Prednosti primjene hijaluronskog filera pomoću kanile!

prim.dr.sc. Lena Kotrulja, dermatovenerolog
Prednosti primjene hijaluronskog filera pomoću kanile!

Da bismo uklonili znakove starenja potrebno je sustavno nadoknađivati izgubljeni volumen lica koji se postiže ubrizgavanjem hijaluronskog filera. Hijaluronska kiselina prirodni je sastojak naše kože te je ključna molekula koja je odgovorna za elastičnost, mekoću i hidrataciju kože, a važna je i za potpornu funkciju kože. Mlada koža sadrži veću koncentraciju hijaluronske kiseline koja kožu čini elastičnom i mekom. Starenje je prirodan proces u kojem dolazi do smanjenja količine hijaluronske kiseline, kolagena i elastina, što dovodi do nastanka bora i umornog izgleda kože. 

Dermalni fileri (hijaluronski fileri) u injektibilnom obliku su sve više popularni i danas predstavljaju metodu izbora među nekirurškim tehnikama koje daju odmah vidljive rezultate, a pri tome se postiže prirodan, pomlađen i osvježen izgled lica.

Hijaluronski fileri namjenjeni su korekciji bora, povećanju volumena usnica i modeliranju lica.  Injiciranjem hijalurona u kožu postiže se popunjavanje bora, ali i vraćanje izgubljenog volumena (popunjavanje obraza, naglašavanje izgubljene linije brade, podizanje kutova usana) te rehidracija kože zbog privlačenja i vezanja molekula vode.

Hijaluronskim filerima vraćamo hijaluronsku kiselinu u kožu, uz efekt pomlađivanja izgleda kože. Dodatno, hijaluronska kiselina potiče regeneraciju i stvaranje novog kolagena i elastina u koži čime se postiže efekt pomlađivanja i svježijeg izgleda lica.

 

Kako se filer unosi u kožu?

Prije punjenja filerom, područje kože u koji se filer unosi potrebno je pripremiti tako da se namaže anestetskom kremom, nakon čega je tretman bezbolan. Filer se injicira vrlo tankim iglama ili kanilom. Brojne su prednosti kod aplikacije filera uz pomoć kanile (duge igle s tupim vrhom) s obzirom da je zahvat manje bolan, oporavak znatno kraći, a što je najvažnije, ovo je najsigurniji način primjene s obzirom da tupi vrh kanile ne oštećuje arterije, kapilare i živac, zbog čega je znatno manji rizik i učestalost pojave modrica i otoka.

 

Što se sve može puniti?

Praktički se mogu puniti sve bore na licu i vratu, kao što su bore oko očiju, podočnjaci, bore oko usana i na čelu, usnice, rub usnica, ali i injiciranjem  sporije razgradivih filera u zone obraza uz vraćanje izgubljenog volumena.

*Fileri na bazi hijaluronske kiseline dobivaju se sintetski, neživotinjskog su porijeka i biokompatibilni. 

 

 

 

 

Doktori medicine

Doktori stomatologije

Bjelovarsko-bilogorska županija

Brodsko-posavska županija

Dubrovačko-neretvanska županija

Grad Zagreb

Istarska županija

Karlovačka županija

Koprivničko-križevačka županija

Krapinsko-zagorska županija

Ličko-senjska županija

Međimurska županija

Nepoznato

Osječko-baranjska županija

Požeško-slavonska županija

Primorsko-goranska županija

Šibensko-kninska županija

Sisačko-moslavačka županija

Splitsko-dalmatinska županija

Varaždinska županija

Virovitičko-podravska županija

Vukovarsko-srijemska županija

Zadarska županija

Zagrebačka županija