Kombinacijom različitih grana stomatologije do transformacije osmijeha

Maja Jagodić-Štimac, dr.med.dent, stomatolog
Kombinacijom različitih grana stomatologije do transformacije osmijeha

Mnogi pacijenti dolaze na prvi pregled u neizvjesnosti ali i s uvjerenjem da je upravo njihova dentalna situacija najgora ikad. Ja volim reći svojim pacijentima kako bez obzira na trenutno stanje, uvijek postoji rješenje kako bismo maknuli bol i kreirali novi osmijeh. Zahvaljujući današnjim tehnologijama i dostignućima u stomatologiji, danas je zaista svaka dentalna situacija rješiva.


Kombinacijom različitih grana stomatologije do novog osmijeha!

Kombinacijom različitih grana stomatologije moguće je rekonstruirati usnu šupljinu i podariti pacijentu novi osmijeh koji ćete bezbrižno nositi godinama.

Nadomjestiti nedostatak jednog ili više zubi, tretirati upaljeno zubno meso, osvježiti osmijeh, kreirati novi osmijeh, riješiti se bolova i drugih problema danas je lakše nego ikad!

Zahvaljujući implantologiji i oralnoj kirurgiji moguće je riješiti problem dugogodišnjeg nedostatka zubi, dotrajale krunice i prethodno liječeni zubi vrlo se lako i brzo mogu učvrstiti i pripremiti za izradu novih krunica koje će pacijentu dati toliko željeni osmijeh. Ljuskice za zube omogućuju pacijentu blistavi, «hollywoodski» osmijeh o kakvom mnogi sanjaju, a izbjeljivanje zubi može u 45 minuta posvijetliti osmijeh pacijenta za nekoliko nijansi!

Bitno je istaknuti kako vrlo važan dio u cijelom procesu nastajanja novog osmijeha, osim doktora imaju i dentalni tehničari koji u sklopu dentalnog laboratorija izrađuju protetske nadomjestke i prilagođavaju izradu zubi svakom pacijentu kako bi njihov osmijeh bio što prirodniji.

Svi zahvati rade se pod lokalnom anestezijom zbog čega je svaki dolazak u potpunosti bezbolan te se pacijent može opustiti i biti miran za vrijeme tretmana.

 

Potpuni dentalni makeover

Potpuni dentalni makeover uključuje suradnju više stručnjaka iz različitih grana stomatologije. Prilikom jedne takve transformacije, potrebno je napraviti detaljan plan prema kojem svaki doktor ima točno svoju ulogu, sukladno svom stručnom području. Uvijek se prvo kreće od ekstrakcija ukoliko su potrebne te većih oralno-kirurških zahvata, a potom slijede različite terapije poput liječenja zubi ili parodontološke terapije. Nakon što sve zacijeli, kreće se u izradu same protetike čime zapravo i završava dentalni makeover, a pacijent dobiva novi osmijeh. Sve ostale primjere dentalnog makeovera možete vidjeti OVDJE. 

 

 

Doktori medicine

Doktori stomatologije

Bjelovarsko-bilogorska županija

Brodsko-posavska županija

Dubrovačko-neretvanska županija

Grad Zagreb

Istarska županija

Karlovačka županija

Koprivničko-križevačka županija

Krapinsko-zagorska županija

Ličko-senjska županija

Međimurska županija

Nepoznato

Osječko-baranjska županija

Požeško-slavonska županija

Primorsko-goranska županija

Šibensko-kninska županija

Sisačko-moslavačka županija

Splitsko-dalmatinska županija

Varaždinska županija

Virovitičko-podravska županija

Vukovarsko-srijemska županija

Zadarska županija

Zagrebačka županija