• mr.sc. Andrijana Kovačić
 • (spec. ortodoncije)
Razina pomoći 5,00 (90)
Ljubaznost 5,00 (90)
Zakonitost i etičnost 5,00 (90)
Vrijeme čekanja 4,96 (90)
Osoblje 5,00 (90)

O nama

Mr. sc. Andrijana Kovačić dr. dent. med. specijalist ortodoncije diplomirala je 2003. godine na Stomatološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, gdje je i magistrirala 2007. godine.
Zbog velikog interesa i sklonosti prema visokoj estetici 2010. kreće sa specijalizacijom ortodoncije na Stomatološkom Fakultetu Sveučilišta u Zagrebu koju završava 2013. godine.
Po završenoj specijalizaciji iz ortodoncije preuzima ortodontsku ambulantu Doma zdravlja Zagreb Zapad, a 2014. god. postaje voditelj službe dentalne zdravstvene zaštite u Domu zdravlja Zagreb Zapad.
Od rujna 2019 godine radi kao specijalist ortodoncije u ugovornoj specijalističkoj ordinaciji za ortodonciju na adresi Vrabečak 4. Osim što uživa u radu s pacijentima i kreiranju lijepih osmijeha dr. Andrijana se kontinuirano educira kako bi novim znanjima doprinijela boljoj kvaliteti vlastite ponude. Dr. Andrijana je certificirani doktor za Invisaligne tehnologiju, Inman alignere, Clear alignere, Ortoell.
2019. godine je imenovana ovlaštenim sudskim vještakom za područje dentalne medicine. Glavna je urednica Vjesnika dentalne medicine, časopisa namijenjenog doktorima dentalne medicine. Također je kao član uredničkog tima aktivna i na portalu Moj stomatolog gdje piše članke namijenjene informiranju i edukaciji pacijenata.

Ugovor s HZZO

 • Postoji

Ugovor s osiguravajućim društvima

 • Croatia
 • Allianz

Načini plaćanja

 • Premium
 • Maestro
 • Mastercard
 • Visa

Članci

mr.sc. Andrijana Kovačić, spec. ortodoncije

Plak detektor

Redovito i pravilno održavanje oralne higijene je glavni preduvjet za zdrave i lijepe zube. Glavna svrha provođenja oralne higijene je sprečavanje nastajanja zubnog plaka. Zubni plak je ljepljivi f...
Cijeli članak
mr.sc. Andrijana Kovačić, spec. ortodoncije

Što je ortopan?

Rendgenske snimke zuba su nezaobilazan postupak u suvremenoj stomatološkoj dijagnostici. One su nužne jer daju uvid u zdravstveno stanje dijelova usne šupljine koje ne možemo vidjeti prilikom klin...
Cijeli članak
mr.sc. Andrijana Kovačić, spec. ortodoncije

Upute pacijentima s fiksnim aparatom

Različita su iskustva pacijenata o nošenju fiksnog aparata. Svatko ima svoji “priču”, ali i drugačiju situaciju u ustima. Sada kada Vam je postavljen fiksni aparat, vjerojatno i Vi imate neka...
Cijeli članak
mr.sc. Andrijana Kovačić, spec. ortodoncije

Kad je pravo vrijeme za prvi posjet djeteta ortodontu?

Dentalno zdravlje je ogledalo općeg zdravlja. Nepravilnosti zubi i čeljusti nisu samo estetski problem, već mogu ozbiljno narušiti oralno zdravlje te negativno djelovati na samopouzdanje i psihu d...
Cijeli članak
mr.sc. Andrijana Kovačić, spec. ortodoncije

Upute za nošenje ESSIX retainera

Retainer i faza retencije su vrlo važan dio ortodontske terapije. Postoji više vrsta retencijskih naprava, a koja je optimalna retencija za vaš slučj procjenjuje ortodont. Svojim pacijentima po za...
Cijeli članak
Učitaj još članaka

Iskustva drugih

 • 13.6.2022. u 21:11 SATI
 • Korisnik: korisnik34251
Razina pomoći
Ljubaznost
Zakonitost i etičnost
Vrijeme čekanja
Osoblje

Kada odeš na pregled, potpuno neinformiran, a doktorica odvoji vrijeme za tebe i sve ti lijepo pojasni, bez dvojbe postaješ njen pacijent. Kad jednom stekneš povjerenje u doktoricu nije problem dolaziti čak ni iz drugog grada. I ja i moj brat smo njezini pacijenti. Zadovoljstvo uslugom i postignutim rezultatom su najbolji pokazatelji njenog rada. Vrhunski tretman prema pacijentu, a takv je i terapijski rezultat. I nakon što je ortodontska terapija gotova , ona je i dalje tu, dostupna za sva naša pitanja. Odnos kakav gaji prema poslu je za pohvalu. Hvala vam draga naša doktorice Andrijana:-). Lucy.

