u 10:01 SATI
 • Korisnik: vik
Razina pomoći
Ljubaznost
Zakonitost i etičnost
Vrijeme čekanja
Osoblje

Prije 4 godine radio sam operaciju devijacije septuma u Splitu (bila mi je potpuno začepljena desna nosnica), problem s disanjem javio mi se još u djetinjstvu i od tad mučim muke s disanjem. Nakon operacije u Splitu mislio sam da će mi se stanje poboljšati ali nije mi bilo osobito bolje. Pogotovo jer mi se disanje nije popravilo, konstantno mi se slijevao sekret u grlo, imao sam glavobolje, osjećao sam umor kad bih se probudio ujutro. Obratio sam se prof.dr.sc Klapan-u za pregled i dogovorili operaciju. Na operaciji su mi smanjene dvije nosne školjke, radio je reoperaciju septuma jer je na MSCT snimkama bilo jasno vidljivo da nosna pregrada nije do kraja ispravljena, podignut mi je vršak nosa sa hrskavicom koja je bila slomljena i koju je prof. Klapan uspio iskoristiti da opet drži vršak nosa. Na prvoj operaciji na kojoj sam bio predlagali su mi uzimanje hrskavice iz uške uha na što tada srećom nisam pristao. Operacija je trajala sat i pol, i nakon 3 sata sam već bio kući, uz upute prof. Klapana nije bilo nikakvih problema s oporavkom, nakon 4 dana sam već bio na poslu :) Nakon što sam skinuo trakice iz nosa nakon operacije, prof. Klapan je preporučio odlazak na more kako bih drenirao sinuse, što mi je i pomoglo jer više nemam zaostalog sekreta u sinusima. Nakon operacije sam se preporodio nemam više glavobolje budim se prije alarma, nema više slijevanja sekreta u nos. Nakon ovoga svega mogu se samo zahvaliti prof.dr.sc Klapan-u i njegovom timu jer su mi promjenili život s rješavanjem problema koji me muči već godinama.

 • 9.8.2019. u 12:16 SATI
 • Korisnik: robot

Mene zanima operacija devijacije septuma kod gospodina Klapana, tj jest koliki je vremenski period od prvog pregleda pa do operacije i ako ima pusaca koji su isli na operaciju, kako sa cigaretama ? Dali se treba prestat pusit prije operacije ili to nema nikakve veze ?

Učitaj još komentara

Doktori medicine

Doktori stomatologije

Bjelovarsko-bilogorska županija

Brodsko-posavska županija

Dubrovačko-neretvanska županija

Grad Zagreb

Istarska županija

Karlovačka županija

Koprivničko-križevačka županija

Krapinsko-zagorska županija

Ličko-senjska županija

Međimurska županija

Nepoznato

Osječko-baranjska županija

Požeško-slavonska županija

Primorsko-goranska županija

Šibensko-kninska županija

Sisačko-moslavačka županija

Splitsko-dalmatinska županija

Varaždinska županija

Virovitičko-podravska županija

Vukovarsko-srijemska županija

Zadarska županija

Zagrebačka županija

prof.dr.sc. Ivica Klapan

(otorinolaringolog)