All-on-4

dr. Ivan Miletić, stomatolog
All-on-4

Imate jako loše zube, krunice ili mostove? Zubi su vam uništeni zbog karijesa, imate česte upale ili ciste oko zubi? Većinu zubi ste izgubili zbog parodontne bolesti? Nosite mobilne proteze koje se klackaju, žuljaju, padaju i nemožete snjima jesti normalno? Rekli su vam da niste dobar kandidat za dentalne implantate i fiksni most na njima jer ste izgubili previše kosti i treba vam skupa ili dugotrajna augmentacija kosti? Izgubili ste nadu da ćete ikada opet zagrist jabuku? Ukoliko ste se našli u ovom opisu onda All on 4 je možda riješenje za vas!

All-on-4 u Hrvatskoj je relativno nova metoda rehabilitacije, dok se u svijetu koristi već 35 godina.

Pacijenti su  All on 4 zahvat prepoznali kao dobro rješenje za svoje bezubu čeljust.

Dental Centar Miletić predstavlja vam budućnost implantološke terapije, nove metode All-on-4 kojom je moguće nadomjestiti sve zube sa 4 ili 6 implantata u svega nekoliko sati.

Dental Centar Miletić jedna je od rijetkih klinika u Hrvatskoj i na ovim prostorima koja nudi naprednu implantološku metodu All-on-4.

Ovu metodu koristimo kod osoba koje žele fiksni protetski rad, koji su bezubi ili su preostali zubi u lošem stanju te se moraju vaditi.

Može se koristiti i kod slučajeva gdje je pacijent izgubio dosta kosti te ne želi ili se ne može raditi augmentacija (uzgoj) umjetnom kosti (sinus lifting i slični zahvati).

U istom danu, svega nekoliko sati od ugradnje implantata, pacijent može dobiti privremeni FIKSNI rad koji će ostati fiksiran na tek ugrađenim implantatima sve dok oni ne zacijele (ukoliko kvaliteta kosti to dozvoljava) na otprilike tri do četiri mjeseca. Nakon što prođe period zacjeljivanja, zahvat se završava fiksnim radom koji se fiksira na postojeće implantate.

 

Što je All on 4?

All on 4 je revolucionarni zahvat koji se u svijetu koristi sada već 35 godina. All on 4 omogućuje pacijentu da s četiri dentalna implantata vraća sve zube jedne čeljusti unutar jednog dana! All on 4 zahvat se smatra jednim od najbitnijim otkrićima u dentalnoj medicini uz izuma dentalnog implantata i to iz dva razloga:

1. Skoro svi su kandidat za all on 4 zahvat, bez obzira na gubitak kosti.
2. Fiksni zubi u istom danu. Skoro svi pacijenti dobivaju fiksni privremeni unutar 24 sata od postave dentalnih implantata!

Četiri implantata se pozicioniraju tako da se sile pri žvakanju ravnomjerno raspoređuju po mostu, a preko mosta na dentalne implantate, vrlo slično sistemu na kojem rade stolica na kojoj sada upravo sjedite dok čitate ovaj tekst!

Na ovaj način se sprječava savijanje mosta i oštećenje implantata.

Pošto se stražnji implantati stavljaju pod kutem od 35-45° implantati se potpuno postavljaju u pacijentovu kost, izbjegava se korištenje umjetne kosti što postupak značajno poskupljuje i produžuje.

Prednja dva implantata se postavljaju ravno također u pacijentovu kost bez korištenja umjetne kosti.

Ovakva postava implantata nam omogućuje to da implantate možemo odmah staviti u funkciju (opteretiti) s FIKSNIM privremenim mostom!

Pacijent u svega 24 sata od postave implantata može normalno jesti i smijati se!

 
 

Prednosti All on 4 zahvata

✔ Najbrže rješenje za totalnu bezubost – pacijent dobiva fiksne zube unutar 24 sata!
✔ Manji troškovi – koristimo manji broj implantata od klasične rehabilitacije i nema potrebe za skupim koštanim augmentacijama
✔ Reducirano vrijeme terapije – u odnosno na tradicionalne implantološke terapije
✔ Završni rad na vijak – Most se ne cementira može se lako reparirati u slučaju oštećenja
✔ Jednostavna higijena i održavanje
✔ Dugotrajno rješenje
✔ Vrhunska estetika i funkcija

 

 

 

Doktori medicine

Doktori stomatologije

Bjelovarsko-bilogorska županija

Brodsko-posavska županija

Dubrovačko-neretvanska županija

Grad Zagreb

Istarska županija

Karlovačka županija

Koprivničko-križevačka županija

Krapinsko-zagorska županija

Ličko-senjska županija

Međimurska županija

Nepoznato

Osječko-baranjska županija

Požeško-slavonska županija

Primorsko-goranska županija

Šibensko-kninska županija

Sisačko-moslavačka županija

Splitsko-dalmatinska županija

Varaždinska županija

Virovitičko-podravska županija

Vukovarsko-srijemska županija

Zadarska županija

Zagrebačka županija