 • 30.5.2022. u 20:51 SATI
 • Korisnik: korisnik49808
Razina pomoći
Ljubaznost
Zakonitost i etičnost
Vrijeme čekanja
Osoblje

Drago mi je da u kvartu imamo tako vrsnu ortodonticu. Kod nje smo prvi put došli prošle godine, bila je to preporuka susjede. Sve petice dodjeljujemo doktorici , od prvog trenutka (ulaska u ordinaciju) nas je osvojila. Kako bi se reklo, ima zlatne ruke. Spoj stručnosti, obrazovanja, znanja, empatije i volje za poslom. Poštovanje prema pacijentu i pacijentovom vremenu, u njenoj ordinaciju zaista nema čekanja. Oboje mojih klinaca nose aparate 3-4 mjeseca, već je vidljiv rezultat. Zna motivirati dijete, popričati s njim svaki put kad dođe i zato djeca s veseljem odlaze kod nje.Spretna i profesionalna, voljna saslušati, pojasniti mogućnosti liječenja, savjetovati i educirati. Prema svima je ljubazna i otvorena za razgovor. Bravo za doktoricu i bravi za tim. Hvala od srca , prezadovoljni smi do sad učinjenim. Kaja.

 • 5.3.2022. u 17:07 SATI
 • Korisnik: korisnik48610
Razina pomoći
Ljubaznost
Zakonitost i etičnost
Vrijeme čekanja
Osoblje

Krasna doktorica i osoba. Spremna pružiti maksimum. Uz upućenost u događanja i novitete u struci , njen pristup koji je otvoren i ljudski me svaki put oduševi. Zasluzuje pohvalu i veliko hvala za stručno odrađen posao i izvrstan rezultat koji je postigla. Trud se isplatio, i sve je išlo relativno brzo, obzirom da se kod mene radilo se kompliciranoj situaciji. Pokazala se pedantna, točna, ugodna, vrlo zainteresirana za pacijenta, ništa joj ne promakne. Sve odrađeno korektno, na vrijeme i po dogovoru, a čekanje doslovno svedeno na minimum. Ne mogu je dovoljno nahvaliti. Samo ču reći da mi je sreća i zadovoljstvo biti njezin pacijent. Neka nam i dalje ostane takva!

 • 20.2.2022. u 20:13 SATI
 • Korisnik: korisnik48419
Razina pomoći
Ljubaznost
Zakonitost i etičnost
Vrijeme čekanja
Osoblje

Predobra ortodontica! Zapravo me s svojim friendly pristupom, smirenošću i detaljnim pojašnjenjem potaknula prije dvije godine da stavim aparatić baš kod nje. Odmah se angazirala oko rješenja mog problema. Predočila mi je što planira raditi i što mogu očekivati. Ono što mi se posebno sviđa kod nje - nema lažnih obećanja, kaže kako stvari stoje , što se realno može napraviti a što ne. Odgovara mi takav način rada. Sve je od početka do kraja odrađeno kako treba i išlo je prema dogovorenom planu. Potrudila se ispuniti moja očekivanja. U razgovoru prijatna i susretljiva, a u poslu vrlo profesionalna i korektna. Ima smisla za estetiku i nastoji postići maksimum. Prije mjesec dana mi je terapija uspješno privrdena kraju i skinut mi je aparatic. Rezultat iste je za svaku pohvalu. Imam ravne zube, pravilan ugriz i bolji izgled lica (sada mi brada nije dominantna). Za par mjeseci mi je dogovoreno izbjeljivanje zuba i baš se veselim tome. Moje pozitivno mišljenje o njoj se nije promijenilo od prvog kontakta i takvo je ostalo tijekom svih daljnjih susreta. U svakom pogledu ortodontica se pokazala kao najbolji izbor. Ako joj dajem ocjenu , ona bez ikakve dvojbe zaslužuje desetku.

 • 13.2.2022. u 13:58 SATI
 • Korisnik: korisnik48300
Razina pomoći
Ljubaznost
Zakonitost i etičnost
Vrijeme čekanja
Osoblje

Jasno mi je zašto je mnogi hvale. Njezina stručnost , ljudskost, kompetentnost i etičnost su neupitni. Uvijek spremna riješiti problem i istovremeno smiriti pacijenta. Mihael

Učitaj još komentara

Doktori medicine

Doktori stomatologije

Bjelovarsko-bilogorska županija

Brodsko-posavska županija

Dubrovačko-neretvanska županija

Grad Zagreb

Istarska županija

Karlovačka županija

Koprivničko-križevačka županija

Krapinsko-zagorska županija

Ličko-senjska županija

Međimurska županija

Nepoznato

Osječko-baranjska županija

Požeško-slavonska županija

Primorsko-goranska županija

Šibensko-kninska županija

Sisačko-moslavačka županija

Splitsko-dalmatinska županija

Varaždinska županija

Virovitičko-podravska županija

Vukovarsko-srijemska županija

Zadarska županija

Zagrebačka županija

mr.sc. Andrijana Kovačić

(spec. ortodoncije)