Psihološka dobrobit i upravljanje zdravljem

dr.med. Sanja Toljan, anesteziolog
Psihološka dobrobit i upravljanje zdravljem

 

 

 

 

 

Jeste li ikada pomislili da nemate kontrolu nad svojim reakcijama ili zdravljem? Pitate li se zašto ste često iscrpljeni kao da ste se borili s lavovima? Ili Vas je zanimalo zašto u želucu osjećamo nervozu ili zaljubljenost? Odgovore na ova i druga pitanja možete doznati u Orlandu!

Možemo Vas opremiti dodatnim alatima za održavanje zdravlja i hormonalne ravnoteže, te Vam pomoći da još lakše ostvarite svoj potencijal!

Česta je zabluda da se psihologija bavi isključivo „bolesnim“ ljudima. U Orlandu ne koristimo spoznaje moderne psihologije samo kako bismo Vam pomogli sa zdravstvenim poteškoćama i ishodom liječenja. Kao interdisciplinarni tim, primjenjujemo i spoznaje psihologije o očuvanju zdravlja i prevenciji bolesti.

Neka od pitanja kojima se bavimo su:

  • procesi koji povezuju doživljavanje i ponašanje s bolestima (npr. stres)
  • utjecaj doživljavanja i ponašanja u nastanku bolesti (npr. onkoloških, krvožilnih, gastrointestinalnih)
  • pridržavanje zdravstvenih preporuka i savjeta

 

Znanost danas itekako prepoznaje važnost zadovoljstva (s prošlošću), nade i optimizma (za budućnost) te sreće i dobrobiti (u sadašnjosti). Vjerujemo da su ključna potpora našem zdravlju pozitivna iskustva (npr. ljubav, ostvarenje profesionalnih ciljeva) i pozitivne osobine (npr. hrabrost, ustrajnost, originalnost, mudrost). Oni su štit našeg moćnog ali i krhkog tijela već generacijama. Pridonijeli su opstanku ljudi do modernog doba, bez obzira na velike promjene koje smo doživjeli kao vrsta. Šteta je što se njihova moć u praksi često zanemaruje, iako su oni idealna nadopuna . U svom radu njegujemo ovakvo stajalište kako bismo pridonijeli održavanju zdravlja i povećanju kvalitete života svojih pacijenata. Sagledavamo ih kao cjelovite osobe, ne usmjeravajući se samo na određeni aspekt njihovog funkcioniranja, te u njima tražimo svaki izvor snage.

Savjetovanjem i edukacijom nastojimo usmjeriti i povećati snagu svakoga od Vas, kako biste bili što uspješniji u ostvarenju zdravstvenih ciljeva!

Kroz individualno savjetovanje i grupne radionice pomažemo Vam preuzeti kontrolu nad zdravljem. Saznajte više o ulozi hormona u zdravlju i psihološkoj dobrobiti. Saznajte kako mozak možete ojačati i potaknuti da pravilno koordinira rad Vaših žlijezda. Osnažite i svoju motivaciju te slijedite konkretne upute o upravljanju hormonima i stresom, odnosno o uklapanju naših savjeta u burnu svakodnevnicu.

 

Doktori medicine

Doktori stomatologije

Bjelovarsko-bilogorska županija

Brodsko-posavska županija

Dubrovačko-neretvanska županija

Grad Zagreb

Istarska županija

Karlovačka županija

Koprivničko-križevačka županija

Krapinsko-zagorska županija

Ličko-senjska županija

Međimurska županija

Nepoznato

Osječko-baranjska županija

Požeško-slavonska županija

Primorsko-goranska županija

Šibensko-kninska županija

Sisačko-moslavačka županija

Splitsko-dalmatinska županija

Varaždinska županija

Virovitičko-podravska županija

Vukovarsko-srijemska županija

Zadarska županija

Zagrebačka županija